推介:| 英語課程推薦 | 心理學/NLP課程 | 投資課程 | 營養學文憑課程 | 電腦課程 | 教育中心 | 補習導師 | 智能手機應用課程 |

發新話題

邊間大學最好?

話就話睇下咩科
但其實應該問邊間大學有位就真
因為話睇下咩科
好多時候,間間大學都有相關課程,特別係私立大學既課程
連八大都有既,咁叫大家點答呢?
呢個問題反而變左私立大學就不是好東西?
打倒昨日的我,打倒今日的你

HKU HKU HKU is the best

In general, HKU is the Best

hku lar , many girl

大學好唔代表畢業的學生堅, 我見過 hku 最差o既 1st class honour, 中大同理工o既畢業生都好過佢, 佢連寫封英文信都多多藉口, 最後我送左佢比隔離部門, 第二日就自己走左, 希望佢而家明白mug野係工程啦, 工程就係同錢有關, 令客人比錢係第一, 科技係第三,第四位. 我地唔係要文西, 係要識指揮管理. 讀完大學有專業知識, 指揮時, d低級技工至唔敢放肆.

所以mug野大學都冇mug所謂, 東亞大學都有出色o既經濟學家, 不過條友好少同人講佢 first degree 係東亞大學. 英國清(一色)華(人)大學 (queen mary college u of london)都出過好多高官, 政客, 專業人材. qmc 係人都知佢易入易出, a level d 成績好o既人唔會揀佢, 會入 uc, lse, ic

相關搜索目錄: 工程
I'll be back!

U

I think the best is "HOW ARE U"
BTW - what is FKU stands for ?

唔使講﹐香港大學係最好~

社會大學………………………

冇話邊間最好. 真係要視乎你讀咩科.

HKU, of course

靠学校是没希望滴,学校教的都基本差不多,主要是自己去发现学习中的一些适合自己的东西,毕竟出了学校不是所有的都能用上,联系实际做些游泳的就可以了,学校只不过是提供个交流学习的场所,我个人意见不一定要到什么名校,能学就好

引用:
原帖由 peihu 於 2007-7-10 10:55 發表
靠学校是没希望滴,学校教的都基本差不多,主要是自己去发现学习中的一些适合自己的东西,毕竟出了学校不是所有的都能用上,联系实 ...
想問你一個簡單問題, 你有兩間 U 即係大學選擇; 一間係"北京大學", 另一間係"山西農業技術大學" (That's name self-create.) 咁...你會揀邊間呢!?

Kathy!!

of course HKU, 科科都好...唔好聽第d U 賣廣告

相關搜索目錄: 廣告

oh...can not see

haha~~~~~~~~~~`
本帖最近評分記錄
  • 紅豆沙 體力 -40 惡意灌水 2007-7-29 11:49
  • 紅豆沙 威望 -40 惡意灌水 2007-7-29 11:49

take BBA as an example,
cu>ust>hku&poly
ryan柳,我愛上你的英姿了...

引用:
原帖由 1223people 於 2007-1-14 03:15 發表
名氣就hku,但都要睇你讀咩科
hku有d科都好hea
同意!
......!

引用:
原帖由 987asd 於 2007-4-21 12:54 發表
In general, HKU is the Best
UST better

社會大學,一定收你;免學費,仲有錢收

香港大學
.............

百年老店
梗係港大啦!

The most important is which subject?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。