推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

係office點做先岩

係office點做先岩

岩岩做accounting clerk,有時都唔知 what manager thinks
成日問我一d都未讀既野,but佢係知我未讀
但又篇篇係甘問我點會唔識仲俾面色,真係唔知點俾feedback
我都想佢教我,俾多d野我學,但我可能唔係smart唔識講野佢又好鬼busy
搞到俾人覺得我係公司無野做

有無人有心得係office點做先岩上司意思ar??
如果做accounting既究竟要學d咩experiences先對有用呢??
仲有我對accounting and finance好混亂major邊方面好d??
有無資深意見∼∼∼∼

相關搜索目錄: Accounting

ok!@!!!!!!!!!!

引用:
原帖由 gzp 於 2007-2-1 13:22 發表
ok!@!!!!!!!!!!

Accounting 同 Finance 係兩樣唔同既野喎,你問:「Major 邊方面 … 」既意思係…?

引用:
原帖由 auriga00 於 2007-2-1 16:16 發表
Accounting 同 Finance 係兩樣唔同既野喎,你問:「Major 邊方面 … 」既意思係…?
Good on you!

God bless you!

引用:
原帖由 qingwang501 於 2007-5-8 10:08 發表
Don't write garbage!

唔識還唔識
佢想你用common sense稔下,任何野用basic idea 去答
try 下, 比直接話唔識好

o的上司...對新人...會大下佢...等佢怕左佢之類。
你一係扮傻咩都問佢囉,佢叫你做咩就做咩,
盡可能唔好俾鑊自己"咩"。
一係..你凶返佢 (呢個方法除非你想走...=_=")
做落你就知ga la!佢遲早都要pass o的野俾你做,
佢都唔想自己做晒!

ac 同 finance...做finance 最好有ac底...
其他...你慢慢你會係工作入面體會到

引用:
原帖由 windwind 於 2007-5-10 15:25 發表
o的上司...對新人...會大下佢...等佢怕左佢之類。
你一係扮傻咩都問佢囉,佢叫你做咩就做咩,
盡可能唔好俾鑊自己"咩"。
一係..你凶返佢 (呢個方法除非你想走...=_=")
做落你就知ga la!佢遲早 ...
係啦.......
慢慢 try 吓
佢都唔會請個人返黎
白出糧俾佢
所以慢慢 try
同問多d

ASK HIM HOW TO DO IT AND GO TO TAKE ACCOUNTING COURSE I.

LET HIM KNOW YOU DON'T KNOW BUT WILLINGLY TO LEARN AND STUDY.

引用:
原帖由 bubbles 於 2007-1-9 23:16 發表
岩岩做accounting clerk,有時都唔知 what manager thinks
成日問我一d都未讀既野,but佢係知我未讀
但又篇篇係甘問我點會唔識仲俾面色,真係唔知點俾feedback
我都想佢教我,俾多d野我學,但我可能唔係smart唔識 ...
為什麼你不用正能量去看這件事呢?

為什麼你不想想這是你多學點東西的大好時機呢?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。