推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

[原創] 生日快樂, 我哭了!

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-1-24 11:41 AM 發表

聽講你係xo入面..人稱<情聖魔>喎~~~~
我夠聽人講, 你係xo入面, 人稱<不停笠人>

My new target!!

引用:
原帖由 細摩 於 2007-1-24 03:54 AM 發表

我夠聽人講, 你係xo入面, 人稱<不停笠人>
我既全名係:<o係街不停比人笠住黎打既人>
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-1-24 12:04 PM 發表

我既全名係:<o係街不停比人笠住黎打既人>
話時話, 套戲睇左未先?

引用:
原帖由 KMY89 於 2007-1-20 07:02 PM 發表
我最鐘意帶老婆睇悲劇,因為佢試過喊喊下暈左(法外情),唔知再暈會唔會救得醒

等我都試o下先

引用:
原帖由 細摩 於 2007-1-24 04:20 AM 發表

話時話, 套戲睇左未先?
睇左...琴日睇~~~~
so..我先話喊唔出....

不過...有樣野係我好想既....
就係我做古天樂...<她>做劉若英.....
但係....我連做<朋友>既資格都冇................................................................................

/□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-1-24 12:33 PM 發表

但係....我連做<朋友>既資格都冇..................................... ...
你重高過我

通常追唔到o既女仔, 我會退一步...

引用:
原帖由 細摩 於 2007-1-24 06:18 AM 發表

你重高過我

通常追唔到o既女仔, 我會退一步...
我係追到...不過最後...連退幾步都冇!~
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-1-24 12:33 PM 發表

但係....我連做<朋友>既資格都冇..................................... ...
八卦一問, 她=你女神嗎?
yeah........

引用:
原帖由 dizzc 於 2007-1-24 09:40 AM 發表

八卦一問, 她=你女神嗎?
唔係....係第2個人.....係一個已經唔肯見我既人...

/□\/■\
                        ||  ||

我都睇左....好感動
覺得那種淡淡的無奈係最touching的....

尤其是最近嘗試同個女仔係埋一齊
但個女仔ge logic都有d似劉若英....講埋咩做比好朋友更好的朋友....
所以當古天樂0係醫院同劉若英講佢會後悔時,好感同身受

:'(

星期6睇左, 其實係因為個story先睇
成套戲最感動就係完場前果一句對白:你永遠出現在我最需要你的時候!!
就係咁喊左. 令我想起身邊的一個他!!
因為大家都怕失去對方....更加唔想破壞現有o既關係
十幾年o既感情....無左會搵唔翻

目標~~意大利~~1個月

死啦, 又唱反調...我睇完部戲...係的確拍得唔錯, 但個故事感動唔到我, 可能係因為古天樂既關係...劉若英就已經幾老態, 所以我呢個中年漢投入唔到入個故事, 加上古仔ending來得太突然,心中又不免[車]左一聲...同晚我在家中一人看[藉著雨點說愛你]...依然淚流滿面...

我都仲未睇..但好似話係古天樂最好既作品

我同個女性朋友去睇, 佢喊到收唔到聲...

引用:
原帖由 runaway 於 2007-1-30 02:40 發表
死啦, 又唱反調...我睇完部戲...係的確拍得唔錯, 但個故事感動唔到我, 可能係因為古天樂既關係...劉若英就已經幾老態, 所以我呢個中年漢投入唔到入個故事, 孕炊@聲...同晚我在家中一人看...依然淚流滿面...
邊有話一套戲個個都鍾意睇呀....

正如有人睇左提防老千話好睇, 我禽晚睇就覺得勁悶!!

唔係話好戲....而係王晶一套為自己度身訂造既電影
十分小見....
無論是愛與被愛,也是串步難行

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-2-6 14:04 發表
十分小見....
明白, 一樣米養百樣人!!

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-2-6 14:04 發表
十分小見....
你對王晶好似有d不解情意結
yeah........

引用:
原帖由 dizzc 於 2007-2-6 14:42 發表

你對王晶好似有d不解情意結
乜野情意結......
相對下,我係鐘意王家衛多d
但係我覺得王晶對香港電影既貢獻比較多一點
無論是愛與被愛,也是串步難行

i wish i could watch it w/ someone @my bday, while it just passed and i missed da chance

really good ar?
thanks..lemme c later sin lar

thank you very much~!~

瓊瑤式的浪漫。或許作者劉若英都承認她是看瓊瑤的小說成長。現實中已難找到像劉若英般給童年陰影像夢魘般不能接受一個愛自己的人,只因怕有一天失去他。如果不是古天樂演得較真實多些,並不是瓊瑤式的一往情深,真是有點受不了的感覺。不過整套片像散文一樣,拾回昔日的情懷。

相關搜索目錄: 小說

始終唔明點解劉若英要配音......話佢係台灣長大,講國語有咩問題.........大把方法可以真聲演出。我明白郭譪明已經配得好落力。但係唔係真聲始終無法補救............

不過都係勁支持港產文藝片....................好過無厘頭打生打死雙子神偷、或不知所謂唔好笑超爛心想事成之流!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。