推介:| 開蓬車頂維修翻身 | Email Hosting | Online Shop System | makeup course | Wedding Photography Tip | Bordeaux Red | English learning | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

波記的尾房....

親愛的同志們早呀~~~
開心時刻~~ Pisagut~~

狂人日記

早晨全餐一個)))))))))))))))))

落左風球既 Happy Friday! 早晨!!

引用:
原帖由 ※京子※ 於 2006-8-25 09:28 發表
落左風球既 Happy Friday! 早晨!!
早呀~~
完全唔覺得打過風囉

Hi all~~~
桃花依舊, 人面全非!

打咭先........
午安喎咁多位~~
開心時刻~~ Pisagut~~

狂人日記

會長......打劫你~~~~~兩蚊! :bird:

引用:
原帖由 文仔 於 2006-8-25 17:38 發表
會長......打劫你~~~~~兩蚊! :bird:
x 2

打回原形喇..Wahahahahaaaa!!!!

早晨~有 $ 齊齊呃~~

搵錢!搵錢!早早早!
砵砵砵

我自己都呃返兩蚊雞先~~
桃花依舊, 人面全非!

hi 波仔哥, 早排係屯門市中心見到你, 叫你都唔應人
  呢個世界
係無 Free Lunch
只係有"因 Lunch"

引用:
原帖由 vegawong 於 2006-8-26 08:33 PM 發表
hi 波仔哥, 早排係屯門市中心見到你, 叫你都唔應人
係??我聽唔到有人叫我~~
桃花依舊, 人面全非!

引用:
原帖由 波記 於 27/8/2006 10:38 AM 發表

係??我聽唔到有人叫我~~
可能你時運高
  呢個世界
係無 Free Lunch
只係有"因 Lunch"

無題創作

第一回

人物角色設定

風逍遙

16歲, 10歲時父母離世, 尋常少年一個, 性格爽直, 見義勇為, 只懂普通技擊, 因緣巧合學得一身好武功, 開展不平凡一生....

司馬恪

年齡不詳, 武林神秘人物, 人稱鐵拳司馬, 內力深厚, 受人所託保管玄武劍於大漠隠居, 江湖傳聞玄武劍藏有驚天地泣鬼神的秘密, 因此司馬恪亦因為這劍難逃殺身之禍...

故事背景-唐太宗-貞觀之治

第一回

慾望是無窮無盡, 尤其是當人們身處太平盛世的環境, 對權力就會有無窮的追求..

"鐵拳司馬, 看你能往那裡走!快快交出玄武劍, 或可饒你一命"身後有十個手下的蝙蝠幫幫主蝠魔道

"蝙魔, 我隠居大漠多年, 估不到你可以找到來!! 我受人所託, 保管玄武劍, 我絕不會交出來!"身受重傷的司馬恪道

"司馬恪, 你身後係萬丈深崖, 你已無去路了, 交出玄武劍吧!!"

"我司馬恪尚有一些風骨, 哈哈哈"話未畢, 司馬恪連人帶劍轉身躍下山崖, 笑聲響遍深谷.....

..............

"好, 今晚有燒狼肉食!!"一位少年正背著剛獵殺回來的狼回家

"怎會有團黑色東西在我家門口, 是什麼來?"少年快步看過究竟

"老伯, 你沒事嗎?"少年拍打著老伯

少年放下獵物後, 扶起老伯入屋並安置他在床上, 他身上多處劍傷.

"家中還有少量金創藥, 希望能幫助老伯吧!"

少年幫老伯包紮傷口後, 烹煮狼肉後便倒頭睡去...

三天後....

"我的玄武劍在那?"老伯醒來大叫

此時少年從外返來, 甫一入屋, 老伯便一掌送出擊在少年身上, 少年應聲倒地,

"你是否搶了我的玄武劍?"老伯伸手扣住少年的喉嚨

"啊..啊..你...放手先, 我...出...不....到..聲!"少年用盡氣力開聲

老伯放開了手, 少年轉身從櫃裡取出這劍,"前..輩..是否這把?晚輩見你昏倒在我屋外, 幫你包紥了傷口及保管此劍!"

話未畢, 老伯已伸手搶回玄武劍狂笑, "哈哈.."當場鮮血狂噴, 昏厥在地..

"前輩!!!"

未完待續....

桃花依舊, 人面全非!

引用:
原帖由 波記 於 2006-8-29 14:00 發表
第一回

人物角色設定

風逍遙

16歲, 10歲時父母離世, 尋常少年一個, 性格爽直, 見義勇為, 只懂普通技擊, 因緣巧合學得一身好武功, 開展不平凡一生....

司馬恪

年齡不詳, 武林神秘人物, 從武林群雄中 ...
波仔..出書丫

上次唔該哂你

引用:
原帖由 ※京子※ 於 2006-8-29 02:28 PM 發表

波仔..出書丫

上次唔該哂你
唔駛客氣...
出書...梗係唔係喇...小小創作而已...
本帖最近評分記錄
  • ※京子※ 體力 +60 貢梗要俾少少鼓勵既.. 2006-8-29 14:40
  • ※京子※ 威望 +60 貢梗要俾少少鼓勵既.. 2006-8-29 14:40
桃花依舊, 人面全非!

引用:
原帖由 波記 於 2006-8-29 14:35 發表

唔駛客氣...
出書...梗係唔係喇...小小創作而已...

俾針基..喎豬持奶

引用:
原帖由 ※京子※ 於 2006-8-29 02:41 PM 發表

俾針基..喎豬持奶
THANKS!
桃花依舊, 人面全非!

波....早

引用:
原帖由 ※京子※ 於 2006-8-30 09:12 AM 發表
波....早
Morning!!
桃花依舊, 人面全非!

引用:
原帖由 波記 於 2006-8-30 09:14 發表

Morning!!
幾暑發表奶大作丫

引用:
原帖由 brasco 於 2006-8-30 11:18 AM 發表
兩蚊波記早........
Good afternoon~~
桃花依舊, 人面全非!

推銷電話

今朝有條女打俾我, 心諗嘩好耐都無女打電話俾我, 點知又係推銷電話, 今次sell健身會藉, 屌, 今日波爺心情唔多靚, 於是用左兩分鐘時間撚化佢, 以下係對話內容:

女: 請問係咪xxx?
波: 我係
女: 我係加利福利亞健身打黎, 之前有無同事搵過你拎返個免費會藉?
波: 無(其實之前係有, 不過我推左幾次, 今次坤鳩佢)
女: 咁我地想俾返個免費會藉你, 完全免費, 無任何附帶條款, 先生有無興趣做下運動呢?
波: 無喎(我心諗上到黎咪又俾你係咁sell野)
女: 點解呀?做下運動又唔駛$$
波: 我落樓下跑步夠唔駛錢咯~~
女: 我地呢度環境好, 設施又新..
波: 我樓下d空氣都清新~~
女: (呆了五秒)咁先生我幫你做返個取消手續喇, 多謝晒!
波: bye

撚化心情靚返d~~

相關搜索目錄: 健身 運動
桃花依舊, 人面全非!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。