推介:| 影音器材 | 音響配件 | 揚聲器 | MP3 Player | 喇叭線 | 投影機 |

發新話題

Sony Bravia recommendation

Sony Bravia recommendation

xbr3
xbr2

anyone tried these ?? what's the different ??
and how about these 2 compare with SHARP ??

引用:
原帖由 roksnowboy 於 2007-1-27 11:27 發表
xbr3
xbr2

anyone tried these ?? what's the different ??
and how about these 2 compare with SHARP ??
科技既野當然越新越好啦
最緊要睇自己荷包同需要
厘兩部好似唔同香港賣緊麚!!!!

至於Sony同Sharp比
個人比較鐘意Sony囍!!!!!
五大有其二

二手買賣
CD推介

....近排報章各大電器行年尾廣告,見到標出價錢已奠酗U調,唔知短期內,包括過年前後,價格大幅下調機會大否,因為它始終比對手貴一截!

相關搜索目錄: 廣告

**  日 日 坐 收 五 斗     懶 與 培 塿 競 折 腰  **

** We the unwilling, led by the unknowing, are doing the impossible for the ungrateful. **

引用:
原帖由 billchan 於 2007-2-2 17:41 發表
....近排報章各大電器行年尾廣告,見到標出價錢已奠酗U調,唔知短期內,包括過年前後,價格大幅下調機會大否,因為它始終比對手貴一截!
應該會
尤其過年後,要追數嘛

相關搜索目錄: 廣告
五大有其二

二手買賣
CD推介

If you like Sony ...

Suggest u to check check the Japan version la ("water"), much better than HK ...

引用:
原帖由 yomeisu 於 2007-2-18 21:04 發表
If you like Sony ...

Suggest u to check check the Japan version la ("water"), much better than HK ...
係,同尺寸係平
但有壞就大0樂
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 利記 於 2007-2-19 04:23 發表

係,同尺寸係平
但有壞就大0樂
HK sony有24+3月保用...又有野送...

引用:
原帖由 tonyling 於 2007-2-20 17:26 發表

HK sony有24+3月保用...又有野送...
知你部46寸
五大有其二

二手買賣
CD推介

Full HD係正好多既...之前既HD片可以完全發揮了!
而setting亦很簡單...DVI-->HDMI@1920 x 1080p(全畫素)

software亦刀轉用PDVDv7.2(support BD)等埋BD-ROM降價...就可以

引用:
原帖由 tonyling 於 2007-2-21 10:19 發表
Full HD係正好多既...之前既HD片可以完全發揮了!
而setting亦很簡單...DVI-->HDMI@1920 x 1080p(全畫素)

software亦刀轉用PDVDv7.2(support BD)等埋BD-ROM降價...就可以
快鷴ost麠鬲菑W黎啦    
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 利記 於 2007-2-21 21:02 發表

快鷴ost麠鬲菑W黎啦    
貼咩相呀?大佬!

引用:
原帖由 tonyling 於 2007-2-22 10:29 發表

貼咩相呀?大佬!
貼你部電視囉
五大有其二

二手買賣
CD推介

小弟最近同個客裝左最新款46寸Bravia,
唔夠一個月就偏色, 過年前叫Sony 上來check,
話死Panel, 要回,
個客唔肯, 要換機.
到而家都未講掂數.
請問是我唔好彩, 定係呢部機有Common Fault.

引用:
原帖由 fighterplane 於 2007-2-23 12:05 發表
個客唔肯, 要換機.
到而家都未講掂數.
咁大件事
我諗機厘樣野都好撞手氣既
我舊屋部Plasma用左5年幾都無壞過
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 fighterplane 於 2007-2-23 12:05 發表
個客唔肯, 要換機.
到而家都未講掂數.
同個客裝?!你係sony職員?!
死Panel...就緊係要換啦!
一定要嘈到佢換為止...

禾岩岩用左兩個禮拜...暫時未有樹!(有樹刀一定會嘈sony)

我只係一個小小代理鵀w裝員,
Sony 無話唔換, 不過無貨,
同埋第一個上去個師傅流流地,約緊第二個師傅帶埋Parts再睇.

試過一水50寸Pioneer,剛過一年左右裂Panel, Pioneer 唔認數, 攪到賠鰲X件.

下期要吊裝2件103寸Pan記,重驚.

引用:
原帖由 fighterplane 於 2007-2-23 13:36 發表
我只係一個小小代理鵀w裝員,
Sony 無話唔換, 不過無貨,
同埋第一個上去個師傅流流地,約緊第二個師傅帶埋Parts再睇.

試過一水50寸Pioneer,剛過一年左右裂Panel, Pioneer 唔認數, 攪到賠鰲X件.

下期要 ...
勁呀!!!!
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 利記 於 2007-2-23 22:51 發表

勁呀!!!!
勁呀!!!! X 2

戰兄係專家,快 d 教教我地班等住換機既人買乜野機好!或者買乜野機唔好!

**  日 日 坐 收 五 斗     懶 與 培 塿 競 折 腰  **

** We the unwilling, led by the unknowing, are doing the impossible for the ungrateful. **

我只熟商用機, 民用機唔熟.
通常同d寫字樓, 掛下plasma, 吊下projector.

引用:
原帖由 fighterplane 於 2007-2-24 09:44 發表
我只熟商用機, 民用機唔熟.
通常同d寫字樓, 掛下plasma, 吊下projector.
咁即係專業人士啦~

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。