推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

49 12
發新話題

請問工聯會、民建聯的支持者李旺陽是否自殺?

引用:
原帖由 fighterplane 於 2012-7-19 23:23 發表
實際係收到會員投訴,
投訴此怪論對死者大不敬。

香港太多人用自由為籍口,
將所有不合理的事用自由來解釋。

衝擊警察是自由,噴胡椒噴霧是侵犯人權。
拉布是自由,駡拉布是侵犯自由。

李旺陽是死了,香 ...
李旺陽是死了,香港政府又可以點?
叫梁振英表態, 咪即係叫佢辭職。

咁有部分人表建對李旺陽死法既意見,而有建制派叫香港人唔好去得咁盡。

引用:
原帖由 dick55 於 2012-7-20 01:13 發表
推行國民教育, 就話要讓香港人多些了解國家, 關心國家,
李旺陽之死, 香港人要求查明真相, 就唔想你地關心, 仲講到別有用心, 以下犯上咁.
死,係獨裁國家,有特別利用價值

可以由法醫 確定病死,

一年後,需要打擊政敵,又可以馬上改為"謀殺"  

他的名字是海伍德

回復 29# 的帖子

9 句話裡面有 6句口口聲聲 "香港人" 點點點
香港 700萬人俾你代表咗
如果句子裡 " 香港人" 改為 "我自己" 或者我哋班反共 x人" ﹐咁就接近現實 d

另外﹐咁低水平口水仗我冇興趣參與   

引用:
原帖由 fighterplane 於 2012-7-19 23:23 發表
實際係收到會員投訴,
投訴此怪論對死者大不敬。

香港太多人用自由為籍口,
將所有不合理的事用自由來解釋。

衝擊警察是自由,噴胡椒噴霧是侵犯人權。
拉布是自由,駡拉布是侵犯自由。

李旺陽是死了,香 ...
用大版主身份, 是否合適作政治評論呢
見到這樣有立場的言論, 感到遺憾

知否當年xocat為什麼決定政治版不立版主呢

無論是愛與被愛,也是串步難行

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2012-7-20 09:00 發表
9 句話裡面有 6句口口聲聲 "香港人" 點點點
香港 700萬人俾你代表咗
如果句子裡 " 香港人" 改為 "我自己" 或者我哋班反共 x人" ﹐咁就接近現實 d

另外﹐咁低水平口水仗我冇興趣參與   

你贏左先講

班反共X人又真係幾多 ... 點算呢?
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 全軍盡 於 2012-7-20 15:57 發表

我估梁振英若果表態既話佢最真心果句會係....睇條片個妹喊得好x假,真係好x假!應該要查下點解會假成咁.....

而家都失左蹤,話唔埋俾人吊埋咯 ... 唔使查

引用:
原帖由 kenny01 於 2012-7-20 10:18 發表

用大版主身份, 是否合適作政治評論呢
見到這樣有立場的言論, 感到遺憾

知否當年xocat為什麼決定政治版不立版主呢
評論我覺得無分版主版友,反而刪文我覺得突兀

已經有一面倒的意見指該文章有問題,大家成年人有思想,版主刪文無非想展示權力罷了

引用:
原帖由 dick55 於 2012-7-20 01:28 AM 發表

香港政府當然冇責任, 亦都冇能力澄清李旺陽死因, 因為李旺陽唔係死於香港境內,
呢個問題所有香港人都明白, 相信唔需要閣下代香港政府澄清.

梁振英職權不能涵蓋中國全國, 所有香港人都明白, 相信亦唔需要閣下 ...
「所有香港人」係唔係一個人黎架?

我係百分百香港人,我估李X陽99.99%自殺,一個人厭世自殺有可能,我沒有任何政黨背景,我已表態。

引用:
原帖由 dick55 於 2012-7-20 01:13 發表
推行國民教育, 就話要讓香港人多些了解國家, 關心國家,
李旺陽之死, 香港人要求查明真相, 就唔想你地關心, 仲講到別有用心, 以下犯上咁.
大陸已查明,report 都有,不過d人唔信佢地點查。硬要將自己之意見要別人講出。

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-7-20 16:40 發表

你贏左先講

班反共X人又真係幾多 ... 點算呢?
以人叠人計,2X幾万人。好似張藝謀拍電影,一千幾百个茄喱啡就話千万大軍。

香港政府當然冇責任, 亦都冇能力澄清李旺陽死因, 因為李旺陽唔係死於香港境內,
呢個問題所有香港人都明白, 相信唔需要閣下代香港政府澄清.

梁振英職權不能涵蓋中國全國, 所有香港人都明白, 相信亦唔需要閣下代香港政府呼冤.

香港人想梁振英做的, 係有勇氣地向國家反映香港人對呢單疑案既睇法,

我係百分百香港人,我冇想梁振英做有勇氣地向國家反映香港人對呢單疑案既睇法,我想梁振英盡快增加土地供應這些才是他要做的。
當然香港人都好明白, 可能要好似周一鑊咁, 諗住唔會再續約, 先敢講幾句對事件既疑點,
仲想做官做特首的, 要知道咩叫明哲保身, 半句聲都唔好出.

對於一個中國人, 但非香港市民之死, 唔適宜表態???
中央政府唔係一直想港人對國家有認同感咩?
點解面對李旺陽之死呢類想低調處理問題上, 又要分得咁清楚香港人只係香港市民身份呢?

香港人當然有自由質疑,但不能強迫他人都質疑!

故事主角無政黨背景,已表態
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 monalisa 於 2012-7-21 11:41 發表
香港人當然有自由質疑,但不能強迫他人都質疑!
呢d就叫偽民主。我係民間監察偽民主發言人。

香港好多人收左水,出來行,唉,一生為奴,殖民地思想,可悲。二次表態。

王侯將相﹐寧有種乎?
不願為奴的人們﹐上!

49 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。