推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

重返無線新聞女記者 - 廖卓怡

引用:
原帖由 zakyuk 於 2012-8-27 17:37 發表
佢成日瞪大隻眼
仲有不經意地晒身材。

引用:
原帖由 jacksonhon 於 2012-8-27 19:39 發表
仲有不經意地晒身材。
睇佢身形咁健碩,,身材育定好好

佢朝早仲同盤菜對左次live啊,,0師兄有冇錄到

引用:
原帖由 juddtrump 於 2012-8-27 19:47 發表

睇佢身形咁健碩,,身材育定好好
仲要係好少見到女仔身材好之餘仲咁大份,不過唔係肥。

引用:
原帖由 juddtrump 於 2012-8-26 21:02 發表
卓怡實習最後階段咁多扒出,,,會唔會有得留低呢
佢同余凱婷好似係產量最多既實記,,
敢問師兄,,點解出鏡叫「扒」

引用:
原帖由 jacksonhon 於 2012-8-27 20:31 發表
仲要係好少見到女仔身材好之餘仲咁大份,不過唔係肥。
佢少少baby fat都幾cute,,好似好好攬咁
好過而家香港好多女仔瘦到冇胸

28/8/2012 午間新聞
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

希望卓怡留底,因為都係比較少Cutie嘅記者

31/8/2012 七點新聞報道
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 PKD32 於 2012-8-31 18:47 發表
希望卓怡留底,因為都係比較少Cutie嘅記者
佢最後一星期出返來跑新聞,,差唔多日日都有得出鏡,,我估好大機會

引用:
原帖由 bennsiu 於 2012-8-27 22:02 發表

佢少少baby fat都幾cute,,好似好好攬咁
好過而家香港好多女仔瘦到冇胸
梗係好攬啦,身材又有,又唔算肥,算係咁啦。

各位,,我叻唔叻先

整多張實習同學仔

引用:
原帖由 juddtrump 於 2012-9-1 16:34 發表
整多張實習同學仔

廖卓怡呢一件白背心冇睇錯就係曾經做家計會扒著過嘅。

仲有最初嘅吳煒茵而家都好少出,之後仲有一個姓吳嘅(有錯請指正)實習女記者。

引用:
原帖由 juddtrump 於 2012-9-1 15:33 發表
各位,,我叻唔叻先
點搵架,,仲有冇

點解d同學仔成個星期都未出番黎,, 好唔慣

引用:
原帖由 bennsiu 於 2012-9-8 20:13 發表
點解d同學仔成個星期都未出番黎,, 好唔慣
實習同學通常會隔一排先出番黎,,等下先啦 暫時只知道芯誼會做PART TIME

引用:
原帖由 juddtrump 於 2012-9-8 20:19 發表

實習同學通常會隔一排先出番黎,,等下先啦 暫時只知道芯誼會做PART TIME
咁知唔知PART TIME有幾多個位啊

引用:
原帖由 bennsiu 於 2012-9-10 01:10 發表

咁知唔知PART TIME有幾多個位啊
有第一個出場嘅吳煒茵,而家有外電旁白。

31-10-2013

關於民主黨九龍城區議員潘志文的報導:http://hk.news.yahoo.com/%E5%8D% ... 3%AD-084600276.html

6-11-2013

陳玉峰胞弟拒捕囚六周:http://news.stheadline.com/insta ... 6a102902.html?cat=a

即係同melody再做同事wor

27-11-2013

社署專員涉非禮判守行為一年:http://news.sina.com.hk/news/20131127/-101-3127424/1.html

29-11-2013

假租戶騙住公屋17年判囚1年:http://news.sina.com.hk/news/20131129/-101-3129131/1.html

引用:
原帖由 bennsiu 於 2012-8-27 21:54 發表

佢同余凱婷好似係產量最多既實記,,
敢問師兄,,點解出鏡叫「扒」
咩叫「扒」。源自 Stand upper,即記者在現場實地報道,或者容易d理解就係出鏡個鏡頭,
就叫扒。

可以扒中 或 扒尾,即係扒係故仔中間 或 結尾。 在結尾者會連 sign off,即記者讀自己名。
你見扒尾記者會停一停先講自己名,技術上可以方便隨時要加長故仔,可以變爬中

11-12-2013

涉欺詐加班補水郵差脫罪:http://inews.stheadline.com/inews-content.php?cat=a&nid=819482

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。