推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

38 12
發新話題

[深圳] 尋找我的主場 - 新都桑拿

尋找我的主場 - 新都桑拿

引用:
原帖由 sam_luk 於 2012-8-21 22:02 發表
尋找我的主場(1) - 新都桑拿
前言
小弟從一年前開始喜歡上推油按摩,適當的按摩能舒緩身心的疲累,技師的手法是相當重要的一環。所以除了找一間好的場所亦要找到能將自身放鬆的技師。

小弟對各大豪華場(如瑪雅 ...
謝謝師兄報告。
睇左頭幾行,以為師兄推介一間"價廉物美"骨場.....

睇完價錢之後,相比之下,瑪蟻城,王甘海岸,水刀,水方等等先至係廉價場。
[img=247,181][/img]

我主場係樂園路海鮮街果2間正骨場~~
主要原因~~~~~~平~~

有間有wifi, 貴d~
有間無wifi, 再平d~~~

100左右人仔走得人~中式+大堂連tips

引用:
原帖由 vic_ca 於 2012-8-21 22:46 發表
我主場係樂園路海鮮街果2間正骨場~~
主要原因~~~~~~平~~

有間有wifi, 貴d~
有間無wifi, 再平d~~~

100左右人仔走得人~中式+大堂連tips
輸兄可否 pm 場名比我啊?

正場我通常去向西街口果間君x,都係好平,正骨又有水準,又免費上網,仲有好難食但吃得飽而免費既步飛。
個袋有小小錢既話,就去太x羊。

师兄。。向西也有正骨?
请问在哪里?  可否PM资料如
1. 那个技师按得好
2. 价钱跟小费
3. 有没有独立房

感谢感谢!
引用:
原帖由 robertchan 於 2012-8-21 14:51 發表

正場我通常去向西街口果間君x,都係好平,正骨又有水準,又免費上網,仲有好難食但吃得飽而免費既步飛。
Never look back and no regret

引用:
原帖由 9NgDap8 於 2012-8-21 23:02 發表
师兄。。向西也有正骨?
请问在哪里?  可否PM资料如
1. 那个技师按得好
2. 价钱跟小费
3. 有没有独立房

感谢感谢!

向西近深南東路果個街口果間君x年華就係正場,與行過小小果間永x滋爭到頭崩額烈(不過唔知而家執左未)。

中泰式¥68三個鐘,要簽小費。

大部份技師都按得好,正骨有水準,有一、兩個按腳小妹妹樣唔錯。

與其他正骨場一樣,按摩有獨立房,單人雙人幾個人的都有。

引用:
原帖由 sam_luk 於 2012-8-21 22:02 發表
尋找我的主場(1) - 新都桑拿
前言
小弟從一年前開始喜歡上推油按摩,適當的按摩能舒緩身心的疲累,技師的手法是相當重要的一環。所以除了找一間好的場所亦要找到能將自身放鬆的技師。

小弟對各大豪華場(如瑪雅 ...
多謝師兄對新都桑拿的報導!
這埸是我2006年初次踏足深圳的一個主場. 一星期去一兩次.
看師兄的報告,現在的港式推油價錢,和6年前差不多, 那時小費已經是人民幣50元1鐘, LOCKER 仔收費也是$20, 不過那時人民幣:港幣是 108 :100 ! 那時有免費靚湯任飲, 三文治, 生果任吃!  不知現在還有嗎?

那時候, 技師穿短裙 , 有 / , 也有正, 有大部分技師提供出火服務, 還可以互動, 不需另加小費, 不知現在環境如何?

以下連結第11頁,有我當年踏足這場的報導:

http://forum.timway.com/f/viewthread.php?tid=63&extra=&highlight=%B7s%B3%A3%AE%E1%AE%B3&page=11

回復 #1 sam luk 的帖子

引用:
我從未試過一個場會按四個鐘咁耐
我就在 N 年前,應該係比我在新版 xocatII 開新都題更早,一個場同一個技師,紀錄就在新都................. 8 個鐘,至今未能打破。   

香港就最多按 4  個鐘。

引用:
原帖由 robertchan 於 2012-8-21 22:41 發表

謝謝師兄報告。
睇左頭幾行,以為師兄推介一間"價廉物美"骨場.....

睇完價錢之後,相比之下,瑪蟻城,王甘海岸,水刀,水方等等先至係廉價場。
唔係卦,水刀,水方價錢,級數一定在新都之上。 

如今新都只是酒店細場。

瑪蟻城,王甘海岸都唔同以上兩間級數啦,我評佢地仲低過新都。 

相關搜索目錄: 酒店

回復 #7 strange 的帖子

引用:
那時有免費靚湯任飲, 三文治, 生果任吃!  不知現在還有嗎?
最欣賞新都靚湯及生果。   通常我都添飲添食。  

在更早年代,未有 24 小時營業時,隔離熙龍閣還在時,價錢最貴,每鐘收 168 + 100 代支一個鐘,飲品收費另計,要成十幾元一杯。 

引用:
原帖由 robertchan 於 2012-8-21 23:08 發表

向西近深南東路果個街口果間君x年華就係正場,與行過小小果間永x滋爭到頭崩額烈(不過唔知而家執左未)。

大部份技師都按得好,正骨有水準,有一、兩個按腳小妹妹樣唔錯。

...
軍閱....都係我以前主場.
佢d中醫好掂........以前我有個駐場技師, 520.......我次次去都找佢多, 佢地d中醫可以包埋拔罐, 括沙....正到飛起.

不過呢......自從佢開始埋單收.........加一服務費, 我就無再理過佢喇~

P.S.......佢d buffert.......我次次都食到好飽, 因為我算係霸頭位1,2件.....哈哈.....我又食得快, 食多人幾轉

引用:
原帖由 robertchan 於 2012-8-21 22:51 發表

PM左喇~~檢查下~

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2012-8-22 00:47 發表

我就在 N 年前,應該係比我在新版 xocatII 開新都題更早,一個場同一個技師,紀錄就在新都................. 8 個鐘,至今未能打破。   

香港就最多按 4  個鐘。
師兄利害! 8個鐘正骨真係幾難,按到骨都散。
引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2012-8-22 00:52 發表

唔係卦,水刀,水方價錢,級數一定在新都之上。 

如今新都只是酒店細場。

瑪蟻城,王甘海岸都唔同以上兩間級數啦,我評佢地仲低過新都。 
對,瑪蟻城,王甘呢d只係二三線場,應該平過新都好多。

相關搜索目錄: 酒店

非常感谢。。。等我有时间过去试试。。。正骨水先
引用:
原帖由 robertchan 於 2012-8-21 15:08 發表

...
Never look back and no regret

引用:
原帖由 robertchan 於 2012-8-21 23:08 發表

...
羅大師,君x年華已經冇自助餐,有另一個吾知咩餐送,上星期去過,依然中式雙鐘68人仔送大堂一個,足鐘.要七時前埋單,加5%服務費,埋單時要check單,前台會當你七時後埋單,計78人仔,這是它公司不老實,我試過2次,好在check到.

引用:
原帖由 小雀 於 2012-8-22 20:44 發表

羅大師,君x年華已經冇自助餐,有另一個吾知咩餐送,上星期去過,依然中式雙鐘68人仔送大堂一個,足鐘.要七時前埋單,加5%服務費,埋單時要check單,前台會當你七時後埋單,計78人仔,這是它公司不老實,我試過2次,好在che ...
間間都無服務費, 佢就加加加.......小費又唔見有得唔比........自此後我都無去lu~~~

癮起, 我又講下我d主場history.......只開譯名, 大家心水清既自己估下~

東方夏畏兒......2年......大場硬件, 細場收費, 有buffert.........不過自從裝修加完價, 價錢幾何級咁上, 就無再去喇, bad list

水暈姦.....2年.....極品推介, "熱朱古力",有去幫襯記得去飲....算係貴場, VIP都無特價, 只加送多1個大堂比人抽水, 無咩so...不過都算舒服既場, 值得去

水尚明豬.....1年......平民場, 價錢中下...唔好處....人多, 呢個場成日搞d咩promote.......不過人真係好多, 插針都插唔入, 成日無椅, 無房, 去來把鬼, 會激鬼死

軍穴年嬅.....2年......上面都提過下, 以前的中醫一流, 而家都應該可能重係, 不過自從埋單要額外多收服務費......就無再幫襯了, 另外locker仔態度也很差

黃家凱岸.....1年......算係中價至平價場, 向西另一平價選擇, 可選擇做VIP, 不用好多錢, 幾十蚊, 就腳可以留意下, 有wifi

新甘穿......1年......平, 無咩好講, 無wifi, 無上網, 舊場, 不過尚算乾淨企理, 又人不多, 飲醉後......過夜頗佳選擇

落完城......1年.....平場, 貴過新甘穿少少, 有wifi, 硬件算新啦, 企理, 人都不算太多.....都係過夜較佳選擇

以上咁多場.....有d都係邪正場, 唔係全部都係正骨, 不過個人選擇啦........入到去都無人迫你按d咩......咩都自己揀

相關搜索目錄: 裝修

引用:
原帖由 vic_ca 於 2012-8-23 00:09 發表
癮起, 我又講下我d主場history.......只開譯名, 大家心水清既自己估下~

東方夏畏兒......2年......大場硬件, 細場收費, 有buffert.........不過自從裝修加完價, 價錢幾何級咁上, 就無再去喇, bad list

水暈姦. ...
師兄說得是,現在正骨場都有邪,如你單身入房,有機會遇到鬼機.

相關搜索目錄: 裝修

引用:
原帖由 小雀 於 2012-8-23 09:23 發表

師兄說得是,現在正骨場都有邪,如你單身入房,有機會遇到鬼機.
其實都唔駛鬼鼠機, 好多以前既正骨場都加左養身/保健推油, 咪就係機餐, 不過未包小費~~~~

引用:
原帖由 Kingcwk 於 2012-8-23 18:28 發表

其實都唔駛鬼鼠機, 好多以前既正骨場都加左養身/保健推油, 咪就係機餐, 不過未包小費~~~~
養身/保健推油餐,通常都係搵笨 7 居多,巧立名目其實係機餐,連小費最低都要兩舊幾,唔化算。做呢d餐不如去捉鼠好過,既刺激又好玩。

引用:
原帖由 sam_luk 於 2012-8-24 00:46 發表

8個鐘, 訓前四個, 訓醒四個, 我諗我都會, 但係咁計咪1500RMB?
已經係 N 年前的事,當然技師唔係連續不停的為我按摩,記得佢都有中間休息,上番休息室食飯。 

我是買套票的,當年好似係 CNY1,720 有 22 個鐘/卷,用 8 張卷 + 代支每鐘 50 x 8 。

而家去按摩,無論香港或深圳多數都係按 3 個鐘。 

引用:
原帖由 sam_luk 於 2012-8-24 00:56 發表

捉鼠邊度好捉啊?捉鼠都100啦。
好多時,見到呢到d師兄話去捉鬼鼠,其實自己呃自己,跟本果d係明鼠。 

引用:
原帖由 sam_luk 於 2012-8-24 00:56 發表

捉鼠邊度好捉啊?捉鼠都100啦。

新都都算係養生啊, 可能技師訓練有素, 按摩無手查流灘~

有瓥齙i生項目, 按摩淨係同你摩...

美容SPA都好玩嫁, 不過貴
鼠機是不好玩駕,要睇對手態度,所以去邪場好玩得多.

相關搜索目錄: 美容

38 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。