推介:| 開蓬車頂維修翻身 | Email Hosting | Online Shop System | makeup course | Wedding Photography Tip | Bordeaux Red | English learning | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

大家最懷念的兒童節目主持人

有無人記得嘉明叔叔(丽的)生辰快樂主持

還有盧文珊姐姐

"當你見到星河燦爛,求你在心中記住我。"

最懷念430"我得 你得唔得"入面周星馳蝦細路
同跳飛機入面Sunny哥哥教唱歌

唐品晶,容錦昌、羅頌華、朱茵、陳存正。以前未被教統局騎刦的亞洲兒童台的楊凱澄、郭家欣。
pc 手冊中的蔡梧、黃尚塋。大家又記得嗎。

引用:
原帖由 lv123 於 2006-9-29 09:25 PM 發表
唐品晶,容錦昌、羅頌華、朱茵、陳存正。以前未被教統局騎悸漕洲兒童台的楊凱澄、郭家欣。
唐品晶,容錦昌、羅頌華---飛虎隊!小弟鶖氻擗橕說I

引用:
原帖由 jimmyboy2102 於 2006-9-29 05:04 AM 發表
有無人記得嘉明叔叔(F的)生辰快樂主持

還有盧文珊姐姐
冇引像…
只是記得[醒目仔時間]的熊貓毛毛;仲有[荔園小天地]的王書旗和路嘉敏!

引用:
原帖由 lv123 於 2006-9-29 09:25 PM 發表
唐品晶,容錦昌、羅頌華、朱茵、陳存正。以前未被教統局騎刦的亞洲兒童台的楊凱澄、郭家欣。
前輩學識淵博,佩服!!

周星馳

周五一次郎  兄

可能我早出生 我最懷念的兒童節目主持人 是葛劍清 短裙長腿睇到流鼻血 後期有蔡麗晶 , sunny 哥哥 跟實小弟 大個仔 唔睇兒童節目 去左灣仔國泰睇涵片
留精不留情 , 留情不精明

引用:
原帖由 鴨頭 於 2006-10-5 05:42 PM 發表
周五一次郎  兄

可能我早出生 我最懷念的兒童節目主持人 是葛劍清 短裙長腿睇到流鼻血 後期有蔡麗晶 , sunny 哥哥 跟實小弟 大個仔 唔睇兒童節目 去左灣仔國泰睇涵片
鴨頭兄,

小弟首個看的兒童節目便是430穿梭機,而且一般看大婆台,因此只能列出從430打后的主持人。

很感謝各前輩在此列出一些小弟沒有看過的支持人。

龍炳基

林嘉華以前除左警訊仲係醒目仔時間第一代主持人!!!!
keve

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2006-10-7 05:52 AM 發表

鴨頭兄,

小弟首個看的兒童節目便是430穿梭機,而且一般看大婆台,因此只能列出從430打后的主持人。

很感謝各前輩在此列出一些小弟沒有看過的支持人。
莊文清 和 蔡麗晶 主持 齊齊玩 大約 72 73 年

小弟第一個有記憶的兒童節目係跳飛機,個陣辛尼哥哥出左幾集兒歌,好好聽的說

引用:
原帖由 kuwabolo 於 2006-10-10 11:18 AM 發表
小弟第一個有記憶的兒童節目係跳飛機,個陣辛尼哥哥出左幾集兒歌,好好聽的說
辛尼哥哥
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 Captainman 於 2006-9-29 01:00 AM 發表

黑白彊屍!!!
我都好鍾意黑白彊屍

周星馳恰細路^^

最正係睇黑白疆屍,有譚玉瑛姐姐、周星馳同龍炳基!!!

引用:
原帖由 冰河 於 2006-9-29 23:23 發表

冇引像…
只是記得的熊貓毛毛;仲有的王書旗和路嘉敏!
佢]系.....麗的呼聲時代

引用:
原帖由 man7111139 於 2006-10-10 19:58 發表

辛尼哥哥
怪獸...嚴秋華

引用:
原帖由 jimmyboy2102 於 2006-10-17 05:50 PM 發表

怪獸...嚴秋華
唔講真係唔記得
留精不留情 , 留情不精明

周星馳

周星馳

最懷念的當然係周星馳啦!
今時今日要佢再做呢d野, 好難囉

譚玉英 ................

周星馳~
黑白彊屍!!!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。