推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

日本﹐日本

引用:
原帖由 理魯竇 於 2012-9-16 19:40 發表
中國咁大,有幾出奇,但台灣咁細,都發生這些事,唉。

醉駕撞人折返再輾頭 台冷血司機:不撞第2次難解決
2012年5月6日星期日上午5:17
相關內容
【明報專訊】台灣出現堪比佛山小悅悅的恐怖事件。一男子醉酒駕車 ...

可以告訴泌後來怎樣判刑了?

在 KMY 而言,無論在那堻ㄓㄖき璆X現這種事

我個仔周遊列國出差,多年前他都告訴我,大陸和台灣都是這樣,唔怕車親人,最怕車唔死,台灣為甚,因為車死咗只須賠一筆,車唔死要養/醫成世。我當初都唔信,但睇到呢段新聞就信了。

其實所有國家都有壞事,大陸咁大無先至出奇,而只當他是一個單位更為不公,用這些個別事件來達到抹黑的目的,只顯得更幼稚和膚淺,無助提高辯論水平,望師父三思。
不扮高深,只求認真......

引用:
原帖由 理魯竇 於 2012-9-16 22:16 發表
我個仔周遊列國出差,多年前他都告訴我,大陸和台灣都是這樣,唔怕車親人,最怕車唔死,台灣為甚,因為車死咗只須賠一筆,車唔死要養/醫成世。我當初都唔信,但睇到呢段新聞就信了。

其實所有國家都有壞事, ...
我在大陸生活了多年,覺得這論據有點站不住腳,特別係現在到處有 View Cam,由索賠至謀殺這段距離恐怕是天差地遠,類似這類案在大陸我記得至少有兩個

無論傷勢如何,交警首要是扣車,車主必須按醫院估計的醫療費去醫院繳付押金,才可取回車;

其後一切都有保險,如沒有保險,車主 worse senario 也只是把車扣了,如果是車主全錯,那就要負全責,但應該沒有車主不買保險吧

按 KMY 粗淺認知,無證据的誣衊才是抹黑,有證有据,如先生所言是 "壞事",作為討論,有何問題呢?

相關搜索目錄: 保險
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

大陸有十四億人口,比香港多二百倍,大城市一百幾十個,日日都會有事發生,香港出咗徐步高,林過雲,大陸豈不是要出返200個至ARM 數。

我都有睇大陸新聞報導,有一次佢話芝加哥在一個週末,一天內有十人死於槍殺案,香港唔會有這些報導,好明顯係有選擇性,看來師父你同佢地差不多。

按K叔叔的認知,睇嚟都多餘..
愛國不等於愛黨  愛民主不等於愛民主黨
支持北愛爾蘭獨立
支持蘇格蘭獨立
支持威爾斯獨立

引用:
原帖由 理魯竇 於 2012-9-16 23:31 發表
大陸有十四億人口,比香港多二百倍,大城市一百幾十個,日日都會有事發生,香港出咗徐步高,林過雲,大陸豈不是要出返200個至ARM 數。

我都有睇大陸新聞報導,有一次佢話芝加哥在一個週末,一天內有十人死於 ...

新聞不應該有選擇性,但討論在材料上有選擇性有何不可?有人喜保皇,有人喜反建制,完全有自由,但不同意這便是抹黑

是否抹黑大家心知肚明,不過都要公道些,有些材料太過耐就唔好再用,都臭晒喇。

殖民地飼養的特產︰

李登輝日前再次對媒體公開表示“釣魚島一直都是日本的”,他還否定日本在中日甲午戰爭後“侵占釣魚島”的事實,美國中文媒體《世界日報》分析認為,就李登輝的成長歷程可謂是“後殖民的反面寫照”,非僅未能反省自身的矛盾和困境,且詛咒自身的文化母體。不僅是李登輝一人,臺籍且曾接受日本“皇民化”的臺籍精英在戰後看似備嘗文化失語癥的痛苦,實為意圖從政治上恢複“皇民化”的既得利益而未遂,而這也是早期“臺獨”的淵藪,甘為日本的扈從猶不知恥。

文章說,李登輝的最高職務曾經是“中華民國總統”,前後掌政12年,大肆操弄民粹和臺灣主體性;但又一再表示“釣魚島主權歸屬日本”,臺灣只能和日本談談漁權。這是一個很矛盾的論述,在缺乏主權的情況下,何來漁權可言,面對急於向外擴張的日本,李登輝的讕言若非癡人說夢就是欺人之談。

相關搜索目錄: 釣魚

引用:
原帖由 理魯竇 於 2012-9-17 01:06 發表
是否抹黑大家心知肚明,不過都要公道些,有些材料太過耐就唔好再用,都臭晒喇。
咁六四咁耐是否應該繼續紀念?  臭的不是材料,是不敢正視事實。

你有新料請與大家分享

當年小翠最響往的就是可以移民,雖然後來港澳都回歸了
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

獨裁政權飼養的暴民特產:假示威,真打劫

其實還有順民、煙民和愚民

呢個主題係日本﹐近日日本係東亞熱點
淨係講日本都好多野講﹐亦可以借此一窺世界大局發生咩變化
明知呢個話題可以吸人好多網友睇
於是厚顏無恥全無自尊心既癩皮 9 就賴死晌度黐人氣
礙於胸無點墨﹐又冇時事知識﹐只能反反覆覆數 d 老黃曆舊事黎霸位
只識屙出一堆堆 9  
無論你挖苦也好﹐大罵也好﹐一於死皮賴臉磨爛蓆
人至賤真係無敵   

本帖最近評分記錄
  • monalisa 體力 +30 講得好 2012-9-17 21:47
  • monalisa 威望 +30 講得好 2012-9-17 21:47
  • monalisa 金錢 +30 講得好 2012-9-17 21:47

依個星期睇見班畜生嘅惡行,真係好好嘅國民教育反例子!
勁想搵番支港英旗放屋企!
Sorry!叫佢哋畜生,係侮辱咗畜生!

又一實証中華民族最大美德:槍打自己人!

不過都係好事嚟,早尐俾外資知道自己投資緊一個冇保障嘅市場,讓全世界都見到強國人有幾樣衰,一鋪夠清你袋!

相關搜索目錄: 投資

Rolex 又關日本乜事呢?連誠哥既屈臣氏都搶 ...與保釣無關,如果搶上癮,個個禮拜去黎爆一次 ... 都唔使番大陸

有決心,完全有能力 ...

走著瞧

引用:
原帖由 冰河 於 2012-9-17 15:10 發表
依個星期睇見班畜生鼢c行,真係好好黻磪螫虼|反例子!
勁想搵番支港英旗放屋企!
Sorry!叫佢]畜生,係侮辱鰳b生!

又一實証中華民族最大美德:槍打自己人!
...
好﹐夠坦白  
唔學似有 d 乜9 咁做婊子又想立牌坊
講一堆咩 獨裁冇民主冇人權....
港英都冇民主都係獨裁﹐但就係好時就係好﹐大大聲名正言順話我愛英國!咁先夠坦白直接
可能你出世得遲定係其他原因
果時港英派幾萬個居英權俾港燦 - 明面上話五萬﹐實質鬼知有幾多個
可能唔係住公屋都有機會奏f個
咁就名正言順做大英子民﹐窮鬼先去做乜叉中華民族
住晌英倫三島﹐屋企掛滿米字旗﹐一望到 d 旗就有自豪感﹐爽!
仲可以親身體會舊年倫敦果個火樹銀花驚世嘉年華會
舊年我都開左 條 thread 講呢個嘉年華會

另外﹐我呢條 thread 主要係講日本
你另開一條 thread 去懷緬港英偉大既春風化雨
相信好多人樂意去捧你場
你掛得版主牌頭應該知道尊重下其他網友意願﹐尤其是開 thread 想專注某一主題
係咪咁講呢?

引用:
日本將釣魚台國有化,引爆大陸民眾強烈的反日情緒,不少城市民眾赴日本大使館外進行抗議,破壞日系百貨、商店,攻擊陸上日本民眾,今(17)日甚至傳出,連無辜的「秋田犬」也中招。

大陸微博盛傳,因為釣魚台事件,讓不少「愛國者」情緒失控,有人衝入民宅,憤而將民眾飼養的秋田狗殺死。難過的讓主人痛哭,自己飼養的狗從小在大陸長大,從未踏上日本,這些抗議民眾的舉止根本就不是人。
蝗蟲連狗都唔放過....
引用:
中国人留学生「反日デモを繰り返す中国人へ。それでも日本人は僕たちに親切だ」
強國人檢討吓啦!

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2012-9-17 22:23 發表

好﹐夠坦白  
唔學似有 d 乜9 咁做婊子又想立牌坊
講一堆咩 獨裁冇民主冇人權....
港英都冇民主都係獨裁﹐但就係好時就係好﹐大大聲名正言順話我愛英國!咁先夠坦白直接
可能你 ...
飛哥不如講返正題啦。大家都各自表述鬙蒆(除鬙蒆鶨縞版縞k既自稱老黨員略叔),無乜浀n傾。你覺得今次中日打唔打得成? 我感覺依家老共同日本仔一樣,唔打緩和唔到人民情緒收唔到科,係釣魚台射返幾炮睇薯b所難免。你點睇?

題外話: 飛哥你幅民主四人幫頭像OUT晒。一壇”反洗腦”大龍鳳副棚點搭清楚晒。肥黎係太上皇,下面四大護法陳神棍,陳良心,李漢奸,加一隻明日之星蝗之鋒。擺肥黎做四人幫係貶低鼳\,大佬人地造王者蟀[!

enjoy every moment of now

引用:
原帖由 Manics 於 2012-9-17 22:43 發表

飛哥不如講返正題啦。大家都各自表述鬙蒆(除鬙蒆鶨縞版縞k既自稱老黨員略叔),無乜浀n傾。你覺得今次中日打唔打得成? 我感覺依家老共同日本仔一樣,唔打緩和唔到人民情緒收唔到科,係釣魚台射返幾炮睇薯b所 ...
老黨員?  
日本有條友話自己係百幾年前天皇家族正統血緣
裕仁家族只係旁支
雜碎一邊話痛恨獨裁 - 話咋﹐一邊又話係黨員喎﹐怕者係精神分裂症
又或者用黎吹下自己跟中南海有交情﹐晌班幼齒面前扮高人

你與其問中日打唔打得成
不如問中美打唔打得成
中日打﹐架佬必死
中美打﹐架佬亦死
中美唔打﹐架佬都死
由中國晌10日公佈釣魚島海基線果一刻
架佬下場已經被決定﹐係決定
所謂開弓沒有回頭箭就係咁解

我條 thread 就放晌度
我寫既野就白紙黑字放晌度
可以事前反駁我﹐可以過後抽我後腳﹐只要圍繞主題
但只識垓臚G d 無厘頭9 up 廢話褶d亂檔﹐證明係冇腦冇料冇廉恥

引用:
原帖由 冰河 於 2012-9-17 22:39 發表

蝗蟲連狗都唔放過....

強國人檢討黻捸I
所謂版主就係咁?

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2012-9-17 22:23 發表
我呢條 thread 主要係講日本
你另開一條 thread 去懷緬港英偉大既春風化雨
相信好多人樂意去捧你場
你掛得版主牌頭應該知道尊重下其他網友意願﹐尤其是開 thread 想專注某一主題
係咪咁講呢?
Sorry!可能係小弟我激動咗、寫多了自己的心聲!

但小弟所貼的圖片應該和日本有關吧?
而小弟最後的那句:
引用:
不過都係好事嚟,早尐俾外資知道自己投資緊一個冇保障嘅市場,讓全世界都見到強國人有幾樣衰,一鋪夠清你袋!
係真心想尐日本企業“脱中国”加速か!
咁就可以唔使再見到MADE IN CHINA嘅玩具了!
引用:
原帖由 飛毛腿 於 2012-9-17 23:25 發表

所謂版主就係咁?
哈哈~小弟負責的版面,正是「崇日、漢奸」版!

相關搜索目錄: 投資 玩具

引用:
原帖由 冰河 於 2012-9-17 23:26 發表

Sorry!可能係小弟我激動驉B寫多了自己的心聲!

但小弟所貼的圖片應該和日本有關吧?
而小弟最後的那句:

係真心想尐日本企業“脱中ョ言[速ろ!
咁就可以唔使 ...
大家圍繞主題傾係冇問題兼歡迎
我提醒你去注意下日本幾間家庭電器產品近日慘狀
聲寶已經搖搖欲墜﹐ sony 都叫苦連天﹐唔知捱得幾耐
另外日本產品競爭對手係歐美高端產品﹐電子產品係韓國而唔係中國
你諗一諗日本橫掃世界產品 - 汽車﹐跟中國有咩競爭關係?
你再諗下美國三大車廠、德國汽車﹐中下價韓國車.......
邊 d 人最想架佬死?

日本財團最大既資產唔係晌日本
如果你有幾千億身家﹐你會擔心冇地方住?
你有獨步天下技術﹐你會擔心唔知邊度設廠好?

夜啦﹐有 d 眼訓
呢1個話題我會繼續講 - 如果唔係俾人存心搞亂騷擾我呢個主題

相關搜索目錄: 汽車

引用:
原帖由 全軍盡 於 2012-9-18 01:05 發表

中日開打最好就炸到埋日本本士,咁美軍就會扮演和事老去日本註兵維持和平,順便大條道理"代表日本"埋^分攤南海資源....

對於美國,中日開打點計都係有利無害...

唔係註6成兵力晌亞洲做乜先....
老味早已經晌日本駐軍
中國呢次心存大欲﹐想借機會將琉球群島都搣甩佢出黎
老味晌南海就食蕉﹐匪劣笨呢隻頭馬十足十港毒咁﹐文唔得冇又唔得
老共呢次準備就係中美大戰﹐磨既係牛刀﹐架佬只係雞而已
呢點遲 d 再講

前日16日係大陸東海禁漁期結束
新捕魚期開始﹐大陸漁民話釣魚台島果邊 d 魚養到好肥
本來星期日起程去釣魚
但星期六有個颱風
推遲到今日起程
釣魚台島 d 魚蝦蟹有難囉
我地就睇下日式保釣係點玩法

日本係战败国,
是否不能主战?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。