推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

39 12
發新話題

[原創] 香港保衛戰

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-9-10 11:40 發表

阿叔唔敢當

共產主義 KMY 始終奉信,但執政黨在行的不是共產主義,所以算不算是反共 ?

反什麼? Manics 先生有空請看看 3.18 令古車禍或永州案;

看完閣下作判斷

林鄭感 ...
唔想窒你,共產黨自改革開放開始已經唔行共產主義玩市場經濟,照咁講K叔你應該1979年開始就要反執政黨啦,點解要拖到2012年初香港換馬(非閣下心水馬)後先昨今是而昨非呀老細?
enjoy every moment of now

引用:
原帖由 Manics 於 2012-9-10 12:09 發表

共產黨自改革開放開始已經唔行共產主義玩市場經濟
講起蟈N令人冷笑
當年中英談判點樣安排收回香港 ﹐港燦就驚死要玩共產主義
其實港燦識條毛乜主義打乜主義﹐只不過當時世界現狀係共產主義係經濟落後鴷N名詞 - 起碼表象係咁
港燦怕變成大陸咁窮﹐如是老鄧就推出一國兩制 - 香港實行資本制度不變
( 當然呢四個字落到慣於捉字虱扭曲是非黑白麊炭狺滮丑M可以解釋成一邊一國﹐特殊國與國... )
可笑麉Y你自己對共產制度畏如蛇蠍﹐卻又話大陸老共唔堅持原汁原味共產主義
例如果個港殘行為藝術家長毛﹐自稱係共產主義托杉派﹐卻又口糠糠狗U咩選舉 = 民主
你話呢種唔係精神分裂狗筋搭腦筋﹐又係乜?

退一百步講﹐就算大陸老共根本唔算係共產黨﹐只係好似其他個個都掛咩民主黨招牌麍F黨
於是共產黨、民主黨都只係一個商標 ( brand name )﹐自辯反獨裁唔係反共喎....
咁中共跟兩蔣年代黻磪謐牷B韓國朴正熙、全斗煥、鼻屎國李家坡、英女皇欽點港英政府...有咩分別?
最起碼比沙地、科威特、汶萊...一類帝制封建體制好 d 卦?
但你幾時見有人吠過除中共外以上呢 d 獨裁政權? 有邊個港燦吠過港英年代係獨裁政權?

比例上議好似少了!

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-9-10 08:24 AM 發表

咁你有冇晚晚叫 CY ?分析力   
留番俾你叫啦, 保護孩子... 原來畸叔因愛成恨.

引用:
原帖由 毛球 於 2012-9-11 01:14 發表
留番俾你叫啦, 保護孩子... 原來畸叔因愛成恨.

有叫,不過係叫佢下台,保護孩子很正常,你喜歡CY也無不妥,起碼佢衰極都冇講粗口。

真係冇講粗口.....
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.
愛國不等於愛黨  愛民主不等於愛民主黨
支持北愛爾蘭獨立
支持蘇格蘭獨立
支持威爾斯獨立

引用:
原帖由 屍屠華 於 2012-9-11 10:28 發表
真係冇講粗口.....

邊度 ?

仲有邊度??咁大個門...

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.
支持北愛爾蘭獨立
支持蘇格蘭獨立
支持威爾斯獨立

回復 33# 的帖子

菲臘親王晒女皇御用私家Q,小皇孫全裸都冇打算換頭像?

91歲嘅老Q仲得唔得呀....

人哋有膀胱炎.....
支持北愛爾蘭獨立
支持蘇格蘭獨立
支持威爾斯獨立

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-9-11 08:18 AM 發表

有叫,不過係叫佢下台,保護孩子很正常,你喜歡CY也無不妥,起碼佢衰極都冇講粗口。  
原來「保護孩子的畸叔」對CY的恨還不及對「粗口飛」的.

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2012-9-9 13:45 發表
借皇爺條 thread 搭單
呢兩日晌大陸網站熱議所謂”洗腦” 話題
有人上傳兩幅視頻截圖
立即引起大陸燦哥熱烈反應
用大陸網民講法﹐呢下叫做好有 ” 歡樂感 ”
點歡樂法? 睇下圖先︰

國旗與榮耀·回憶我的老校長

往事如煙,多年前的一些點滴回憶如今都已經淡漠了,但是每當面對飄揚的國旗,童年的一件往事就會湧上心頭,而老校長的音容猶在眼前,那是一段永生難忘的回憶。

http://www.newsmth.net/bbstcon.php?board=MilitaryJoke&gid=217778

支持北愛爾蘭獨立
支持蘇格蘭獨立
支持威爾斯獨立

呢個話題講完又講 ...

有冇港人反過英國獨裁統治,或殖民地管治 ?

稍有常識既都知道答案係有

係噃,你唔好話埋佢小學一定學揸機關槍..........

支持北愛爾蘭獨立
支持蘇格蘭獨立
支持威爾斯獨立

39 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。