推介:| 汽車配件 | 汽車維修 | 汽車雜誌 | 汽車保安 | 汽車音響 | 汽車代理 | 駕駛學院 | 汽車維修 | 洗車服務 | 電單車 | 二手車 |

發新話題

新車245/40/18 tire,有什麼好介紹

新車245/40/18 tire,有什麼好介紹

星期五拿新車,原廠的Tire多數唔合標淮,現時的BMW E90 330i 用開 Goodyear Eagle F1,十分好,但已經唔出,各位高手有冇好的介紹。

不如試下用一輪原廠呔先啦, 同常都唔會太唔匹配既~初非你係過班激進人士啦。
高性能D既咪 Pirelli P Zero, Bridgestone S03, Pilot Sport II 果D囉。 以前用過Pilot Sport覺得呢隻呔唔錯,唔知宜架Pilot Sport 2 點呢。

其實我都想問下D價錢平同靜既呔有咩選擇﹐235/35/19 & 265/30/19。以前多數留意果D高性能呔,對D靜既呔無咩認識。

馬牌

...........

引用:
原帖由 百鬼夜行 於 2007-2-13 14:40 發表
馬牌

...........
咩型號先~~係咪又靜又平先~

引用:
原帖由 小哈 於 2007-2-13 14:47 發表

咩型號先~~係咪又靜又平先~
我叫上邊位人兄用馬牌姐..

佢係又靜又輕(荷包)

Eagle F1 十分好,比較貴,現時用在E90 330i 為19" 要 2800,S03以前用過,幾好但好快冇,馬牌曾用在以前的VW Touareg 22"唔太高歡,石橋新款未到香港,要自已從外國訂, 可能要試試Pirelli。

引用:
原帖由 essthk 於 2007-2-13 11:27 發表
星期五拿新車,原廠的Tire多數唔合標淮
你 原 廠 Tire 是 什 麼 標 淮

而 家 的 原 廠 Tire 多 數 都 OK 喎

引用:
原帖由 essthk 於 2007-2-13 15:50 發表
Eagle F1 十分好,比較貴,現時用在E90 330i 為19" 要 2800,S03以前用過,幾好但好快冇,馬牌曾用在以前的VW Touareg 22"唔太高歡,石橋新款未到香港,要自已從外國訂, 可能要試試Pirelli。
嘩兄臺~~你都玩唔少呔啦。重要問﹖
我想知一條22"既鈴要幾多錢呢﹖

22" Tire and RIM at that time is HK$40,000. When I sold the Touareg, I get 25,000 back for the tire & rim
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

Potenza RE050 PSR09382 245/40R18 97Y XL

靜呔 64.1 dBA 好唔好架?

一個應該好多人都睇過既廣告.

相關搜索目錄: 廣告

I think I go for the Potenza RE050 PSR09382 245/40R18 97Y XL, Just got a quote for HK$2200 but will shop around to see whether I can get it cheaper.

引用:
原帖由 小哈 於 2007-2-13 14:37 發表
不如試下用一輪原廠呔先啦, 同常都唔會太唔匹配既~初非你係過班激進人士啦。
高性能D既咪 Pirelli P Zero, Bridgestone S03, Pilot Sport II 果D囉。 以前用過Pilot Sport覺得呢隻呔唔錯,唔知宜架Pilot Spor ...
夠 唔 夠 pok 用 Goodyear Rev2 呀 我 家 下 用 緊 都 OK 既 叫 幾 平 啦
225/50 17 980 S3 都 要 成 1280, 050 就 好 似 1350

Goodyear 祇有Eagle F1好其他的唔熟,不敢試。石橋S03唔錯,但以前用在 MB E240,比較慢的車,到E90 330i 就唔好啦,因此車好快,隨時過200,0-100 6 秒內。新的Audi 都好快,但唔似 BM,可以試下其他。

引用:
原帖由 essthk 於 2007-2-14 17:55 發表
Goodyear 祇有Eagle F1好其他的唔熟,不敢試。石橋S03唔錯,但以前用在 MB E240,比較慢的車,到E90 330i 就唔好啦,因此車好快,隨時過200,0-100 6 秒內。新的Audi 都好快,但唔似 BM,可以試下其他。
Audi 多 數 用 CSC2 同 P.Zero 唔 過 200ps 既 Audi 可 用 P.Dragon
或 可 以 試 Dunlop Z1, Corolla, MX5 同 Audi S3 用 過 都 幾 好

引用:
原帖由 小哈 於 2007-2-13 06:37 發表
高性能D既咪 Pirelli P Zero, Bridgestone S03, Pilot Sport II 果D囉。 以前用過Pilot Sport覺得呢隻呔唔錯,唔知宜架Pilot Spor ...
ha gor ... try dunlop SportMaxx lor ... quite good price performance ...
my fd said they r around $1800 for 19" ...

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。