推介:| 汽槍 | 軍服 | 直升機 | War Game | 軍用品 | 軍事模型 |

發新話題

國產艦載近防武器系統 H/P J12

國產艦載近防武器系統 H/P J12

呢兩日日本仔又阿之阿佐話解放軍戰艦鄋F海公海上兩次用火控雷達鎖 Q 住日本仔一架艦載直升機同一隻戰艦咁話,話大陸佬咁搞法即係擺明唔妥日本仔,重要中方作出解釋.今日上面就出左聲勒,話冇件咁既事,吹到日本仔即時彈起.

其實日本仔酯x事上幾時都未夠大陸佬既班,不過佢恃住有美國佬表面撐,於是就扮九晒一代宗師好好料咁,講打就真係未驚過佢,不過如果話講到日本妹吹功就睇冇咩人可出其右.

講開戰艦就順便提下大陸自己整既艦載近防系統,大家唔好再話佢又係抄邊個學邊個勒,反正天下文章一大抄,自己一手一腳抄 d 整 d ,最後可以不求人自己廠出,又唔使請外判 OEM 又唔使求人,好似印度亞差哥手上野唔係同人買既?南韓佬上太空都要求大鼻佬,咁你話大陸佬又叻唔叻勒?

730 艦載近防系統

相關搜索目錄: 直升機

730 近防系統其實係一座配有七管 30mm 速射炮,解放軍自家番號叫 H/P J12,現時安裝在中國海軍 052 同 051 級別既戰艦上.

下面係 052 級驅逐艦 "蘭州號" ,鉦艦橋同船尾都配有一座 730 .

巴打,好耐冇莆頭

引用:
原帖由 dealerboy 於 2013-2-8 22:08 發表
巴打,好耐冇莆頭
Long time no see bro, happy Snake year!

懶懶地係咁易料 d 佢既 spec :

口徑 : 30mm x 7
動力 : 外置電動
轉向 : 360 度
射速 : 4,600 ~ 5,800 發 / 分
射程 : 3km
備彈 : 1,000 發 (穿甲彈 + 高爆彈交替組合)
火控 : 光電感應 + 雷達

引用:
原帖由 jj2jr 於 2013-2-9 09:47 發表
又話國產點解有兩件老外嘅

引用:
原帖由 jj2jr 於 2013-2-9 09:47 發表
引用:
原帖由 dealerboy 於 2013-2-9 23:53 發表
又話國產點解有兩件老外
因為在下細佬諗住過年應下景就求 q 其其蛇王左 dd ,冇有睇清楚呢張野入面個隻雷達,就貼左佢露眉出黎話係我地國產既 730 ,真係該煨 (本來係該死既,不過新正頭死死聲對大家都唔老黎).

而家鄭重宣報本人亞 jj 上面呢張公仔入面既東東唔係國產 730 CIWS ,佢係荷蘭紅毛鬼既 "看門公" Goalkeeper .下面出多張公仔比較下 :

另外好多謝亞 d 拿哥既指正,証明亞 d 拿哥睇帖係用心去讀,唔似得好 q 多人望下就算數.閣下咁心水清,睇怕同你借錢都唔係好易勒.

再次多謝.

巴打,要繼續貼多d好炟q鵀悀

引用:
原帖由 dealerboy 於 2013-2-10 13:47 發表
巴打,要繼續貼多d好炟q鵀悀
做得到既就絕對矛悶題,不過一家要你老哥多 d 指正至得.

thanks ..................................

应该矰_初期Y展,还没办法}到先進ヴa的水平

thx...............................................

why so many locked post

係用火控鎖定日冦又如何?
唔明中央點解要急急澄清:我無做過?
中共對外自信心真係......

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。