推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

阿爺不是怕泛民,而係陳勝同吳廣復活。

阿爺不是怕泛民,而係陳勝同吳廣復活。

以前說李柱銘為吳三桂,其實中央一直歌頌吳三桂為國家統一付出的豐功偉積。岳飛,屈原等人跟李登輝一樣,抗拒國家統一。
阿爺最驚仍是陳勝和吳廣。因為江山可能不保。
以前歷史贊美太平天國,而家隻字不提。
各網友,現香港政治舞台上,誰能有陳勝和吳廣影子?
所謂廿三條、亦即控制陳勝和吳廣的出現。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

難怪以前小時候父母同老師成日教誨 ︰

少壯不努力﹐老大徒傷悲

又話︰書到用時方恨少        

講到陳勝吳廣﹐有詩云︰

秦法煩苛霸業隳,一夫攘臂萬夫隨。

秦律法出名嚴厲
稍有差池﹐守法死﹐不守亦死
一樣阻唔住陳勝吳廣﹐劉邦項羽
23條算條毛   
想坐江山仲怕 23條?
BNO 口水革命黨怕痕又怕痛
陳勝吳廣就冇嘞
陳屎扁吳淑珍一類嘴炮黨就一大堆  

23條真係算老幾呀?共匪寫既憲法都可以"pad"埋一邊啦!幾時聽過賊會講法律架?著住套老西走去南非訪問以為自己係紳士、骨子裡又係賣國賊一名!由内到外個種賊性、表露無遺。
***同一中國,同一造假***

引用:
原帖由 一枝公 於 2013-3-28 00:12 發表
23條真係算老幾呀?共匪寫既憲法都可以"pad"埋一邊啦!幾時聽過賊會講法律架?著住套老西走去南非訪問以為自己係紳士、骨子裡又係賣國賊一名!由内到外個種賊性、表露無遺。
BNO 人個洋主子開口埋口 紳士 gentlemen
去非洲綁架黑人運去美洲賣
係綁架哦﹐唔好話我知有黑人自願去美洲做奴隸  
開住軍艦去中國賣鴉片
伊莉莎白一世發出打劫許可證俾海盜出海打劫﹐名副其實係御用海盜
由内到外﹐由祖宗十八代到家下都係賊  
咩叫賊性?見識吓啦  

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2013-3-28 17:43 發表

開住軍艦去中國賣鴉片
伊莉莎白一世發出打劫許可證俾海盜出海打劫﹐名副其實係御用海 ...
咁請問班中國人又點解爭住自願去鬼子佬地方做華工呀??
心繫家國
天佑我皇................God save the Queen

引用:
原帖由 志專 於 2013-3-28 22:00 發表 咁請問班中國人又點解爭住自願去鬼子佬地方做華工呀??
你自己咪係答案

引用:
原帖由 ali 於 2013-3-28 22:52 發表
你自己咪係答案
乜隻洠t假洋鬼子?

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2013-3-28 17:43 發表

開住軍艦去中國賣鴉片
伊莉莎白一世發出打劫許可證俾海盜出海打劫﹐名副其實係御用海 ...
所以你契爺共匪要與洋人看齊囉!穿州過省拐帶兒童、販賣兒童囉!有人要咪高價賣俾人、賣去礦場做童工
囉!無人要咪打到佢殘廢做乞兒乞食囉!
賣鴉片邊有賣毒奶粉甘好搵呀?賣毒奶粉可以公然甘賣、唔駛偷偷摸摸、剩係賣去小城鎮、農村都賺到笑啦!以前死件三鹿、而家有件美素麗兒!超掂

引用:
原帖由 一枝公 於 2013-3-29 11:55 發表

所以你契爺共匪要與洋人看齊囉!穿州過省拐帶兒童、販賣兒童囉!有人要咪高價賣俾人、賣去礦場做童工
囉!無人要咪打到佢殘廢做乞兒乞食囉!
賣鴉片邊有賣毒奶粉甘好搵呀?賣毒奶粉可以公然甘賣、唔駛偷偷摸摸、剩係 ...
吠共吠咗甘多年你都毫無進步
你嘅前途堪憂  

你攞 D 犯罪行為嚟比較英王御准反人類行為
有如攞個橙跟舊牛肉比較﹐你以為兩樣嘢都係生果
晌大陸拐賣兒童係死罪﹐賣三鹿奶果件田文華判死緩
而賣黑奴賣鴉片做海盜卻係王家御准﹐犯罪合法化 ﹐真正唔駛偷偷摸摸

引用:
原帖由 dick55 於 2013-3-29 13:09 發表

咩年代呀? 阿伯, 仲講伊莉莎白一世.   
傻仔﹐睇真 D 條主題講咩先噴
陳勝吳廣係咩時代嘅人你大概唔知
中文讀得唔好﹐英文又唔掂
人地鬼仔攞嚟暗指某部位嘅用嚟做名
不如改個日本名好過︰

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2013-3-29 15:42 發表

吠共吠咗甘多年你都毫無進步
你嘅前途堪憂  

你攞 D 犯罪行為嚟比較英王御准反人類行為
有如攞個橙跟舊牛肉比較﹐你以為兩樣嘢都係生果
晌大陸拐賣兒童係死 ...
你果然飲共匪奶水飲大、中國大陸祇要共匪話、條條都係死罪!根據共匪所謂既【對犯貪污罪的處罰規定】
情節特別嚴重的,處死刑,並處沒收財産!賊良宇和賊希同早就捉去打耙啦!坐監坐渡假甘。一班賊審一班賊,賊審賊!
英王御准點及共匪免檢甘巴閉呀!文華,委書記,又係賊審賊,又唔駛死!!

引用:
原帖由 一枝公 於 2013-3-30 23:21 發表

你果然飲共匪奶水飲大、中國大陸祇要共匪話、條條都係死罪!根據共匪所謂既【對犯貪污罪的處罰規定】
情節特別嚴重的,處死刑,並處沒收財産!賊良宇和賊希同早就捉去打耙啦!坐監坐渡假甘。一班賊審一班賊,賊審賊!
英王御准點及共匪免檢甘巴閉呀!文華,委書記,又係賊審賊,又唔駛死!!..
只睇見一堆中文字放埋一齊﹐語無倫次   
如果攞呢堆字去俾精神科醫生睇..........

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2013-3-31 09:38 發表

只睇見一堆中文字放埋一齊﹐語無倫次   
如果攞呢堆字去俾精神科醫生睇..........
你果然飲共匪奶水大!一講到你契爺死穴就共匪上身、話人有語無倫次、精神病!十足十農民上訪、
就俾共匪老屈有精神病、捉去精神病院又好、勞教所又好!從此人間蒸發。

引用:
原帖由 一枝公 於 2013-3-31 12:42 發表

你果然飲共匪奶水大!一講到你契爺死穴就共匪上身、話人有語無倫次、精神病!十足十農民上訪、
就俾共匪老屈有精神病、捉去精神病院又好、勞教所又好!從此人間蒸發。
我同BNO 人係一樣受殖民地教育
共匪奶水未飲過﹐學校星期六有教會免費麵包就食唔少
讀書時開 assembly 仲要唱天佑女王
不過我同你最大分別係我有腦懂思考又有見識  
你未必明我講乜﹐唔緊要﹐其他人會明   

話時話﹐共匪奶水你想飲都冇得你飲
台灣塑化劑你就由細飲到大   
家下仲話食冇米米粉添....................  
引用:
米粉冇米 兩款蛋白質含量近零

【本報訊】不少人認為米粉較米飯「冇咁肥」,不時當正餐進食。米粉原以大米為製作材料,同樣含豐富蛋白質,惟台灣早前化驗揭示當地有米粉根本冇米,全由粟米澱粉(玉米澱粉)製成。《蘋果》進行同類化驗,結果亦發現兩樣本只含極微量蛋白質,包括惠康旗下品牌御品皇新竹米粉,及台灣名牌新東陽特級新竹米粉,每100克只含0.4克蛋白質,推算米含量不足一成。
記者:張岳弢

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2013-3-31 18:15 發表

我同BNO 人係一樣受殖民地教育
共匪奶水未飲過﹐學校星期六有教會免費麵包就食唔少
讀書時開 assembly 仲要唱天佑女王
不過我同你最大分別係我有腦懂思考又有見識  
你未必明我講乜﹐唔 ...
你梗係有腦懂思考又有見識啦、同潤腸珠、梁愛屎之流一樣有腦懂思考又有見識啦!一樣飲緊共匪奶水、一樣不分青紅皀白、一樣一派胡言!
話時話你有無買番十箱、八箱"美素麗兒"奶粉, 送俾親朋戚友呀?

美素麗兒不合格奶粉批次和銷售去向至今不明
   03 - 31  10:39
據該案主要嫌疑人牟駿交代,從2012年2月開始,非法改裝點通過擦標、噴碼、私印外包裝盒等方式,將歐標嬰幼兒奶粉的批號篡改為已獲得進口食品衛生証書的璽樂天賦美素(美素麗兒)嬰幼兒奶粉批號並改裝;自2012年10月起,非法改裝窩點開始拆封罐裝的歐標奶粉,並在拆封後分裝(混裝)成光版鋁箔裝小袋。

引用:
原帖由 一枝公 於 2013-3-31 23:36 發表

你梗係有腦懂思考又有見識啦、同潤腸珠、梁愛屎之流一樣有腦懂思考又有見識啦!一樣飲緊共匪奶水、一樣不分青紅皀白、一樣一派胡言!
話時話你有無買番十箱、八箱"美素麗兒"奶粉, 送俾親朋戚友呀?
...
睇見你真係搞笑
咁唱衰共匪法﹐唔怪得唱足咁多年﹐衰嘅只係自己

無論三鹿奶粉抑或美素麗奶粉
你話我知香港邊度可以買到?有幾多香港媽媽會餵大陸奶粉俾自己 BB 食?
唔通你貪平就專登過深圳去買?
係咁就該煨囉  

而香港買得到又有好多哈日粉絲捧場嘅日本奶粉呢︰
引用:
2011.12.06 孔德廉/綜合報

據日本共同社報導,日本最大食品公司明治所公布的調查結果指出,該公司所生產的「明治STEP」奶粉每公斤含有30.8貝克(becquerel,Bq;國際放射性測量單位) 的放射性物質銫,這也是自福島核災發生以來,首次從奶粉驗出放射性元素。
引用:
2012年 08月 22日 10:30

日前,香港食物安全中心抽檢發現,部分日本奶粉碘含量低於食品法典委員會的要求,其中涉及和光堂、森永、明治等品牌。該中心表示,如果長期食用可能會影響嬰兒的甲狀腺功能,甚至影響腦部發育。很多媽媽給孩子選擇日本奶粉,都是看重日本奶粉的品質,認為其更適合亞洲人體質。這個消息無疑給了她們重重一擊。而記者調查發現,網路上仍在銷售"日本原裝奶粉"。
唔怪得食到咁多港慘變腦殘  
你都係顧掂自己先去理人地大陸佬啦
而且你自己 quote 嘅報導都講得好清楚  自2012年10月起,非法改裝窩點開始拆封罐裝的歐標奶粉...」
知唔知道咩叫非法呀?
我知以你簡單嘅思維實會反駁話共匪有咩係非法唔非法﹐有錢就乜到得
咁你就試吓托兩大包 K仔返深圳去賣囉

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2013-4-1 11:21 發表

睇見你真係搞笑

你話我知香港邊度可以買到?有幾多香港媽媽會餵大陸奶粉俾自己 BB 食?
唔通你貪平就專登過深圳去買 ...
你契爺共匪竊國竊權六十四年!好事做盡、駛乜我唱衰呀!

你飲共匪甘年多奶水、你愛黨愛國、梗係走過羅湖橋、幫襯美素麗兒奶粉啦!扶桑貨你梗係不値一屑啦。
非法?襄汾尾礦庫潰壩事故出事前、邊個有種話佢非法採礦、非法買賣爆炸物!多人死、後台撐唔住、咪
乜都非法囉!你飲共匪甘年多奶水,後台硬浄、你托兩大包 K仔返深圳擺街邊賣都得啦!

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2013-4-1 11:21 發表

睇見你真係搞笑

唔通你貪平就專登過深圳去買 ...
成班友做咩狗咬狗骨呀?
心繫家國
天佑我皇................God save the Queen

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。