推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

33 12
發新話題

大陸駕駛証及買車手續

引用:
原帖由 CPLover 於 2007-3-23 11:22 發表
深圳辦理的車牌能否在全國國內駕駛呢?買車後車能否駕駛到國內不同省份呢?
一)能夠。
二)可以。如果你敢把車開到外省去的話。

中國跟美國國情不同,開外地私家車等於在額頭鑿上大字「我是外地人」,而這句話在中國的意義等於「歡迎各地奸商宰我」、「我是來被你們騙的」。
汎用人形決戦兵器人造人間エヴァンゲリオン

有冇人知皇崗車管所幾點開到幾點, wkend 開唔開??

many thx!!!!

謝謝師兄提供資料。溫馨提示,辦公時間星期一至五。五點三十分下班。本人在東莞交警支隊換。費用120.

引用:
原帖由 SICHE 於 2007-3-29 00:49 發表
謝謝師兄提供資料。溫馨提示,辦公時間星期一至五。五點三十分下班。本人在東莞交警支隊換。費用120.
多謝提供資料!!!!!!

多謝晒~~唔該 本來我都想ge la

引用:
原帖由 RacoRaco 於 2007-3-16 16:37 發表
最近遇到一個很有意思的問題....一年前在皇崗2樓搵代辦換證, 如是者囉到駕駛證

有一日手痕上廣東省交警個網查自己 RECORD, 結果係冇此帳號?! 有冇人試過??LINK如下:

http://jj.gd110.cn/cx/drivinglicense/ ...
3年前在西麗自辦換證, 見兄台之帖, 也照輸入人牌,名等, 一樣係冇此帳號!!

我個肯定係真牌, 不知為何...........??

你個大陸牌No, 同你個回鄉証係同号的??

想買架雪鐵龍C3, 車價, 出牌, 養路, 保險要幾多錢??

相關搜索目錄: 保險

引用:
原帖由 華人一 於 2007-4-7 11:06 發表

3年前在西麗自辦換證, 見兄台之帖, 也照輸入人牌,名等, 一樣係冇此帳號!!

我個肯定係真牌, 不知為何...........??

你個大陸牌No, 同你個回鄉証係同号的??
冇錯。。。我地呢D港農冇中國公民身份證。。禁就只有用通醒證號咯

ANYWAY。聽你禁講,可能淨係中國公民個D記錄先有聯網。。
香港無望,所以我每天都在中國飄泊流浪

33 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。