推介:| Make Friends | 交友 | 婚姻介紹 | 網上交友 | 幽默 | 趣味網頁 | 娛樂 | 魔術 | 精品 | 玩具 |

44 12
發新話題

離婚安排中...

離婚安排中...

雙方也沒有第三者,只是因為種種原因,失去信任、話題,連架也懶得再吵。

離婚安排中...一個男人如何自處?可有經驗分享?謝謝!

引用:
原帖由 heehee0128 於 2007-2-26 14:01 發表
雙方也沒有第三者,只是因為種種原因,失去信任、話題,連珍i得再吵。

me.. 過來人... 初初開始時, 因為要搬屋... 好忙好忙...
不過, 忙得好開心, 因為係自己重生既開始...

或者你都考慮一下搬喇... 一個人係屋企, 少不免會諗番好多野.... 你唔好再諗咩一個人點過喇...
我當時同自己講... 我一個人, 都可以好好咁過... 既然佢唔愛我, 我就要對自己更好...
搬定之後, 我開始去認識一d新既朋友, 去學影相... 去擴寬我既社交圈子...
其實離婚只係一個solution, 比你地兩個一個新既開始o者... 希望你明喇...

相關搜索目錄: 搬屋

in love with the nature...

都搞成咁咯, 唯有大方D, 讓吓女仔囉...

我嘅經驗???     除非女方有明顯嘅過失, 否則大多數會得到較多同情分...  有時遇到D天真瀾漫嘅小朋友, 仲會語重心祥咁潤吓你:"乜你咁唔付責任架!!  你結婚前無諗清楚嘅咩??  我做唔到嘅我就一定唔會亂promise人!!!"  我成日都諗, 講"我願意"嘅時候, 邊個唔諗住想一生一世n!!
如何自處???  我比較old school/保守/老土...  做男人, 有先天責任上嘅缺陷...  都搞成咁咯, 唯有大方D, 讓吓女仔囉...  佢要嘅, 非必要都唔同佢爭;  誰對誰錯都好, 唔好講人從而希望親人朋友會站係自己嘅一邊...  朋友, 咪留多個比佢囉...;  如果要搬走, 我會先 offer 搬走, 佢想搬走係另一回事, 起碼唔好令對方因為要搬屋而煩惱.  男嘅搵地方都方便D.  成年人, 相處唔黎啫, 無必要做仇人...
朋友, 送首歌你聽吓啦...  保重.

相關搜索目錄: 搬屋 結婚
唔好話離開髐G十年, 即使到死o個日我都會係香港人!!!

經 驗 就 冇 , 不 過 借 左 人 地 的 心 得 比 大 家 分 享 下 :

“ 有 好 多 人 話 對 得 耐 感 情 淡 , 我 覺 得 只 要 事 無 大 小 、 雞 毛 蒜 皮 都 同 佢 講 , 感 情 就 會 好 。 有  人 犯  好 大 錯 誤 , 結 婚 好 多 年 , 老 夫 老 妻 , 你 都 知 我 諗 乜 , 大 家 心 照 , 咁 就 出 事 啦 ! 真 係 唔 知 你 諗 乜 喎 , 邊 有 咁 多 次 心 有 靈 犀  ? ”

me 2...離婚安排中...

我既 case 重 complicated ...吵鬧過程中竟遇上了「她」
成了好似有第三者而導至婚姻破裂,千夫所指??...who care??
我也承認處理失當,但我遇茠漸t一半,不是那種灑脫的人
即使賠上所有財產,也未能在短時間內全身而退

我同意分居是首要貝w的事
至少!不用每天對著互數不是
作為男人,離開也該為對方想一想
在能力範圍下,也要將這件事帶來的痛苦ㄗ麭怬C

分享? 我得廿幾歲, 唔知你地點唸 ... 但最近有個男仔朋友, 佢四十幾歲, 又係要離婚 (但佢好多原因啦, 個老婆生左仔之後性情大變, 自己本身出面又有女人) ...

我覺得, 男人單身又如何, 自處又何難, 我女朋友去左旅行o個時, 我難得清靜, 享受獨處 ... 其實 ... 是真的, 送你四個字:「難得清靜」

引用:
原帖由 allure 於 2007-2-26 14:29 發表

me.. 過來人... 初初開始時, 因為要搬屋... 好忙好忙...
不過, 忙得好開心, 因為係自己重生既開始...

或者你都考慮一下搬喇... 一個人係屋企, 少不免會諗番好多野.... 你唔好再諗咩一個人點過喇...
我當 ...
learn from allure ..... what he said is pretty good.
Look in the future and don't go over the past.
Remember , the past is a history. Only the weak will allow the history to repeat again.
Get me ??

Ps: hope things will be better for you. Find a new hobbies ... find new friends..... get 500% effort on work.
all the friends here in this forum will give u moral support~~~
Cheers~~

相關搜索目錄: 搬屋

引用:
原帖由 renzo 於 2007-2-26 23:10 發表

learn from allure ..... what he said is pretty good.
Look in the future and don't go over the past.
Remember , the past is a history. Only the weak will allow the history to repeat again.
Ge ...
she..

引用:
原帖由 allure 於 2007-2-26 23:12 發表

she..
Oopss.. i'm sorry..... it's she.... please do pardon me..

引用:
原帖由 renzo 於 2007-2-26 23:12 發表

Oopss.. i'm sorry..... it's she.... please do pardon me..
it's ok, u're not the 1st one... haha....

引用:
原帖由 allure 於 2007-2-26 23:15 發表

it's ok, u're not the 1st one... haha....
I'm glad that i'm not the 1st and hope that i'm the last

引用:
原帖由 allure 於 2/26/2007 07:12 AM 發表

she..
可能通常 D 麻甩lu先多數用女頭像, 女 members 就多數用D卡通頭或者貓貓狗狗呀咁囉...    
唔好話離開髐G十年, 即使到死o個日我都會係香港人!!!

引用:
原帖由 usnameless 於 2007-2-27 02:48 發表

可能通常 D 麻甩lu先多數用女頭像, 女 members 就多數用D卡通頭或者貓貓狗狗呀咁囉...    
... 玩野??
張相係水師兄比我用既, 好似... 就係因為想d人以為我係仔...咁會小d野煩...

引用:
原帖由 allure 於 2007-2-27 08:47 發表

... 玩野??
張相係水師兄比我用既, 好似... 就係因為想d人以為我係仔...咁會小d野煩...
咁你性別個一欄就打"男性"喇!!!!

My new target!!

引用:
原帖由 細摩 於 2007-2-27 09:41 發表

而家又無d咩傻佬send pm比我喇...
而家唔怕喇... 大部份人都知我係女架喇...

subject to this matter, i always think women act more definite than men.
i once got into a borderline situation.....but when i thought of our past stories, i abandoned the thought immediately.

引用:
原帖由 bgfantasy 於 2007-2-27 10:46 發表
subject to this matter, i always think women act more definite than men.
i once got into a borderline situation.....but when i thought of our past stories, i abandoned the thought immediately.
that means... it wasn't a borderline situation... or it was just a "single" borderline situation, lucky u, cherish it!
however, when it comes to repeating and seemingly "never ending" beyond borderline situations...
one has to make a decision... may it be male or female... don't u agree?

yeah, you might be right.  one has to make a decision.

引用:
原帖由 細摩 於 2007-2-27 09:41 發表

可能真係男性 攭坋
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 heehee0128 於 2007-2-26 14:01 發表
雙方也沒有第三者,只是因為種種原因,失去信任、話題,連珍i得再吵。

未試過喎,不過連吵都懶得吵就無真係無感覺囉,好悲涼
最掛住的還是ADA仔!!!
开心又一日,唔开心又一日,瑏悜开心D去过呢?
ADA仔有可能重出江湖,各位敬请留意!!!!!!

引用:
原帖由 allure 於 2007-2-27 08:47 發表

張相係水師兄比我用既, 好似... 就係因為想d人以為我係仔...
.....八鴷.....水師兄是水禾田師兄?  幅相好有型!

**  日 日 坐 收 五 斗     懶 與 培 塿 競 折 腰  **

** We the unwilling, led by the unknowing, are doing the impossible for the ungrateful. **

引用:
原帖由 利記 於 2007-2-27 14:11 發表

可能真係男性 攭坋
真??

引用:
原帖由 hhl 於 2007-2-26 14:43 發表
分享? 我得廿幾歲, 唔知你地點唸 ... 但最近有個男仔朋友, 佢四十幾歲, 又係要離婚 (但佢好多原因啦, 個老婆生左仔之後性情大變, 自己本身出面又有女人) ...

我覺得, 男人單身又如何, 自處又何難, 我女朋友去 ...
當2個人由拍拖、同居到結婚,相處左19年,愛人變成親人,你大個仔就會明白,那種平淡、無奈和責任。

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 heehee0128 於 2007-2-28 14:58 發表

當2個人由拍拖、同居到結婚,相處左19年,愛人變成親人,你大個仔就會明白,那種平淡、無奈和責任。
但有好多人都可以一齊相處到白頭, 都係平平淡淡咁過...
我相信你地選擇呢條路係有自己既原因... 既然揀左, 就向前行喇... 唔好再諗太多...

相關搜索目錄: 結婚

44 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。