推介:| 廚具餐具 | 烹飪課程 | 紅白酒 | 咖啡 | | 蒸溜水 | 濾水器 | 中餐館 | 甜品店 | Coffee Shop 咖啡店 |

40 12
發新話題

打邊爐

打邊爐

想問下大家有冇好介紹呢?

想要特色 D 就 "譚魚頭",鐘意食羊就 "小肥羊" 吧。
You can buy a house, but you cannot buy a home.
You can buy a clock, but you cannot buy time.
You can buy sex, but you cannot buy love.

"譚魚頭"有セ特別 ?????
上 X'mas 時返港住 TST Kimberely Hotel, 附近有個好大的 譚魚頭 poster, 但唔知係セ, 所以冇幫襯.
人生苦短.....一切過眼雲煙...

講開 '小肥羊', 多倫多都有兩間, 另外重有一間分店就開.
加元$19 另加一, 任食任飲, 又有生果, 甜品.
在美加住了廿多年, 羊肉都試過唔少, '小肥羊' 就最好食.
人生苦短.....一切過眼雲煙...

引用:
原帖由 rtsang88 於 2007-3-5 01:18 發表
"譚魚頭"有セ特別 ?????
上 X'mas 時返港住 TST Kimberely Hotel, 附近有個好大的 譚魚頭 poster, 但唔知係セ, 所以冇幫襯.
"譚魚頭"係食四川麻辣火鍋
音樂無界限

有冇興趣試炭爐打邊爐......?
http://bonbon2468.blogspot.hk/

引用:
原帖由 bonbon2468 於 2007-3-21 20:14 發表
有冇興趣試炭爐打邊爐......?
漆咸道泰豐廔有炭爐呀,仲有得「混醬」添

山林道~火煱館......金巴利道君怡酒店對面~樓上樓
咸美頓街..新填地街有間炭爐吾記得咩名......九龍城街市三樓~馬記
太子砵蘭街-基隆街~百利........

相關搜索目錄: 酒店

金巴利道君怡酒店對面~樓上樓

呢間執咗笠幾年喇

引用:
原帖由 ah_chong 於 2007-3-2 10:04 發表
想要特色 D 就 "譚魚頭",鐘意食羊就 "小肥羊" 吧。
我就鍾意去小肥羊, 貪佢湯底夠濃,惹味!

不過係香港食就好很貴, 每人起碼兩舊水!  

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-3-27 10:12 發表

我就鍾意去小肥羊, 貪佢湯底夠濃,惹味!

不過係香港食就好很貴, 每人起碼兩舊水!  
返深圳食啦,抵d,譚魚頭都係抵食d.

點解無人講大角咀豬骨煲既?

引用:
原帖由 2046.com 於 2007-3-27 10:18 發表

返深圳食, 兩個人食到飽, 都係佰六七蚊, 好抵!  

引用:
原帖由 2046.com 於 2007-3-27 10:18 發表

骨煲皇

引用:
原帖由 keithnam 於 2007-3-26 14:16 發表
山林道~火煱館......金巴利道君怡酒店對面~樓上樓
咸美頓街..新填地街有間炭爐吾記得咩名......九龍城街市三樓~馬記
太子砵蘭街-基隆街~百利........
火煱館D番茄湯底,番茄大隻飽滿兼新鮮,牛肉吾錯.
基隆街~百利早D叫老闆亞祖留番D揀手野時有驚喜,還有生腸鶢子啫啫煲,好味!

打癲佬貢係咬文至正啦

引用:
原帖由 Garfield 於 2007-3-28 13:10 發表
打癲佬貢係咬文至正啦
有乜好介紹先???  

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-3-28 14:28 發表

有乜好介紹先???  
你過到黎請客咪知囉,記得留肚喎!仲要玩多幾日先夠時間食多幾間......

魚頭煲, 豬骨煲, 乳豬煲, 米酒雞煲, 花甲蟹.......!!

引用:
原帖由 Garfield 於 2007-3-29 16:06 發表

你過到黎請客咪知囉,記得留肚喎!仲要玩多幾日先夠時間食多幾間......

魚頭煲, 豬骨煲, 乳豬煲, 米酒雞煲, 花甲蟹.......!!
口水都流埋!  

我過到黎仲要請你, 咁鬼孤寒!!  

竟然無人提及地上最強沙爹湯底既方榮記(九龍城)?

引用:
原帖由 dillame 於 2007-4-3 12:29 發表
竟然無人提及地上最強沙爹湯底既方榮記(九龍城)?
九龍城仲有名城同大邊爐(Da Bino ~ 唔知仲以為係食西餐)添

但間輝哥就真係無謂去

幾乎唔記得仲有燈籠街間「金海閣」都得!

40 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。