推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

發新話題

tvb新聞究竟有幾多年歷史?

tvb新聞究竟有幾多年歷史?

係咪一開台就有新聞部????

引用:
原帖由 grandhori 於 2007-3-1 16:18 發表
係咪一開台就有新聞部????
當然啦~

唔通開台當日唔洗睇新聞,全日做台慶? (講下笑,唔好咁認真… )

回復 #2 cy418721 的帖子

你講錯啦!
無線開台初期係冇新聞部的!
初初(好似)係由綜藝科製作新聞
所以會搵藝員報新聞
好似朱維德、梁舜燕、劉家傑等!

我都以為一開始就有添...

引用:
原帖由 cy418721 於 2007-3-1 19:41 發表

當然啦~

唔通開台當日唔洗睇新聞,全日做台慶? (講下笑,唔好咁認真… )
;P;P;P
臭左;P;P;P;P

引用:
原帖由 lovelyrics 於 2007-3-1 19:56 發表
你講錯啦!
所以會搵藝員部新聞
唔係呀,i mean一開始就有新聞乍…

引用:
原帖由 cy418721 於 2007-3-1 12:41 發表

唔係呀,i mean一開始就有新聞乍…
一開始就有新聞
但未有新聞部
好心無好報,世界無天理,我一定要做真小人,偽君子因住收尾個幾年。

引用:
原帖由 motinlee 於 2007-3-1 21:06 發表

一開始就有新聞
但未有新聞部
就是這樣的意思嘛… 幹嘛說我的不是呢…

引用:
原帖由 lovelyrics 於 2007-3-1 19:56 發表
你講錯啦!
所以會搵藝員報新聞
你唔講就真係唔知喎
引用:
原帖由 cy418721 於 2007-3-1 21:56 發表
就是這樣的意思嘛… 幹嘛說我的不是呢…
會長你用普通話,唔慣,你有無理過我地嘅感受架

相關搜索目錄: 普通話
最掛住的還是ADA仔!!!
开心又一日,唔开心又一日,喴解唔开心D去过呢?
ADA仔有可能重出江湖,各位敬请留意!!!!!!

佢地開台既事本身係1967年11月都已經係新聞啦....

引用:
原帖由 kawdya 於 2007-3-1 23:51 發表

你唔講就真係唔知喎

會長你用普通話,唔慣,你有無理過我地嘅感受架
怎麼了?有用便用,不可以嗎?想被扁了嗎?

相關搜索目錄: 普通話

引用:
原帖由 cy418721 於 2007-3-2 00:32 發表
怎麼了?有用便用,不可以嗎?想被扁了嗎?
真受不了你,請問什麼叫有用便用?這句有點白話化喎
引用:
原帖由 ricedog 於 2007-3-2 00:21 發表
佢地開台既事本身係1967年11月都已經係新聞啦....
你意思係咪話1967年已經開始有新聞啦
最掛住的還是ADA仔!!!
开心又一日,唔开心又一日,喴解唔开心D去过呢?
ADA仔有可能重出江湖,各位敬请留意!!!!!!

引用:
原帖由 kawdya 於 2007-3-2 10:24 發表

真受不了你,請問什麼叫有用便用?這句有點白話化喎
唉… 唔講啦,好唔順…

Hi lovelyrics : so smart like that are working encyclopedia.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。