推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

有線新聞首席女主播 - 劉紫鳳

紫鳳唔企真係有d浪費

引用:
原帖由 陳志雲 於 2012-6-20 12:30 發表
紫鳳唔企真係有d浪費
算把啦, 多數係超黑腳, 著超高鞋

等有線變左 16:9 標清時, 先會睇到。

引用:
原帖由 ALEX_YSL 於 2012-6-20 14:30 發表

算把啦, 多數係超黑腳, 著超高鞋

等有線變左 16:9 標清時, 先會睇到。
呢個就係劉小姐嘅「特色」—黑色絲襪加黑色斗零踭。

16:9 標清?唔係16:9 高清咩?

21/6/2012 Cable早晨
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

紫鳳搭閩菁得唔得

引用:
原帖由 jacksonhon 於 2012-6-20 14:58 發表
呢個就係劉小姐嘅「特色」—黑色絲襪加黑色斗零踭。

16:9 標清?唔係16:9 高清咩?
現在有線是 4:3
有線新聞不是 16:9, 更唔係標清!
感覺比dvd 的解像還要差!

引用:
原帖由 ALEX_YSL 於 2012-6-21 15:17 發表

唔通有線要等政府發咗免費牌俾佢,佢先肯轉解像度?

睇黎..有線d錢都用哂去買足球播映權

又或者

有一日, 如果新聞台 轉左"高清"之後
要睇既話,要開個"209"台, 每個月又要俾多$20

引用:
原帖由 keith2012 於 2012-6-21 16:31 發表

又或者

207, 高清重點新聞台
208, 高清財經資訊台
209 , 高清新聞台
210, 高清直播台

高清新聞資訊組合, hk$38/月!

變做16:9 製作應該會好好多! 幾年之前又話新聞台變做數碼化, 但冇換16:9 cam!

相關搜索目錄: 財經資訊

引用:
原帖由 keith2012 於 2012-6-21 16:31 發表

又或者

所以我一直都覺得有線太過偏重於體育,反而對電影、新聞、娛樂(幾個月先得嗰一、兩套新劇播)就唔係太重視(CEN除外);讀過經濟都知道分散投資先唔會蝕得咁慘架嘛,有線冇理由唔明吖哇?

相關搜索目錄: 投資 娛樂

引用:
原帖由 ALEX_YSL 於 2012-6-21 15:17 發表

老實講,我覺得標清都好矇…

引用:

又或者

多得有線、now等收費台,現在電視根本唔駛旨意睇波…要睇波,等住畀人當水魚

引用:
原帖由 jacksonhon 於 2012-6-21 18:13 發表
所以我一直都覺得有線太過偏重於體育,反而對電影、新聞、娛樂(幾個月先得鶪@、兩套新劇播)就唔係太重視(CEN除外);讀過經濟都知道分散投資先唔會蝕得咁慘架嘛,有線冇理由唔明鴢z?
電影、娛樂幾時會快得過上網睇…
體育不嬲都係有線賴以生存的模式。

相關搜索目錄: 投資 娛樂

22/6/2012 Cable早晨
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 陳志雲 於 2012-6-21 18:16 發表

老實講,我覺得標清都好矇…
但現在有線提供既訊號標清都不如!

引用:
原帖由 陳志雲 於 2012-6-21 18:18 發表

多得有線、now等收費台,現在電視根本唔駛旨意睇波…要睇波,等住畀人當水魚
睇波既人係補貼緊全部有線既節目!

引用:

又或者

老實講,我同好多人一樣,等有線新聞轉高清好耐.

不過,如果要多錢先有高清,我會爆粗囉.呢蠵都要食我地小市民.好無良

引用:
原帖由 風也燒燒 於 2012-6-22 12:18 發表

不過,如果要多錢先有高清,我會爆粗囉.呢蠵都要食我地小市民.好無良
兩年前212,241台promote收多$x0/pre month (..不記得幾多), 我當時已經覺得係一種奇聞及心裡爆粗.

引用:
原帖由 keith2012 於 2012-6-22 13:13 發表

兩年前212,241台promote收多$x0/pre month (..不記得幾多), 我當時已經覺得係一種奇聞及心裡爆粗.
所以, 我都唔會伸請!

241 廣告多, 播舊戲, 而且中間插播廣告。

212 節目普通, 但now 100-104, 高清用戶都唔駛加錢睇! 睇高清無線好過!

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 ALEX_YSL 於 2012-6-22 13:54 發表

所以, 我都唔會伸請!

241 廣告多, 播舊戲, 而且中間插播廣告。

212 節目普通, 但now 100-104, 高清用戶都唔駛加錢睇! 睇高清無線好過!
.講埋呢句,高清同3d足球,簡直係硬膠o既極致.睇波,畫面質素係其次,最重要係場波踢成點,球員發揮.你試鼢銗狴帡玨M播,免費我都唔會睇.

溫馨提示,為免大家被ban a/c,關於高清o既討論,都係去返吹水區講好啦.

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 風也燒燒 於 2012-6-22 14:10 發表

.講埋呢句,高清同3d足球,簡直係硬膠o既極致.睇波,畫面質素係其次,最重要係場波踢成點,球員發揮.你試鼢銗狴帡玨M播,免費我都唔會睇.

溫馨提示,為免大家被ban a/c,關於高清o既討論,都係去返吹水區講好啦.
冇錯,體育有線佢就最揼本,其他範疇又唔見佢咁重視

好似《藍色生死戀》咁,舊年又播,今年又播;《我係金三珣》初初首播呢一、兩年都可以播足兩、三次;都唔知有線阿頭個腦點諗。

引用:
原帖由 ALEX_YSL 於 2012-6-22 10:10 發表

但現在有線提供既訊號標清都不如!
我都記得2010世界盃有線第1台幾咁矇查查

引用:
原帖由 風也燒燒 於 2012-6-22 14:10 發表

我都好認同你講法,而且而家d波,老實講句跟以前冇得比…球星質素也每況愈下

引用:
原帖由 風也燒燒 於 2012-6-22 12:18 發表

之前響有線blog聽過安怡話會轉高清,不過之後冇下文

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。