推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

36 12
發新話題

轉貼 雷頌德咁多年既抄人作品同原曲

轉貼 雷頌德咁多年既抄人作品同原曲

http://www.xanga.com/anti_mark_lui      佩服佢年尾d頒獎禮拎咁多獎  面皮真係厚 http://www.sonybmg.com/musicbox/video/britneyspears/           <=陳慧琳隻歌”毫無保留”抄 Britney Spears隻 "Boys" (右手面拉落小小Britney Spears隻 "Boys")

相關搜索目錄: Video

佢............真係.........哎.......

引用:
原帖由 Big Rock 於 2006-8-15 05:43 PM 發表
邊算抄呀,七八成似之嗎
可能雷生唔覺係抄 係參考o者

引用:
原帖由 h0410232 於 2006-8-16 00:20 發表
shame of hk music....
最慘就係佢唔知醜呀!!

經常用勁多嘅電子嘢做arrangement, 唔知佢自己覺唔覺得悶呢!?!

It's better to be an OPTIMIST who is wrong than a pessimist who is right!!

點可以咁厚面皮??

雷頌德 :@

引用:
原帖由 h0410232 於 2006-8-16 00:20 發表
shame of hk music....
香港邊有音樂?
Ramble On!
And now's the time, the time is now!

引用:
原帖由 goldenbaby 於 2006-8-16 16:02 發表

唔係參考,係致敬~~~
我鍾意呢句

引用:
原帖由 珠公主 於 2006-8-17 01:43 發表

最慘就係佢唔知醜呀!!

經常用勁多嘅電子嘢做arrangement, 唔知佢自己覺唔覺得悶呢!?!
妳估家下好好景咩?唔粗制濫造點搵錢呀?
另外仲有一個所謂音樂人好鐘意改編古典音樂變成一堆極爛既廣告歌

相關搜索目錄: 廣告

Mark Lui always copying the other! especially in the instrument arrangement! he is just a stupid copy cat who think that no one know his act, what a shame!

引用:
原帖由 Gackt 於 2006-8-15 08:30 AM 發表
http://www.xanga.com/anti_mark_lui       佩服佢年尾d頒獎禮拎咁多獎  面皮真係厚...
引用:
from the link above **

「音樂來來去去都得八個音符,好多大師級作歌都差唔多啦,我覺得無可厚非。」–許志安,《蘋果日報》,四月一日。

「創作好主觀,好似時裝咁,呢排興喱士,就全季都係喱士衫,或者呢排興呢隻編曲,咪似囉,Mark有幾百首歌,一、兩首歌似冇乜問題。」–陳慧琳,《蘋果日報》,四月一日。

「就像小時候學英文寫copybook,難道長大後識英文就是抄?音樂人聽歌多,消化了出來有點相同不出奇﹗我不理,最重要是有共鳴。」–楊千嬅,《明報》,四月一日。 **
真係比佢地幾個D回應笑Q死.

點可以咁厚面皮??

引用:
原帖由 chickenexpress 於 2006-8-21 08:33 AM 發表

真係比佢地幾個D回應笑Q死.
佢地唔幫雷生講d好說話 容乜易雷生唔"作"....丫唔係......唔抄d歌俾佢地唱 香港有呢d音樂人and歌手 樂壇有救喇

no style

有d 歌真係好似...唉...

引用:
原帖由 Gackt 於 2006-8-15 04:30 PM 發表
http://www.xanga.com/anti_mark_lui       佩服佢年尾d頒獎禮拎咁多獎  面皮真係厚 http://www.sonybmg.com/musicbox/video/britneyspears/           <=陳慧琳隻歌”毫無保留”抄 Britney Spears隻 "Bo ...
真係唔講唔知呀

相關搜索目錄: Video
......!

Really .............shocked

多謝! 令我更認識這個香港樂"痰"

香港d垃圾音樂
比我都唔聽
唔好話買碟
有品味既人都聽外國果d la

So sad HK music

佢咁都得呀

香港樂壇有d咁既人真係....

36 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。