推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

46 12
發新話題

[深圳] 平價足浴之旅 - 樂園路新X川

本主題被作者加入到個人文集中

平價足浴之旅 - 樂園路新X川

CA已死,雖然足浴仍有,但已失去意義,要真正享受足浴樂趣,SZ是一個好選擇。

現時 SZ正規足浴價錢與服務非常叁差,高檔場未必按得好,細場又驚有菌兼有豬瘟,一般按摩場提供之套餐也會送足浴,齋沭足walk-in客頭鐘價錢由 ¥25–38不等,小費¥20/30/50。

小弟在龍島大學沭足系畢業後,重回SZ繼續足浴研究,最近去了一間 N年前曾經去過的半邪場 --------------------- 身甘穿

身甘穿地點位於好多港淫鐘意去食海鮮之樂園路,地鐵湖貝站可到,交通尚算方便。

一別經年,舊地重遊,硬依"舊",即系同以前一樣坩舊。足浴大廳四十多個座位,配有LCD電視,環境開揚,尚算寬敞,不過大廳正中果個"大"電視真系細得可憐,無銀用。

週末下午五點進場,全場數埋唔夠 5個客,我系其中一個,我坐果個 area差唔多比我包起,爽死~~~

為節約能源,大廳無開燈,而且又靜英英,氣氛幾恐怖,膽小者想去幫趁就要注意。 其餘客人全部都系阿伯,最年輕果個我諗都有 50歲。想睇下技師咩料,但鬼影都無只,間唔中有幾個穿鮮黃色上衣黑長褲運動套裝之大嬸與大叔行過,我諗系技師。。。

今次來先試足浴,叫部長是但安排女的就可以…….技師好快到,我明白到點解 d客人都系阿伯。。。眼前技師應該年過 40,但相對客人來講算系好年輕。

足浴送餐廳飲料一大杯,來了一杯泥水奶茶,真系好難飲,如果唔系我親囗叫的我都唔知道系奶茶,飲左一啖就放棄了…..

杯奶茶令我清醒左,¥25一個鐘,又有電視睇又有奶茶飲,仲要求 d乜,仲平過去茶餐廳……..

足浴流程與其他場相若,包括熱水泡腳,松肩、按腰、按風池穴……技師來自北方,肯定年過40,不過手法真系非常好,略懂醫理,力度適中,按得舒服,大師級水準。

正在享受足浴樂趣之際,身後突然閃出一個大嬸對我裂嘴而笑,跟住話…「要采耳嗎?」……小弟在骨場打滾多年,從未碰過耆英采耳技師,今次居然碰到!

技師按得好,60分鐘好快到。到鐘簽小費,¥20/30/40/80……通脹真利害,原來已經無左¥10/15了。

埋單¥25+20 =¥45,前臺有一個收銀樣唔錯,如果技師有坩高質就好了。。。

賽後感(沭足only):
- 地点一般,地铁可到,从东门行去大约15分钟
- 硬件一般,千祈唔好飲奶茶
- 耆英軟件,实力派技術一流,態度親切,如要年輕美女技師,勿入
- 場內有 wifi
- 足浴性價比高,頭鐘60分鐘足鐘
- 番食指数:60% (下次试中医)

相關搜索目錄: 運動
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.
本帖最近評分記錄
  • 熊出沒注意 體力 +1 多謝分享 2015-4-2 03:14
  • 熊出沒注意 金錢 +1 多謝分享 2015-4-2 03:14
  • 熊出沒注意 威望 +1 多謝分享 2015-4-2 03:14
  • boot_boot 體力 +18 多謝分享 2015-2-8 17:31
  • boot_boot 威望 +18 多謝分享 2015-2-8 17:31
  • boot_boot 金錢 +18 多謝分享 2015-2-8 17:31
  • 斯坦利 體力 +40 多謝分享 2015-1-10 01:19
  • 斯坦利 威望 +40 多謝分享 2015-1-10 01:19
  • 斯坦利 金錢 +40 多謝分享 2015-1-10 01:19
  • retire07 金錢 +28 多謝分享 2015-1-9 20:36
  • retire07 威望 +28 多謝分享 2015-1-9 20:36
  • retire07 體力 +28 多謝分享 2015-1-9 20:36
  • Kingcwk 體力 +28 多謝分享 2015-1-7 23:33
  • Kingcwk 金錢 +28 多謝分享 2015-1-7 23:33
  • Kingcwk 威望 +28 多謝分享 2015-1-7 23:33
  • doghon 金錢 +30 多謝分享 2015-1-7 00:51
  • doghon 威望 +30 多謝分享 2015-1-7 00:51
  • doghon 體力 +30 多謝分享 2015-1-7 00:51
  • 141china 金錢 +28 讚! 2015-1-6 23:11
  • 141china 威望 +28 讚! 2015-1-6 23:11
  • 141china 體力 +28 讚! 2015-1-6 23:11
  • strange 威望 +21 多謝分享 2015-1-6 22:50
  • strange 體力 +21 多謝分享 2015-1-6 22:50
  • strange 金錢 +21 多謝分享 2015-1-6 22:50
  • tiger1225 金錢 +30 多謝分享 2015-1-6 00:09
  • tiger1225 威望 +30 多謝分享 2015-1-6 00:09
  • tiger1225 體力 +30 多謝分享 2015-1-6 00:09
  • lomondsam 體力 +20 多謝分享 2015-1-5 22:17
  • lomondsam 威望 +20 多謝分享 2015-1-5 22:17
  • lomondsam 金錢 +20 多謝分享 2015-1-5 22:17
[img=247,181][/img]

R兄提及呢個場 小弟有去過
12月31日去試下新X川 一早入到場
都見倒前台有個唔錯收銀(走個時2點唔見了)
試左按摩278 硬件都OK 但軟件就係好少選擇
因新年關係都唔定 按摩完去沐足 男技師吹一吹水
叫左杯可樂 唔多掂.....  途中見倒一個幾正沐足女技師
樣子清純 如果按摩有呢個級數 就好了
可以用港幣埋單 100HKD換79人仔

於是,在若干年後,一切絢麗歸於平淡

鹹蘿蔔變了素蘿蔔

對我來說,一個沒貪污沒桑拿 KTV 沒囡揀的大陸,很陌生

連冰冰姐條波罅都禁都剪埋

This city is dying.
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 KMY89 於 2015-1-5 19:58 發表
於是,在若干年後,一切絢麗歸於平淡

鹹蘿蔔變了素蘿蔔

對我來說,一個沒貪污沒桑拿 KTV 沒囡揀的大陸,很陌生

連冰冰姐條波罅都禁都剪埋

This city is dying.
一切絢麗歸於平淡,谈何容易,除非回复农村时代。

如果有朝一日,大 6 真的变到沒貪污沒桑拿 KTV 沒囡揀,经济一定死寂,土豪们一定移哂民。人民有爱国心,唔多唔小都系因为靠呢 d 野黎支持信念。

睇見教授呢篇深圳沐足, 心裡真係有點唏噓. 想當年差唔多每個週末一齊打拼CA, 之後一齊網上/車上/大堂梳化上做賽後檢討, 現在真的此情不再......

自今年初嚴打開始, 到最近呢幾個月發生既事情, 感覺對呢個所謂祖國愈見疏離, 現時好多之前既戰友, 包括自己, 對"北上" 節目都不感興趣, 寧願儲多幾個錢去泰國/台灣/南韓/日本玩好過.....

引用:
原帖由 lomondsam 於 2015-1-5 22:35 發表
睇見教授呢篇深圳沐足, 心裡真係有點唏噓. 想當年差唔多每個週末一齊打拼CA, 之後一齊網上/車上/大堂梳化上做賽後檢討, 現在真的此情不再......

自今年初嚴打開始, 到最近呢幾個月發生既事情, 感覺對呢個所 ...
現時北上真系完全沒吸引力,無乜野好玩,玩得最激的只有去竹店 r下雀。

打算改變玩法,玩家訪,但系好多囡囡都回老家了,她們說政策越來越嚴,唔想留在深圳了,一來唔想冒險,二來賺錢越來越難,倒不如回老家開個小店做小生意好過。

再遲多一排,如果北上,可能慢慢變成C9玩法:買窗簾、修腳皮、買A貨、老番DVD、食步飛、足浴…………

真可悲,愛國活動竟然淪落成坩…….

引用:
原帖由 robertchan 於 2015-1-5 22:53 發表

現時北上真系完全沒吸引力,無乜野好玩,玩得最激的只有去竹店 r下雀。

打算改變玩法,玩家訪,但系好多囡囡都回老家了,她們說政策越來越嚴,唔想留在深圳了,一來唔想冒險,二來賺錢越來越難,倒不如回老家 ...
雜總要求個個人都要規規規矩矩,莞式已成絕響

有幸見證大陸紅塵,無憾

引用:
原帖由 KMY89 於 2015-1-6 10:36 發表

有幸見證大陸紅塵,無憾
師傅,你見到大陸紅塵,但我只見到是...蒙塵!

我間中都有去呢間按正骨, 年紀大技師為主, 按得唔錯

引用:
原帖由 simonsu 於 2015-1-6 15:44 發表
我間中都有去呢間按正骨, 年紀大技師為主, 按得唔錯
按正骨年纪大无问题,唔系靓女也无所谓,反正都系合埋眼训着比技师按。最紧要技术够。

按正骨我比较钟意去春疯,交通较方便,有厂车接送,斋按中式 120分钟只系¥68,而且技师可以有得选:

1. 普通大婶技师,or,
2. 穿中医袍懂医理的技师

1.or 2. 价钱一样,但选中医要说清楚要女的,因为有男技师的。

引用:
原帖由 robertchan 於 2015-1-6 22:07 發表

按正骨年纪大问题,唔系靓女也茤谓,反正都系合埋眼训茪韺师按。最紧要技术{。

按正骨我比较窈N去春&# ...
很久沒看見羅博士的沐足研究論文, 所以很高興.
如果只有半天的時間, 我會去羅湖關口的 海X華, 100元(會員價)3個鐘,  可選1個鐘足浴+2個鐘中式, 收銀前台有技師相片任選.   我上星期去過, 中式按摩技師算水準不錯, 仲有波餅送 ,向我暗示她有鬼鼠機, 不過我只做正規按摩, 所以無騷佢.

引用:
原帖由 robertchan 於 2015-1-6 22:07 發表

按正骨年纪大问题,唔系靓女也茤谓,反正都系合埋眼训茪韺师按。最紧要技术{。

按正骨我比较窈N去春&# ...
咁春風 120分鐘抵齱A 新x川 以前都係 120 分鐘, 宜家cut 得 100分鐘。

回復 10# 的帖子

120分鐘 RMB 68 好平, 小費幾多?

引用:
原帖由 KMY89 於 2015-1-5 07:36 PM 發表

有幸見證大陸紅塵,無憾
師傅,你見到大陸紅塵,但我祇是跟著你尾.....食塵

你手若有行善的力量,不可推辭,就當向那應得的人施行。

引用:
原帖由 glucerna 於 2015-1-8 13:56 發表

師傅,你見到大陸紅塵,但我祇是跟著你尾.....食塵
柴爺,別來無恙?

幼承庭訓,一飲一食皆有福緣,槍打出頭鳥,玩到莞式花街,花已開到荼薇,東莞今日被打殘

只是因果循環。

引用:
原帖由 simonsu 於 2015-1-7 19:24 發表

咁春風 120分鐘抵齱A 新x川 以前都係 120 分鐘, 宜家cut 得 100分鐘。
我比较喜欢去春疯,较就脚,行去东门唔太远。

引用:
原帖由 strange 於 2015-1-6 23:03 發表

很久沒看見羅博士的沐足研究論文, 所以很高興.
如果只有半天的時間, 我會去羅湖關口的 海X華, 100元(會員價)3個鐘,  可選1個鐘足浴+2個鐘中式, 收銀前台有技師相片任選.   我上星期去過, 中式按摩技師算水準不錯, ...
海X华胜在地点好,十号风球去都无有怕。

海记全部都系中女,技术 ok的,但最唔钟意技师引诱你排毒,排污费并唔系公价,水鱼会收贵 d,所以费事去。要按正骨,罗湖区大把好过去,行多几步大把厂车免费接你去正场,平靓正。

引用:
原帖由 robertchan 於 2015-1-8 22:53 發表

海X华胜在地点好,十号风球去都无有怕。

海记全部都系中女,技术 ok的,但最唔钟意技师引诱你排毒,排污费并唔系公价,水鱼 ...

最好的仍是德仕堡

[quote]原帖由 robertchan 於 2015-1-5 22:53 發表

蘿蔔教授 : 友台包掩横岡沐足模式有D似東莞長安式

引用:
原帖由 KMY89 於 2015-1-8 03:27 AM 發表

柴爺,別來無恙?

幼承庭訓,一飲一食皆有福緣,槍打出頭鳥,玩到莞式花街,花已開到荼薇,東莞今日被打殘

只是因果循環。
師傅...我在加國,你也是別來無恙?

這是強國政治鬥爭的遣害,全世界都有娛樂事業,台灣有飲花酒,
泰國有沖ⅥQ,,就算香港都有大把Night club,
唔會好似這襤禤a是一刀切,全部要關門,幾百万業者失業,客人要
坐監,不理人民死活的政策,是強ЧW有,中國第一!

相關搜索目錄: 娛樂

引用:
原帖由 glucerna 於 2015-1-9 10:55 發表

師傅...我在加國,你也是別來無恙?

這是強國政治鬥爭的遣害,全世界都有娛樂事業,台灣有飲花酒,
泰國有沖ⅥQ,,就算香港都有大把Night club,
唔會好似這襤禤a是一刀切,全部要關門,幾百万業者失業,客 ...
托柴爺福

KMY 覺得是 backward 九十年代,冇左 SN 和花街,除暴風眼外,其他地區的 KTV 都已復業

九十年代的帶囡方式而已,只是習慣了暴風中心的花團錦蔟,由奢入儉難;但未至於一刀切,全部關門

相關搜索目錄: 娛樂

有去過SZ大小K場,但總是人心惶惶,今天歌舞昇平,
下星期就說這幾天不要上來了,有些就說我們有開,但
囡不可出街,玩得心不踏實,也不敢帶囡出外,即晚沖關,
不能盡興,不玩也罷!

引用:
原帖由 glucerna 於 2015-1-11 09:40 發表
有去過SZ大小K場,但總是人心惶惶,今天歌舞昇平,
下星期就說這幾天不要上來了,有些就說我們有開,但
囡不可出街,玩得心不踏實,也不敢帶囡出外,即晚沖關,
不能盡興,不玩也罷!
我去過的 SZ 五星級和打風前無分別,風平浪靜

佛山、粵西一帶的 KTV 也回復舊觀

可能柴爺去的是三沙一水一帶,走遠點就好,避開東莞

揾食要行遠D了.

引用:
原帖由 KMY89 於 2015-1-11 04:01 發表

我去過的 SZ 五星級和打風前無分別,風平浪靜

佛山、粵西一帶的 KTV 也回復舊觀

可能柴爺去的是三沙一水一帶,走遠點就好,避開東莞

揾食要行遠D了.
ZMT 廣記, 過去幾個月都有暗中經營, 由原先幾間集中為一間, 依然有水床, D囡唔少但服務差左甚至完全無, 收費又高左. 近期就好返些小.

今日第2次去金川 因為上次見倒一個唔錯沐足技師
我足足等左2個鐘先輪到我

試完真係得 樣係順眼 身材唔差 有上有下
仲要係粉紅bra 想引死人咩
按得有水準 好好傾 其他技師冇咩客人點
反而佢一枝獨秀
本帖最近評分記錄
  • robertchan 金錢 +9 金牌技师! 2015-1-24 00:07
  • robertchan 體力 +9 金牌技师! 2015-1-24 00:07
  • robertchan 威望 +9 金牌技师! 2015-1-24 00:07

46 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。