推介:| 旅行社 | 機票 | 航空公司 | 行李箱 | 旅遊保險 | 酒店預訂 | 民宿 |

39 12
發新話題

(奀奀遊記) 飛.飛.飛.遨翔萬里之九寨風情

引用:
原帖由 AW8899 於 2007-3-14 12:43 PM 發表
lunch響間食店影到既....

來來來..學野勒...

榮辱兩面係咪掉轉左呢...

引用:
原帖由 芝華士女朋友kay 於 2007-3-14 23:12 發表

OK 等你d相)))))
我o岩o岩去完一個網睇人地既野,
好搞笑既網站, 我再睇下先post出黎....

o岩o岩入紙申請去旅行既假期....
唔一定會去美國, 因為有d原因, 而家仲掙扎中...
想轉去另一個地方 ...
係咪有d心郁郁想去中國旅行呢??? 找左幾多日假?? 想去幾多日???

開頭我都幾擔心大陸既一切架...
不過最好就跟團勒...加上我去既地方民風純樸,唔會好似大城咁...保母領隊真係跟到足架....到邊度玩都會跟住我地...行響最後面..邊個甩尾就執佢番黎...我最多..周圍走...

連佢自己都話今次帶呢個團大家都好合作,亦相處容恰...因為響長團對住既時間多左,易有磨擦,有d仲講唔埋就打交架...(感情咁好...)

離5月仲有時間,慢慢考慮下啦....中國既秀麗山河,真係有一遊既價值呀~~~

引用:
原帖由 mnywong 於 2007-3-14 23:23 發表

榮辱兩面係咪掉轉左呢...
岩呀...唔係社會主義榮辱觀咩???

引用:
原帖由 AW8899 於 2007-3-15 00:10 發表

係咪有d心郁郁想去中國旅行呢??? 找左幾多日假?? 想去幾多日???

開頭我都幾擔心大陸既一切架...
不過最好就跟團勒...加上我去既地方民風純樸,唔會好似大城咁...保母領隊真係跟到足架....到邊 ...
奀豬,

我唔係去中國旅行呀 中國我唔諗架喇 原因有好多....
當然中國咁大, 好多地方值得去, 不過本人經歷過兩次唔好既經驗, 唔多鍾意返大陸旅行

引用:
原帖由 芝華士女朋友kay 於 2007-3-15 00:39 發表

奀豬,

我唔係去中國旅行呀 中國我唔諗泵釵n多....
當然中國咁大, 好多地方值得去, 不過本人經歷過兩次唔好既經驗, 唔多鍾意返大陸旅行
芝芝....  代我去日本啦....

引用:
原帖由 jacky. 於 2007-3-15 10:37 發表
樓主所用的T100是SONY的最新型號啊,質數唔錯 照計部機有雙重防震,影夜景時是否忘了用哩

中國的那些古鎮:如清河坊、周莊、烏鎮等,都差不多模樣,好像沒有什麼新意,不過,風景就真係勁正 :ve ...
利害..... 咁都俾你睇到我用咩機...
部機岩岩上手,仲未知有咩功能可以用...所以有d會影得唔係咁好...

你講個d古鎮我未去過架...不過一定冇野行架勒,最多係睇風景睇下相咁...成個老人家咁...

引用:
原帖由 brasco 於 2007-3-15 12:25 發表
我阿爸都去過, 佢話真係好靚....

奀豬好有心, 寫得好詳細........讚!!.............
世伯去個陣係幾時呀??
不過九寨真係好靚....不過黃龍封山冇得去比較遺憾...

我睇電視介紹黃龍滛池...靚正,每個池都係唔同既石灰岩物質組成,令到佢地響陽光照射下產生唔同既色彩....

我覺得自己好似讀緊geog....呢種感覺又幾得意喎.....

真係讀萬卷書不如行萬里路...睇得多,見得多,知得多,感受得多,人生先有意義...所以我咁鍾意旅行就係咁解黎!

引用:
原帖由 AW8899 於 2007-3-15 12:48 發表

芝芝....  代我去日本啦....
...收你半價 代你去都要洗錢架

廢奀:  
我以為兩間旅行社行程一樣, 原來不盡相同. 有一梯級伸延至圓形水池那個地方我便沒見過.

相關搜索目錄: 旅行社

引用:
原帖由 miki 於 2007-3-16 17:06 發表
廢奀:  
我以為兩間旅行社行程一樣, 原來不盡相同. 有一梯級伸延至圓形水池那個地方我便沒見過.
應該係意外既情況下影到既...因為個司機要落車換鐵錬.....可能是但停卦....

相關搜索目錄: 旅行社

引用:
原帖由 AW8899 於 2007-3-14 13:34 發表
成都原來係叫錦官城???

原來古時既成都係稱為錦官城亦可叫錦城,係指成都既西城
由於呢度係縫製天子錦衣之地,因此稱為錦官城

響杜甫既《蜀相》同《春夜喜雨》中,有咁提及呢個地方

丞相祠堂何 ...
錦城、蓉城。。。

我上個禮拜剛剛去完樂山、都江堰。。不過此行目的係要去青城外山求佛。。。

BTW,知道「成都」的名字來由嗎?

據載,上古時期的成都是一片內海,水網密佈、水道縱橫、水患不斷。古蜀開明帝鱉靈引岷入沱,變澤國為平原,為成都人謀取了一片生存空間。2300多年前,蜀王開明遷都到此,「一年成聚、二年成邑、三年成都」。成都名號沿用至今,代表這個在巴蜀平原上的一個歷史紀錄。
香港無望,所以我每天都在中國飄泊流浪

39 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。