推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

72 123
發新話題

有無保齡發燒友

有無保齡發燒友

引用:
原帖由 oldgun 於 2006-8-15 19:35 發表
這問題在03年時問過,依家再 Encore!

喎鐘意...拔..打得唔叻  

引用:
原帖由 oldgun 於 2006-8-16 11:32 AM 發表
有無打場館聯賽或公開賽?

我鍾意打... 但醫生叫我最好每次唔好打太耐 (因為我右邊股骨有4%骨枯)...
但我真係幾鍾意bowling... 最高紀錄... 係連續打左12個鐘... 由中午12點... 一路打到SCAA收鋪(3個人用一條lane)

in love with the nature...

回復 #5 allure 的帖子

引用:
原帖由 oldgun 於 2006-8-15 07:35 PM 發表

我啦…
砵砵砵

引用:
原帖由 oldgun 於 2006-8-17 09:19 AM 發表
嘩! 咁就真係要保重身體啦!

平均一個鐘頭玩玩下的話可打四局波;
如此類推,十二個鐘即大約四十八局,平均每人十六局!
次天可能累到連食飯都無力!

對當時既我黎講... 唔算辛苦喇...

我記得有一年... 我代表Friends of HKSI參加果個咩公開賽其中既一項分組隊際賽...
我地4個都係退左隊既前港隊運動員... 不過, 無一個係玩保齡既...
當時既我... 只係跟過車菊紅學左唔夠15分鐘既新手...
不過... 因為我地體能好... 連續打左3局都無手軟過...仲無喇喇贏左個杯添...
當時我EX仲笑我... 以前贏左既獎杯一個都唔show出黎...
唯一一個係屋企show出黎既... 就係果隻保齡杯... 哈哈~~~

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 oldgun 於 2006-8-17 11:48 PM 發表

咦! 火哥!
你在那裡打多,有否參加比賽?

我?無定架,以前有楂車就有帶波去打
無參加比賽呀,我都唔穩定,哈

大家打咩架?曲球定飛碟?
砵砵砵

引用:
原帖由 oldgun 於 2006-8-18 08:18 AM 發表

I remember that day.................
阿Cat是我朋友,我也隱約記得那天體院的陣容!
I think I knew who you are!!!!!!!!!!!!!

哈哈~~ 世界真細小...
咁你又係scholarship既??

引用:
原帖由 出火仔 於 2006-8-18 01:18 PM 發表
大家打咩架?曲球定飛碟?
我淨係識打直線架咋... house ball...
原本我有自己鞋架... 不過, 好似留左係EX度... 拎唔番lu~~

引用:
原帖由 oldgun 於 2006-8-15 19:35 發表

拍拖一個環節,
試過成個department同事放左工一齊去打(平日),分三隊比賽,嬴左老細第日請食飯,當然果晚老細都有請食飯啦

少食!少食!
生日快樂!

引用:
原帖由 oldgun 於 2006-8-20 06:46 AM 發表

非也,只不過耆英喜歡運動,對香港運動員也頗為留意而已!

oic... 不過, 而家香港對運動員既報導... 相比以前少左好多...
我d記者朋友都話... 而家既體育版比以前多左幾版...
但全部都係同外國既足球&籃球球賽既消息多...
致令大眾對現今既運動員認識唔深lu~~~
而家, 就算係亞洲賽拎左牌... 係全國賽贏左面銀牌(要知道.. 全國賽既水平比亞運更加高).. 都無咩人報導喇...
真係可悲....

相關搜索目錄: 運動

回復 #1 oldgun 的帖子

我都係保齡發燒友,仲要燒都學埋鑽波,自己同自己鑽波,不過自從今年開始,開始退燒以前一星期打5-6脕,依家己徑4個幾月無掂個粒波.

oldgun 兄:

其實係本人有個小女兒,今年4歲,想淨返多d錢比佢過d好d既生活
所以咪無打波,其實我都打左好耐波,有贏過,有輸過,所以無乜所
為喇!不過有小小遺憾,就係從未贏過 hk open.

oldgun 兄 :

你係邊個場打波嫁,話唔定我地可能係識過喎!

oldgun 前輩 :

真係要叫聲前輩,我須然吳識你,但我大約知你係邊個,香港打左
三十幾年保齡既無幾多人,我好小去南華會打波,不過我每年都會
去南華會一次,我都好喜歡南華會,打波氣氛好好,不過d板line就
真係麻麻,吳知南華會,會唔會改做膠板line.

回復 #24 BoyII 的帖子

72 123
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。