推介:| 開蓬車頂維修翻身 | Email Hosting | Online Shop System | makeup course | Wedding Photography Tip | Bordeaux Red | English learning | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

[疑難] 其實入左房, 會講定TIPS先按摩嗎 ?

回復 18# 的帖子

ching 齯H點隨心所欲任意妄為?可以講下嗎?

回復 1# 的帖子

而家好多都係+3仲要冇畇誑u可伸入去間I下面著短牛

回復 27# 的帖子

冇解甲?陀定北?ching 你係咪轉身part2 先伸手入去?

引用:
原帖由 Oldman 於 2016-7-14 20:19 發表
尖沙咀好多場都係 3.5 + 3 了, 你比 7 都係多咗幾草遮 !
你都ON8+1

唔係錢唔錢問題啦

女女身材OK?{开放吗?

(4+3=7) 去大埸好过, if you don't want more than open " small " eating there for lunch or dinner meaning refund of commission.

回復 1# 的帖子

開天殺價就最無趣!

回復 10# 的帖子

ching去邊間+2??
如果唔方便可以PM我,謝

引用:
原帖由 warmachinemark2 於 2016-7-18 17:32 發表
ching去邊間+2??
如果唔方便可以PM我,謝
佢冇講明係 尖沙咀場 .

有次做part 2 時, 她說起機要+5, 是她的要求.  我跟她說不用了, 妳先出去, 我想在房中休息至夠鐘才走.

有時預先講都有好處, 最起碼有多些時間休息

走時主持人問發生什麼事, 妳去問囡囡吧.

回復 35# 的帖子

ching 浄按摩係咪淨比鐘錢,唔洗比tips?thx

回復 36# 的帖子

我也不會只給鐘錢, 因跟主持人相熟不想她為難! 只是+2並說, +2是給主持人的, 至於妳給不給囡囡就由她決定呢!

我相信大多數在這堛漁v兄並不太介意+3或更多, 只是我們希望服務也應相對的提高吧了, 出來話也只求開心, 囡囡出來也是求財, 大家也不是有意求氣的.  既然目標是一致的, 那大家就心寬一點吧!

引用:
原帖由 ibugwater 於 2016-7-19 15:28 發表
我相信大多數在這堛漁v兄並不太介意+3或更多,  ...
正正相反, 這裡唔少師兄是介意的

回復 38# 的帖子

通常介意的會出聲, 不介意會沉默的, 這也是一般人的行為模式.

因此, 我妄下判斷大多數的師兄都接受貨比價的期望.

當然也不排除鐘意搵著數的也不乏!

[quote]原帖由 ibugwater 於 2016-7-20 11:59 發表
通常介意的會出聲, 不介意會沉默的, 這也是一般人的行為模式.

haha.全中。

引用:
原帖由 ibugwater 於 2016-7-20 11:59 發表

因此, 我妄下判斷大多數的師兄都接受貨比價的期望.

當然也不排除鐘意搵著數的也不乏!
哈哈!只是介意的會上來詐形
錯覺上這裡的大多數師兄都介意
事實上不介意的師兄
俾開+3甚至更多的
以換取更好的服務
都為數不少呢∼

引用:
原帖由 messenger 於 2016-7-20 13:01 發表

哈哈!只是介意的會上來詐形
錯覺上這裡的大多數師兄都介意
事實上不介意的師兄
俾開+3甚至更多的
以換取更好的服務
都為數不少呢∼
覺得唔係+3或更多H問題,要多d服務比多d好正確,玩得開心就得
而係+3後只能做植物人,或者事後開天殺價,至會令人討厭

真心話我也遇過不少事後開天殺價而最慘自己由沒有做過甚麼.  擺明老屈.  

+3服務很好也有, +10服務一般也有; 最緊要就是過得自己嗰關.  她不啱心水, 自己可以企梗不付而也沒有下次.

服務好啲應付多些也合乎禮節.  不要搵囡囡笨同時也不要強迫自己.  中間位是很難做到的.

回復 41# 的帖子

然而不介意的人默默地抬高了个市场价,也提高了技师的期望值,最终也会连累自己给更多!

讨价还价一定比较尴尬喇!所以我赞成Tips的多少越透明越好,免于这种尴尬情况。

回復 44# 的帖子

中環某埸講明不收貼士。小弟試過,真的不收。各位點睇?

Stripped, 本xocat網規則之一是不能寫商戶廣告網址的。

相關搜索目錄: 廣告
God's mill grinds slow but sure.

回復 44# 的帖子

不用恕腄A 就算真的發生了這㮔情況即代表了這是market price。

自由市場(我都覺得這個行業都几算做自由市場)最終會走會一個大家(大多數)接受的價格的。  

條件沒有很好的會接受低一點的貼士;條件好的會選擇高貼士的客源。  其實現在咪發生緊囉!  條件好的會要求多啲貼士(因此有些師兄會投訴), 但同時間有些囡囡繼續接受所謂一般的貼士。

所以我會覺得主持人應要知道每一囡囡的基本貼士然後入房前跟客人溝通, 那要額外服務的師兄便有了預算了。  當然我也要知道主持人又會防止"好人"的出現的。

引用:
原帖由 ibugwater 於 2016-7-21 09:53 發表
不用恕腄A 就算真的發生了這㮔情況即代表了這是market price。

自由市場(我都覺得這個行業都几算做自由市場)最終會走會一個大家(大多數)接受的價格的。  

條件沒有很好的會接受低一點的貼士;條件好 ...
問題係囡囡條件好晤好,較為主觀,好難有定論

如果主持人能夠先暗示小費如何,當然好事,但就會引起囡囡間不和。更何況主持人未必知情,囡囡亦未必肯同主持人講。

試過光顧某場多次,+3+4亦有(當時一般+2),但部分囡囡會問係咪連鐘錢?感覺上係賺少,試過在友台發表,當晚再光顧時,老板娘啱啱講呢件事,佢話有乜可能會收多,証明老板娘未必知

當然亦有老板娘知某客人係豪客,次次都比多,但多數係試新女、陀地、或者長期fans

引用:
原帖由 ibugwater 於 2016-7-20 16:39 發表
自己可以企梗不付而也沒有下次.

出黎玩,事後要求唔係太離譜既價錢, 而企硬唔俾, 嘈起上黎, 有D核突, 好少咁做, 最多冇下次 !

我好怕同囡囡講價 (無論事前或事後), 上去都係尋開心, 一講價己經破壞晒氣紛, 一 D都唔會好玩

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。