推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

34 12
發新話題

10 分鐘前發給朋友的一個電郵

10 分鐘前發給朋友的一個電郵

以下是我剛在 10 分鐘前俾 friend 的一個電郵,因為都係有關 nc ,所以 post 出來俾大家參考。 這是有關一間叫 馬得你 o既 細場;電郵內容如下:

netken2003 wrote:

I could not wait so I went last night, but Happy Ma served me with 2 old & ugly gals.  Although the 3rd one was young, but as an acquainted customer,  I thought it was rude of her to bring 2 old & ugly girls and I refused to continue (after like 40  minutes).    They would not let me go, and the scene turned really ugly when they saw me turned so mad but keep provoking me.   I could have hurt somebody if I had a weapon in my hand, but they were still acting like they were having fun.

You might got lucky the first time around, but I could see that this place is a lot different from Jordon ‘s Lucky Star (1/F), Japan City, and even MK 6/F (Club Asia), where they kind of value & respect their customers, but  馬德里 has none of that  quality.   So, if you are to play in this place again, be prepared, as when you don’t feel satisfied, you would not be let go and they will treat you like shit then.   

I went to 6/F Club Asia afterwards, but Dick Ma wasn’t there, so I left.  On my way out , I saw a really pretty gal….I would continue to go to this “much more customer-friendly” place in the future.  

一場活生生 o既 爆血管經歷 盛惠 $276 元。心臟病患者、高血壓患者 歡迎下次光臨!

o拿o拿o拿,唔好話我一面倒抹黑呢間「黑廳」o勒,我個 friend 前晚去完話有好多陀地令妹,件件 ml 300,咁我尋晚至仆去。我唔係話我個 friend 講假,但呢類「黑廳」唔識亦唔肯尊重客人亦係「鐵一般」o既 事實!

If they bring you 1 old and ugly girl, then give you 1 young and pretty 20 minutes later, you wouldn't be so angry, would you? 2 old and uglu girls for 40 minutes is a little too much. Wish you have better luck next time.
Learning to be good

我興的原因…

1. 個媽咪識我,佢上次係新興大廈 serve 我都 OK,應該知我口味。

2. 第一件女,老過哂係新興帶既任何一件,包括我彈果 D.

3. 我再詳細解釋後,第二件係暴龍!

4. 我個 friend 前晚至話坐過「周麗淇」,我都講明我同個 friend taste 一樣,但佢就咁對我!

5. 一些盡責的場,如頭兩 part 要輪牌坐扒,一般都會單聲。但 Happy Ma 就唔聲唔聲,當係老馮要我坐扒。

6. 我好聲好氣解釋點解我要埋單,佢地唔受,仲要出多兩個人「車輪戰」咁逼我留低。係要搞到我「力喝聲嘶」殺人咁款至肯埋單!尋晚真係死好多細胞。

其實我真係唔明的場既心態。Happy Ma 係識我同我個 friend 既,就算呢次坐唔 o岩,但我個 friend 講到咁正,我係有好大機會會同個 friend 一齊再去玩。但佢地係都要搞到我發哂癲,咁個結果好自然會係:我番去首先警告我個 friend,叫佢唔好隨便再去 ,然後再上網唱佢。明明係好地地的,都要夾硬搞成咁,真係唔知佢地個腦諗乜。咁係做生意?幫自己倒米就真!

我都唔係好明好多本地場係咁,唔通佢地都認為一般男人一生只有一次機會去跳舞,所以佢地要好好把握,盡量去搾乾佢地個銀包?

定係佢地都有夕陽心態,諗住自己個場分分鐘聽日就執?

相關搜索目錄: 跳舞

引用:
原帖由 auriga00 於 2007-4-7 04:28 發表
我都唔係好明好多本地場係咁,唔通佢地都認為一般男人一生只有一次機會去跳舞,所以佢地要好好把握,盡量去搾乾佢地個銀包?

早幾年小弟潦倒之時,經常喝過爛醉咁走去找金漢的 Hoi Yee Ma, 我試過一入去就問:「我心情唔好,坐半粒鐘得唔得?」佢無問題。

又試過搞搞陣,無幫襯,捉佢出門口聽我廢up (又係之前喝過爛醉),佢都無詐型。

今日,小弟有幸可以跳番舞,好自然又搵番佢,埋張單又再回復昔日千幾二千之數。呢的較有 heart 既媽咪,生意至長做長有!可惜今時今日,特別係香港 nc 界,就真係好少人擁有應有的服務態度了。

引用:
原帖由 auriga00 於 2007-4-7 04:28 發表

除非個媽咪好堅持同公司撐唔比你食扒~~~~如果唔係~~~

有時都幾難避免~~~~

只望妳一切安好~~~~

引用:
原帖由 九九 於 2007-4-7 05:41 發表

除非個媽咪好堅持同公司撐唔比你食扒~~~~如果唔係~~~

有時都幾難避免~~~~
坐扒的時候我咪傾下計囉,嚴格o黎講我唔係 mind 坐扒,因為一間場因為資源所限,當日提供唔到靚女,只係客觀環境問題,而唔係有人做錯。 (我經常去的劈場, 爆場的時候都會坐扒啦).

但坐唔o岩唔俾埋單、唔俾走呢家野,屬無賴行為。過程係非常至咁唔尊重人。我真係好 mind.

引用:
原帖由 netken2003 於 2007-4-7 06:14 發表

坐扒的時候我咪傾下計囉,嚴格o黎講我唔係 mind 坐扒,因為一間場因為資源所限,當日提供唔到靚女,只係客觀環境問題,而唔係有人做錯。 (我經常去的劈場, 爆場的時候都會坐扒啦).

但坐唔o岩唔俾埋單、唔俾 ...
因為生意唔好~~~老細會鬧點解開名坐得果兩PART就走~~~~

跟手就再鬧埋D帶女大班~~~問佢地點解D女成日唔番工~~~~
只望妳一切安好~~~~

引用:
原帖由 九九 於 2007-4-7 14:40 發表

因為生意唔好~~~老細會鬧點解開名坐得果兩PART就走~~~~

跟手就再鬧埋D帶女大班~~~問佢地點解D女成日唔番工~~~~
香港的NC真是很差,所以這幾年要上大陸玩.

自取滅亡!................

引用:
原帖由 ck363 於 2007-4-7 08:16 發表

香港的NC真是很差,所以這幾年要上大陸玩.
其實都仲有好的~~~~不過因為價錢貴~~~所以如果有不滿時~~~~

會覺得好唔抵~~~~
只望妳一切安好~~~~

回復 #11 九九 的帖子

其實我都想試下花 仔,因為報告都不錯.

個個俾得錢都要最好既回報, 時也命也, 有乜好強求呢...跳左咁耐, 點都明啦, 經歷咁多, 起過又趺過, 激情又試過, 乏然無味又試過, 以為咩都睇穿睇碰, 點解今時今日仲係咁執著
yeah........

引用:
原帖由 ck363 於 2007-4-7 09:54 發表
其實我都想試下花 仔,因為報告都不錯.
其實花仔係我我呢d又唔想坐北果陣~~~~想搵件陀地飲下酒玩下又唔使咁激先會去花仔

講索~~~佢又唔夠老俏~~~~講玩~~~佢又唔夠旺角埸~~~講靚妹~~佢又唔夠星色至尊~~~

但係佢價錢唔算勁貴~~~~幾多陀地~~~都唔算中女~~~有時氣氛好又少少激都得咁o羅~~~

其實只係各有所好,睇你果刻想玩咩o羅~~~~~

同埋就係任何一個場玩得多都會悶啦~~~~
只望妳一切安好~~~~

引用:
原帖由 九九 於 2007-4-8 15:36 發表

其實花仔係我我呢d又唔想坐北果陣~~~~想搵件陀地飲下酒玩下又唔使咁激先會去花仔

講索~~~佢又唔夠老俏~~~~講玩~~~佢又唔夠旺角埸~~~講靚妹~~佢又唔夠星色至尊~~~

但係佢價錢唔算勁貴~~~~幾多陀地~~~都唔 ...
完全贊成!仲有就係想搵人陪吓飲而又唔會驚佢飲飲吓閃咗去的話~~~~講飲得∼∼佢就絕對係最多飲得囡囡既場

引用:
原帖由 dizzc 於 2007-4-7 16:30 發表
個個俾得錢都要最好既回報, 時也命也, 有乜好強求呢...跳左咁耐, 點都明啦, 經歷咁多, 起過又趺過, 激情又試過, 乏然無味又試過, 以為咩都睇穿睇碰, 點解今時今日仲係咁執著
我而家都好執著的~~~~~一定要平~~~~
只望妳一切安好~~~~

引用:
原帖由 dizzc 於 2007-4-7 16:30 發表
其實我無要求過咩回報。只是覺得不適合玩時但卻沒有埋單離開的權利…錢要付出,除了沒有被當是「客人」般尊重,強留你時果種「玩野」法,甚至係無當過你係「人」去尊重。

特別是 當以上是 由一個 你信任的人做出來的時候,有「執著」呢種反應,也是自然不過、人之常情吧。

引用:
原帖由 九九 於 2007-4-7 06:40 發表

當時可能個媽咪係咁答:

「因為係熟客,個熟客仲有個 friend 一齊玩開,我以前跟過佢地,o黎親玩張單都唔會少。依家我地無端白事玩殘個熟客,唔只個熟客唔會再o黎,分分鐘會叫埋個 friend 唔好o黎,再可能唱衰間場,無o左呢兩個客既生意之餘,亦有機會間接影響埋其他生意,無著數架老細!」

老細又可能係咁回應:

「我話知佢係玉皇大帝,總之無人可以係我間場坐兩 part 就走,呢個係我做生意既原則,亦係做生意應有既誠意!」

另一方面:

有人在某場竟斗膽縱容個熟客坐半粒鐘就走。不過事後熟客不斷回歸,有時仲一星期兩次,一個人玩但張張單都埋千幾二千。 間場亦無人質問過點解當日個熟客點解可以坐一 part 就走。

請問專業大班海儀媽在哪裡工作? 返茶定晚舞? thanks!!

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 smallhook12345 於 2007-4-8 19:24 發表
請問專業大班海儀媽在哪裡工作? 返茶定晚舞? thanks!!
係佐敦金漢的 Japan City. 其餘資料已覆 PM.

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 netken2003 於 2007-4-8 19:17 發表

當時可能個媽咪係咁答:

「因為係熟客,個熟客仲有個 friend 一齊玩開,我以前跟過佢地,o黎親玩張單都唔會少。依家我地無端白事玩殘個熟客,唔只個熟客唔會再o黎,分分鐘會叫埋個 friend 唔好o黎,再可能 ...
一來如果你成日去~~~毎場都認得你~~~咁咪冇所謂O羅~~~

二來就梗係個媽咪有冇牙力啦~~~~如果佢平時多檯~~~咁一兩張係咁就冇所謂~~~但係如果個大班平時都冇乜檯~~~~咁就難講了~~~

NC係咁架了~~~如果你平時有檯~~~要房有房~~~要女有女~~~

成班客上去坐兩個~~~一兩PART就走都得~~~~
只望妳一切安好~~~~

引用:
原帖由 九九 於 2007-4-9 02:10 發表

一來如果你成日去~~~毎場都認得你~~~咁咪冇所謂O羅~~~

二來就梗係個媽咪有冇牙力啦~~~~如果佢平時多檯~~~咁一兩張係咁就冇所謂~~~但係如果個大班平時都冇乜檯~~~~咁就難講了~~~

NC係咁架了~~~如果 ...
金漢的亞洲,4/4晚所見,間場大而人小,女亦唔多。Dick Ma 亦只招呼過我個 friend 一次,評價普通。

當晚我去,因為女少,心情已不太靚,加上 Dick Ma 既招呼,亦強差人意。我同個 friend 亦真係坐兩 part 就走,臨行前發過 Dick Ma 小小爛渣,但當中亦有提點過應該點招呼我地。Dick Ma 既態度當時係:沙哂霖,同速速埋單! 

兩晚之後(馬記事件果晚),我便已經返轉頭再找 Dick Ma 了。

兩間場是同區,都不算旺,mm 數量質素相若,也是坐了散鐘兩 part 便走. 但在相同的情況下,兩場的待客手法則完全不同。

如果馬記的做法,會令佢生意額多左,我無話可說,但起碼我同個 friend 都唔會再去。
本來諗住係馬記玩的每次千幾的消費,則會轉移到 Dick Ma 度試場。

無論的 PK 場做的 PK 野背後既理由係咩,他們都是在製造「兩輸」的局面,趕走所有有潛質的客,抑制發展,客人又要勞氣激心,咁又何苦呢? 

我唯一唔明既係呢位網友
點解玩咁多年都仲未明白....

以佢個描繪,同個媽咪熟極有限
千幾二千蚊單...響一間nc,又算得係乜
唔係話比人呃錢係0岩

但係下下諗住有300蚊既周麗琪
咁中下計有真係幾應該架喎
無論是愛與被愛,也是串步難行

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-4-9 04:19 發表
我唯一唔明既係呢位網友
點解玩咁多年都仲未明白....

以佢個描繪,同個媽咪熟極有限
千幾二千蚊單...響一間nc,又算得係乜
唔係話比人呃錢係0岩

但係下下諗住有300蚊既周麗琪
咁中下計有真係幾應該架喎
昔日寶記用攝青鬼外星人臭寸女招呼我我都未詐過型。 有的野巴打唔係係現場,真係好難領略到箇中滋味。

不如再講白的啦;玩左咁多年,我真係咪見過有場在個客興到爆哂燈果陣,仲好積極咁不斷挑釁囉,挑釁果陣仲不斷重覆呢句:「我地都係為左想你開心先至咁做咋!」 
趁走時我仲拍哂手話佢地好野,過火位過成咁,我真係未見識過。(可能一晚跳三個場,玩足十幾年,都未算係老手掛)

我同某一些媽咪都係唔係好熟,但佢地一般都唔會選擇馬記既做法。

不斷有幫趁既一千幾百…我知,對佢地都只係斗零一個,但計落條數,點都大過我完全唔去,仲叫埋我個有錢 friend 唔好去掛。

既然一間場係有「周麗琪」(唔只,我個 friend 係話,有陀地,大部份 young ,$300),咁既條件下都咁搞個客…或者細佬見識仲係少,真係覺得…奇囉!

真係好奇怪喎, 跳舞跳咁多年既兄台
玩咁耐都應該知道乜野係夜場心態同埋做夜場生活既人既心理啦

正如真係有腦既"周麗淇"就唔駛坐響度收3舊啦
媽咪如是,更何況你講果間野份份廣告都落齊,大把介臺客
又邊到要咁睇重呢d獨行俠0丫....
你try下十個八個一齊到,包你有唔同睇驗

相關搜索目錄: 廣告 跳舞
無論是愛與被愛,也是串步難行

34 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。