推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

MCW 都城巴士最後階段

EH吉都,EL康都,EL吉都最後階段

車隊編號 車牌/屬廠 路線 行車証到期日 備註
S3M223(吉都)   EH2940(K) 7(正字軌) 26/4/2007 配備:報站機; 10/2 由74A轉掛7
S3M233(吉都)   EH8559(L) 37M(蛇字軌) 12/5/2007 IVE全車身廣告,報站機
S3M244(康都)   EL6749(K) 5(蛇字軌) 5/5/2007 配備:MCW水牌,報站機; 10/4由74A轉掛5
S3M245(康都)   EL6774(K) 11C(蛇字軌) 1/5/2007 配備:霧燈,報站機,LED車尾指揮燈; 廣告左:雀巢咖啡
S3M246(康都)   EL6857(K) 3B(蛇字軌) 1/5/2007 配備:霧燈,報站機; 廣告左:豐明銀行信用卡(T-Banner)
S3M247(康都)   EL7295(K) 27(蛇字軌) 2/5/2007 配備:霧燈,報站機; 廣告右:獅球嘜花生油(T-Banner)
S3M248(康都)   EL7383(K) 27(蛇字軌) 1/5/2007 配備:霧燈,報站機; 廣告左:祈福新村; 右:大新信用卡(T-Banner)
S3M249(康都)   EL7659(K) 93A(蛇字軌) 1/5/2007 配備:霧燈,報站機
S3M250(康都)   EL7793(K) 11K(正字軌) 1/5/2007 配備:霧燈,報站機10/2由74A轉掛11K
S3M251(康都)  EL7853(K) 13D(正字軌) 1/5/2007 配備:霧燈,報站機;10/4由74A轉掛13D
S3M252(康都)   EL8029(K) 13D(正字軌) 1/5/2007 配備:霧燈,報站機
S3M253(康都)  EL8061(K) 93A(蛇字軌) 1/5/2007 配備:霧燈,報站機; 靈實醫院全車身廣告
S3M254(吉都)   EL7065(K) 7(正字軌) 7/5/2007 配備:報站機
EH吉都總數2部 (2部服役, 0部退役)
EL吉都總數1部 (服役中); EL康都總數10部 (10部服役, 0部退役)

相關搜索目錄: 咖啡 廣告 銀行

唔知會唔會賣埋去澳洲做旅遊巴士呢

相關搜索目錄: 旅遊巴士 旅遊

真係要五月前搭多幾次, 以後都無得搭

仲有二十日左右 ,所有m .c. w. 即將完全退役 ,   希望找部改做訓練巴.......

EL6857現在是3C掛牌...由3B轉掛3C
而EL7383現在是3D/42C掛牌,由27轉掛3D/42C

EL7793...已退役...

搭多幾次, 以後都無得搭

EL6774 today run 74A-09

有冇版友知道佢地既最新消息會行咩線 ,
我打算呢兩日去捕車 ,
邊條線會最穩定 ,
今日我6點去捕93a但係冇, 係咪已經收左車..............

20/4起,S3M223 EH2940,S3M250 EL7793退役。

5月2 日起 ,只剩下
S3M233(吉都)   EH8559(L) 37M(蛇字軌) 12/5/2007 IVE全車身廣告,報站機   及
S3M254(吉都)   EL7065(K) 7(正字軌)???   7/5/2007 配備:報站機

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 小龍女二世 於 2007-5-3 23:15 發表
5月2 日起 ,只剩下
S3M233(吉都)   EH8559(L) 37M(蛇字軌) 12/5/2007 IVE全車身廣告,報站機   及
S3M254(吉都)   EL7065(K) 7(正字軌)???   7/5/2007 配備:報站機
希望呢兩部真係唔好壞車,
否則會重演DX 2437事件!

相關搜索目錄: 廣告

game over...

回復 #13 ATE29 的帖子

我都冇搭 MCW 好多年了,永遠懷念。 

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2007-5-11 09:23 發表
我都冇搭 MCW 好多年了,永遠懷念。 
金巴兄,
你有幾多年無搭MCW呢?
我就係99年之後已經無搭過!

回復 #15 theharbourside 的帖子

我都唔記得幾耐了,一來我搭開既路線都冇 MCW ,二來自九巴轉了有頭枕 2+2 座位之後,我會盡量搭呢類既車。

例如有一期我成日要搭 277x ,我會等 AP 車座。

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2007-5-14 12:06 發表
我都唔記得幾耐了,一來我搭開既路線都冇 MCW ,二來自九巴轉了有頭枕 2+2 座位之後,我會盡量搭呢類既車。

例如有一期我成日要搭 277x ,我會等 AP 車座。
277x to China
i just want to know which one should be better under driver's comment.
MCW
Leyland or Volvo Oly.
Dennis Dragon
9.5M / 11M / 12M
Personally,i just like M83..... ( solely for Tai Mo Shan ),
i don't like MCW at all

回復 #17 wisecat 的帖子

277x 係去聯和墟呀。 

我一向都唔鐘意搭 MCW ,因為玻璃窗唔夠大。

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2007-5-14 13:51 發表
277x 係去聯和墟呀。 

我一向都唔鐘意搭 MCW ,因為玻璃窗唔夠大。
277X to Fanling KCR,
Train to China yar

引用:
原帖由 wisecat 於 14-5-2007 17:30 發表

277X to Fanling KCR,
Train to China yar
其實我都試過呢個方法去深圳。 

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。