推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

如果龍虎門出外傳

如果龍虎門出外傳

如果龍虎門出外傳,前傳個類,你地想睇邊個嘅故事呢?

我想睇老邪當年決戰老天尊的故事!

咁不如出一個特別故事講各大邪派圍剿龍虎門,龍虎門戰到最後一刻杏家橙!!全武打冇文場6期潮華版完!!應該會幾好睇~~~

棍妖 & 依魯山度當年的〝棍之決戰〞
音樂無界限

如果係外傳﹐我希望可以寫D四小將o係香港o既際遇﹐可以話其中一人沉船之後而為左救條女就同大陸黑幫過招。當然﹐就因為驚三皇鬧而冇通知佢地。

至於前傳哩希望可以睇到當年無敵同無忌點爭位同反目成仇﹐無懼點死。當然都交代下參聖點解唔乘機發難。

引用:
原帖由 金拿督 於 2007-4-13 01:16 發表
至於前傳哩希望可以睇到當年無敵同無忌點爭位同反目成仇﹐無懼點 ...
Good idea! 也可以講下無懼,點樣稱霸韓國,跟羅剎,通天爭雄的故事! 

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-4-13 08:36 發表

Good idea! 也可以講下無懼,點樣稱霸韓國,跟羅剎,通天爭雄的故事! 
交待番銀聖老點死都好呀!

講吓王伏虎的風流史都好喎
音樂無界限

it's real good!!!!!!
本帖最近評分記錄

最正係講返邪神成魔經過

王海蛟點樣同東方無敵過百招。
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-16 11:44 發表
王海蛟點樣同東方無敵過百招。
呢一場大戰我想會相當精彩!  

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2007-4-13 12:19 發表

銀聖老係比假扮黑衣人既東方無敵攪掂既!

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-4-16 13:50 發表

銀聖老係比假扮黑衣人既東方無敵攪掂既!
一次郎兄可能係想知詳細過程!

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2007-4-13 12:19 發表

銀聖老對王伏虎都唔夠打調頭走,...我就冇咩期望囉!!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-4-16 14:24 發表

銀聖老當時係身負重傷離開月堡, 黑衣人尾隨其後..........

強若懸殊之下, 老黃覺得無需要再浪費時間去交代詳情.........

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-4-16 14:24 發表

足球兄說出我的意思!
過去的心火般灼熱,今天已變了冰凍。。。。。。。

老黃或者可以考慮下將咁多位高手對決o既故事以數期完o既形式推出。

例如各位所提及o既老邪神 vs 老天尊,老天尊 vs 豬油老豆,王海蛟 vs 無敵,棍妖 vs 依魯山度。。。等等。
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2007-4-16 17:52 發表
老黃或者可以考慮下將咁多位高手對決o既故事以數期完o既形式推出。

例如各位所提及o既老邪神 vs 老天尊,老天尊 vs 豬油老豆,王海蛟 vs 無敵,棍妖 vs 依魯山度。。。等等。
咁多場大戰之中, 最想睇就係王海蛟對無敵!   

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-4-16 22:04 發表

咁多場大戰之中, 最想睇就係王海蛟對無敵!   
我好好奇王海蛟點樣用六重天接到無敵九陽成百招。風雷既七重天就連金羅漢十招都接唔到,如果係風雷對無敵,相信三招都接唔到 。

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-17 09:29 發表

我好好奇王海蛟點樣用六重天接到無敵九陽成百招。風雷既七重天就連金羅漢十招都接唔到,如果係風雷對無敵,相信三招都接唔到 。
當年無敵同王海蛟打既時候, 已經練成九陽??  

風雷其實無七重天功力, 老黃肯定Set錯左!  

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-4-17 09:38 發表

當年無敵同王海蛟打既時候, 已經練成九陽??  
咁,...又唔記得無敵練成九陽未喎!!

我諗王海蛟當年同無敵過到成百招, 因為係王海蛟吹出黎

或者係無敵留手, 想試清楚對方實力

又或者風雷唔識計數, 以為自己練成七重天, 其實原來只係五層天

再或者冰火七重天要俾D奸的人練才發揮到本身實力

又再或者本金鐘罩秘笈封面寫錯左, 金羅漢練高左一關都唔知

我相信無敵當時已經練成第 9 陽架啦。而王海蛟o既 6 重天 level 好明顯比風雷 7 重天還要厲害。

Maybe 王海蛟武學資質高,而冰火 7 重天本身就唔係正道武功,再配合王海蛟呢種大魔頭性格,先可以將 7 重天威力發揮到淋漓盡致 !

風雷個性不壞,唔夠邪,所以先令 7 重天威力大打折扣。相對老妖都係一樣,改邪歸正後,連最勁絕招 "閻羅殺" 都無乜點出過。

都係果句,如果可以見到 7 重天 vs 無敵,呢場先至係世紀之戰。但可惜已經無咁o既機會了。
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

引用:
原帖由 gregoryliu 於 2007-4-17 11:28 發表

再或者冰火七重天要俾D奸的人練才發揮到本身實力 ...
引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2007-4-17 12:26 發表
Maybe 王海蛟武學資質高,而冰火 7 重天本身就唔係正道武功,再配合王海蛟呢種大魔頭性格,先可以將 7 重天威力 ...
我都同意兩位既講法, 邪拳冰火七重天既威力, 係奸人運用先至可以發揮到最高潛力...

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。