推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

48 12
發新話題

靚豆仔教你睇

靚豆仔教你睇

等我試下,若果有錯,就多多包函

1. 平手

兩隊任何一方勝,就個方勝,買中就有錢收,唔中就冇錢收。若然賽果係,咁就叫走盤,大家都無輸無嬴,和氣收場。

2. 平半

受讓的一方會有加號。

若果賽果係愛沙尼亞 v 馬其頓 (0:0)

呢個情況,就將個波盤分為兩部分黎睇:
(1) 平手 -- (0:0) ~~ 咁即係走盤,無輸無嬴啦

(2) 半球 -- (0:0) ~~ 因為愛沙尼亞馬其頓半球,所以馬其頓勝。

結論:上半個盤無輸無嬴,下半個盤係馬其頓勝,所以馬其頓勝半個盤

另一個情況:

若果賽果係愛沙尼亞 v 馬其頓 (0:1)

(1) 平手 -- (0:1) ~~ 即係愛沙尼亞 V 馬其頓 (0:1),即係馬其頓勝。

(2) 半球 -- (0:1) ~~ 因為愛沙尼亞馬其頓半球,所以馬其頓勝。

結論:上半個盤馬其頓勝,下半個盤亦係馬其頓勝,所以馬其頓全個盤

另一個情況:

若果賽果係愛沙尼亞 v 馬其頓 (1:0)

(1) 平手 -- (1:0) ~~ 即係愛沙尼亞 V 馬其頓 (1:0),即係愛沙尼亞 勝。

(2) 半球 -- (1:0) ~~ 因為愛沙尼亞馬其頓半球,但都係愛沙尼亞 勝。

結論:上半個盤愛沙尼亞 勝,下半個盤亦係愛沙尼亞 勝,所以愛沙尼亞全個盤

誰能代替哥哥地位

引用:
原帖由 紅豆沙 於 2006-8-16 08:41 AM 發表
等我試下,若果有錯,就多多包函

1. 平手

兩隊任何一方勝,就個方勝,買中就有錢收,唔中就冇錢收。若然賽果係和, ...
Good, full marks!   

靚豆教賭波
大家齊encore
有乜野唔明
繼續間佢LAW

多謝豆豆指導

相關搜索目錄: 賭波

3. 半球

[img] [/img]

受讓的一方會有加號。即係斯洛文尼亞以式列 半球。

(a) 若果賽果係斯洛文尼亞 v 以式列 (0:0)

結論: 以式列勝。

(b) 若果賽果係斯洛文尼亞 v 以式列 (1:0)

結論: 斯洛文尼亞勝。

誰能代替哥哥地位

4. 半/一

若果賽果係加納 v 多哥 (0:0)

(1) 半球 -- (0:0) ~~因為加納多哥半球,所以多哥勝。

(2) 一球 -- (0:0) ~~ 因為加納多哥一球,所以多哥勝。

結論: 上半個盤多哥 勝,下半個盤亦係多哥 勝,所以多哥全個盤

若果賽果係加納 v 多哥 (1:0)

(1) 半球 -- (1:0) ~~因為加納多哥半球,所以加納勝。

(2) 一球 -- (1:0) ~~ 因為加納多哥一球,即係加納 v 多哥 (1:1) ,即係 走盤,大家都無輸無嬴,和氣收場。

結論: 上半個盤加納 勝,下半個盤無輸無嬴 ,所以加納半個盤

若果賽果係加納 v 多哥 (2:0)

(1) 半球 -- (2:0) ~~因為加納多哥半球,即係加納 v 多哥 (2:0.5),所以加納勝。

(2) 一球 -- (2:0) ~~ 因為加納多哥一球,即係加納 v 多哥 (2:1) ,所以加納勝。

結論: 上半個盤加納 勝,下半個盤亦係加納 勝,所以加納全個盤

若果賽果係加納 v 多哥 (0:1)

(1) 半球 -- (0:1) ~~因為加納多哥半球,所以多哥勝。

(2) 一球 -- (0:0) ~~ 因為加納多哥一球,所以多哥勝。

結論: 上半個盤多哥 勝,下半個盤亦係多哥 勝,所以多哥全個盤

誰能代替哥哥地位

引用:
原帖由 Sax 於 2006-8-16 09:36 AM 發表
靚豆教賭波
大家齊encore
有乜野唔明
繼續間佢LAW

多謝豆豆指導
豆豆解釋好,
sax兄文采高。

相關搜索目錄: 賭波
一念當年恨未休   十載相思債未酬   百計千方終何用   萬般心事一般愁

5. 一球

(a) 若果賽果係 英格蘭 v 希臘 (0:0)

結論: 希臘勝。

(b) 若果賽果係 英格蘭 v 希臘 (1:0)

結論: 走盤,大家都無輸無嬴,和氣收場。

© 若果賽果係 英格蘭 v 希臘 (2:0)

結論: 英格蘭勝。

(d) 若果賽果係 英格蘭 v 希臘 (0:1)

結論: 希臘勝。

誰能代替哥哥地位

6. 一/球半

若果賽果係俄羅斯 v 拉脫維亞 (0:0)

(1) 一球 -- (0:0) ~~因為俄羅斯 拉脫維亞一球,所以拉脫維亞勝。

(2) 球半 -- (0:0) ~~ 因為俄羅斯多哥一球,所以拉脫維亞勝。

結論: 上半個盤 拉脫維亞 勝,下半個盤亦係 拉脫維亞 勝,所以 拉脫維亞全個盤

若果賽果係俄羅斯 v 拉脫維亞 (1:0)

(1) 一球 -- (1:0) ~~因為俄羅斯拉脫維亞一球,即係 俄羅斯 v 拉脫維亞 (1:1),即係 走盤,大家都無輸無嬴,和氣收場。

(2) 球半 -- (1:0) ~~因為俄羅斯拉脫維亞球半,即係 俄羅斯 v 拉脫維亞 (1:1.5),所以拉脫維亞勝。

結論: 上半個盤無輸無嬴,下半個盤係 拉脫維亞 勝,所以 拉脫維亞半個盤

若果賽果係俄羅斯 v 拉脫維亞 (2:0)

(1) 一球 -- (2:0) ~~因為俄羅斯拉脫維亞一球,即係 俄羅斯 v 拉脫維亞 (2:1),所以俄羅斯勝。

(2) 球半 -- (2:0) ~~因為俄羅斯拉脫維亞球半,即係 俄羅斯 v 拉脫維亞 (2:1.5),所以俄羅斯勝。

結論: 上半個盤俄羅斯,下半個盤係俄羅斯勝,所以 俄羅斯全個盤

誰能代替哥哥地位

7. 球半

(a) 若果賽果係巴西 v 加納 (0:0)

結論: 加納勝。

(b) 若果賽果係巴西 v 加納 (1:0)

結論: 加納勝。

(c) 若果賽果係巴西 v 加納 (2:0)

結論: 巴西勝。

誰能代替哥哥地位

8. 球半/二球

若果賽果係沙地阿拉伯 v 西班牙 (0:0)

(1) 球半 -- (0:0) ~~因為沙地阿拉伯西班牙球半,即係沙地阿拉伯 v 西班牙 (1.5:0),所以沙地阿拉伯勝。

(2) 二球 -- (0:0) ~~因為沙地阿拉伯西班牙二球,即係沙地阿拉伯 v 西班牙 (2:0),所以沙地阿拉伯勝。

結論: 上半個盤沙地阿拉伯 勝,下半個盤亦係沙地阿拉伯 勝,所以沙地阿拉伯全個盤

若果賽果係沙地阿拉伯 v 西班牙 (0:1)

(1) 球半 -- (1:0) ~~因為沙地阿拉伯西班牙球半,即係沙地阿拉伯 v 西班牙 (1.5:1),所以沙地阿拉伯勝。

(2) 二球 -- (1:0) ~~因為沙地阿拉伯西班牙二球,即係沙地阿拉伯 v 西班牙 (2:1),所以沙地阿拉伯勝。

結論: 上半個盤沙地阿拉伯 勝,下半個盤亦係沙地阿拉伯 勝,所以[沙地阿拉伯全個盤

若果賽果係沙地阿拉伯 v 西班牙 (2:0)

(1) 球半 -- (0:2) ~~因為沙地阿拉伯西班牙球半,即係沙地阿拉伯 v 西班牙 (1.5:2),所以西班牙勝。

(2) 二球 -- (2:0) ~~因為沙地阿拉伯西班牙二球,即係沙地阿拉伯 v 西班牙 (2:2)走盤,大家都無輸無嬴,和氣收場。

結論: 上半個盤西班牙 勝,下半個盤 無輸無嬴,所以西班牙半個盤

若果賽果係沙地阿拉伯 v 西班牙 (0:3)

(1) 球半 -- (3:0) ~~因為沙地阿拉伯西班牙球半,即係沙地阿拉伯 v 西班牙 (1.5:3),所以西班牙勝。

(2) 二球 -- (3:0) ~~因為沙地阿拉伯西班牙二球,即係沙地阿拉伯 v 西班牙 (2:3),所以西班牙勝。

結論: 上半個盤西班牙 勝,下半個盤亦係西班牙 勝,所以西班牙全個盤

誰能代替哥哥地位

9. 二球

(a) 若果賽果係多哥 v 法國 (0:0)

結論: 多哥勝。

(b) 若果賽果係多哥 v 法國 (0:1)

結論: 多哥勝。

(c) 若果賽果係多哥 v 法國  (0:2)

結論: 走盤,無輸無嬴,皆大歡喜。

(c) 若果賽果係多哥 v 法國  (0:3)

結論: 法國勝。

誰能代替哥哥地位

補習天后:紅豆!

中盤無難度!

相關搜索目錄: 補習
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.
日日做到無停手,總有收獲的時候!!!

引用:
原帖由 Butt 於 2006-8-16 06:04 PM 發表

中盤無難度!
筆兄如果scan埋豆豆真身就perfect o勒!

引用:
原帖由 Butt 於 2006-8-16 06:04 PM 發表

中盤無難度!
咁就做補習天后,唔係o卦?

誰能代替哥哥地位

引用:
原帖由 Sax 於 2006-8-16 06:25 PM 發表

筆兄如果scan埋豆豆真身就perfect o勒!
豆豆真身係樹

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

誰能代替哥哥地位

引用:
原帖由 紅豆沙 於 2006-8-16 11:29 AM 發表

豆豆真身係樹

原來豆豆係咁樣o既

......!

引用:
原帖由 Orange+Fai 於 2006-8-16 10:16 PM 發表
原來豆豆係咁樣o既
O唔OKAY?

誰能代替哥哥地位

整埋讓-2/-2.5同-2.5/-3仲有-3啦=_="

引用:
原帖由 Babysystem 於 2006-8-19 02:27 PM 發表
你咁得閒不如你自己整埋佢喇...:@
你估人地豆豆好得閒? 就算真係得閒都唔係咁樣浪費d時間!

自己無聊咪算, 又要搞住人地...
......!

引用:
原帖由 Babysystem 於 2006-8-19 02:27 PM 發表
我見上年冇開到呢d盤,
你唔識既咩?

查實你知唔知都幾高難度,
又要搵o岩盤,and then再寫,

係咪好需要先,係我先再寫okay!

題外話,多左d公仔喎,好野,但有d都冇

誰能代替哥哥地位

引用:
原帖由 Orange+Fai 於 2006-8-19 03:28 PM 發表

你咁得閒不如你自己整埋佢喇...:@
你估人地豆豆好得閒? 就算真係得閒都唔係咁樣浪費d時間!

自己無聊咪算, 又要搞住人地...http://attachments.timway.com/month_0608/flame_BzWvrNzhZVHB.gifhttp://atta ...
fai fai,大熱天時,飲多杯冰凍野啦!

晒左一半未?

誰能代替哥哥地位

引用:
原帖由 紅豆沙 於 2006-8-19 05:16 PM 發表

fai fai,大熱天時,飲多杯冰凍野啦!

晒左一半未?
晒一半要有把握先晒架嘛

豆豆使乜對佢咁好, 想當年響舊版我仲做緊cd-rom果陣佢都不知幾煩......估唔到消失左一排又出現番....

希望江湖唔好從此多事就好...
......!

引用:
原帖由 Orange+Fai 於 2006-8-19 05:57 PM 發表

晒一半要有把握先晒架嘛

豆豆使乜對佢咁好, 想當年響舊版我仲做緊cd-rom果陣佢都不知幾煩......估唔到消失左一排又出現番....

希望江湖唔好從此多事就好...
作為版主既我,可能未必做到一視同仁,
但我盡量做~~~

查實我都唔清楚~~~上網都只求開開心心o者,
況且畢突大大搵我幫手,都知我唔識,主要都係攪下氣氛o者!

和氣生財ma,呢樹有人玩真銀,有人當一個game咁玩(呢個一定係我),又可必咁認真呢?

除非係搞事者,否則都歡迎任何人發表佢既地意見。

誰能代替哥哥地位

引用:
原帖由 紅豆沙 於 2006-8-19 06:10 PM 發表

但我盡量做~~~

和氣 ...
明白
......!

引用:
原帖由 紅豆沙 於 2006-8-19 18:10 發表

但我盡量做~~~

和氣 ...
寫得出呢段文字o既就係真正拎個心o黎做o既好版主。江湖上既各路英雄,唔該俾o下面咪係殊搞事。

48 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。