推介:| 旅行社 | 機票 | 航空公司 | 行李箱 | 旅遊保險 | 酒店預訂 | 民宿 |

發新話題

[疑難] 請問又無人去過民丹島玩 ?

請問又無人去過民丹島玩 ?

我同SIA買左個套餐一晚新加坡, 兩晚民丹+紅樹林遊,
(1) 請問民丹湖渡假村個SPA得唔得同貴唔貴?
(2) 去浮潛使唔使好似浮羅同沙巴咁去第個島o架?
(3) 還有甚麼好玩o架?
謝謝

相關搜索目錄: SPA

引用:
原帖由 fred 於 2007-5-9 00:01 發表

謝謝
基本上民丹島沒有夜生活, 白天可玩酒店設施或自費玩水上活動,例如水上電單車(S$55/half hour), 浮潛, 香蕉船, 風帆, 獨木舟等
我都未去過民丹島所知資料有限
至於spa可以參考這裡
http://www.singapore.com.tw/Guidebook_Data_img/Bfile_000035.pdf

相關搜索目錄: SPA 電單車 酒店

Thanks...........

It is a very good place.  i went there last year. You are going to have fun

some questions

I will visit in this summer. Is it good time to go ?

我下月中去呀,去club med,有乜好玩o既o野介紹呢?

引用:
原帖由 fred 於 2007-5-9 00:01 發表
謝謝
No good. Everything is expensive!

相關搜索目錄: SPA

好似跟clubmed正D喔。。。

引用:
原帖由 luckybb 於 2007-5-30 17:49 發表
好似跟clubmed正D喔。。。
NO fun at all!

我去完番黎喇, 其實民丹島主要係陽光海灘, 水上活動, 水上屋餐廳 D 海鮮都好新鮮, 不過貴 D, 平均 HK$200 一個人, 無泰國同馬拉咁平, 整個渡假區由新加坡管理, 全個渡假區都係用坡幣, 出入口有Security Guards 守住, 區內都幾安全.

遊紅樹林都OK, 日頭睇蛇, 色翼(唔識寫), 猴子等, 夜晚睇螢火蟲. (兩個旅程一齊買會平D, 因為係同一條河).

又可以報名去同海豚游水, 四至六個人兩條海豚, 因為要坐車同坐船去第個島既漁排, 所以貴D, 要大約 HK$400. 不過幾好玩, 小朋友最開心.

如要出區外, 可以同酒店報跟本地團或Book 車(包司機), 出o左村已係印尼民居所在, 全部跟印尼物價, 用印尼幣, 不過要小心D, 唔好自己行開.

最正係夜晚, 由於沒有光污染, 個天D星多到丫..........................

相關搜索目錄: 酒店

引用:
原帖由 fred 於 2007-5-31 15:05 發表
我去完番黎喇, 其實民丹島主要係陽光海灘, 水上活動, 水上屋餐廳 D 海鮮都好新鮮, 不過貴 D, 平均 HK$200 一個人, 無泰國同馬拉咁平, 整個渡假區由新加坡管理, 全個渡假區都係用坡幣, 出入口有Security Guards 守 ...
有無相睇??

由於我大部份時間都係拍Video, 同埋多數既相都有朋友在內, 唔係咁方便

只有幾張大家分享, 請諒

相關搜索目錄: Video
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

重有幾張, 大家分享
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 fred 於 2007-6-1 20:56 發表
重有幾張, 大家分享
好舒服喎

一個字形容 " Relex "

引用:
原帖由 fred 於 2007-6-1 23:35 發表
一個字形容 " Relex "
Sure but lots of insects/mossies!

日頭唔覺有  

房間有冷氣,電蚊香, 殺蟲水, 呀..........重有兩包蚊怕水

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。