推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

改編歌詞遊戲第一擊

改編歌詞遊戲第一擊

小弟每星期會出一首歌給大家改編玩一玩 ,
歌曲由我選 , 當然意識上不文又有主題性,
那五個廣東粗口字最好不用,最好不用不代表不可以用.
用普通話填也可以,希望你們玩得開心 .

今次歌曲 : 今宵多珍重 (金簫多真用)

愁看殘紅亂舞 憶花底初度逢
難盡垂頭淚湧 此際幸月朦朧
愁緒如何自控 悲哀都一樣同
情意如能互通 相分不必相送
放下愁緒       今宵請你多珍重
那日重見       只恐想見亦匆匆
懷裡情人在怨 相愛偏不能容
情人無言地哭 心怎不隱隱痛
抱入懷裡

相關搜索目錄: 普通話

回復 #1 Lighter 的帖子

入黎支持下先,不過我唔識填詞或作詞。

引用:
原帖由 Lighter 於 2007-5-16 00:22 發表

今次歌曲 : 今宵多珍重 (金簫多 ...
做左版煮,緊係要自己出野先啦

莫非你已經冇野出

引用:
原帖由 私鐘 於 2007-5-16 14:07 發表

做左版煮,緊係要自己出野先啦

莫非你已經冇野出
最近好忙 , 遲D All

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2007-5-16 09:37 發表
入黎支持下先,不過我唔識填詞或作詞。
多謝入來頂頂

引用:
原帖由 Lighter 於 2007-5-16 19:25 發表

多謝入來頂頂
餅主, 我又玩得唔得架???  

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-5-16 21:00 發表

餅主, 我又玩得唔得架???  
你出招先啦 , 版主休

熱切期待
IT IS DARKEST BEFORE DAWN.

引用:
原帖由 Lighter 於 2007-5-16 00:22 發表

今次歌曲 : 今宵多珍重 (金簫多 ...
有乜獎勵先  

引用:
原帖由 Sax 於 2007-5-23 12:08 發表

有乜獎勵先  
獎常平水療免導遊費

相關搜索目錄: 水療

引用:
原帖由 Lighter 於 2007-5-24 18:50 發表

獎常平水療免導遊費
冰個係導遊先???  

相關搜索目錄: 水療

引用:
原帖由 休谷客 於 2007-5-24 18:56 發表

冰個係導遊先???  
我可以嗎 ?

過來"實block"o下休餅主先啦!!

仲有, 餅主!!

引用:
原帖由 forever more 於 2007-5-28 00:48 發表
過來"實block"o下休餅主先啦!!

仲有, 餅主!!
下次一齊去填o下o野喇

不错的,支持一把

ddddddddddddddddddddddddddddddddd
本帖最近評分記錄
  • Lighter 體力 -60 惡意灌水 2007-6-2 18:53
  • Lighter 威望 -60 惡意灌水 2007-6-2 18:53

引用:
原帖由 tianda 於 2007-6-2 01:35 發表
ddddddddddddddddddddddddddddddddd
請勿灌水!  

你奶奶的!太经典了!赞一个!

谢谢楼主!!!!!!!!!!!!!!!!
大力支持楼主

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。