推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

105 12345
發新話題

[建議] 申請台灣版版主

申請台灣版版主

a) 申請台灣版;
b) 差不多每日都上網, 中上六時至七時, 晚上 十時 至 十二時
c) 申請理由: 我家除了我之外都係台灣人, 我很喜歡一個人去台北迷路, 發現新事物. 不過最後迷路o既目的地都是岳父的家. 很喜歡台灣的"蚵仔麵線".
d) 治版方向: 禁止一切兩岸政治言論, 華人唔(應該)打華人. 以旅遊, 台灣升學, 美食為主. 要求那些要談兩岸政治者, 請移玉步到政治版. 台不台獨, 統不統一, 與我地平民百姓無關, 都是當權人要做的事, 我們要管也管不來.
e) 希望台灣版可以成為去台灣玩的朋友的出發前的資訊站.

相關搜索目錄: 旅遊 升學
I'll be back!

回復 #1 keibeast 的帖子

As long as you performed inside this forum, I support to your request.

引用:
原帖由 keibeast 於 2007-5-22 06:42 發表
a) 申請台灣版;
b) 差不多每日都上網, 中上六時至七時, 晚上 十時 至 十二時
c) 申請理由: 我家除了我之外都係台灣人, 我很喜歡一個人去台北迷路, 發現新事物. 不過最後迷路o既目的地都是岳父的家. 很喜歡台 ...
你做咩唔揀做綿羊版版主既???

in love with the nature...

我反對......因為佢串咀

引用:
原帖由 allure 於 2007-5-23 01:43 AM 發表

你做咩唔揀做綿羊版版主既???
因為唔識英文(羊文)

想在台北買房子.

引用:
原帖由 屈臣氏 於 2007-5-22 13:26 發表
As long as you performed inside this forum, I support to your request.
可唔可舉例有d咩呀

引用:
原帖由 益力多 於 2007-5-23 00:03 發表
我反對......因為佢串咀
串你呀?幾時?

引用:
原帖由 芝華士女朋友kay 於 2007-5-23 16:14 發表

串你呀?幾時?
係答非所問 .......

自己HiHi

引用:
原帖由 益力多 於 2007-5-23 17:19 發表

自己HiHi
hihi ... 你今日飲左未??

其實佢唔係香港生活得太耐(比d綿羊悶到傻)之故...
有時佢只係好想搵人講下自己想講既野o者... 應該係無惡意既!!!
佢而家都係blog開左條thread, 佢有地方可以比佢up餐飽喇...

仲有... 佢睇左你咁話佢, 我諗佢應該會檢討自己既....

一係咁喇.... 你地留意多d佢黎緊一兩個禮拜既post... 如果佢有改善既, 大家再認真考慮下佢既申請丫...
佢有佢可取既地方架... 至少, 佢唔係果d非法偷拍戀手戀腳戀呢樣果樣古靈精怪老中青嫩乜都o岩果d變態咸濕佬先丫...

引用:
原帖由 芝華士女朋友kay 於 2007-5-23 16:14 發表
串你呀?幾時?
芝琪~~
話你知丫... 佢比人串既機會應該高好多.... 林過林柿!!

飲品對廣東話o既寸字唔係好了解, 佢表達能力有限, 表達唔到我 九唔搭八 o既行為.

引用:

自己HiHi
係喎, 又真係九唔搭八喎

引用:
原帖由 allure 於 2007-5-24 12:04 發表

芝琪~~
話你知丫... 佢比人串既機會應該高好多.... 林過林柿!!
你話多多定果位呀?
如果係多多林過林柿, 我非常唔認同
不過如果係多多比人串, 我就10級撐佢

引用:
原帖由 keibeast 於 2007-5-24 12:32 發表
飲品對廣東話o既寸字唔係好了解, 佢表達能力有限, 表達唔到我 九唔搭八 o既行為.
多多對廣東話既了解我相信比你好
再加上你果篇籃球場既回覆就表達到你九唔搭八既行為

引用:

自己HiHi
................你又hihi啦
http://forum.timway.com/f/viewth ... =page%3D#pid2250282

引用:
原帖由 allure 於 2007-5-24 12:01 發表

hihi ... 你今日飲左未??

其實佢唔係香港生活得太耐(比d綿羊悶到傻)之故...
有時佢只係好想搵人講下自己想講既野o者... 應該係無惡意既!!!
佢而家都係blog開左條thread, 佢有地方可以比佢up餐 ...
我冇野架....只係我太耐係呢度冇搞過事咋

多謝阿lu代佢解釋

引用:
原帖由 keibeast 於 2007-5-24 12:32 發表
知啦.....袋鼠國既高人 :bird:

引用:
原帖由 芝華士女朋友kay 於 2007-5-24 14:07 發表

你話多多定果位呀?
如果係多多林過林柿, 我非常唔認同
不過如果係多多比人串, 我就10級撐佢
驚驚...  使唔使以身相許

引用:
原帖由 芝華士女朋友kay 於 2007-5-24 06:09 PM 發表

多多對廣東話既了解我相信比你好
再加上你果篇籃球場既回覆就表達到你九唔搭八既行為
籃球場果篇係見冇人答佢, 同情佢又好, 想帶起d人答佢又好, 想比佢有地方發揮佢籃球技術又好, 完全係一個 offer, 因為要冇老飛又唔洗比錢打波, 在深圳唔會有. 我果度有保安睇場, 我出一聲mug野朋友都可以去玩, 你地覺得遠左係你地o既觀點.  最少唔似d無聊人咁係惡意回覆.

btw 如果你真係miss gold medal real estate agent, 就係在中產或以上o既人, 對於距離係冇mug感覺. 渣車去邊都得, 邊有距離架. 所以從我的 point of view, 羅湖 同 福永 冇mug距離. 我講過飛去 london 食飯, 飛回香港o既朋友係你同行, 佢可能係 gold medal of gold medal.

ps 吋 唔代表 九唔搭八
九唔搭八 可以好 吋

btw 九唔搭八 係我講o既 佢表達唔到用 串咀, 你要撐佢就唔好 copy my words(九唔搭八). 中文仲有好多同義詞架. 一個小小o既 post 可以使人全失 eq, 真係好玩. 要吋人就唔好比人反駁得到.  嘻嘻.

得與失本來就係平凡事, 未得就係未失, 咁緊張做mug. 想做台灣版就係唔想佢咁冷清.

引用:
原帖由 keibeast 於 2007-5-24 16:47 發表

籃球場果篇係見冇人答佢, 同情佢又好, 想帶起d人答佢又好, 想比佢有地方發揮佢籃球技術又好, 完全係一個 offer, 因為要冇老飛又唔洗比錢打波, 在深圳唔會有. 我果度有保安睇場, 我出一聲mug野朋友都可以去玩, ...
乜叫惡意呀中產人仕....你答人'咁有把炮就自己起一個呀'....咁係乜回覆呀
有人踩親你條尾呀...答人問題又唔到題...係你個角度睇地球同月球都可以
無距離架呀版主

睇落幾精彩播.條THREAD 去左邊呢?

台灣版版主都無版主?如果有人整理下都好丫.
難得仲有人話佢夠吋咀,咁就少d無聊post啦.

引用:
原帖由 益力多 於 2007-5-24 09:32 PM 發表

乜叫惡意呀中產人仕....你答人'咁有把炮就自己起一個呀'....咁係乜回覆呀
有人踩親你條尾呀...答人問題又唔到題...係你個角度睇地球同月球都可以
無距離架呀版主
http://smileys.smileycentral.com/cat/4 ...
你真係死腦筋 唔傻笑啦, forum 本來就係觀點與角度,'咁有把炮就自己起一個呀', 係一個 resolution against 你缺乏觀點與角度o既觀念.

今日地球同月球有距離, 只係科技成熟o既問題. 今日o既電腦就差不多係廿幾年前要用 nitrogen cooling o既電腦咁, 當年好多今日o既 idea 都比人笑不可能. 你果幅 picture 就係表示左你o既無知. 打交一個人打唔成, 鬧交要兩個人以上鬧. 對於咁"勁"o既對手, 加上又冇獎品, 我選擇ignoring you. so happy getting paceful again.

相關搜索目錄: 電腦

引用:
原帖由 keibeast 於 2007-5-24 18:06 發表

你真係死腦筋 唔傻笑啦, forum 本來就係觀點與角度,'咁有把炮就自己起一個呀', 係一個 resolution against 你缺乏觀點與角度o既觀念.

今日地球同月球有距離, 只係科技成熟o既問題. 今日o既電腦就差不多係 ...
散啦....真係9唔搭八

相關搜索目錄: 電腦

引用:
原帖由 益力多 於 2007-5-24 17:32 發表

無距離架呀版主
http://smileys.smileycentral.com/cat/4 ...
多, 算啦, 呢個人講d野好好笑, re佢都費事
人地係問:
我想問如果我9月去台灣, 但唔知去台灣ge北, 中定南好, 想問問大家有乜好提議

你就答人:
台北有地下鐵 (捷運) 好難迷路

你o既理解能力有d高, 我只係 second 你 o既 opinion, 講出點解第一次去台灣玩要去台北. 出去玩最怕係人生路不熟會迷路, 唔知點解你會咁大反應o既, 你 eq 咁好一定做好多生意架啦.

仲要話我 佢真係好適合做版主囉你既答人方法真係唔係一般人可以明喇至於我生意好唔好唔使你操心, 你要打個折頭比你囉

105 12345
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。