推介:| 雜誌 | 電腦雜誌 | 財經雜誌 | 攝影雜誌 | 女性雜誌 | 汽車雜誌 | 兒童雜誌 | 網上書店 | 小說 | 二手書籍 |

132 123456
發新話題

金庸小說眾多男主角, 你鐘意邊個?

金庸小說眾多男主角, 你鐘意邊個?

我就鐘意
喬峰,有情有義(天龍八部)
楊過,敢愛敢恨(神鵬俠侶)
韋小寶,敢作敢為 (鹿鼎記)

我钟意:                                                                               令狐冲——笑傲江湖!!!!!!!!!

引用:
原帖由 ldxwwbwc 於 2007-5-25 11:18 發表
我钟意:                                                                               令狐冲——笑傲江湖!!!!!!!!!
不拘束
夠瀟灑

對。令狐冲很不錯。

顶。。这个帖子很好。我很喜欢,希望楼主大大多发好帖子!

我钟意郭靖   憨厚老实!!!!!!!!!!!!!!!!!!

引用:
原帖由 sdohinghing 於 2007-5-28 17:50 發表
我钟意郭靖   憨厚老实!!!!!!!!!!!!!!!!!!
郭靖   精忠報國嘅完美大英雄

呵呵

中意艳福不浅的那些男主角啊

我也鐘意:  喬峰,有情有義(天龍八部)

倚天 - 張無忌...........

標題是男主角...但金庸筆下的男主角,我都不太喜歡。我反而喜歡洪七公、黃藥師、楊逍、韋一笑等配角,我覺得他們的性格比主角更突出和討喜...而我的至愛是東方不敗(夠邪氣!)但我不知他算不算是「男」角...

引用:
原帖由 Mignon_wmo 於 2007-5-30 16:48 發表
標題是男主角...但金庸筆下的男主角,我都不太喜歡。我反而喜歡洪七公、黃藥師、楊逍、韋一笑等配角,我覺得他們的性格比主角更突出和討喜...而我的至愛是東方不敗(夠邪氣!)但我不知他算不算是「男」角...
東方不敗應該係金庸小說武功最好嘅人物
但係可惜冇機會發揮到

相關搜索目錄: 小說

引用:
原帖由 8366 於 2007-5-30 20:59 發表

東方不敗應該係金庸小說武功最好嘅人物
但係可惜冇機會發揮到
同意!
每次電視台開拍「笑傲」,最令我期待的人物是東方不敗,最喜歡的扮演者是魯振順(雖然他是男人,但媚態十足!),也喜歡劉雪華的演繹,關於他的武打場面也非常精彩(一邊繡花一邊打)!

我也鐘意  楊過,敢愛敢恨

我也鐘意 楊過,敢愛敢恨

引用:
原帖由 Mignon_wmo 於 2007-5-30 22:27 發表

同意!
每次電視台開拍「笑傲」,最令我期待的人物是東方不敗,最喜歡的扮演者是魯振順(雖然他是男人,但媚態十足!),也喜歡劉雪華的演繹,關於他的武打場面也非常精彩(一邊繡花一邊打)!:appl ...
如果唔係楊蓮亭,我想信令狐冲,任我行等四人都會死係東方不敗繡花之下
所以令狐冲有話如下
令狐冲道(正是,其實我們便是四人聯手,也打你不過,只不過你顧着那姓楊的,這才分心受傷,閣下武功極高,不愧稱得{天下第一}四字,在下十分欽佩)

直頭死梗…用支針玩玩下已經贏晒!

不過論最高,天龍八部中的無名老僧、倚天中的空見也是深不可測。仲有張三丰、黃裳。

其實張無忌也應極高,話晒身負三大神功,但與少林三老只能打平,見了底,似給東方不敗比了下去。

引用:
原帖由 Mignon_wmo 於 2007-5-30 08:48 發表
我都係最鍾意黃藥師。

引用:
原帖由 colin 於 2007-6-2 00:42 發表
直頭死梗…用支針玩玩下已經贏晒!

不過論最高,天龍八部中的無名老僧、倚天中的空見也是深不可測。仲有張三丰、黃裳。

其實張無忌也應極高,話晒身負三大神功,但與少林三老只能打平,見了底,似給東方不敗 ...
天龍八部仲有個無崖子,佢係天山童姥,李秋水嘅師兄,又係蘇星河、丁春秋、虛竹師父,連段譽嘅北冥神功都係來自佢的,仲有就係神雕嘅獨孤求敗,
不過係金庸小說裡面佢哋都未出過手,所以都算係一個謎

我就幾鍾意「倚天」趙敏,靚得嚟有性格;又時邪時正,估佢唔到。

引用:
原帖由 cessnaock 於 2007-6-3 22:00 發表
我就幾鍾意「倚天」趙敏,靚得嚟有性格;又時邪時正,估佢唔到。
個主題好似喺問你最鍾意嘅「男」主角...
但女角嚟講,我都鍾意趙敏,但最愛係「笑傲江湖」中的任盈盈

引用:
原帖由 Mignon_wmo 於 2007-6-4 22:19 發表

個主題好似喺問你最鍾意嘅「男」主角...
但女角嚟講,我都鍾意趙敏,但最愛係「笑傲江湖」中的任盈盈
女主角我就最鍾意
(鹿鼎記)雙兒
(倚天)小昭
趙敏太冇安全感喇

黃藥師;夠邪氣--時邪時正

回復 #1 8366 的帖子

其實真係個個都鍾意!

楊過、張無忌、令狐沖、韋小寶同周伯通我都好鍾意

132 123456
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。