標題: 此情此境 [打印本頁]

作者: 長平公主    時間: 2007-7-6 15:07     標題: 此情此境

桃花依舊~~~但

問世間情為何物
直教人生死相許

嗚啄啄...哎....嗚啄啄
作者: bgfantasy    時間: 2007-7-6 15:26

what are you talking about?
作者: 長平公主    時間: 2007-7-6 15:35

引用:
原帖由 bgfantasy 於 2007-7-6 15:26 發表
what are you talking about?
sorry!!!
i don't know what i am writing now
i am going to be crazy soon...
作者: bgfantasy    時間: 2007-7-6 18:44

are you okay?  anything to share?
作者: oxboy    時間: 2007-7-8 23:40

引用:
原帖由 長平公主 於 2007-7-6 15:07 發表
桃花依舊~~~但

問世間情為何物
直教人生死相許

嗚啄啄...哎....嗚啄啄
長平公主咪即係赤鱲角
作者: bgfantasy    時間: 2007-7-9 08:53

it's painful if you find someone who you trusted is betraying you, right?
作者: tungpo    時間: 2007-7-14 18:34

根據帝女花,長平公主在李自成陷京城之日,險被親父崇禎用劍殺死。老豆都咁對佢,難免感到迷茫。
作者: mtr613    時間: 2007-7-15 09:33

作者: tungpo    時間: 2007-7-15 10:37

引用:
原帖由 mtr613 於 2007-7-15 09:33 發表

長平公主係咪=獨臂神尼呀 ?

佢老豆做乜咁對佢呀 ? 因為 "tart" 野 ?
冇錯,長平公主就係獨臂神尼!

佢老豆斬個女係因為驚李自成入京後搞,令皇室蒙羞。你知啦,面子要緊嘛!
作者: bgfantasy    時間: 2007-7-17 11:24

what a fucking dad.
作者: mtr613    時間: 2007-7-18 10:55

作者: ilike709394    時間: 2007-7-18 11:59

引用:
原帖由 mtr613 於 2007-7-18 02:55 發表

咁崇禎即係最後都無隊死佢個女, 只係割蓆斷絕父女關係, 叫佢削髮為尼, 係咪咁呀 ?

咁又典解會係獨臂呢 ?
I want to learn more too as I am very bad in Chinese History

BTW, is there any relationship between 長平公主 and 屈氏原公 or did 屈氏原公 suicide becase of 長平公主
作者: 6769    時間: 2007-7-18 14:01

引用:
原帖由 ilike709394 於 2007-7-18 11:59 發表

I want to learn more too as I am very bad in Chinese History

BTW, is there any relationship between 長平公主 and 屈氏原公 or did 屈氏原公 suicide becase of 長平公主
嘩 ! 靚仔, 講野唔好咁白, 留番條生路俾屈氏行好喎 !

作者: RacoRaco    時間: 2007-7-18 14:05

哦。。。人去樓空、此情不再耶

當時人留言後從此消失,冇出現過
作者: ilike709394    時間: 2007-7-18 14:13

引用:
原帖由 6769 於 2007-7-18 06:01 發表

嘩 ! 靚仔, 講野唔好咁白, 留番條生路俾屈氏行好喎 !

唔明我中国歷史真係唔好屈氏原公真係同長平公主有染架咁我地端年節食糉喺咪又有一段可歌可泣嘅故事要記念呢
作者: 6769    時間: 2007-7-18 14:19     標題: 回復 #15 ilike709394 的帖子

有無染就唔知, 不過大難臨頭各自飛就有目共睹 !
作者: bgfantasy    時間: 2007-7-18 14:45

for Chinese history, we definitely need tungpo to explain.
作者: mtr613    時間: 2007-7-18 20:14

作者: tungpo    時間: 2007-7-18 20:55

引用:
原帖由 mtr613 於 2007-7-18 10:55 發表

咁崇禎即係最後都無隊死佢個女, 只係割蓆斷絕父女關係, 叫佢削髮為尼, 係咪咁呀 ?

咁又典解會係獨臂呢 ?
獨臂神尼係清朝小說人物,金庸碧血劍及鹿鼎記亦有講。呢位公主之所以獨臂,係個老豆攞劍斬佢時失手,斬佢唔死,只係斷咗隻手啫。之後,執番條命的長平公主俾人救走,另有奇遇,練成絕世武功。

又,關於偷,碧血劍入面講長平公主曾偷戀主角袁承志,但神女有心襄王無夢囉。
作者: tungpo    時間: 2007-7-18 20:59

引用:
原帖由 ilike709394 於 2007-7-18 14:13 發表

唔明我中国歷史真係唔好屈氏原公真係同長平公主有染架咁我地端年節食糉喺咪又有一段可歌可泣嘅故事要記念呢
據傳,阿屈原係「年幼好奇服,到老而不衰」的人,屬同志始祖。佢同老闆楚懷王關係幾曖昧。所以,應該唔會同女人有染。何況,屈原同長平公主相距超過二千年

當然,呢個世界好多人扮基去溝兼滾女。

又,唔少女人型幾受女性歡迎。

作者: ilike709394    時間: 2007-7-19 00:02

引用:
原帖由 tungpo 於 2007-7-18 12:59 發表

據傳,阿屈原係「年幼好奇服,到老而不衰」的人,屬同志始祖。佢同老闆楚懷王關係幾曖昧。所以,應該唔會同女人有染。何況,屈原同長平公主相距超過二千年

當然,呢個世界好多人扮基去溝兼滾女。

又 ...
icic. Thanks for your lesson.............However, reincarnation may bring them together now
作者: 6769    時間: 2007-7-19 00:45

引用:
原帖由 tungpo 於 2007-7-18 20:55 發表

獨臂神尼係清朝小說人物,金庸碧血劍及鹿鼎記亦有講。呢位公主之所以獨臂,係個老豆攞劍斬佢時失手,斬佢唔死,只係斷咗隻手啫。之後,執番條命的長平公主俾人救走,另有奇遇,練成絕世武功 ...
受教
作者: bgfantasy    時間: 2007-7-19 08:46

thanks for Tungpo's great explanation.  learn a lot from you!

so here, i try to summarize the findings:-

if ilike709394's assumption of 'reincarnation' is true:-
then the current one should be a 同志, because "屈氏原公係「年幼好奇服,到老而不衰」的人,屬同志始祖。應該唔會同女人有染。"
so "扮基去溝兼滾女" will not apply.  instead, it should be "去溝兼滾女 to cover up the 同志 identify.
and, 長平公主曾偷戀主角.  so if this ego applies to current, she will be very very upset because her 偷戀 object is a 同志.....
thus after some incident, because the truth is revealed, they just break up.
however, interesting to know who's the 'best' companion of 屈氏原公, because this person is very likely to be a 同志.....

受教,受教.
作者: tungpo    時間: 2007-7-19 09:02

都話屈原傳聞好鍾意佢老闆楚懷王囉,咁好可能係一啲話事人。

又,呢位楚懷王誤信佞臣,結果俾秦國俘虜,最後客死他國。
作者: tungpo    時間: 2007-7-19 09:17

關於長平公主,呢條連結幾有參考價值:

http://zh.wikipedia.org/w/index. ... C&variant=zh-hk
作者: 6769    時間: 2007-7-19 10:36

引用:
原帖由 tungpo 於 2007-7-19 09:02 發表
都話屈原傳聞好鍾意佢老闆楚懷王囉,咁好可能係一啲話事人。

又,呢位楚懷王誤信佞臣,結果俾秦國俘虜,最後客死他國。
邊個夠畺引申落去 ? ban 鳩硬 !

作者: mtr613    時間: 2007-7-19 10:52

作者: tungpo    時間: 2007-7-19 10:55

引用:
原帖由 mtr613 於 2007-7-19 10:52 發表
我做仔果時, 真係有個扮基既 friend, 佢真係dap唔少女, 因d女對佢無戒心

佢好多時係襯條女最脆弱時埋手, 如襯條女失戀、工作失意、家庭問題
嘻,先係話同你做姊妹,趁你有事就一路安慰一路引你上床。
作者: mtr613    時間: 2007-7-19 11:14

作者: tungpo    時間: 2007-7-19 11:36

引用:
原帖由 mtr613 於 2007-7-19 11:14 發表

佢同我講試過有次同條女飲酒, 條女引番佢, 條女話睇下佢, 係咪真係對女無反應

我個 friend 話當時爭d開心到笑左出黎 ! 仲忍住笑叫佢: 唔好玩啦 ! 跟住去爆房做實驗 !

我個 friend 話: 扮基既好處係, ...
有時呢,我覺得呢類人幾賤!做男人,明刀明槍名正言順去扑女先得嘛!
作者: mtr613    時間: 2007-7-19 12:09

作者: ilike709394    時間: 2007-7-19 12:19

引用:
原帖由 bgfantasy 於 2007-7-19 00:46 發表
....however, interesting to know who's the 'best' companion of 屈氏原公, because this person is very likely to be a 同志..... ...
I wonder if pets will be the best companion of 同志
作者: tungpo    時間: 2007-7-19 12:21

引用:
原帖由 mtr613 於 2007-7-19 12:09 發表
明刀明槍, 好多時係食白果多 !
因為好多女人又蠢又虛偽囉!
作者: kenny01    時間: 2007-7-19 13:06

各位網友

無人跟我說過出thread的這網友到底是誰

但在別人的blog內鬧事是不禮貌的

blog是個人分享的地方,如果閣下想和其他人分享的話,請開一段新的thread...

謝謝
作者: bgfantasy    時間: 2007-7-19 13:33

長平公主 complains?
作者: 6769    時間: 2007-7-19 13:55

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-7-19 13:06 發表
各位網友

無人跟我說過出thread的這網友到底是誰

但在別人的blog內鬧事是不禮貌的

blog是個人分享的地方,如果閣下想和其他人分享的話,請開一段新的thread...

謝謝
呢位網友, 何以見得有人在此鬧事呢 ?

以我了解, blog除左係個人分享, 亦係作者希望比大眾參與發表意見既地方, 可能我見解有錯啦....

作者: oldgun    時間: 2007-7-19 13:59

作者: tungpo    時間: 2007-7-19 14:01

引用:
原帖由 6769 於 2007-7-19 13:55 發表

呢位網友, 何以見得有人在此鬧事呢 ?

以我了解, blog除左係個人分享, 亦係作者希望比大眾參與發表意見既地方, 可能我見解有錯啦....

係吖,有容乃大。

當然,blog主可以唔喜歡人發言。但咁,就應該一早聲明。
作者: bgfantasy    時間: 2007-7-19 14:05

sure, that's freedom of speech.
however, if someone find us disturbing others or initiate arguments, they can always make complaints.  however, it would only be effective if there is a 'SYSTEM', which, i'm sorry, i don't think we have it in here.
作者: gtc    時間: 2007-7-19 14:41

作者: kenny01    時間: 2007-7-19 15:19

我尊重在這寫blog的人

請轉至另外的版面,繼續你們的事

亦歡迎你們開一條thread寫心聲,但個人希望心聲不只是單單打打的post

作者: tungpo    時間: 2007-7-19 15:30

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-7-19 15:19 發表

亦歡迎你們開一條thread寫心聲,但個人希望心聲不只是單單打打的post
除非開thread的樓主起首便言明不准別人留言,否則我想沒有人有權去要求或禁止會員在任何個公開討論區的一條公開thread貼文吧。

何況,一條thread最終發展成side talk亦很普遍。一些版主自己也常把人家開的thread的討論中心轉移,可從沒有人出過聲。

又,單單打打post怎界定?單單打打不可以是心聲?
作者: bgfantasy    時間: 2007-7-19 15:47

tungpo, did 樓主 make any complaint?
if not, i don't bother who he is talking about.  TOO MINOR TO DISCUSS.

and mind you mr. moderator.  if 樓主 didn't compliant about us, so you're the one to initiate argument.

or simply, go and complain me.  see how long will be our great administrater to reply.
作者: ilike709394    時間: 2007-7-19 16:40

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-7-19 07:19 發表

Not only do I respect the one who started this thread, I care very much about her

When she said she is going crazy, I started to ask for more information about Chinese history, and I hope she can learn something from the history. I don't want to see her open a thread one day saying she want to suicide and I have to call police

I just want to save herHave I done something wrong
作者: bgfantasy    時間: 2007-7-19 16:43

引用:
原帖由 ilike709394 於 2007-7-19 16:40 發表

Not only do I respect the one who started this thread, I care very much about her

When she said she is going crazy, I started to ask for more information about Chinese history, and I hope  ...
brother, are you talking about this thread?  

http://59.188.23.239/f/thread-113184-1-1.html

i just can't stop laughing.    what a bubble drama!  
作者: kenny01    時間: 2007-7-19 16:54

此題目將暫時上鎖,

請樓主長平公主聯絡本人

以作解鎖以及告知本人是否需要幫忙

暫時訂為三天期限

謝謝

作者: 6769    時間: 2007-7-19 18:37

又上鎖.....唔係呀嗎 ?!!

咁以後最好個個都唔好發表了 ! 不知所謂 !
作者: mtr613    時間: 2007-7-19 22:10

作者: mtr613    時間: 2007-7-19 22:18

作者: mtr613    時間: 2007-7-19 22:22

作者: apeapeape    時間: 2007-7-19 22:48

作者: mtr613    時間: 2007-7-19 23:33

作者: messenger    時間: 2007-7-19 23:57

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-7-19 15:19 發表

你希望心聲不只是單單打打的post?

我所見佢地在講緊歷史
有單單打打咩?
單打邊個呀?
這是公開論壇
版主希望別人的的心聲要點點點
是否屬於干預言論自由?
作者: apeapeape    時間: 2007-7-19 23:57

作者: kenny01    時間: 2007-7-20 00:30

繼續吧......你們看見有鎖thread嗎.......司馬昭之心.......

我會先問一下大版主的意見,都唔明白,過左咁耐仲有乜好玩

255我絕不會set...你放心

作者: messenger    時間: 2007-7-20 00:53

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-7-20 00:30 發表
繼續吧......你們看見有鎖thread嗎.......司馬昭之心.......

我會先問一下大版主的意見,都唔明白,過左咁耐仲有乜好玩

255我絕不會set...你放心
又是你話將要上鎖
依家又話 : 繼續吧

咁你咪先問一下大版主的意見
等下先啦!
作者: 普通香港人乙名    時間: 2007-7-20 01:17

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-7-19 04:54 PM 發表
此題目將暫時上鎖,

請樓主長平公主聯絡本人

以作解鎖以及告知本人是否需要幫忙

暫時訂為三天期限

謝謝
kenny01  兄

請你收回說話好嘛!

因開  Blog 版時,大版主已一早列明版例!請看!

Xo Blog 貓部落
給予網友作私人自由寫作園地,發下作者夢,過下主筆癮,題材不限,可日記,可發夢,可投資,可發姣,總之各顧各thread。亦歡迎Blog友交流,交心,交貨...

所以版友們並沒有犯規例!

因每條 thread 都是由開 thread 網友,自由決定是否歡迎  Blog 友交流,交心,交貨...   

並不是由  Blog 版 版主,去幫開 thread 網友決定!

對嗎?
作者: mtr613    時間: 2007-7-20 09:49

作者: mtr613    時間: 2007-7-20 09:57

作者: 6769    時間: 2007-7-20 09:59     標題: 回復 #55 kenny01 的帖子

簡直不知所謂...自己理虧就發爛渣...小朋友, 返去讀多d書先同大人講野啦 !
作者: mtr613    時間: 2007-7-20 10:28

作者: messenger    時間: 2007-7-20 10:39

引用:
原帖由 ilike709394 於 2007-7-19 16:40 發表

When she said she is going crazy, I started to ask for more information about Chinese history, and I hope  ...
".... I don't want to see her open a thread one day saying she want to suicide and I have to call police."

大家報警前宜先想清楚:
1) 真的想自殺者會否上網開題目告訴大家佢想自殺呢?
2) 報警真的有效用嗎?
3) 當事人是否在香港?

作者: bgfantasy    時間: 2007-7-20 12:05

quality is dropping, or has been dropping for quite some time......from top to bottom.
作者: oldgun    時間: 2007-7-20 12:12

作者: gtc    時間: 2007-7-20 12:17

作者: bgfantasy    時間: 2007-7-20 12:18

............girls quality................
作者: oldgun    時間: 2007-7-20 12:20

作者: mtr613    時間: 2007-7-20 15:12

作者: tungpo    時間: 2007-7-20 15:40

話說三國時,曹魏政權漸落入司馬氏之手。司馬昭的父親司馬懿及兄長司馬師先後掌政,殺害曹氏宗室,並廢掉第三代君主曹芳﹝曹操曾孫﹞。司馬師廢帝後,立了曹髦為帝。

後來司馬師死了,細佬司馬昭繼而執政,並愈來愈放肆。曹髦感到危機,便對臣下說:「司馬昭之心,路人皆知」,表示司馬昭取曹魏而代之的心,係人都知道。呢位曹髦之後來戇居居班咗一啲宮廷軍去「討伐」司馬昭,結果俾人殺咗。

後來的人就以「司馬昭之心」,來形容一啲係人都知道的野心計謀。

又,司馬昭殺了曹髦後,立了曹奐為帝。到佢個仔司馬炎當政時,先至廢曹奐自立為帝,再滅埋吳國﹝蜀國一早滅咗﹞,統一全中國。他所建立的,就是晉朝﹝西晉﹞。
作者: mtr613    時間: 2007-7-20 16:12

作者: tungpo    時間: 2007-7-20 16:21

引用:
原帖由 mtr613 於 2007-7-20 16:12 發表
哦~~明白哂 ! 受教

咁即係個曹髦不自量力, 又拉又鎖去「討伐」, 結果衰收尾
做人當然要量力而為啦!不過曹髦點都死,爭在遲早。

「司馬昭之心」,其實可以形容B主某位「老朋友」。有一段日子佢做番普通會員時,成日積極「篤人」、「踩人」、「煩人」。明顯,係想再上位做回高官。咁,我地可以用「司馬昭之心」來形容佢啦!因為佢想推冧人自己想的意圖,係人都知,好明顯!

當然,人地唔係曹髦,所以佢得回的不過一個爛攤子。

作者: geepson    時間: 2007-7-20 16:30

引用:
原帖由 mtr613 於 2007-7-20 16:12 發表
哦~~明白哂 ! 受教

咁即係個曹髦不自量力, 又拉又鎖去「討伐」, 結果衰收尾
以前有個姓王嘅人,鬧人不自量力,又係三國架,好似你呀……

"今公蘊大才、抱大器,自欲比于管、樂,何乃強欲逆天理、背人情而行事耶?豈不聞古人云:‘順天者昌,逆天者亡。’ 今我大魏帶甲百萬,良將千員。諒腐草之熒光,怎及天心之皓月?公可倒戈卸甲,以禮來降,不失封侯之位。國安民樂,豈不美哉!”

作者: mtr613    時間: 2007-7-20 16:37

作者: mtr613    時間: 2007-7-20 16:39

作者: tungpo    時間: 2007-7-20 16:40

引用:
原帖由 geepson 於 2007-7-20 16:30 發表

以前有個姓王嘅人,鬧人不自量力,又係三國架,好似你呀……

"今公蘊大才、抱大器,自欲比于管、樂,何乃強欲逆天理、背人情而行事耶?豈不聞古人云:‘順天者昌,逆天者亡。’ 今我大魏帶 ...
哦,如果冇記錯,呢個係王朗。《三國演義》寫佢同諸葛亮陣前對罵,一時氣憤,墮馬而死。

不過,佢當時已進暮年,又點似車長吖!車長年輕力壯,身強體健!

何況,王朗所言,的確係事實。蜀國後來真係俾曹魏所滅喎!
作者: tungpo    時間: 2007-7-20 16:42

引用:
原帖由 mtr613 於 2007-7-20 16:37 發表

即係話如果無料到, 俾你做皇帝都無用 !
應該係冇料到但個心又雄,最終冇乜好收場。
作者: tungpo    時間: 2007-7-20 16:43

引用:
原帖由 mtr613 於 2007-7-20 16:39 發表

似我咩野 ?
佢曲線讚你「叠友」!
作者: mtr613    時間: 2007-7-20 16:45

作者: mtr613    時間: 2007-7-20 16:48

作者: tungpo    時間: 2007-7-20 16:48

引用:
原帖由 mtr613 於 2007-7-20 16:45 發表

哦~~原來咁解 ! 咁就一d都唔似我啦 ! 我都未墮過馬 !
我諗諗下,覺得佢其實係暗喻某高官係劉禪,即扶不起的阿斗!
作者: geepson    時間: 2007-7-20 16:49

引用:
原帖由 tungpo 於 2007-7-20 16:43 發表

佢曲線讚你「叠友」!
係叠水呀王朗大官嚟架
作者: tungpo    時間: 2007-7-20 16:49

引用:
原帖由 mtr613 於 2007-7-20 16:48 發表

但呢位新網友咁快就咁了解我既 !?
又係似是故人來囉!
作者: tungpo    時間: 2007-7-20 16:51

引用:
原帖由 geepson 於 2007-7-20 16:49 發表

係叠水呀王朗大官嚟架
王朗代表曹魏,曹魏係三國中實力最強,咁梗係叠友啦!
作者: geepson    時間: 2007-7-20 16:57

引用:
原帖由 tungpo 於 2007-7-20 16:51 發表

王朗代表曹魏,曹魏係三國中實力最強,咁梗係叠友啦!
我講笑咋你咪真係當佢王郞先
作者: tungpo    時間: 2007-7-20 17:02

引用:
原帖由 geepson 於 2007-7-20 16:57 發表

我講笑咋你咪真係當佢王郞先
嘻,我都講下笑先。真係開始覺得你想學楊修囉。
作者: geepson    時間: 2007-7-20 17:09

引用:
原帖由 tungpo 於 2007-7-20 17:02 發表

嘻,我都講下笑先。真係開始覺得你想學楊修囉。
我剩係識係個門字入便寫個小字咋,楊修叻好多。
作者: tungpo    時間: 2007-7-20 17:12

引用:
原帖由 geepson 於 2007-7-20 17:09 發表

我剩係識係個門字入便寫個小字咋,楊修叻好多。
所以我咪話你學囉。

又,係門上寫字的是曹操喎!你心頭都幾大。
作者: geepson    時間: 2007-7-20 17:17

引用:
原帖由 tungpo 於 2007-7-20 17:12 發表

所以我咪話你學囉。

哦,原來係咁,又學到野。

走先啦,三國混戰,我都係落荒而逃先,咪被人當曹操死咗都唔知乜事。
作者: kenny01    時間: 2007-7-20 17:53

以下是長平公主今天給我信息的內容

你是不是該板的板主,為什麼我的thread被干擾
這個blog不是給予網友的私人寫作空間嗎??
我想不到我的blog會有那麼多人回應,但不知道為什麼那些人好像不懷好意的
我不知道發生什麼事,我是否不可以在這裡寫作?? 所以觸恕了他們??
我不會再上這個網站了,因為我覺得這裡不喜歡新人
板主你想把我個 blog怎麼? 移除到別處?或封鎖??
我不會再意議的,謝謝

作為這版的版主 感覺十分無奈

對於長平公主,本人感覺很抱歉,因為我是不會在這版和他們爭辯的.

以後我亦會儘量少回應意圖攪事的人,因為我發覺有些網友看到這些會覺得很煩,無論對或錯,亦不想作為"煩"的一份子

這段文章會另作置頂以及在版主區作為討論
作者: bgfantasy    時間: 2007-7-20 17:55

引用:
原帖由 tungpo 於 2007-7-20 17:12 發表

所以我咪話你學囉。

tungpo, i really envy you. you're really an intellect.

and those who is using another identity to "pull water" here.....ha, only reveal how he is.
作者: tungpo    時間: 2007-7-20 18:29

引用:
原帖由 bgfantasy 於 2007-7-20 17:55 發表

tungpo, i really envy you. you're really an intellect.

and those who is using another identity to "pull water" here.....ha, only reveal how he is.
咁啱我睇過三國故事啫。不過都諗唔到三十幾年前讀過黈悀竣擖繵O得,可能真係人老咗就記遠唔記近。
作者: mtr613    時間: 2007-7-20 22:19

作者: kenny01    時間: 2007-7-21 11:19     標題: to 長平公主

無論是否新人,我們都是歡迎有心寫blog的人進來分享
如再有騷擾,我亦答應盡力為你解決問題

或許轉個名再登記也是好事,但記得把blog寫好
另一個不好意思是將你給本人的信息公開了
我想這個我亦要向你交代一下

我把這個公開了,是希望你是最後一個在貓blog被打擾的人

作者: mtr613    時間: 2007-7-22 22:58     標題: 回復 #1 長平公主 的帖子

作者: mtr613    時間: 2007-7-24 09:00

作者: tungpo    時間: 2007-7-24 09:15

引用:
原帖由 mtr613 於 2007-7-24 09:00 發表

記遠唔記近 , 我最好似好嚴重 !
哦?咁去完邊度就要拿拿臨記低兼寫報告啦!
作者: mtr613    時間: 2007-7-24 09:35

作者: tungpo    時間: 2007-7-24 09:38

引用:
原帖由 mtr613 於 2007-7-24 09:35 發表

你都係呀 !
係呀,好的就寫低。

唔好的,好慘,永遠都記得好清楚!
作者: mtr613    時間: 2007-7-24 09:57

作者: mtr613    時間: 2007-7-25 14:10

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0