標題: 我咩都唔識!!!$6000左右買咩機好??? [打印本頁]

作者: bean813    時間: 2007-7-7 20:41     標題: 我咩都唔識!!!$6000左右買咩機好???

想買notebook,邊個牌子好?
notebook係咪比desktop慢?
作者: mingfai    時間: 2007-7-8 13:39

引用:
原帖由 bean813 於 2007-7-7 20:41 發表
想買notebook,邊個牌子好?
notebook係咪比desktop慢?
應該話..比相同既錢......Notebook 的確係比Desktop慢!
但唔好唔記得 notebook 有流動性既功能..Desktop 係比
唔到你的...再者空間亦可以減省一些...

如果要流通性..你跟本冇選擇....反之唔洗拎黎拎去..都可以考慮一下

Notebook 牌子過人喜歡 IBM....穩陣
平些少既選擇...見宜家D NEC 都做到好平...個樣又見得人.但好唔好..就唔敢講

作者: 112112    時間: 2007-7-14 01:57

我也想知道`~~~~~~~~
作者: lsait    時間: 2007-7-25 17:15

$6000不如用dell嗱
又平又好用
作者: dugucanhui    時間: 2007-7-29 23:47

买笔记本。。。不好。。还是台字的好
作者: accord    時間: 2007-8-1 16:57

買nb 就唔好好像想desktop甘抵食夾大件
可以等d 大學機, 因為會幾平下
作者: BPL    時間: 2007-8-5 21:39

Any comment on Sony VAISO ?
作者: BPL    時間: 2007-8-5 21:39

Any comment on Sony VAISO ?
作者: 八賢王    時間: 2007-8-6 14:47

六千元買桌上可以很強, 但手提便只拿到低-中階, 視乎你的主要用途和流動性有多重要才好選擇
作者: jackpao    時間: 2007-8-7 12:30

剛剛買了部 dell $6188

行intel Core2 Duo T5250  1.5G,2M L2Cache, 667M FSB
120G HardDisk
Internal DVD RW+/-   8X
但有2G Ram,就係貪佢呢樣

作者: hkhk1309    時間: 2007-8-8 11:22

自己砌最平...................
作者: hkhk1309    時間: 2007-8-8 11:23

如果要手提電腦就dell,又平,又有保證
作者: airking    時間: 2007-8-13 00:10

of course 自己砌最平

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0