標題: [檔案] 火之忍者,大家中意嗎? [打印本頁]

作者: JOHNNY1314    時間: 2007-7-20 16:01     標題: 火之忍者,大家中意嗎?

火之忍者,大家中意嗎?比d意見!!!!!!!!!!
作者: KING546    時間: 2007-7-20 16:33

引用:
原帖由 JOHNNY1314 於 2007-7-20 16:01 發表
係咪指無線做的火影忍者??
作者: 小小力    時間: 2007-7-20 17:23

引用:
原帖由 JOHNNY1314 於 2007-7-20 16:01 發表

有創意,但書中黈瘞奕鶩掖B理得唔好,好難睇!!
你覺得呢??
作者: 科拿仔    時間: 2007-7-20 22:31

幾得意,但無聖鬥士咁型。
作者: 不平凡人    時間: 2007-7-20 23:12

我有儲開...d畫功差左好多......
作者: wushuangdaitou    時間: 2007-7-23 03:18

没看过呢  不知道好不好看
作者: wushuangdaitou    時間: 2007-7-23 03:18

有没有下载地址啊受到 呵呵
作者: saxontse    時間: 2007-7-23 17:31

始終我覺得動畫先能夠完全表達作者想講乜(因為係連續動作,好過漫畫只可以畫key action),但動畫既缺點就係拖得幾梗要0下

不過我個人都係鍾意動畫,配音同背景音樂真係有好強既輔助作用
作者: 西門總二郎    時間: 2007-7-23 22:00

引用:
原帖由 JOHNNY1314 於 2007-7-20 08:01 發表
OK既, 都keep住有睇(漫畫/動漫都有.)
人物設定ok既,
動漫之前有段時間勁無聊.
而家疾風傳,最近講到卓羅加入五行元素, 有d似hunter囉...
另外果頭佐助又話殺左大蛇丸, 果頭又話上左藥師兜身....
整體都算一套好睇既漫畫黎既
作者: z3335227    時間: 2007-7-29 11:16

很一般 不太喜欢 呵呵
作者: 不平凡人    時間: 2007-7-29 15:13

引用:
原帖由 saxontse 於 2007-7-23 09:31 發表
始終我覺得動畫先能夠完全表達作者想講乜(因為係連續動作,好過漫畫只可以畫key action),但動畫既缺點就係拖得幾梗要0下

不過我個人都係鍾意動畫,配音同背景音樂真係有好強既輔助作用
我反面岩岩相反..我鍾意睇漫畫多d...覺得漫畫想像空間大好多....動畫就因為1)拖得長左  2)冇咩想像空間....
so..唔多睇...
正如睇咸野..我都係鍾意睇咸濕小說(諗咩都得..代入感強好多.)...之後到漫畫(想像空間多).....4仔就真係唔多睇(由其d女樣衰...睇完即軟).....
作者: 科拿仔    時間: 2007-7-31 23:10

TVB就快播晒啦....
又係咁
作者: ppq0330    時間: 2007-8-1 01:21

太正呀!!!! ~~~謝謝謝謝~~~
作者: 小小力    時間: 2007-8-1 09:44

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-7-29 15:13 發表

我反面岩岩相反..我鍾意睇漫畫多d...覺得漫畫想像空間大好多....動畫就因為1)拖得長左  2)冇咩想像空間....
so..唔多睇...
正如睇咸野..我都係鍾意睇咸濕小說(諗咩都得..代入感強好多.)...之後到漫畫(想像空間多).....4仔就真係唔多睇(由其d女樣衰...睇完即軟).....  
同意睇漫畫想像空間大好多,但呢套鴷敦奕鶩掖B理得咁差,真係睇都睇唔清楚,連發生緊咩事都未知,仲點想像??
我覺得最好係睇完漫畫再睇動畫,睇番D打鬥場面,好正!!
好似剛剛播o個集阿李對我愛羅鴷敦,o個種速度感睇漫畫好難感受到!!

多多指教!!
作者: a8663789    時間: 2007-8-1 16:26

家疾風傳,最近講到卓羅加入五行元素, 有d似hunter囉...
整體都算一套好睇既漫畫黎既
作者: 好狗    時間: 2007-8-4 19:56

e 家開始有d 悶~~我都係想睇鳴門同佐助d 野~~e 家講到鬼咁衰咁
作者: Kevx23    時間: 2007-8-5 01:46

引用:
原帖由 西門總二郎 於 2007-7-23 22:00 發表

OK既, 都keep住有睇(漫畫/動漫都有.)
人物設定ok既,
動漫之前有段時間勁無聊.
而家疾風傳,最近講到卓羅加入五行元素, 有d似hunter囉...
整體都算 ...
同意。我都咁話。
作者: pakkei1212    時間: 2007-8-5 01:57

非常喜歡,但無線太遲播了
作者: 西門總二郎    時間: 2007-8-5 13:17

引用:
原帖由 Kevx23 於 2007-8-4 17:46 發表

同意。我都咁話。
近期講到同曉好似就開拖咁....

希望可以打得勁d啦..
作者: KING546    時間: 2007-8-6 09:54

引用:
原帖由 小小力 於 2007-8-1 09:44 發表

同意睇漫畫想像空間大好多,但呢套鴷敦奕鶩掖B理得咁差,真係睇都睇唔清楚,連發生緊咩事都未知,仲點想像??
我覺得最好係睇完漫畫再睇動畫,睇番D打鬥場面,好正!!
好似剛剛播o個集阿李對我愛羅鴷敦,o個種速度 ...
星期六啱啱做完阿李對我愛羅, 真係好好睇
作者: yc467    時間: 2007-8-7 21:16

開頭唔錯....但愈來愈唔好睇,後期果d已經唔係忍術
作者: 茶tea    時間: 2007-8-8 16:51

引用:
原帖由 yc467 於 2007-8-7 21:16 發表
開頭唔錯....但愈來愈唔好睇,後期果d已經唔係忍術
基本上選中忍開始都好多唔可以叫 "忍術" 的忍術...
我愛羅 擁有自我保護意識的沙...是忍術 ??
白眼/寫輪眼 都是忍術 ??
....

我想這些忍術和我認識的有些不同....
我一早當了它是 等同 x-men / heroes 般看待
>> 一班有異能的人互相格鬥<<

這個忍術.....只是字眼上的分別, 不必介意~~
作者: fung6172    時間: 2007-8-8 16:55

非常鍾意  d忍術有d估佢唔到   好有意思~~
作者: 脫穎而出    時間: 2007-8-10 00:02

作者: vivify839    時間: 2007-8-13 18:36     標題: Thank you

Thanks its interesting
作者: 脫穎而出    時間: 2007-8-16 22:43

作者: 冰河    時間: 2007-8-16 23:14

引用:
原帖由 脫穎而出 於 2007-8-16 22:43 發表
無線唔知點解突然又唔播"火影忍者"改播"死亡筆記", 真係比佢玩死, 有無brother知道市面有無"火影忍者"既dvd賣呀?
之前收費台播都好似一樣只係買到中忍試預選
作者: hahahaa    時間: 2007-8-20 15:40

I like aR~~~
but i think the story goes a little slow sometimes......
anyways,
#366 was released a few days before,
go n hv a look when u're free!
作者: KING546    時間: 2007-8-20 16:07

引用:
原帖由 hahahaa 於 2007-8-20 15:40 發表
I like aR~~~
but i think the story goes a little slow sometimes......
anyways,
#366 was released a few days before,
go n hv a look when u're free!
唔係LITTLE SLOW,
係VERY VERY VERY SLOW.
好多時打打下又出回憶, 一回憶就回左大半場.
之後D畫面重覆又重覆, 之後就做完.
又要等一個星期.......
作者: WW524WW    時間: 2007-8-20 19:21

非常  like,但電視成日做唔齊!
作者: zero4    時間: 2007-8-22 14:08

引用:
原帖由 小小力 於 2007-7-20 17:23 發表

有創意,但書中黈瘞奕鶩掖B理得唔好,好難睇!!
你覺得呢??
我都覺

已經出到 365 了
作者: 維多利亞之秘密    時間: 2007-8-30 11:17

我都成日上網追睇的,但近幾習節奏慢左,只在形造鳴門和佐助既威力上既成長…有dd悶人…
作者: 維多利亞之秘密    時間: 2007-8-30 11:18

我反宜幾喜歡中忍選拔個段,鬥智鬥謀,又會各有秘技…幾吸引!
作者: 脫穎而出    時間: 2007-8-30 11:37

作者: dssingy    時間: 2007-9-3 14:39

还好..后面比较无聊..
作者: 科拿仔    時間: 2007-9-13 23:57

想問下漫畫出到第幾集?
點解d 漫畫屋淨係去到36既?
作者: aa_a    時間: 2007-9-15 13:29

我覺得ok啦......
作者: altazimuth    時間: 2007-9-16 16:16

係咪講緊狐忍??
最新睇到291, 同一般流行功夫漫畫一樣, 劇情開始拖長 (唔係咁點賺錢...), 敵人愈來愈強, 但係d主角又係咁番生...
不過整體黎講仲可以接受, 所以我仲有追...
作者: garychs    時間: 2007-9-30 22:08

第1部好睇 而家麻麻~~~~
作者: johntravolta    時間: 2007-10-4 20:37

都幾好,內容新穎有創意!
作者: hkk2046    時間: 2007-10-5 22:02

非常好睇呀, 我最中2的動畫之一
作者: 166    時間: 2007-10-5 23:04

引用:
原帖由 garychs 於 2007-9-30 22:08 發表
第1部好睇 而家麻麻~~~~
我也這樣認為,特別是頭幾期。但到了第二部,劇力不及前一部,而且忍術的創意也少了。
作者: 990    時間: 2007-10-28 13:30

OK既,但龍珠好睇d(悟空出一招龜波氣功,火之國就玩完
作者: hoongkin1984    時間: 2007-11-21 12:31

作者: hoongkin1984    時間: 2007-11-21 12:32     標題: 火之忍者,大家中意嗎?

作者: yorick007    時間: 2007-11-28 02:02

l like gaara
作者: tat1234    時間: 2007-12-8 09:00

like  is   佐助
作者: 脫穎而出    時間: 2007-12-8 12:45

作者: 格鬥家    時間: 2007-12-20 09:55

我好鍾意,因為有好多集,故事好好!
作者: jason1616    時間: 2007-12-20 20:13

so like NAruto taking more about love and frighting
作者: plk123456    時間: 2008-1-5 00:38

作者: 123459    時間: 2008-1-5 16:04

動畫好睇d..............
作者: mkcdagon1314    時間: 2008-1-12 14:17

Naruto??好鍾意,我依家睇到200幾集@@
作者: 19931207    時間: 2008-1-13 14:41

没看过呢  不知道好不好看

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0