標題: [疑難] 送花問題~ [打印本頁]

作者: 失意人    時間: 2007-8-12 11:12     標題: 送花問題~

送花問題~

有冇人試過送花去夜校俾女朋友???

Help!!!
作者: 鋼    時間: 2007-8-12 11:54

洗唔洗甘高調呀
作者: 失意人    時間: 2007-8-12 14:47

引用:
原帖由 於 2007-8-12 11:54 發表
洗唔洗甘高調呀
想俾個驚喜佢令佢開心~
作者: 金屬狂人-Ⅱ    時間: 2007-8-12 17:51

引用:
洗唔洗甘高調呀
Agree
作者: 細摩    時間: 2007-8-13 11:58

引用:
原帖由 失意人 於 2007-8-12 14:47 發表

想俾個驚喜佢令佢開心~
又係單方面咁諗....

驚喜唔係做俾人睇架!!!!
作者: messenger    時間: 2007-8-14 00:40

引用:
原帖由 失意人 於 2007-8-12 11:12 發表
送花問題~

Help!!!
你必須要肯定她咁樣收到花
會唔會反效果而令到她感到尷尬、難堪、麻煩、不安?
作者: 細龜    時間: 2007-8-16 22:46

引用:
原帖由 messenger 於 2007-8-13 16:40 發表

同意,失驚無神送花,感覺不對勁
作者: Water    時間: 2007-8-20 00:09

引用:
原帖由 messenger 於 2007-8-14 00:40 發表

同意, 未必每個女仔都能接受這樣的[驚][喜]...如果能接受都最好有個藉口/理由..

不過我都係用 le 招追到現在的未婚妻, 在相識兩個月當天突然叫花店送 99 枝花到她公司
作者: bbken88    時間: 2007-9-3 21:16

引用:
洗唔洗甘高調呀
totally agree
作者: 中式食肆有座位    時間: 2007-9-14 02:48

引用:
原帖由 失意人 於 2007-8-12 11:12 發表
送花問題~

Help!!!
睇完大哥你d上文下理先回覆如下:

嘩,大俠,唔好咁搞佢好嗎?假假哋都叫有過感情,拍硬檔俾佢一條生路好冇!你送花去佢夜校,想佢冇運行定點呀?!
作者: 中式食肆有座位    時間: 2007-9-14 02:56

引用:
原帖由 中式食肆有座位 於 2007-9-14 02:48 發表
話說近一年親眼目睹兩件影響非常惡劣的送花事件:

一)一個男人不斷送花俾一名只當佢係普通朋友的女人,仲四圍同人講個女人係佢女朋友,搞到個女人非常黑面,日日開拖當眾吵大鑊;

二)另一個非常電車男,思想十分自以為是,想追一個女仔但係technique非常差,人哋點醒佢仲懶醒咁駁人,得罪人之後送花俾人,但係又死要面話係送俾佢祝佢生日快樂,但係個女仔又唔係生日至死!淪為全部人笑柄。
作者: princess_f    時間: 2007-9-16 12:33

女生對suprise特別迷!!抓緊機會!
作者: 失意人    時間: 2007-9-22 01:49

引用:
原帖由 中式食肆有座位 於 2007-9-14 02:48 發表

睇完大哥你d上文下理先回覆如下:

嘩,大俠,唔好咁搞佢好嗎?假假哋都叫有過感情,拍硬檔俾佢一條生路好冇!你送花去佢夜校,想佢冇運行定點呀?!
想佢冇其他人追~
作者: allure    時間: 2007-9-22 17:36

引用:
原帖由 失意人 於 2007-9-22 01:49 發表

想佢冇其他人追~
no la... 你經驗淺喇咁....
有無聽過瘦田無人耕?? 耕開有人爭???
通常無花收既就無花收... 但有花收既女人通常一收就收幾扎...

btw, 損人不利己既心態好差...

作者: anakin    時間: 2007-9-22 19:18

引用:

想佢冇其他人追~
你估你送札花比人,人地就冇人追咩。
掉番轉頭,你見到佢收左札花,不過唔係你送既,你會唔會放棄?

其實你應該汵靜D諗下,你同佢之間有冇共同話题,有冇共同嗜好;要追女仔都要識揀目標!
作者: OrangeFai    時間: 2007-9-23 14:26

引用:

想佢冇其他人追~
how selfish you are! :bird:
作者: beatbeatshow    時間: 2007-9-25 23:23

可能會弄巧成拙!!!!!!!!小心
作者: apple0201    時間: 2007-9-26 01:30

小心會有反效果

可能會嚇親個女仔

同埋要注意花語
作者: 中式食肆有座位    時間: 2007-9-27 22:53

引用:
原帖由 anakin 於 2007-9-22 19:18 發表

你估你送札花比人,人地就冇人追咩。
掉番轉頭,你見到佢收左札花,不過唔係你送既,你會唔會放棄?

其實你應該汵靜D諗下,你同佢之間有冇共同話题,有冇共同嗜好;要追女仔都要識揀目標!
師兄你可以慳返啖氣,佢個想法完全唔掂。
作者: anakin    時間: 2007-9-28 06:35

引用:
原帖由 中式食肆有座位 於 2007-9-27 22:53 發表

師兄你可以慳返啖氣,佢個想法完全唔掂。
我只係"鄧"個女仔煩!
作者: fuckallday    時間: 2007-10-6 06:36

I think 失意人 should go ahead to send the flowers although his intention may not be proper. Girls love flowers. From his gf's point of view, it is always good to learn that someone has an interest in her no matter whether she has the same feeling towards the guuy. From 失意人's point of view, you should consider sending your gf flowers as a way of pleasing her instead of monoplizing her. You can have the thinking in mind, but as others have said b4, it won't work!

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0