推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

長和休閒會所

長和休閒會所

未講之前,等我講下提外話先。 

某日下午一個人,無所事事,在紅磡搭完頭等火車到上水出一出閘先 ,費時益九鐡 ,之後見到火車就上,點知去左落馬州站 ,出左關,點解見唔到皇崗口岸既 ,唔記得換人仔,出口又見唔到有免費桑拿車,只見到皇崗地鐡總站,唯有出去打個圈先,見到對面有間休閒中心,再行過少少就係徳興城,入面有酒樓同桑拿,另外有一座正在裝修的 spa 大型桑拿正在趕工,唱完人仔之後就閃人..........  

相關搜索目錄: SPA 裝修

引用:
原帖由 求其 於 11-9-2007 15:48 發表

再过一两个月,你再次搭错车去了黄岗,就会见到间好大的豪场“在X一X”,话有四百多间房,比“皇假”大一倍架。。。
其實我係專登去打個圈,但我又真係唔知道落馬州同行車的皇崗口岸係唔同一處地方黎。  

引用:
原帖由 peninsula 於 11-9-2007 16:05 發表

Why did you not try the sauna?
你係咪講德興城?  我本來想去東方棕泉,皇崗冇專車去咪去試下 aduck1 介紹的長和會所囉,反正他話同新都差唔多。 

回復 #1 HJ2127_ATR1 的帖子

繼續......

之後行番去皇崗地鐡站,買左張深圳通黎用,100 元一張,內有 60 元面值,40 元係按金,功能同香港八達通差唔多,搭左程地鐡,單程 3 元,用深圳通扣左 2.85 元,由皇崗站搭去車公廟站,中途要上一層樓在會展中心轉車,我記得出到站要找東海花園出口,到達目的地了,見到有一條好似食街咁,有幾多野食喎 ,再行多兩步,見到間美容院添 ,呢度大廳主要係按腳,門口有人推介話,全身按摩做緊特價 68 元 60 分鐘,咁平,要入去試下了 ,點知入到去先知原來沖涼房好求其,又冇 locker ,好在按摩房都算 ok ,入到去再解釋話呢個特價做到 15 號咋,但原來第 2 個鐘要收番正價 108 元 ,不過都冇所謂啦,120 分鐘都係 176 元,唔算貴,就係咁,無啦啦就係度做了兩個鐘推油按摩,美容師係輪牌的,我都唔熟啦,但手勢幾好,唔錯,做完及埋單時都冇講要小費,176 元走得。  

又待續..........

相關搜索目錄: 美容

引用:
原帖由 peninsula 於 11-9-2007 16:35 發表

OK. Any report for 德興城? Is it vegi place?
呢間我係門口睇過,一定係正骨水,90 分鐘兩個鐘,好似有一個大堂項目送。 

引用:
原帖由 peninsula 於 11-9-2007 16:52 發表

$176 for 2 hours vegi. Seems expensive wor.
每人標準唔同卦,香港五百幾六百元都有人話平,但我都話貴啦。

的而且確 176 元可以去某d HJ 場有找添。 

引用:
原帖由 billchan 於 11-9-2007 17:12 發表

皇崗鐵路出口沿左邊行人路,信步行去東方棕泉衹需 7~10分鐘左右,去皇后大道多兩鐘,若不是太陽曝晒的正午,條路輕鬆易行!
左邊? 右邊是德興城,即是德興城反方向呀,唔該晒你喎。 

回復 #9 HJ2127_ATR1 的帖子

繼續......

岩先係美容院出黎,點知行過隔離就見到長和休閒會所 ,早知就行晒先啦,唯有去食少少野先,再入去試呢間場。

入到去見到個 locker 比較細,沖身地方都可以,有門關添,有池,不過我都冇浸到,出到休息,又係比較細,數過得八張坐椅 ,同大場人樣,每人一電視,睇過價錢牌,288 元雙鐘,之後再問過係包埋代支,普通粥粉麵飯同飲料生果都不用收費,呢樣幾好 ,橫掂都黎到,所以坐左一陣,睇下電視再叫埋飯食添 ,生果例湯都唔錯喎,只可惜冇網上,問過,原來係要 VIP 休息室先有,但要另收費。 

飲飽食飽之後,再坐多陣就叫主任介紹技師,因為之前唔記得抄低 aduck1 兄提供的技師,可能我做過都唔奇 ,再八下個技師牌,得 20 個左右,算係細場黎,見埋過營業時間,只係去到深夜 4 點咋。 

房間係要上一層樓,其間見到通道同房間都幾靚下,之後問過技師話大約得十幾間房,做我既技師係 #68 ,手骨相當唔錯,後尾八到原來她們師父出自熙龍閣同一人,所以手法都一樣。 

待續.......

相關搜索目錄: 美容

回復 #21 HJ2127_ATR1 的帖子

繼續......

呢個技師年紀好細,未夠二十添,但手骨有版有眼 ,值得再試,身型唔算高大,仲有少少肉添。

按完之後,又出去食下野 ,睇下電視,如果鐘意靜既人,呢間場岩晒,差唔多成十二點先閃人,由於地鐡一早收左,唯有坐的士番羅湖主場再按過,的士費要成 45 元。 

全文完,多謝收看。

引用:
原帖由 billchan 於 11-9-2007 17:25 發表

正是左邊方向!不過,近日東記旺過鬼!   平日已甚多人,週末更插針不下!  
我就係試過周未去,人山人海。 

引用:
原帖由 roadpeople 於 12-9-2007 12:39 發表
ching
紅磡搭頭等火車到上水,出閘再上另一班車(普通位)去羅湖,可以慳幾多?
thx
我通常係紅磡坐頭等去上水,再出一出閘去羅湖,17 + 18.8 = 35.5 元。

紅磡去羅湖單程 33 元,八達通價 31.3 元,係上水出一出閘,八達通價 8.5 + 18.8 = 27.3 元。 

如果唔係在羅湖出關,我盡量都唔會搭火車或地鐡,又貴又冇位坐,有都好難坐啦。 

引用:
原帖由 popo123123 於 12-9-2007 15:00 發表

你要坐火車去啊,,你不是自己開嗎
開咩呀? 

引用:
原帖由 billchan 於 12-9-2007 16:50 發表

手骨..有版...有眼.....仲有無其它呀?

嘩!金巴兄一日走三場,認真識嘆!
又冇咩大攪作,兩三場冇問題,你估你唔會咩! 

都係同新都,熙龍閣差唔多啦,有到好就係貪佢夠靜,普通粥粉麵飯不另收費。

回復 #35 求其 的帖子

嘉X都城 -> x 等如咩呀 ,我冇咩印象,唔識呢間。

回復 #36 HJ2127_ATR1 的帖子

等我幫九巴賣下廣告先。 

有時間會再去,不過唔近羅湖喎,下次我會搭 68X (12.5) + B1 (11) ,中途站元郎公園上車分段收費 10 元 (第一年優惠價減 1 元添)+仲有轉乘優惠 (-3.5)  + 深圳地鐡深圳通價 (2.85)。

等我計下數先: 去程 68X 12.5 + B1 9-3.5 = 18 + 深圳地鐡 2.85 = 20.85    
即日回程收費過 10 元仲有回程 9 折添。

以下路線九巴有轉乘優惠:53, 54, 64K, 68A, 68M, 68X, 76K, 77K, 263M, 264M, 268B, 268C, 269D, 276/276P, E34.

另外,在某論壇有人問如果在港島區咪冇轉乘,某版主就答左個更絕的方法  :
968 20.7 先在大欖隧道落車,再上 68X 車費係 0.0 ,再轉 B1 9 元 - 3.5 轉乘優惠,總數係 26.2 元   回程就教大家 B1 10  -> 68M (8.4 - 3.5 轉乘=4.9) ->  大欖隧道再轉 968 11.5 係轉乘優惠,總數係 26.4。

如果確定即日來回,B1 仲可以平少少,上車是按制購買即日來回證有 9 折。 

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 popo123123 於 14-9-2007 15:23 發表

你沒車嗎,,去桑拿都幾百元要不耍省那幾元啊
我緊係冇車啦,小市民黎 ga 。

引用:
原帖由 billchan 於 25-9-2007 02:09 發表

咪咪嘴笑笑口的小圓臉,我長長和和地,加多左一個鐘! 謝謝金巴兄推介 !  
乜咁快手就試左!  

回復 #45 billchan 的帖子

我都係靠 aduck1 兄單聲先知,係呀,如果個休息室大少少就好了,其實果度有地方 ga ,唔知點解個休息咁細。 

雖然我去過一次,但我估呢度手骨應該有保證,再試先再報告。 

所以如果我日間去,搭 B1 轉深圳地鐡最方便。

回復 #47 billchan 的帖子

搭元朗九巴線 968, 68X....... 去到元朗市中心或公園落車轉乘 B1 去落馬州,仲有轉乘優惠添。 

你可以睇番我第 37 個 post 。 

回復 #50 aduck1 的帖子

唔該晒 aduck1  詳盡解釋,有好野再互相交流。 

回復 #51 billchan 的帖子

唔好意思,上星期因為計劃有變,冇去到,或者下月先再有機會再去試。 

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。