標題: 古都「挑那星」 [打印本頁]

作者: drm    時間: 2007-10-22 12:36     標題: 古都「挑那星」

大佬話試左新場,好惦!班滾友馬上收風組團。

以大佬今時今日的江湖地位,何止是尋歡明燈,直頭是大眾「蒲薩」,畀足料。

挑那星!揀正重陽出發,咸D是孝子賢孫,在這慎宗追遠的日子,點會同你地去癲!

點知陳年損友話,我生日,唔到就無 friend 做!

挑那星!咸D是義氣仔女,為老友兩脅插刀都得,何況只是叫咸D去插人,GO!GO!GO!

去到古都,例牌先洗雀,去小齊唱到行晒果間「傷心xxx」。

以前咸D成日同人講,這裡 d 囡去K擺都得啦,使乜幫人捽腳洗雀。

挑那星!今次好似去左動物園,乜飛禽走獸都有,仲要隻隻都養到肥嘟嘟!

咸D要求好低,唔攪到佢發惡夢就算啦!生日損友連彈幾個,最後都要「是但」!

點知咸旅條腸粉,話佢果隻多毛多水,要多 d 時間深入研究,加鐘!

挑那星!攪到六點幾先去食飯!聽班大哥講,如果入廠,棍多過西,食扒都要爭,好彩!

四人決定先到目的地,附近有乜食乜,食完上K,唔使左轉右轉。打的…

咸D:「x之x!」  老的:「乜乜乜?」

咸D:「厦边,挑那星!」  老的:「哦,x之x!」

好快就到,一睇…「金至尊」!

咸D:「我去x之x喎!」  老的手指一指:「裡面就是…挑那星!」

咁四條友就落車,是但入左間「農家菜」,都好食抵食。食完快快行入去。

周圍望都唔見有「x之x」個招牌,只係大大隻寫住金至尊。唔對路,問問路口個保安先…

陳年損友:「請問x之x在那裡?」  保安指住金至尊大門:「那裡。」

陳年損友:「我找挑那星喎!」  保安:「一樣的!」

四條友行到大門口,越諗越唔對路,打電話畀先頭部隊咸文…

挑那星!老的、保安,你地就斷九估,我地就好痛苦!

又打的,終於到左今期推介好玩場「挑那星」!

門口都仲沙塵滾滾,裡面新裝修,得!沿樓梯上,兩邊企滿DJ,得!

再上三樓,入房,硬件確係唔錯,得!

DJ問飲乜酒,「金威」,無?  「青島」,又無? 挑那星!得兩種…

講講o下,媽咪入來,都七點幾啦,帶囡入來睇睇先啦。

一隊十多個 Sailor Moon 操入房,咸D個心一沉,美少女?

睇樣,已經難得…難得…有卡記肯收,仲要是258場!

挑那星!果套 Sailor Moon 制服更將佢地 d 象腿、士啤呔強化,表現無遺!

望o下咸旅、損友等人,個個都「O」晒嘴!

咸D笑對媽咪說:「沒有,你再帶些入來看看。」

媽咪:「我這裡的都是差不多的,我們都是好玩的!」

挑那星!「我們想看多些,可以嗎?」

媽咪好快再帶一批「美少女」入來,咸D一睇,只覺得胃裡一陣翻騰,說「沒有!」

再來一批,咸D真的受不了,問生日損友:「今日你生日,你說!」

咸文這時從隔離房過來,佢班 friends 一早已到,佢都睇左唔少「美少女」,又點會唔知我地諗乜。

佢話唔o岩唔好免強,過返廠啦!

這時,再入一批「美少女」,一睇之下,大家終於鼓起勇氣,走!

挑那星!咸D玩咁多年,第一次可以睇唔o岩囡,第一次有「受不了」的感覺,第一次拉隊離場!

八點打的去廠,沿路見到好多發記,福仔也有。門僮及Y媽都熱情歡迎。

挑那星!起碼二百幾個囡擠在大堂,入房入囡。

挑那星!睇兩轉海鮮茶包,咸D已經掃左五件。

挑那星!成日話廠點衰、點窄,叫人唔好去。

挑那星!好玩,不如去長隆,有馬戲,有動物。

在廠可好玩了,咸D…

(完)

註:咸D本來想同大家分享,點好玩、點激,無奈這裡有個古靈精怪規矩:第二個場無所謂,出廠報告要入集中營。

喂,要知道寫個報告要幾多時間,幾多心機。寫完都想多 d 人睇,多 d 人回應。

入左集中營,作者個名唔係自己,出左o野又未必有人知,又有 d 唔係睇你報告的無謂人係道吹水。

寫果個都傻!
作者: 飛鴻    時間: 2007-10-22 12:58

呢個場有D古怪 wor ... 有讚有彈 ...

如果個個寫得如閣下的如實,咁何以有集中營?

衰在有D洋人日日吹間羅湖馬欄,搏命push post :bird:,搞到領導要清場,無計 wor ...

作者: 7-siu    時間: 2007-10-22 13:25

我和一班friend,第一次去也是大時大節,是中秋,也是很失望!但第二次去,是中秋後的一個星期,當時,懷著給多一次機會的心情。而且,七點就到,後果又是另一會事

這個場,囡囡的水準一定比工廠差,但也有幾個特出好的。而且,這個場的特點是10點後的戲肉,你戲肉都沒有經過就走了!

Old Chan 去過,他沒有把這裡的特點(或給你們心理預備)告訴你們嗎?我叫 CP 仔問他的啊!
作者: CP仔    時間: 2007-10-22 14:34

講真,囡囡質素真係一般,而且全個場得果一百個左右,選擇唔多.
黎哩個場玩,都係為o左玩"人賤"K啫~

其實如果條女真係靚o既,又洗咩黎玩到o甘博,天氣凍時好慘架~
另外有OC兄一早同我地講o左內裡情況. 所以一入場已有晒心理準備將要求set低d.

所以有人話好有人話唔好,主要係睇你要咩囉. 起碼佢一定集X好~
作者: 7-siu    時間: 2007-10-22 15:10     標題: 回復 #4 CP仔 的帖子

CP 仔,睇黎都是衰在你沒有問清楚 "老陳"或你沒有告訴其他兄弟了!下次見到,罰你吹四縞i樂無得去廁所!
作者: hk2005    時間: 2007-10-22 15:49

睇過發表相片,都見到小小嚇人!百中尋幾...........

如果陰沉燈光,一定易挑好多...............
作者: K場之狼    時間: 2007-10-22 21:23     標題: 回復 #1 drm 的帖子

謝謝師兄忠實報告
另外想問: X之X揀唔到女,唔使俾錢就咁走都得

p.s. 我星期六有緣見到你同你班friend退房離開X東

作者: 文次郎    時間: 2007-10-22 22:36

引用:
原帖由 7-siu 於 2007-10-22 05:25 發表
我和一班friend,第一次去也是大時大節,是中秋,也是很失望!但第二次去,是中秋後的一個星期,當時,懷著給多一次機會的心情。而且,七點就到,後果又是另一會事

這個場,囡囡的水準一定比工 ...
7少介紹,必為佳品
呢个場各師兄們有時間一定要去下
朱古力廠邊有得同佢比!

:verygood::verygood::verygood::verygood:

而7少就夠曬義氣!當日為免同各巴打爭,自
己就去左朱古力廠,抵讚!:verygood:
作者: Butt    時間: 2007-10-22 23:43     標題: 回復 #1 drm 的帖子

引用:
註:咸D本來想同大家分享,點好玩、點激,無奈這裡有個古靈精怪規矩:第二個場無所謂,出廠報告要入集中營。        

喂,要知道寫個報告要幾多時間,幾多心機。寫完都想多 d 人睇,多 d 人回應。

入左集中營,作者個名唔係自己,出左o野又未必有人知,又有 d 唔係睇你報告的無謂人係道吹水。

寫果個都傻!

A rare reply from bangkok...
作者: CP仔    時間: 2007-10-22 23:43

引用:
下次見到,罰你吹四縞i樂無得去廁所!
嘻,多謝7少仲記得小弟唔飲得酒.

其實好難講邊度好邊度唔好,睇大家要咩啦~
要服務朱古力會好d,而且囡囡數目多d,自然多d選擇.
新場只是細場,以激作賣點. 我自己覺得ok囉~
作者: ben7    時間: 2007-10-22 23:51

補祝生日果位師兄生日快樂先。嘻嘻
作者: drm    時間: 2007-10-23 15:49

引用:
原帖由 文次郎 於 2007-10-22 14:36 發表

而7少就夠曬義氣!當日為免同各巴打爭,自己就去左朱古力廠,抵讚
挑那星!你條咸文,包膠又唔出,係道抽水

咸D前期老人痴呆,寫漏左之嘛,使乜你條粉腸補充
作者: ComeOn    時間: 2007-10-24 00:19

引用:
原帖由 drm 於 2007-10-23 15:49 發表

挑那星!你條咸文,包膠又唔出,係道抽水

咸D兄、其實小弟一向都很欣賞兄台及咸文兄之文筆

但試新場一般都只可以50、50,

不可一概而論,

小弟提議可約七少再戰「挑那星」古都猩猩場,(其實小弟想叫星球大戰夢工場,可惜有賣AD之疑)

一辨真偽,

到時再「挑那星、挑那麻」都未謂遲也

作者: 7-siu    時間: 2007-10-24 10:50

引用:
原帖由 ComeOn 於 2007-10-24 00:19 發表

咸D兄、其實小弟一向都很欣賞兄台及咸文兄之文筆

但試新場一般都只可以50、50,

不可一概而論,

小弟提議可約七少再戰「挑那星」古都猩猩場,(其實小弟想叫星球大戰夢工場,可惜有賣AD之疑) ...
係啞!好啊!等我補鑊啞!
作者: 旅長    時間: 2007-10-26 15:38

引用:
屌那星~
作者: drm    時間: 2007-10-29 10:46

引用:
原帖由 hk2005 於 2007-10-22 07:49 發表

睇過發表相片,都見到小小嚇人!百中尋幾...........

無錯,個 point 就係「百中尋幾」!

如果又係要一早去等開門,同人爭囡,幾好玩都假,無興趣!
作者: drm    時間: 2007-10-29 11:01

引用:
原帖由 7-siu 於 2007-10-24 02:50 發表

係啞!好啊!等我補鑊啞!
7-siu言重!

回顧咸D半生歡場尋樂,不如意事,十常八九!

兄台何來之鑊,更毋補之需!
作者: 7-siu    時間: 2007-10-29 11:16

引用:
原帖由 drm 於 2007-10-29 11:01 發表

7-siu言重!

回顧咸D半生歡場尋樂,不如意事,十常八九!

兄台何來之鑊,更毋補之需!
總之是"楊過"字"改之"喇!
作者: simonkok    時間: 2007-10-29 11:22

引用:
原帖由 7-siu 於 2007-10-29 11:16 發表

總之是"楊過"字"改之"喇!
"過兒"...你幾時帶"郭"伯伯去"挑那星"玩?
作者: 7-siu    時間: 2007-10-29 11:29

引用:
原帖由 simonkok 於 2007-10-29 11:22 發表

"過兒"...你幾時帶"郭"伯伯去"挑那星"玩?
你識唔識"縱天梯"啞?識的話,我先帶走"郭襄"!嘻嘻!
作者: simonkok    時間: 2007-10-29 11:54

引用:
原帖由 7-siu 於 2007-10-29 11:29 發表

你識唔識"縱天梯"啞?識的話,我先帶走"郭襄"!嘻嘻!
"縱天梯"我就唔識.......
不過..我識"搞陰真經"喎...
都搞得下嫁..甘得唔得啊?
作者: 7-siu    時間: 2007-10-29 12:01

吊!"搞陰真經",我都識!連"搞陽真經"(不過只是自己的陽),我都識喇!

不過,講到"搞陰"就好似係你醒點!
作者: simonkok    時間: 2007-10-29 12:13

引用:
原帖由 7-siu 於 2007-10-29 12:01 發表
吊!"搞陰真經",我都識!連"搞陽真經"(不過只是自己的陽),我都識喇!

不過,講到"搞陰"就好似係你醒點!
多謝你讚賞....
甘搵個機會切磋下.....
作者: 7-siu    時間: 2007-10-29 12:19

噤!我大方點,用自己給你學習"搞陽神功"!!!啊!啊!啊!
作者: simonkok    時間: 2007-10-29 12:23

好吖....大家互搞(對方條囡)....
睇下邊個出先...
咪當練功囉......
橫掂我存成個月子彈....
作者: 7-siu    時間: 2007-10-29 12:26

引用:
原帖由 simonkok 於 2007-10-29 12:23 發表
好....大家互搞(對方條囡)....
睇下邊個出先...
咪當練功囉......
橫掂我存成個月子彈....
唔係囉!跟據我的經驗,成個月不搞,第一次搞,很快出貨的啊!
作者: fywchris    時間: 2007-11-6 09:45

等我也去查看一下!

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0