標題: [原創] 過來估一估香港地名 [打印本頁]

作者: 平方公尺    時間: 2007-11-3 04:16     標題: 過來估一估香港地名

1.>種植魚翅的地方------------猜香港地名
2.>在瑪麗醫院出世的男嬰------猜香港地名
3.>晚間---------猜香港地名
4.>灶頭生不了火--------猜香港地名
5.>很久以前-----------猜香港地名
6.>黑人陽具-----------猜香港地名
7.>好多樽的地方-----猜香港地名
8.>地面一百米之下的水源-----------猜香港地名
9.>馬桶有鑽石-----------猜香港地名
10.>陽具入樽------------猜香港地名
11.>只可平價出售的假話--------猜香港地名
12.>海底巨鑽-----------猜香港地名

要有人答中起碼九題先開估
作者: 阿寶    時間: 2007-11-3 15:59

10. 坪洲
作者: WURTH    時間: 2007-11-12 14:49

9.>馬桶有鑽石-----------  東涌
作者: WURTH    時間: 2007-11-12 15:00

11.>只可平價出售的假話--------秀茂坪
作者: Japan    時間: 2007-11-12 15:13

請回覆對錯,THX

2.>在瑪麗醫院出世的男嬰------香港仔
3.>晚間---------荔景
6.>黑人陽具-----------長洲
7.>好多樽的地方-----坪洲
8.>地面一百米之下的水源-----------深井
9.>馬桶有鑽石-----------東涌
10.>陽具入樽------------柴灣
11.>只可平價出售的假話--------蘭X坊
12.>海底巨鑽-----------深水土步

作者: 平方公尺    時間: 2007-11-13 00:37

Japan (日本佬)  , 只答中六個 , 唔合格

條題目都出了十日啦 , 只得Japan (日本佬) 答到半數答案
難道香港連一個較聰明的也沒有
醜死怪 !!!!!

作者: WURTH    時間: 2007-11-13 13:17

引用:
原帖由 平方公尺 於 2007-11-13 12:37 AM 發表

條題目都出了十日啦 , 只得Japan (日本佬) 答到半數答案
醜死怪 !!!!!  
無錯香港沒有, 九龍, 新界就很多.
作者: 平方公尺    時間: 2007-11-13 17:36

九龍, 新界就很多甚麼 ?
是否有很多像你一樣 , 連一題也答不到的

不要怕醜 , 過來嘗試一下吧
看你能答中多少

/.
作者: WURTH    時間: 2007-11-14 09:57

引用:
原帖由 平方公尺 於 2007-11-13 05:36 PM 發表
九龍, 新界就很多甚麼 ?
是否有很多像你一樣 , 連一題也答不到的

不要怕醜 , 過來嘗試一下吧
看你能答中多少

/.
你是不是很著急?
我們香港人真的很害羞呀!  
作者: Japan    時間: 2007-11-15 15:34

引用:
原帖由 平方公尺 於 2007-11-13 00:37 發表
可唔可以講邊題錯
等我再思考下呢,THX  
作者: 阿寶    時間: 2007-11-16 11:01

引用:
原帖由 平方公尺 於 2007-11-13 00:37 發表

醜死怪 !!!!!  
說話太挑釁, 我決定罷答
作者: 平方公尺    時間: 2007-11-17 02:14

嘩 , 亞寶 , 我用少少的激漲法口吻都話挑釁 , 你心靈都好脆弱啊 !
你決定罷答唔緊要 , 但希望不是你想唔到答案的推搪借口啦
作者: WURTH    時間: 2007-11-17 10:31

1.>種植魚翅的地方------------沙田
作者: 平方公尺    時間: 2007-11-17 18:05

開估

1.>種植魚翅的地方------------ 沙田 ( 鯊田 )
2.>在瑪麗醫院出世的男嬰------ 香港仔
3.>晚間--------- 天后 ( 一天之後即晚間 )
4.>灶頭生不了火-------- 柴灣   ( 彎了的柴入不到爐灶 )
5.>很久以前----------- 太古 ( 太古舊了 )
6.>黑人陽具----------- 長洲 ( 長周 )
7.>好多樽的地方----- 屏山   ( 滿山是瓶 )
8.>地面一百米之下的水源----------- 深井
9.>馬桶有鑽石----------- 東涌 ( Don't 沖 )
10.>陽具入樽------------ 坪洲   ( 瓶中之周 )
11.>只可平價出售的假話-------- 蘭桂坊 ( 難貴謊 )
12.>海底巨鑽----------- 深水埗   ( 深水有寶 )

真的祈望有人起碼答中九題或以上 , 可惜只有Japan (日本佬) 中六個 , 而  WURTH (伍爾特) 就好像便祕一樣 , 逐粒 逐粒 必 出來 , 希望下次會有人可連珠炮發 , 一顯才智啦  

6.>黑人陽具-----------猜香港地名
7.>好多樽的地方-----猜香港地名
8.>地面一百米之下的水源-----------猜香港地名
9.>馬桶有鑽石-----------猜香港地名
11.>只可平價出售的假話--------猜香港地名
12.>海底巨鑽-----------猜香港地名
作者: WURTH    時間: 2007-11-19 12:32

6.>黑人陽具------- 應該係吉奧對開既洋洲.

我又必多粒啦.
作者: 平方公尺    時間: 2007-11-19 23:55

亞WURTH (伍爾特)   洋洲. 的洋人通常指的是白人
所以你又錯啦 , 你屎急都唔好亂屙啊 , 小心連個胃都屙出來呀
作者: WURTH    時間: 2007-11-20 13:08

引用:
原帖由 平方公尺 於 2007-11-19 11:55 PM 發表
亞WURTH (伍爾特)   洋洲. 的洋人通常指的是白人
所以你又錯啦 , 你屎急都唔好亂屙啊 , 小心連個胃都屙出來呀
係有種族歧視條例之前, 你就可以這樣說而無事.
屙埋個腦都未驚過.
作者: riverjojo    時間: 2007-11-26 15:56

1.>種植魚翅的地方------------長沙( 長鯊 )
6.>黑人陽具-----------烏郊騰
7.>好多樽的地方-----屏山( 瓶山 )
8.>地面一百米之下的水源-----------深井
9.>馬桶有鑽石-----------東桶  (don't 沖 )
11.>只可平價出售的假話-------- 蘭桂坊(蘭貴荒 )
12.>海底巨鑽-----------深水寶
作者: kimller    時間: 2007-12-4 02:34

9  DON't 沖~~~~

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0