標題: 翡翠湖做生意手法不知所謂 [打印本頁]

作者: leung+wai+kit    時間: 2007-12-24 21:39     標題: 翡翠湖做生意手法不知所謂

話說平安夜下午去翡翠湖於番個聖誕炮,咁就帶定150元油王券上去開炮,上到去沖涼然後搵bg,點知得幾個bg選,但都預左平時上去都係得幾個,何況今日是平安夜,最後點了^^,part1ok比我想象中好,到part2佢全程都無問我玩乜餐,但佢都一絲不掛幫我錫全身,然後帶套bj了一陣,起初我都有摷佢上下,上面岩石胸,摷了佢下面幾下發現問題來,我嗅到一陣魚腥味,馮我經驗此女唔可以小,當時我乜興趣都沒有了,雙手也再沒有攪佢,我想佢亦知道自已發生乜事,佢亦都停左沒有再bj,只是錫我lin lin,用手戴住代幫我打出,攪好後我就走頭!
跟著好戲來了!沖洗完比錢,我特登唔話比四眼阿姐聽有油王券,因為我知道星期一會平d,所以睇下佢會收我幾錢,然後我先拿出來叫佢減150,但係此八婆還醒目過我,見我問佢幾錢,佢竟然望左我幾秒笑笑口問我有無油王券,但我睇到佢張單係冇寫價錢,於是我答有,跟著佢就話588,我問佢有油王券都收我成600,佢話係呀!大餐係7xx減150就係588!跟著我話我條野都沒有插過佢^^妹妹,點解收我大餐錢,跟著佢打電話去問bg,問bg我有冇插過佢,bg答沒有但係用口爆,我頂我用手出還要戴套的,最後條八婆話收我bm錢,但唔準用油王券,我說唔係話咁你收我588呀!跟住佢又想左陣話548得,心想算九數我實唱能衰你這間場!邊有人這樣做生意!bg唔好講,你印得油王券又唔比用,價錢又海鮮價,見人先開價,做得咁能鬼鼠咁唔大方,不如唔好印油王券,其它場很多都明碼實價598就598,698就698,798就798咪能扮大方,有券就開大d價錢,冇就開小d,乜香港還有這樣的場,你們這樣做生意,一次過囉!我睇你頂得幾能耐,唔能怪得紅牌bg走能曬,兄弟咪能上當,香港地還有很多明碼實價的骨場!

作者: 779394    時間: 2007-12-25 01:05

引用:
原帖由 leung+wai+kit 於 2007-12-24 09:39 PM 發表
話說平安夜下午去翡翠湖於番個聖誕炮,咁就帶定150元油王券上去開炮,上到去沖涼然後搵bg,點知得幾個bg選,但都預左平時上去都係得幾個,何況今日是平安夜,最後點了^^,part1ok比我想象中好,到part2佢全程都無 ...
師兄呢D細場唔去也吧!我係個度都領個野!醫我幾千,唉!細場地方又唔乾淨!俾600去飯堂好過啦!
作者: 白貓兒    時間: 2007-12-25 06:42

1. 奇怪, 最近都聽過佢地講^^放完假返尼, 但^^係細胸既,
岩石胸? 難道佢又係去左做.......?

九樓半年來忽然「出外僭建」成風? 先是鴨仔、沙魚.

2.  九樓的確有海鮮價之事. 738? 688? (未計qpon)
     有時係車立口拉客又620, 600.
     別網報告說:
     「收費 : 好似大約$580(隔左太耐唔係好記得,差唔多呢個價錢),例牌6pm前平$150,原價七百幾」:   可見為求客海鮮價.

不過亦好難說是只有9樓一間的qpon使用情
       況 沒註明清楚,六樓至尊的也是.我讚同應該   
        註明.溢泉就有註明了.
      至於「紅牌 」走哂, 如你是指@及((, 相信不是場生意問題,是個人問題.

作者: 白貓兒    時間: 2007-12-25 06:56

引用:
原帖由 779394 於 2007-12-25 01:05 發表

我係個度都領個野!醫我幾千,唉
願聞其詳!
不過若不快事不想提,
就算吧.

我自己去年未開那條九樓thread前, 在板上已有網友討論間場的環境問題並有一些共識: 場超細、}涼間不夠干淨.不過我覺得毛巾則ok. 自四樓開始共用九樓部份囡囡,我就落四樓多,雖然四樓好像環境好些,但沖7℅鬖n過九樓的亦不算非常干淨,僅可接受.
不過, 我都成四個禮拜無上去了.

作者: 加燦    時間: 2007-12-25 11:29

looks like this place is notorious for 海鮮價 ...I was a 'victim' last year too - presented her a coupon but I think she only deducted $100 or something like that from my bill!   scarier now with a C-hing 係個度領個野...  4/F & 飯堂 are better places  ...thx
作者: marv    時間: 2007-12-25 20:55

至憎海鮮價,你估真係海鮮0甘好味又唔同...
作者: peninsula    時間: 2007-12-25 22:19

引用:
原帖由 leung+wai+kit 於 2007-12-24 21:39 發表
話說平安夜下午去翡翠湖於番個聖誕炮,咁就帶定150元油王券上去開炮
Very bad to adopt 海鮮價.
作者: 海豚仔    時間: 2007-12-26 15:36

嘩! 真係咁貴
翡翠湖地方又細又 ma ma 地
作者: 白貓兒    時間: 2007-12-26 20:38

引用:
原帖由 海豚仔 於 2007-12-26 15:36 發表
嘩! 真係咁貴
翡翠湖地方又細又 ma ma 地
我諗佢地衣而唔會charge新客7XX,
鬼佬/架仔就會.
作者: tm_chan    時間: 2007-12-26 22:11

唔,...........都係唔好再去
作者: 779394    時間: 2007-12-26 23:51

引用:
原帖由 白貓兒 於 2007-12-25 06:56 AM 發表

願聞其詳!
不過若不快事不想提,
就算吧.

我自己去年未開那條九樓thread前, 在板上已有網友討論間場的環境問題並有一些共識: 場超細、}涼間不夠干淨.不過我覺得毛巾則ok. 自四樓開始共用九樓部份囡囡,我 ...
其實都冇咩突別!我係之前d link 都講過。有次上去翡翠湖搵係之前飯堂認識既女女,係我地肉綿相見未帶套之前下面已經互相磨擦,有可能咁,過左幾個星期係小鼠度有幾粒好似酒米咁既野。即刻睇醫生,話係珍珠疣,唉!咁就冇幾千!大家小心!小心!
作者: 779394    時間: 2007-12-26 23:55

引用:
原帖由 779394 於 2007-12-26 11:51 PM 發表

其實都冇咩突別!我係之前d link 都講過。有次上去翡翠湖搵係之前飯堂認識既女女,係我地肉綿相見未帶套之前下面已經互相磨擦,有可能咁,過左幾個星期係小鼠度有幾粒好似酒米咁既野。即 ...
不過都唔聯條女事既,佢有可能都唔知自已有,呢D野有可能無任何病症,亦可生係佢地入面。所以係自已唔好彩隉I不過我而家無野啦!
作者: Jeanne    時間: 2007-12-27 11:03

引用:
原帖由 白貓兒 於 2007-12-25 06:42 發表
1. 奇怪, 最近都聽過佢地講^^放完假返尼, 但^^係細胸既,
岩石胸? 難道佢又係去左做.......?

九樓半年來忽然「出外僭建」成風? 先是鴨仔、沙魚.

2.  九樓的確有海鮮價之事. 738? 688? (未計qpon)
     有 ...
乜QQ走左啦咩!?
唔怪得上星期我個friend問QQ係唔係度, d staff話QQ放假, 即係走左啦!?
作者: 白貓兒    時間: 2007-12-27 13:59

引用:
原帖由 Jeanne 於 2007-12-27 11:03 發表

乜QQ走左啦咩!?
唔怪得上星期我個friend問QQ係唔係度, d staff話QQ放假, 即係走左啦!?
是返下放下卦.
作者: jux4fun    時間: 2007-12-27 16:46

I had blacklisted this sauna already
作者: hkman713    時間: 2007-12-27 18:00     標題: 回復 #1 leung+wai+kit 的帖子

引用:
摷了佢下面幾下發現問題來,我嗅到一陣魚腥味,馮我經驗此女唔可以小
小弟都有類似經歷,早排去9樓就做過條囡,下面一陣腥臭味,最慘係我發現時候已經入左,個剎那真係軟左大半,最後鼓其餘勇,草草完事馬上沖身走人。咩no就無謂講,我都唔會再去,到此一遊算了!
作者: mikepig    時間: 2007-12-28 01:06

以前就經常去(都有幾年冇去),雖然大部都係中女,但係有D都幾OK鵅A宜家聽罏兄咁講,我唸以後都唔使去囉!!

作者: johnnyqq    時間: 2007-12-28 12:32

I have already blacklist this one long time ago. The "卷" is quite tricky thing.. and look at the little words behind... I suggest brothers don't go any more.
作者: kwongchak    時間: 2007-12-28 13:51

引用:
原帖由 mikepig 於 2007-12-27 17:06 發表
以前就經常去(都有幾年冇去),雖然大部都係中女,但係有D都幾OK鵅A宜家聽罏兄咁講,我唸以後都唔使去囉!!
我都有5,6年無去,自從當年有個130走左之後就無去,好耐之前聴白S兒講話佢結左婚,實在太可惜了,有無師兄試過佢?

作者: 白貓兒    時間: 2007-12-28 15:42

引用:
原帖由 johnnyqq 於 2007-12-28 12:32 發表
I have already blacklist this one long time ago. The "卷" is quite tricky thing.. and look at the little words behind... I suggest brothers don't go any more.
For ml plan, the qpon is always honoured, i.e you pay 578 + 20 expected tip = 60 effectively.
I will  go only when a new worthy bg arise from time to time.
作者: tommytong138    時間: 2007-12-29 10:44     標題: 翡翠湖做生意手法不知所謂

To be honest, I didn't have sauna/K in HK for a long time because I had many bad experience like yours.  I prefer to go to SZ and Tung Qoun if I have time.  In SZ, for over $500 at least you won't be screwes but instead you can get a good fuck with young girls.  Those sauna operators and BGs should be taught a lesson.  Afterall, our brothers' money is not easy to make.
作者: hkman713    時間: 2007-12-29 17:54

引用:
To be honest, I didn't have sauna/K in HK for a long time because I had many bad experience like yours.  I prefer to go to SZ and Tung Qoun if I have time.  In SZ, for over $500 at least you won't be screwes but instead you can get a good fuck with young girls.  Those sauna operators and BGs should be taught a lesson.  Afterall, our brothers' money is not easy to make.
C兄睇法小弟深有同感,只係畢竟對本地桑拿有感情,欲斷難斷。

香港桑拿最大問題係「沒有進步」。澳門早廿年已把香港場拋在後頭,呢幾年大陸更後來居上,而且無論在包裝、排場、服務方面都直迫澳門,部分更有超越之勢;回過頭來看香港,依然「五十年不變」!
作者: brunobear    時間: 2007-12-29 23:13

引用:
原帖由 kwongchak 於 2007-12-28 13:51 發表

我都有5,6年無去,自從當年有個130走左之後就無去,好耐之前聴白S兒講話佢結左婚,實在太可惜了,有無師兄試過佢?
130!?~~好慶幸當時遇到佢!~~
真係香港少有既後生/身形fit 爆/好傾/叫聲超正/玩得......既女女, 絕對係爆鐘之王!
如果要講"我最難忘的桑拿經歷", Tammy一定入到我既三甲之內!
好記得有一次佢竟然著住一套黑白點牛牛裝入黎, 可愛到呢∼∼係佢後面侵犯佢既時候...
仲著住一對長長既牛牛襪, 十足”牛牛女妖”, HIGH到呢∼∼
我仲有佢contact嫁, 可能仲會記得我tim~~ 希望佢開開心心啦∼∼
作者: 咸球    時間: 2007-12-30 00:54

引用:
原帖由 hkman713 於 2007-12-29 17:54 發表

C兄曚貌k小弟深有同感,只係畢竟對本地桑拿有感情,欲斷難斷。

香港桑拿鼣怳j問題係「沒有進步」。澳門早廿年已把香港場拋在後頭,呢幾年大陸更後來居上,而且無論在包裝、排場、服務方面都 ...
唔係話又幫自己友香港講說話,澳門經營呢D場皇氣絕少拉人封艇,大陸有錢就掂哂話點都得啦,香港無有錢既老細嗎?只怕整到好似澳門D場咁金碧輝煌玩到金魚缸咁任揀,你話香港皇氣會唔會想盡辦法拉人封艇呢?投資一大筆錢中你毒蛇無得經營1,2個月都幾傷,,香港經營桑拿好慘,真係靜又唔使講梗慘旺又引蛇出動更加慘,最離浦連D經理.主任中蛇都要坐,打份エ姐又唔係黑人物我覺得趕得太絕,全世界都有黃色事業怪只有怪香港D人一D都唔open
但翡翠湖咁做生意手法又真係不知所謂
作者: 火工人    時間: 2007-12-30 09:40

多謝報告,去之前都有個警惕
作者: kwongchak    時間: 2007-12-30 11:36

引用:
原帖由 brunobear 於 2007-12-29 15:13 發表

130!?~~好慶幸當時遇到佢!~~
真係香港少有既後生/身形fit 爆/好傾/叫聲超正/玩得......既女女, 絕對係爆鐘之王!
如果要講"我最難忘的桑拿經歷", Tamm ...
BRO 請問佢仲有冇出黎做返呢行?近來佢點?記得佢走果陣,佢話想做激光整走胸前紋身,吾知係咪決定離開這行呢?如果仲有做,bro可否pm我係那一間及no.,謝謝

作者: Nacol001    時間: 2007-12-30 17:58

We guest would like to go a Sauna shop without cheating. The sauna 翡翠湖 here surely is running her business in a naughty way. Their so call 油王券 just a meat to pick you up there. Then everything will be going without 油王券.

Thank you for brother's information. I will not go there until they change their attitude.

Nacol
作者: brunobear    時間: 2007-12-30 18:08

引用:
原帖由 kwongchak 於 2007-12-30 11:36 發表

BRO 請問佢仲有冇出黎做返呢行?近來佢點?記得佢走果陣,佢話想做激光整走胸前紋身,吾知係咪決定離開這行呢?如果仲有做,bro可否pm我係那一間及no.,謝謝
SORRY la~~BRO!  真係冇搵佢law~
知佢當時可以上岸之後, 都唔方便再打擾人la~~
錢佢果陣要幾多搵幾多la~  做呢行, 最緊要唔好賭錢因為佢激光都要做幾次先清得晒,
為咩?  咪就係從良law!
現在, 佢已經係我回憶裡面, 現實?  望都唔望佢再重操故業la, 係咪~
就當佢係一顆流星, 從我地身邊擦身而過, 一同許願祝福依人吧!!
作者: kwongchak    時間: 2007-12-30 21:53

引用:
原帖由 brunobear 於 2007-12-30 10:08 發表

SORRY la~~BRO!  真係冇搵佢law~
知佢當時可以上岸之後, 都唔方便再打擾人la~~
錢佢果陣要幾多搵幾多la~  做呢行, 最緊要唔好賭錢因為佢激光都要做幾次先清得晒,
為咩?  咪就係從良la ...
THX REPLY
作者: 白貓兒    時間: 2007-12-31 08:13

引用:
原帖由 Nacol001 於 2007-12-30 17:58 發表
We guest would like to go a Sauna shop without cheating. The sauna 翡翠湖 here surely is running her business in a naughty way. Their so call 油王券 just a meat to pick you up there. Then everythin ...
Once again, without unnecessarily support this sauna which I sometimes visit and have actually written a long thread on, I testify that the qpon is ALWAYS valid, leading to 578 (effectively 600) for ml plan. I think that
the practice of offering customers the same rate 600 without the need for the qpon exisits mainly late at night when there are very few or even no customers and they have to compete for this handful with the other floors of the same building.
If you go in the daytime, I am almost absolutely certain that you can't have the 600 offer without a coupon, unless you go with a group, in which case things are negotiable, in my actual assessment.
I hope my actual experience rather than mere conjecture of the situation helps brothers to assess the merits and drawbacks of this sauna better.
作者: joejoe31    時間: 2008-1-1 08:59

作者: Jeanne    時間: 2008-1-9 15:09

講句公道說話, (懶係公道....)
9/F 有時做生意手法真係比佢吹漲同激壞,
成x日收我唔同數目,
最激氣係有次咁難得我幾個friend肯陪我上去找 beloved,
到最後埋單時佢夠膽死收我地幾條油每人咩x野$20 locker代支!!
我x !!! 我地頭先已經醒左個locker佬$20, 埋單又老屈多野!?
你話平時都有lee項野都仲可以接受,
至弊係冇嫁嘛!
佢找錢d 散紙我地不嬲都唔要比埋佢嫁啦, (<-----though this is our ON 9 )
算數! 我地豪比佢! 但我d friend已經斬釘截鐵咁話永遠唔會再去或陪我去!!

好啦之後咪我自己單拖上去探我 beloved啦,
好幾次都回復我expected既數目埋單冇咩事咁,
點知最近一次又去到最後時刻話加左價, 要比多$72, (this case is that 我加鐘, 但之前沒有這$72的...)
跟住換衫走時, 我沒帶散紙比locker佬,
條油黑面加唔開門,
我x丫, 我次x次都有醒佢係lee次咁岩冇散紙o者!

我明白果度有咁多間, 競爭係大嫁啦, 而且唔同時間有唔同價錢都岩!
但唔好海鮮價到咁離譜先得嫁!!

我同意樓上 bro's sentence: The sauna 翡翠湖 here surely is running her business in a naughty way.

(意見及批評是認為想對方好, 想對方改善, 表示對其還有憧憬與希望時才道出, 否則............)
作者: 白貓兒    時間: 2008-1-9 15:15

引用:
原帖由 Jeanne 於 2008-1-9 15:09 發表
講句公道說話, (懶係公道....)
9/F 有時做生意手法真係比佢吹漲同激壞,
成x日收我唔同數目,
最激氣係有次咁難得我幾個friend肯陪我上去找 beloved,
到最後埋單時佢夠膽死收我地幾條油每 ...
但我次次都600連tip,
locker未令我不快.
作者: Jeanne    時間: 2008-1-9 15:20

引用:
原帖由 白貓兒 於 2008-1-9 15:15 發表

但我次次都600連tip,
locker未令我不快.
唉~~~~~~不過都冇咩所謂!!
唔會為左果十元百塊而浪費自己心血同影響我心情!!
最緊要係軟件達標就得了!!
同埋唔好蝦我 beloved!!
作者: littlehorse    時間: 2008-1-9 15:47

引用:
原帖由 Jeanne 於 2008-1-9 15:09 發表
到最後埋單時佢夠膽死收我地幾條油每人咩x野$20 locker代支!!我x !!!  我地頭先已經醒左個locker佬$20, 埋單又老屈多野!?  
其實如知道出面收錢會預收LOCKER$20小費...
大家仲會唔會入面俾小費??
作者: Jeanne    時間: 2008-1-9 15:57

Definitely NOT!~~~
No matter how solicitous the locker attendant performs!~

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0