標題: 龙少本神兵出版喇! [打印本頁]

作者: 周五一次郎    時間: 2008-2-24 01:26     標題: 龙少本神兵出版喇!

刚走过报纸档,见到龙少本神兵4已经出了,有弟兄买了吗?
水准如何?希望龙少可以做一本可以完整完结的好书啦!
作者: 龍戈兒    時間: 2008-2-24 02:00     標題: 回復 #1 周五一次郎 的帖子

1+2期感覺很不錯,劇中還有包租公、包租婆,那把神兵-白象古刀原先也有綠珠(方塊),後來飛走了,最後出現個髮型像南宮問天的『人』要奪神兵,下期『坤劫損日』...
作者: 不平凡人    時間: 2008-2-25 00:24

如果你係龍少粉絲...
你一定會買....
如果唔係....都推薦你買....
可能我係佢炒絲掛....個人覺得正~~~
作者: Dr.Evil    時間: 2008-2-25 01:18

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-2-25 00:24 發表
如果你係龍少粉絲...
你一定會買....
如果唔係....都推薦你買....
可能我係佢炒絲掛....個人覺得正~~~
如何張兩個平行世界寫得好的確好考功力,希望有黃易幫忙下可以有d新野睇下~~~
作者: 周五一次郎    時間: 2008-2-25 15:57

引用:
原帖由 Dr.Evil 於 2008-2-25 01:18 發表

如何張兩個平行世界寫得好的確好考功力,希望有黃易幫忙下可以有d新野睇下~~~
黄易帮手编?
掂喔!科幻嘢最合龙少!
作者: sammy20072007    時間: 2008-2-25 19:39

我從來無睇過神兵系列,但作為漫畫讀者深明龍少如果肯俾心機去做一本書,佢嘅水準係肯定嘅,個人認為龍少嘅水準作品嘅可讀性已經凌駕老馬嘅天下,甚至放眼亞洲殿堂畫壇亦毫不遜色,表現令人有追看嘅衝動,但呢條友經常會俾私事影響情緒繼而影响本書嘅質素,呢本神兵我都係因為佢俾心機做到本火雲邪神出神入化而捧場,呢鑊佢唔係打工而係自己生意我諗佢係會好俾心機嘅,龍少我撐你,你咪好似大聖皇咁爛尾呀!
作者: 龍戈兒    時間: 2008-3-1 09:57

原來上期的神祕人是雌雄同體,男體稱為"坤劫",女體稱為"損日",今期最後紀辰天被女體帶回四百年後的宇外流化了...
作者: 不平凡人    時間: 2008-3-1 10:59

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-2-25 11:39 發表
但呢條友經常會俾私事影響情緒繼而影响本書嘅質素
呢樣係真....而且佢畫到幾廿期後就往往會冇咩MOOD再畫落去..如大聖王同龍神....
個人希望呢本可以畫50期左右完../
作者: yuyu6    時間: 2008-3-1 17:25

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-2-25 11:39 發表
我從來無睇過神兵系列,但作為漫畫讀者深明龍少如果肯俾心機去做一本書,佢嘅水準係肯定嘅,個人認為龍少嘅水準作品嘅可讀性已經凌駕老馬嘅天下,甚至放眼亞洲殿堂畫壇亦毫不遜色, ...
我都支持佢架!!!
希望龍少忍辱負重,待老肉郎的生意被您搶走後,再一腳將佢踼走.
收購埋肉王朝就係您0既理想....

切記"工字不出頭" 成大業就要搵人過橋....
作者: 冰河    時間: 2008-3-2 13:55

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-3-1 10:59 發表

呢樣係真....而且佢畫到幾廿期後就往往會冇咩MOOD再畫落去..如大聖王同龍神....
個人希望呢本可以畫50期左右完../
就算龍少偷懶,後面仲有鄺彬強、林業慶和小弟老友雞尾撐住!
作者: cheung104    時間: 2008-3-3 02:19

引用:
原帖由 冰河 於 2008-3-2 13:55 發表

就算龍少偷懶,後面仲有鄺彬強、林業慶和小弟老友雞尾撐住!
雞尾現在無時間寫blog呀
作者: 冰河    時間: 2008-3-3 11:03

引用:
原帖由 cheung104 於 2008-3-3 02:19 發表

雞尾現在無時間寫blog呀
佢忙到連波都踢唔到,搞到我哋少咗個龍門……
作者: sammy20072007    時間: 2008-3-3 14:29

今期神兵發現福龍原來唔止要咗老黃嘅助理、主筆•••等,原來過檔嘅重有玉郎嘅演員,今期客串嘅有龍虎門油尖十三龍嘅大龍頭同金羅漢個仔呀霹靂金剛扮演貴利佬,另外又有八兩金客串九龍城寨賭檔荷官,真係搞嘢!
作者: 不平凡人    時間: 2008-3-3 14:35

睇完今期.....
歎左好大啖氣......
講左句: 咁先係打書MA~~~

作者: ota    時間: 2008-3-7 01:41

本野好好睇, 頭兩期真係睇左幾次, 但係第3期好似差左dd咁..
作者: 龍戈兒    時間: 2008-3-7 02:15

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-3-3 14:29 發表
另外又有八兩金客串九龍城寨賭檔荷官,真係搞嘢!
不是神兵的西城秀樹嗎?呵呵...
作者: 龍戈兒    時間: 2008-3-9 05:49

引用:
原帖由 ota 於 2008-3-7 01:41 發表
本野好好睇, 頭兩期真係睇左幾次, 但係第3期好似差左dd咁..
第四期還挺有趣的,被帶回宇外流化的紀辰天衰運不斷,接連碰上鳥襲、魚噬、花食,最後又回到人間,醒來後驚覺胸腹多了一個古怪圖紋,泛現翠綠異芒...
作者: zetman000    時間: 2008-3-22 18:42

朋友推薦先去買返本來睇 暫時仲會追落去!!!多年冇買港漫的我留字
作者: 龍戈兒    時間: 2008-3-24 05:31

引用:
原帖由 zetman000 於 2008-3-22 18:42 發表
朋友推薦先去買返本來睇 暫時仲會追落去!!!多年冇買港漫的我留字
第六期的畫面相當不錯,主角紀"農夫"暫時看來還只是個搞笑的諧星...
作者: 冰河    時間: 2008-4-26 17:19

神聖點睇都唔似係好人!

另外我頭先看完龍少個專欄後,落去美心食燒鴨瀨,要鴨髀、隻髀要大隻啲、同埋要多啲瀨粉,原來真係work!
作者: 周五一次郎    時間: 2008-4-26 17:32

引用:
原帖由 冰河 於 2008-4-26 17:19 發表
神聖點睇都唔似係好人!

另外我頭先看完龍少個專欄後,落去美心食燒鴨瀨,要鴨髀、隻髀要大隻啲、同埋要多啲瀨粉,原來真係work!
龙少的专栏一直也不必内文孙色,所以看龙少的书真的连汁都捞埋!
作者: 不平凡人    時間: 2008-4-27 00:39

引用:
原帖由 冰河 於 2008-4-26 09:19 發表
神聖點睇都唔似係好人!

個神聖都似係衰o個隻...不過我又覺得幾好睇....2邊個大佬都係衰人喎....主角會點呢???
又....最後個龍少週記...真係笑爆咀
不過..我可以講..唔只美x..大x樂都得ga...(我之前中環返工...lunch成日都叫個飯加大...)
作者: 龍戈兒    時間: 2008-4-27 02:15

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2008-4-26 17:32 發表

龙少的专栏一直也不必内文孙色,所以看龙少的书真的连汁都捞埋!
光看龍少神4的畫面,就已經是視覺上的一大享受!
作者: yuyu6    時間: 2008-4-28 01:03

我睇左二期, 發覺都唔差, 算係比"龍虎門"好架啦!!!

龍少!!!今期專欄您話有上討論區, 我給一些建議俾您吧!!!

1. 盔甲方面唔洗浪費時間去畫,基本上"穹白"無戰衣會比較好睇, 您之前"龍神"那些作品就太著重盔甲及戰衣.
   現時的人不太喜歡看太sharp 的外觀.

2. 故事持續細格一d, 而且做多些人物表情特寫, 因為讀者看書時, 除了單憑字去了解各人的形態動作,還有表情.
    (例如: 中左一拳,讀者唔會睇個中拳位,只會看表情知道他有多痛!)

3. 要了解讀者的想法,您的創作空間才會比較廣,所以多辦些活動讓讀者了解您的工作. 而且還有一個最重要的點, 就是"推廣",   基本上, "肉皇朝"及"天上"也沒有這種推廣人才, 所以才愈來愈差. 自己做得差就怪些讀者常常上網睇書及去書吧. 但自己本身卻不去發掘新的讀者及把問題正面面對解決. 所以, 若未來您要獨立, 必要脫離肉皇朝自立, 才會有推動力讓您成長, 因為現時的您是靠別人給您機會發展, 而不是完全靠自己努力得來.故要發長展多一本漫畫, 用"神兵4"賺的錢去創作多些新書, 才是未來的方向.

ps:不用理肉皇朝攪動漫, 日後一定會撞到鐵板的,反而應主意網上漫畫的推動, 尋求多些收入來源去推動網上漫畫才是正途!!!!!!!

作者: 不平凡人    時間: 2008-4-28 01:48

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-4-27 17:03 發表
我睇左二期, 發覺都唔差, 算係比"龍虎門"好架啦!!!

龍少!!!今期專欄您話有上討論區, 我給一些建議俾您吧!!!

1. 盔甲方面唔洗浪費時間去畫,基本上"穹白"無戰衣會比較好睇, 您之 ...
要去佢指定FORUM同去佢個BLOG講..佢先睇到...
作者: 龍戈兒    時間: 2008-5-6 04:15

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-4-28 01:48 發表

要去佢指定FORUM同去佢個BLOG講..佢先睇到...
神4每期書尾預告頁的下方可看到官方討論區"Nakuz 樂古-福龍漫畫"網址,不過那裡看來很冷清,倒是去"福龍BLOG"留言的龍迷多點...
作者: 冰河    時間: 2008-8-6 11:23

push.......................
作者: 金屬狂人-Ⅱ    時間: 2008-8-6 12:45

唔該哂冰河版主
睇到依家,開始覺得本《神兵4》越嚟越好睇...
但依家條主線集中喺人間界的神聖,神兵會度...
咁宇外流化果邊的戰況又點呢?
仲有...既然神聖唔可以自己開啟人間渡...
紀辰天點解唔走去宇外流化果邊幫神聖軍打低穹白避避風頭先?
作者: 龍戈兒    時間: 2008-8-9 15:41

今期神聖、迅雷開戰,下期『天下神兵大會戰、千軍並發』 ...
作者: yuyu6    時間: 2008-8-9 16:40

唯一缺點係用些一些編幅 去描述"神魔兵器".
又好似無乜表現.....高潮係幾好睇....但最怕日後戲味回落時讀者不理解時自然會cut 書,
作者: 龍戈兒    時間: 2008-8-15 01:14

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-8-9 16:40 發表
唯一缺點係用些一些編幅 去描述"神魔兵器".
又好似無乜表現.....高潮係幾好睇....但最怕日後戲味回落時讀者不理解時自然會cut 書,
說到兵器,最新一篇『玉郎周記』竟又扯到天晶、虎魄等元祖神兵 ...
作者: 冰河    時間: 2008-8-16 17:03

今期令人極之興奮的消息,福龍公司第二炮會係重畫「醉拳」!
作者: 龍戈兒    時間: 2008-8-18 02:07

剛看完今期,天晶還真的出現了,不過只有小小一格...

作者: neeker    時間: 2008-8-19 16:41

睇黎神4離摺書不遠。
作者: yuyu6    時間: 2008-8-22 11:39

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2008-8-14 17:14 發表

說到兵器,最新一篇『玉郎周記』竟又扯到天晶、虎魄等元祖神兵 ...
佢寫0既係196幾-7幾年0既香港,神兵F 係1900年附近.
估計  神聖 隨時同"天魔""異魔"有關係.......

神兵4 起碼都好睇過 王風雷傳.....
1.一個性格變得要做好事, 但又用金鐘勁反震殺人0既金羅漢.性格描寫得根本係白痴.

2.外傳顯示,日後有通天元始白蓮三教圍攻 羅剎教, 意思係十陽都未必係火雲邪神0既對手,
   咁最近睇黎建議讀者砍書到圍攻時再去睇.

作者: 金屬狂人-Ⅱ    時間: 2008-8-22 12:18

引用:
原帖由 neeker 於 2008-8-19 16:41 發表
睇黎神4離摺書不遠。
唔好咁快下判斷住...
我對福龍仍然充滿信心
作者: 小邪靈子    時間: 2008-8-25 10:56

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-8-22 12:18 發表

唔好咁快下判斷住...
我對福龍仍然充滿信心
我都支持福龍寫好神兵4
作者: sammy20072007    時間: 2008-8-26 15:44

我一直都好支持龍少,但今次佢將神兵4討論區設鶻皏j網我就真係頂唔順,我起初都仲好堅持要去樂古網,但呢個網真係好難入,入到又好難睇,討論區鼣]定返睇又唔方便,唉!我都係返薔遝繙滶ョA希望龍少會睇到啦!
作者: sammy20072007    時間: 2008-8-26 15:46

引用:
原帖由 冰河 於 2008-8-16 17:03 發表
今期令人極之興奮的消息,福龍公司第二炮會係重畫「醉拳」!
我仲以為由龍少寫中華英雄潻!
作者: sammy20072007    時間: 2008-8-26 16:07

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-8-22 12:18 發表

唔好咁快下判斷住...
我對福龍仍然充滿信心
無錯,我到家下都仲係對龍少充滿信心鵅A起碼佢鬘赫悗蚼琝琩ㄗ壖\對漫畫嚗鷏菕A而佢講故事鴾滫k亦係現今港漫畫壇數一數Я鵅A希望佢俾心機撚好D個故事啦,不過有樣炴N真係要彈鵅A就係佢D封面構圖成日都抄外國電影海報,好似早幾期有個封面就抄韓國亞Rain鵅i再造人之戀】,今期就抄【超人之強戰回歸】無論用色講圖都係一模一樣,抄無問題但都要抄得高明D魽I

作者: yuyu6    時間: 2008-8-26 22:59

今期都叫唔錯, 若果能夠加到35版就更加好啦!!!
不過我估最後一戰都係打唔成,神聖都係會反去宇外流化..........
作者: 龍戈兒    時間: 2008-8-30 15:53

原來神兵會大主教是個金髮臉上有疤的女人 ...
作者: 不平凡人    時間: 2008-8-31 01:30

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-8-26 08:07 發表

無錯,我到家下都仲係對龍少充滿信心鵅A起碼佢鬘赫悗蚼琝琩ㄗ壖\對漫畫嚗鷏菕A而佢講故事鴾滫k亦係現今港漫畫壇數一數Я鵅A希望佢俾心機撚好D個故事啦,不過有樣炴N真係要彈鵅A就係佢D封面構圖成日都抄外 ...
抄唔係問題..
抄得不知所謂就好有問題....
呢樣我覺得龍少冇問題...
作者: yuyu6    時間: 2008-9-6 21:40

"神聖"用0既可能係以前"元首"0既天王戰能......
作者: 龍戈兒    時間: 2008-9-7 17:01     標題: 回復 44# 的帖子

今期神聖蛻變宇外真身,下期換新章-宇外逃殺篇.
作者: 金屬狂人-Ⅱ    時間: 2008-9-19 23:05

其實...究竟金剛僧死前話曾於九幽中遇過同神聖相似的人...
咁對依家喺宇外流化的戰線有冇關連呢?
作者: 龍戈兒    時間: 2008-9-20 18:25

今期《神兵4》的三皇-白應天、迅雷、紀辰天(身穿類似王小虎那種印有星號的衣服)正式會合,聯手殺到宇外流化去了...
作者: yuyu6    時間: 2008-9-22 23:13

三個番去當然係俾神聖叫去打穹白啦......

神聖用0既毀滅黑洞...真係有天王戰能 影子.....
作者: 龍戈兒    時間: 2008-9-27 17:06

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-9-22 23:13 發表

錯!神4三皇打的還是神聖,今期穹白展現新力量-凶聖力量,將在下期『不能回頭』對決神聖的神聖力量 ...
作者: 金屬狂人-Ⅱ    時間: 2008-9-28 20:57

《神4》話神聖有六大神使,但依家先出咗五個喎(墨堯,久石焚風,穹白,密藏龍行,紅月)
仲有一個會唔會出嚟say個〝hi〞呢?
作者: 龍戈兒    時間: 2008-10-4 15:59

看完今期,我決定跟神4說再見啦 !
作者: 不平凡人    時間: 2008-10-4 21:48

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-9-22 15:13 發表

竟然比你估中左......
作者: oqq2    時間: 2008-10-5 07:57

睇咗咁多期先有些少想追嘅感覺
我了解能力太慢喇
作者: yuyu6    時間: 2008-10-6 11:23

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-10-4 13:48 發表
竟然比你估中左......
若果俾我估中埋"天王戰能" 先叫做中"孖T"

不過我覺得"神4" 現時力量已講到神級, 要注意0既係, 當力量級數減弱,戲味自然差了, 銷量會跌.
這個福龍要注意一下!!!

作者: 不平凡人    時間: 2008-10-6 23:49

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-10-6 03:23 發表

若果俾我估中埋"天王戰能" 先叫做中"孖T"

不過我覺得"神4" 現時力量已講到神級, 要注意0既係, 當力量級數減弱,戲味自然差了, 銷量會跌.
這個福龍要注意一下!!!
應該唔會...
龍少好快就會完神4...之後就畫醉拳..............
作者: yuyu6    時間: 2008-10-7 23:18

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-9-22 15:13 發表
神聖用0既毀滅黑洞...真係有天王戰能 影子

作者: 不平凡人    時間: 2008-10-9 00:21

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-10-7 15:18 發表

神聖用0既毀滅黑洞...真係有天王戰能 影子
咁都搵到....勁!!
作者: 魯魯修    時間: 2008-10-26 19:18

原來E+故事已經去咗大半,下年就完了!

看來龍少他們要專注寫醉拳了!
作者: 金屬狂人-Ⅱ    時間: 2008-10-26 22:54

希望龍少keep住專心去寫好〝神兵4〞啦 ,
唔好又爛尾呀
作者: 不平凡人    時間: 2008-10-29 00:42

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-10-26 14:54 發表
希望龍少keep住專心去寫好〝神兵4〞啦 ,
唔好又爛尾呀
係呀....以前大聖王同小魔神..個尾都係求其了事..........希望今次可以埋得靚d啦...
作者: 金屬狂人-Ⅱ    時間: 2008-11-1 00:44

小魔神,龍神,大聖王的結尾真係慘不忍睹
作者: 不平凡人    時間: 2008-11-1 01:42

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-10-31 16:44 發表
小魔神,龍神,大聖王的結尾真係慘不忍睹
冇計...
佢冇mood畫落去.............
可以點???
希望呢次有咁多編劇幫手...佢可以完得靚d啦.....
作者: yuyu6    時間: 2008-11-4 13:12

話曬都係神級, "爆星"好似著通人打交咁....
破壞力應該係佈景表達一下啦...................
作者: 金屬狂人-Ⅱ    時間: 2008-11-8 23:29

我覺得下期神聖未必死硬
作者: 金屬狂人-Ⅱ    時間: 2008-11-17 21:46

白獅會唔會係界殛進化而成呢
作者: 周五一次郎    時間: 2008-11-18 16:28

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-11-8 23:29 發表
我覺得下期神聖未必死硬
狂人兄,被你猜中了!但穹白就这样攞饭盒咯!
作者: 金屬狂人-Ⅱ    時間: 2008-12-1 23:38

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2008-11-18 16:28 發表

狂人兄,被你猜中了!但穹白就这样攞饭盒咯!
書入面話穿上骷髏銀甲的東方男子...唔知點解我估果個係白應天
作者: 不平凡人    時間: 2008-12-2 01:01

e+話曼洛佢係穹白..............................
作者: 金屬狂人-Ⅱ    時間: 2008-12-11 23:02

聽日果期叫《萬世巨星》...
唔通係距出場??

作者: 金屬狂人-Ⅱ    時間: 2008-12-12 22:04

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-12-11 23:02 發表
聽日果期叫《萬世巨星》...
唔通係距出場??

Bingo
作者: 金屬狂人-Ⅱ    時間: 2008-12-12 22:06

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-12-1 23:38 發表

書入面話穿上骷髏銀甲的東方男子...唔知點解我估果個係白應天嚟
又Bingo
作者: yuyu6    時間: 2008-12-21 20:16

今期講滅亡之石0既'七部份異獸", 咁似神兵2.5 0既"魔兵魔元" 0既...
作者: 不平凡人    時間: 2008-12-21 22:44

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-12-12 14:06 發表

又Bingo   
你估唔估到下期mark 6開咩????
我要跟你買~~~
作者: 金屬狂人-Ⅱ    時間: 2009-1-5 10:23

依家神兵4的劇情都keep得幾好...
但點解...下期會有老黃出場?
福龍搞爛gag ??紀辰天出電光毒龍鑽 ??
作者: 金屬狂人-Ⅱ    時間: 2009-1-11 00:19

睇完今期覺得迅雷個角色定位有D似南宮太平
作者: 冰河    時間: 2009-1-23 19:42

E幾期真係睇得好過癮!

有李小龍、肥佬黃、三劍俠、灣仔七虎客串;辰天仲學埋雷電神腿添!
可惜今期王小龍咁快就領便當了............
作者: 金屬狂人-Ⅱ    時間: 2009-1-23 22:07

引用:
原帖由 冰河 於 2009-1-23 19:42 發表
E幾期真係睇得好過癮!

有李小龍、肥佬黃、三劍俠、灣仔七虎客串;辰天仲學埋雷電神腿添!
可惜今期王小龍咁快就領便當了............
《神兵4》果個王小龍大茄嚟咋喎
不過唔知再有冇70's的人物出現呢
作者: 金屬狂人-Ⅱ    時間: 2009-1-23 23:10

我都幾擔心久石焚風會唔會俾滅石上身...
墨堯又唔知有冇事,到依家都未出現
作者: iamkennyger    時間: 2009-1-24 14:01

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-12-21 20:16 發表
今期講滅亡之石0既'七部份異獸", 咁似神兵2.5 0既"魔兵魔元" 0既...
新瓶舊酒,都係果d 野
作者: yuyu6    時間: 2009-1-26 00:24

今期仲夠贍話李小龍 同 老王  都係香港0既未來...
李小龍有做過假帳坐過監???
作者: 不平凡人    時間: 2009-1-29 00:26

引用:
原帖由 yuyu6 於 2009-1-25 16:24 發表
今期仲夠贍話李小龍 同 老王  都係香港0既未來...
李小龍有做過假帳坐過監???
o個陣老王仲有"熱血" o係度 ma...
咪有"未來"囉...
但係之後老王佢會變質..,.正如界極都可以變獅子啦...
"型老虎"變"傻色狼"又有乜出奇???
可能話佢後尾吸收左d魔氣...由龍變蟲都唔出奇...
作者: yuyu6    時間: 2009-1-31 23:05

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-1-28 16:26 發表

o個陣老王仲有"熱血" o係度 ma...
咪有"未來"囉...
但係之後老王佢會變質..,.正如界極都可以變獅子啦...
"型老虎"變"傻色狼"又有乜出奇???
可能話佢後尾吸收左d魔氣...由龍變蟲都唔出奇...
應該係當年玄武門內, 李建成0既魔妖合一,
肉郎係內地叫x時找到當年的 "天妖戰甲"及天魔獸皮....
最後..... .
作者: 不平凡人    時間: 2009-2-5 18:57

引用:
原帖由 yuyu6 於 2009-1-31 15:05 發表

應該係當年玄武門內, 李建成0既魔妖合一,
肉郎係內地叫x時找到當年的 "天妖戰甲"及天魔獸皮....
最後..... .
好似係天子系列黎喎....神兵應該同天子拉唔埋...(之前玉狼都有諗過將2個世界串埋一齊...但係都唔成功...)
記得最成功算係神兵f....唔只天子..仲將所有玉記d書都插哂入去....(連笑傲星河都有先勁....)
作者: 金屬狂人-Ⅱ    時間: 2009-2-6 22:39

滅石七魔咁快死咗兩件...(如果迅雷真係瓜咗就死咗三件)...
劇情去得好快
作者: 不平凡人    時間: 2009-2-7 00:01

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2009-2-6 14:39 發表
滅石七魔咁快死咗兩件...(如果迅雷真係瓜咗就死咗三件)...
劇情去得好快
今期係幾突然.....死左"正道"最勁o個2個....
作者: 金屬狂人-Ⅱ    時間: 2009-2-8 00:55

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-2-7 00:01 發表

今期係幾突然.....死左"正道"最勁o個2個....
其實我覺得《神兵4》初頭周不時都煲迅雷,篇幅甚至仲多過主角紀辰天...
反而白應天就煲得太少...所以我覺得《神兵4》的主角係紀辰天 & 迅雷,
白應天反而係一個好強的最佳配角...
所以我覺得迅雷可能係...〝假死〞
作者: 周五一次郎    時間: 2009-2-9 10:57

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2009-2-8 00:55 發表

其實我覺得《神兵4》初頭周不時都煲迅雷,篇幅甚至仲多過主角紀辰天...
反而白應天就煲得太少...所以我覺得《神兵4》的主角係紀辰天 & 迅雷,
白應天反而係一個好強的最佳配角...
所以我覺得迅雷可能係...〝假死 ...
睇完今期,正係打咗個突!
估唔到今期一镬過"杀死"几个重心人物!

我想神圣应该快翻身咯!
佢应该攞咗灸石的身躯,再加上嗰条脊骨......
喺未死的人物中,仲有冇人够佢打呢?
作者: 不平凡人    時間: 2009-2-9 12:28

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2009-2-9 02:57 發表

睇完今期,正係打咗個突!
估唔到今期一镬過"杀死"几个重心人物!

我想神圣应该快翻身咯!
佢应该攞咗灸石的身躯,再加上嗰条 ...
神聖佢冇左月球力量..又比穹白咁玩法..基本實力應該同其仔人冇乜分別.....
如果佢仲係最勁o個個...咁就可能係d最後大佬...即有排都唔會再出場住...
作者: qs033069    時間: 2009-2-19 00:36

thxthxthxthxthxthxthxthxthxthxthx
作者: 金屬狂人-Ⅱ    時間: 2009-2-22 20:29

七魔最後一個原來係墨堯...等我仲以為係光頭仔添...
作者: 金屬狂人-Ⅱ    時間: 2009-2-28 22:34

原來心藍先係最後一魔...咁我就有個疑問
記得先前喺宇外流化,宇外皇將隻戒指俾咗心藍,
咁隻戒指對劇情有冇決定性影響呢?
睇嚟下期好大機會神兵第一主角〝天晶〞會出場
作者: 冰河    時間: 2009-3-1 18:56

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2009-2-28 22:34 發表
原來心藍先係最後一魔...咁我就有個疑問
記得先前喺宇外流化,宇外皇將隻戒指俾咗心藍,
咁隻戒指對劇情有冇決定性影響呢?
睇嚟下期好大機會神兵第一主角〝天晶〞會出場
咁隻戒指俾咗神聖
作者: yuyu6    時間: 2009-3-7 16:37

自從開始寫老黃,我連最後一本書都cut埋!!!!

漫畫沒落看來自有它本身的道理!!!
作者: 龍戈兒    時間: 2009-3-7 16:46

引用:
原帖由 yuyu6 於 2009-3-7 16:37 發表
自從開始寫老黃,我連最後一本書都cut埋!!!!

漫畫沒落看來自有它本身的道理!!!
聽說下期出"十二關金鐘罩" ...
作者: 金屬狂人-Ⅱ    時間: 2009-3-8 18:15

估唔到出現的係界殛筆 ...真係估距唔到
作者: 冰河    時間: 2009-3-8 21:22

龍少最愛既係承太郎、彬彬最愛係方展博、黎智昌最愛明星隊、林葉慶最愛係湯漢斯~
作者: 金屬狂人-Ⅱ    時間: 2009-3-8 22:02     標題: 回復 96# 的帖子

多謝冰河版主
作者: 金屬狂人-Ⅱ    時間: 2009-3-22 15:16

神聖得焚風戰甲,但白應天就有銀甲,天之劍 & 玲瓏心...
點睇都係白應天贏面高D...
但又覺得成本書的最後大佬始終都係神聖 ...
作者: keleba1    時間: 2009-3-25 03:29

你一定會買......都推薦你買..
作者: 金屬狂人-Ⅱ    時間: 2009-3-28 23:14

個歸元結界俾白應天"喝"一聲就破咗...兒嬉咗D喎...
心藍可能有喜

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0