標題: 呼籲: 生客勿近好運來 [打印本頁]

作者: kensir    時間: 2008-3-14 12:33     標題: 呼籲: 生客勿近好運來

於此網經常提及好運來此場,譽多於毀,故過年後先後3次到訪,頭2次都無大問題,第3次就出事。

昨日黃昏,打比cc,佢話好多房好多囡,可以隨時上去。

到左,要求cc安排後生女,佢又敢又敢,跟住推介!*,有講明唔係後生,但技術同服務都好好,信佢上房。

見到!*,樣麻麻,屬高頭大馬形,都唔緊要,諗住技術同服務搭救。點知我feel到條囡全程冇心機做野 (大半程單手按、先後2次出去講電話,其中1次長達5分鐘,而事前事後冇向我交代、打呵欠),最火滾係第2粒鐘過左冇耐佢問我可否4粒鐘埋單,我心諗我第1次做你,你又未見特別出色,彩你都痴線:bird:,之後我全程黑面,佢亦冇出聲,當然冇vas la。

落去同cc投訢,佢話去了解,我坐低等左佢15分鐘有多,見佢冇回頭,再召佢過來,佢先話揾唔倒條囡,可能走左,我問敢即係點?佢話佢都冇計

整體評分
locker: 9/10
環境: 7.5/10
公司政策: 3/10 (我去左3次,都當我生客,已經講晒d揼骨history比佢知啦,你驚條春咩!)
囡(!*): 2/10
cc主任: 3/10 (你當我生客,都要比個交代我掛)

我已決定以後絕跡此地了!

作者: 屈臣氏    時間: 2008-3-14 13:08

引用:
原帖由 kensir 於 2008-3-14 12:33 發表
於此網經常提及好運來此場,譽多於毀,故過年後先後3次到訪,頭2次都無大問題,第3次就出事。

到左,要求cc安排後生女,佢又敢又敢,跟住推介!*,有講 ...
唉!無先人引路,你預咗係揼正骨啦
不過個囡囡係咁既態度,又真係幾火滾既

生客總會變成熟客,但你只到過 3 次,好難令 cc 信服你係熟客咯
作者: messenger    時間: 2008-3-14 13:23

引用:
原帖由 kensir 於 2008-3-14 12:33 發表

到左,要求cc安排後生女,佢又敢又敢,跟住推介!*,有講 ...
國有國法、家有家法
每間公司也有其政策
亦會有其原因
都是那句...
作為消費者,開心就繼續去,唔開心咪鬼去咯!

不過依個 ! * 仲留係道
就等於留低個計時炸彈!
真不知所謂!!!!

作者: kensir    時間: 2008-3-14 13:34

引用:
原帖由 屈臣氏 於 2008-3-14 13:08 發表

生客總會變成熟客,但你只到過 3 次,好難令 cc 信服你係熟客咯
我最滾唔係冇vas,係條囡態度同cc處事

我想知,係唔係埋4粒就有vas先,公司叫你唔好vas我唔會怪佢wor!

cc姐,你假口水都話扣條囡代支,又或者慷慨d比個95折我或者比張$50 coupon我降降火la

我來揼骨係想relax同開心,我果3個鐘一d都唔開心兼走的時候好火滾!
作者: icheng609    時間: 2008-3-14 13:38

sorry to know your bad experience..............

their attitude towards customers should be condemned.
作者: 屈臣氏    時間: 2008-3-14 13:44

引用:
原帖由 kensir 於 2008-3-14 13:34 發表

我最滾唔係冇vas,係條囡態度同cc處事

我想知,係唔係埋4粒就有vas先,公司叫你唔好vas我唔會怪佢wor!

cc姐,你假口水都話扣條囡代支,又或者慷慨d比個95折我或者比張$50 coupon我降降火la

我來&# ...
骨火除唔到,反而成肚火,今時今日既待客態度.........唉
正所謂樹大有枯枝、族大有乞兒........希望做高層既
緊張下客人既意見啦~
作者: messenger    時間: 2008-3-14 14:01     標題: 回復 #6 屈臣氏 的帖子

你終於浦頭係桑拿版了! 是否代表重出江湖呀?
作者: c0707323    時間: 2008-3-14 14:07

what is vas?????
作者: 白貓兒    時間: 2008-3-14 14:17

引用:
原帖由 messenger 於 2008-3-14 14:01 發表
你終於浦頭係桑拿版了! 是否代表重出江湖呀?
佢要「揍大肚婆」, 點重出.

不過屈兄,希望到時我有机會「揍」下小屈在手上.
作者: messenger    時間: 2008-3-14 14:22

引用:
原帖由 白貓兒 於 2008-3-14 14:17 發表

佢要「揍大肚婆」, 點重出.

不過屈兄,希望到時我有机會「揍」下小屈在手上.
下! 中左拿!

有位新任爹地帶住一包二包紙屎片都上K壓場啦!
作者: 白貓兒    時間: 2008-3-14 14:31

引用:
原帖由 messenger 於 2008-3-14 14:22 發表

下! 中左拿!

有位新任爹地帶住一包二包紙屎片都上K壓場啦!
他在「每月例會」題內提起,仲有乜見聞還是在那處說好些吧. 這題還是說好運來單野吧.
屈兄及/或那位「爹地帶住紙屎片上K壓場」而見字者,如有令你(們)不快,請諒.

作者: icheng609    時間: 2008-3-14 16:40

引用:
原帖由 c0707323 於 2008-3-14 14:07 發表
what is vas?????
vas = value added service
作者: happycamel    時間: 2008-3-14 17:27     標題: 回復 #1 kensir 的帖子

甘好火無得出
深表同情
作者: fitman    時間: 2008-3-14 18:03

呢d西場 blacklist啦
作者: bwle08191    時間: 2008-3-14 18:51

Blacklisted this Sauna one year ago
作者: kfcook    時間: 2008-3-14 22:52

totally agreed "開心就繼續去,唔開心咪鬼去" !!!
That is why sauna in HK closed one after another and more USB opeing day after day!!!!!
We, as the customer, want services not "black face".
作者: lungwest    時間: 2008-3-14 22:57

[quote]原帖由 kensir 於 2008-3-14 12:33 發表
於此網經常提及好運來此場

咁都好信嘅...................
作者: lungwest    時間: 2008-3-14 23:01

引用:
原帖由 fitman 於 2008-3-14 18:03 發表
呢d西場 blacklist啦
blacklist左59年啦
西場留返比d鬼佬去
作者: 白貓兒    時間: 2008-3-15 00:45

引用:
原帖由 kfcook 於 2008-3-14 22:52 發表
totally agreed "開心就繼續去,唔開心咪鬼去" !!!
That is why sauna in HK closed one after another and more USB opeing day after day!!!!!
We, as the customer, want services not "blac ...
我知你唔/少去桑拿.
作者: kfcook    時間: 2008-3-15 19:17

Enjoyments in sauna and USB are different.
Foe sauna, I usually stay there for half-day, enjoying their wet/dry sauna, food, drink and then the massage.  I very keen on "services".
For USB, it is a quick meal.  Stay there not more than 90 mins.  Quality of BG is the "key".
作者: spybag    時間: 2008-3-16 00:17

個場咁把炮?生意多到做唔切??????
作者: bwle08191    時間: 2008-3-16 21:16

Company policy make customer angry & complaint, too many complaints/fxxk     by clients make staffs black face

only customer's feet can make them change the policy
作者: 岸男    時間: 2008-3-17 12:11

引用:
原帖由 屈臣氏 於 2008-3-14 13:08 發表

再接再勵去到熟為止
作者: kensir    時間: 2008-3-17 12:31

引用:
原帖由 岸男 於 2008-3-17 12:11 發表

再接再勵去到熟為止
咪搞.........怕怕
作者: dna_big9    時間: 2008-3-17 14:10

引用:
原帖由 岸男 於 2008-3-17 04:11 發表

再接再勵去到熟為止
去過一次印象唔好都好難會再翻兜
作者: oldkent    時間: 2008-3-17 21:14

引用:
原帖由 岸男 於 2008-3-17 12:11 發表

再接再勵去到熟為止
找識途老馬帶路都得架
作者: fredng    時間: 2008-3-17 23:15

引用:
原帖由 oldkent 於 2008-3-17 21:14 發表

找識途老馬帶路都得架
一於同信差兄一齊上去啦!
作者: hkman713    時間: 2008-3-19 18:14

「安檢政策」唔係新野,亦唔係呢個場獨有。其實去幾多次至係「安全標準」唔重要,個場係睇個客「夾唔夾口供」!

對於新客,上房前後主任會向技師提供「建議」,不過在實際操作上,個場賦予技師擁有「最終決定權」。

唔好話我同個場講說話,我係道大大話話打躉左差唔多5年,睇得多而已。

講到 !*,佢都可算係「老油條」,手骨唔差,只係人緣唔好,可能搏左咁多年,而家可能諗住收山都未定。
作者: kensir    時間: 2008-3-20 13:04

引用:
原帖由 hkman713 於 2008-3-19 18:14 發表
「安檢政策」唔係新野,亦唔係呢個場獨有。其實去幾多次至係「安全標準」唔重要,個場係睇個客「夾唔夾口供」!

對於新客,上房前後主任會向技師提供「建議」,不過在實際操作上,個場賦予技師擁有「最終決定權 ...
咁叫!*收山把啦..............
作者: kensir    時間: 2008-3-20 13:05

引用:
原帖由 hkman713 於 2008-3-19 18:14 發表

對於新客,上房前後主任會向技師提供「建議」,不過在實際操作上,個場賦予技師擁有「最終決定權 ...
咁叫!*收山把啦..............
作者: Doer    時間: 2008-3-20 14:55

好耐無去呢間

好懷念兩年幾前,M主任他們還在這裡的時光.....
作者: happycamel    時間: 2008-3-23 15:39

引用:
原帖由 Doer 於 2008-3-20 14:55 發表
好耐無去呢間

好懷念兩年幾前,M主任他們還在這裡的時光.....
M主係到woh
係C主同施主不在
作者: messenger    時間: 2008-3-23 17:51

引用:
原帖由 happycamel 於 2008-3-23 15:39 發表

M主係到woh
係C主同施主不在
Doer兄所指的非MM
應是以前的靚靚Mandy主任

作者: doraemon    時間: 2008-3-25 14:28

我嘅經歷又唔係好似各位 c hing 咁差 wor !
小弟在對上一個星期五 (14 号) 下午有時間第一次上去 GFS,
心理上己有所準備, 但過程又 ok wor,
休息室嗰位主任問我电話号碼時侯, 當知道我是 '處男' 到訪時,
臉上流露出不相信的表情, 但都詳細說明此場的收費,
例如第一次收 598 , 以后平 50 .
之后坐 lift 上三樓 10 號房, 上到去 bg 己在房內相迎, 過程不述,
但其服務超出自己的心理準備, 各位 c hing 應該明白及意会得到 !
我所想講的只是 bg 給予每一個客人有不同的服務視乎她的心情及
客人給他的尊重 !
作者: messenger    時間: 2008-3-25 16:50

引用:
原帖由 doraemon 於 2008-3-25 14:28 發表
....我所想講的只是 bg 給予每一個客人有不同的服務視乎她的心情及客人給他的尊重 ! ...
很有同感!
作者: bwle08191    時間: 2008-3-28 20:29

好耐無去呢間

Not worth

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0