標題: 新城應該盡快加九巴個隻報站機方便乘客 [打印本頁]

作者: ATE29    時間: 2008-5-2 02:02     標題: 新城應該盡快加九巴個隻報站機方便乘客

依家新城搞個D乜鬼野GPS報話, 裝左咁耐都只係裝係幾條路線, 好心佢啦, 咪玩咁多花樣啦, 學九巴咁裝個款報站好過啦, 人地倫敦大城市D巴士都裝緊九巴個隻報站, 新城就乖乖地學九巴咁裝啦.....

佢地要知係香港裝GPS唔係容易既事, 須知道香港太多高樓大廈. 人地九巴比佢地更早研究過GPS啦.... 都係個句, 咪搞咁多花樣啦... 新城有報站既只係極少數既巴士, 人地九巴連熱狗都有報站喇~~~
作者: HJ2127_ATR1    時間: 2008-5-2 10:03     標題: 回復 #1 ATE29 的帖子

呢樣乘客鬧左成十年八年了,不過新城態度照舊,乘客有乘客鬧。 

其實可以一路裝報站器,GPS 咪一路研究囉。 

淨係鬧冇頭枕都鬧左十年啦。 

所以我揀住九龍,亦都住過新界。 

作者: koontb2004    時間: 2008-5-2 17:09

No need to use money !?

It want to use a lot of money to install that things .
作者: 格鬥家    時間: 2008-5-17 21:35

同意城新要盡快安裝!!!!!
作者: mynameishoi    時間: 2008-5-18 07:59

我住響外國,冇乜點體驗香港D報站機係點.
雪梨呢邊市區D巴士冇報站機,但係喺市郊(人流冇咁密嘅地方)就有,效率唔錯.
如果新巴真係好想試GPI嘅話,大可喺D偏冷D嘅線試下先.

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0