標題: 南洋粿條麵食店 (絕對值得再去) [打印本頁]

作者: mike925    時間: 2008-5-21 23:20     標題: 南洋粿條麵食店 (絕對值得再去)

作者: allure    時間: 2008-5-22 11:47

引用:
原帖由 mike925 於 2008-5-21 23:20 發表
豬肉丸粉絲 - 湯底真係無話可說,夠濃味,啱晒我,豬肉丸好'軟熟',粉絲夠晒滑. (必吃)

豬雜粿條 - 粉腸,腩肉,豬腰布鬼茪H唔係咁鍾意食內臟,唔咁評分,應該都算唔錯既.

仲有啲泰式調味料,真係唔錯. ...
樽綠色既係唔係辣椒醋??? 好似好正喎.. 但最近無咩excuse去澳門添...
作者: Garfield    時間: 2008-5-22 15:51

引用:
原帖由 allure 於 2008-5-22 11:47 發表

樽綠色既係唔係辣椒醋??? 好似好正喎.. 但最近無咩excuse去澳門添...
黎請嘉菲食飯咪係最好既 excuse 囉
作者: mike925    時間: 2008-5-22 19:11

作者: allure    時間: 2008-5-22 22:59

引用:
原帖由 Garfield 於 2008-5-22 15:51 發表

黎請嘉菲食飯咪係最好既 excuse 囉
一係6月初搵你去試下呢間丫??? 我6月初搵個原因返澳門開下會先得(橫掂要返去交租)..
作者: allure    時間: 2008-5-22 23:00

引用:
原帖由 mike925 於 2008-5-22 19:11 發表

我有excuse呀,不過冇時間同金錢咋....
too bad wor kam...
作者: kaoni    時間: 2008-5-23 16:50

荃灣以前都有間, 不過已經執了, d豬肉丸粉絲, very good
作者: oneout    時間: 2008-5-26 18:38

Nice report!
作者: peninsula    時間: 2008-5-26 21:45

引用:
原帖由 kaoni 於 2008-5-23 16:50 發表
荃灣以前都有間, 不過已經執了, d豬肉丸粉絲, very good
Any other place in HK have this?
作者: tommg    時間: 2008-6-5 11:37

ok,i will try it

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0