標題: [灌水] 擺明吹車水 [打印本頁]

作者: saltiwet    時間: 2008-7-1 13:44     標題: 擺明吹車水

如果同車或車友無關請勿在此留言.

上星期個仔向朋友借了頭文字d 卡通, 後來被我充公了, 我要先 censor 過再給他看. 發現教壞細路之外仲有色情野. 最後五隻 dvd 給我一夜看完.

之後我有疑問:

1. 咁轉彎得唔得架, 成架車失控咁. 睇 skytv d比賽都無見d車打橫行ge.
2. 細路仔呂日日開車就會變到賽車手, 有無咁易呢?
3. 個女仔係唔係同佢離左婚的老豆亂淪.

我決定唔比佢睇第一輯. 之後四張都勉強可以.
作者: jkjkelvin    時間: 2008-7-2 00:46

咁你咪可以好似做主角個老豆咁, 俾架車個仔揸, 叫佢日日同你去買豆腐花俾你

不過我都唔大興趣睇頭文字d...好假....
作者: saltiwet    時間: 2008-7-2 10:31

我就係怕佢看了之後亂開車, 佢 download 了 頭文字d 的 psp 遊戲. 現在就好擔心他兩年之後要學車.
作者: james1616    時間: 2008-7-2 12:43

they make all the drift drivers like gods........but they never explain how they can do that clearly....!
作者: WURTH    時間: 2008-7-2 12:46

引用:
原帖由 saltiwet 於 2008-7-1 01:44 PM 發表
1. 咁轉彎得唔得架, 成架車失控咁. 睇 skytv d比賽都無見d車打橫行ge.
頭文字d第一輯都有睇, 係教壞人既.
1. drift, 係真係失控咁, 不過其實車速唔係好高, 先可以咁做, rally 比較常用.
2. 其實賽車手, 又唔一定好高水平既, 佢地描寫既, 係街頭車手姐.
3. 好似唔係咁, 係個女仔用身體換取金錢. ..... 不過我唔太清楚第一輯以外.
頭文字d係會鼓吹街頭賽車, 而drift又很危險. 不過佢好在只係animation.
我估其實可以俾個仔睇, 因為年青人係要接觸下d壞野, 佢會學識分辨是非.
好似我地細個都好多人玩bmx, 個個都想學人飛樓梯, 最後睇到人地出事, 自己先知死字點寫.
作者: victorcrown    時間: 2008-7-2 13:43

引用:
原帖由 james1616 於 2008-7-2 12:43 發表
they make all the drift drivers like gods........but they never explain how they can do that clearly....!
AE86 can defeat Skyline and RX7, unbelievable!
作者: WURTH    時間: 2008-7-2 14:47

引用:
原帖由 victorcrown 於 2008-7-2 01:43 PM 發表

AE86 can defeat Skyline and RX7, unbelievable!
在第二輯中,藤原拓海座駕的引擎在與“帝皇”車隊的須藤京一所駕駛的三菱Lancer Evoluntion III CE9A比賽中因過熱燒毀,隨後,AE86更換成轉速高達11000轉的1.6升雙頂置凸輪軸直列四汽缸20V(氣門) 4AGE-U AE101引擎,4AGE-U AE101為TRD研發的專用賽車引擎,以自然進氣的方式把馬力提高至240hp/11000rpm.

古仔係咁架啦.
作者: Jeff9394    時間: 2008-7-2 16:20

引用:
原帖由 saltiwet 於 2008-7-1 13:44 發表
1. 得 架 不 過 你 睇 錯 台, 你 睇 Draft 既 比 賽 嗎, 呢 到 都 有 幾 個 人 識 咁 入 彎 架
2. 你 可 以 試 下, 不 過 呢 D 野 講 天 份 同 有 冇 對 short 既 父 母
3. 你 快 D 惡 補 下 蘋 果 日 報 果 D 叫 援 交 呀, 果 個 係 Surgar Daddy 唔 係 真 係 老 豆 來 架
作者: Jeff9394    時間: 2008-7-2 16:31

引用:
原帖由 WURTH 於 2008-7-2 12:46 發表
頭文字d第一輯都有睇, 係教壞人既.
1. drift, 係真係失控咁, 不過其實車速唔係好高, 先可以咁做, rally 比較常用.
2. 其實賽車手, 又唔一定好高水平既, 佢地描寫既, 係街頭車手姐.
3. 好似唔係咁, 係個女 ...
老 實 係 外 國 抄 大 wok 死 果 D 多 數 唔 係 飛 開 車 果 D
飛 開 車 有 事 多 數 識 救, 出 事 多 數 係 見 人 地 飛 冇 啦 啦 走 去 跟 果 D 同 小 楂 長 途 又 走 去 楂 果 D
細 佬 學 完 車 唔 好 俾 大 cc 車 同 太 好 楂 既 車 佢 楂 等 佢 慢 慢 學 好 點 楂 車 先
係 NZ 諗 下 俾 佢 學 嗎 defence driving course 啦 有 事 識 救 車 先 呀  

作者: saltiwet    時間: 2008-7-2 22:24

老麥佬話大把機會嚇下細姪. 等佢有撞死人ge車劏ge時候會call 我帶個仔去睇. 佢話保證有效, 好過用千言萬語.

icic 個女仔係出去賺錢, 不是那個男人的女兒.
作者: WURTH    時間: 2008-7-4 12:08

我覺得電視同電影o既故事, 對年青駕駛者影響不及電視遊戲.
因為我自己都沈迷過十幾年, 我都感受到問題所在.
渣車係一種習慣性行為, 如果有唔好o既習慣, 會直接影響日常駕駛安全.
作者: saltiwet    時間: 2008-7-5 19:45

今天去完超級市場, 老婆上車時差一點給黑人搶手裝, 好彩我有上車鎖門的習慣
作者: saltiwet    時間: 2008-7-5 19:50

引用:
原帖由 Jeff9394 於 2008-7-2 16:31 發表

老 實 係 外 國 抄 大 wok 死 果 D 多 數 唔 係 飛 開 車 果 D
飛 開 車 有 事 多 數 識 救, 出 事 多 數 係 見 人 地 飛 冇 啦 啦 走 去 跟 果 D 同 小 楂 長 途 又 走 去 楂 果 D
細 佬 學 完 車 唔 好  ..
defensive driving test 是拿 full licence 的考試.

筆試 --> learner licence --> 路試  --> restricted licence --> defensive driving --> full licence
作者: Jeff9394    時間: 2008-7-7 14:05

引用:
原帖由 saltiwet 於 2008-7-5 19:50 發表
defensive driving test 是拿 full licence 的考試.
筆試 --> learner licence --> 路試  --> restricted licence --> defensive driving --> full licence
家 下 要 識 甩 尾 救 車 先 拎 到 個 車 牌 ??
作者: saltiwet    時間: 2008-7-7 21:36

defensive driving test, 是考行車安全, 例如要雙手渣呔盤. 三秒 check 鏡, brake 之前 check 鏡...
作者: Jeff9394    時間: 2008-7-8 13:21

引用:
原帖由 saltiwet 於 2008-7-7 21:36 發表
defensive driving test, 是考行車安全, 例如要雙手渣呔盤. 三秒 check 鏡, brake 之前 check 鏡...
呢 個 同 舊 時 果 個 原 全 係 兩 件 事
我 講 緊 果 個 係 教 甩 尾 指 頭 點 救 車
作者: saltiwet    時間: 2008-7-9 23:01

係講果個係 advance driving
作者: Jeff9394    時間: 2008-7-9 23:22

引用:
原帖由 saltiwet 於 2008-7-9 23:01 發表
係講果個係 advance driving
D 名 改 晒
我 果 時 D 車 牌 冇 相 好 鬼 正  
作者: Hsieh811    時間: 2008-7-10 11:59

引用:
原帖由 saltiwet 於 2008-7-1 13:44 發表
如果同車或車友無關請勿在此留言.

上星期個仔向朋友借了頭文字d 卡通, 後來被我充公了, 我要先 censor 過再給他看. 發現教壞細路之外仲有色情野. 最後五隻 dvd 給我一夜看完.

之後我有疑問:

1. 咁轉彎得唔得 ...
卡通始終係卡通, 一定會有誇張成份
而心智唔成熟嘅小朋友係會將幻想現實化

我都覺頭文字d 教壞人, 要睇不如睇 Capeta
作者: saltiwet    時間: 2008-7-10 22:56

今日公司發生小火災, 下午不用上班, 就走左去睇 beast劏車. 去到時見佢劏架 pajero, 原來個車廂係用10口縲絲收在車架上. 好兒戲咁. 照片中 forklift 上的是車廂, 引擎和車架是連在一起的.

五點鐘就執野走人, 去老麥上班. 我好擔心佢整的burger 有engine oil.
作者: allure    時間: 2008-7-11 09:04

佢唔洗整包架?? 佢賣之麻...
作者: allure    時間: 2008-7-11 09:06

引用:
原帖由 saltiwet 於 2008-7-5 19:45 發表
今天去完超級市場, 老婆上車時差一點給黑人搶手裝, 好彩我有上車鎖門的習慣
乜而家綿羊國治安咁差既咩????
作者: Jeff9394    時間: 2008-7-11 14:44

引用:
原帖由 allure 於 2008-7-11 09:06 發表

乜而家綿羊國治安咁差既咩????  
佢 地 果 邊 真 係 差 d
佢 地 果 個 city 係 NZ 最 大 既 城 市
不 過 冶 安 就 差 D lo
作者: saltiwet    時間: 2008-7-11 20:12

引用:
原帖由 allure 於 2008-7-11 09:04 發表
佢唔洗整包架?? 佢賣之麻...
佢係 kitchen manager, 要落手落腳的.
作者: saltiwet    時間: 2008-7-11 20:15

引用:
原帖由 Jeff9394 於 2008-7-11 14:44 發表

佢 地 果 邊 真 係 差 d
佢 地 果 個 city 係 NZ 最 大 既 城 市
不 過 冶 安 就 差 D lo
上個月有個華人女人不咁被搶, 用身體擋架 4wd, 被撞死了. 上星期在東區有萬人遊行抗議警察冇用.
作者: Jeff9394    時間: 2008-7-14 17:29

引用:
原帖由 saltiwet 於 2008-7-11 20:15 發表
上個月有個華人女人不咁被搶, 用身體擋架 4wd, 被撞死了. 上星期在東區有萬人遊行抗議警察冇用.
警 察 冇 用 呢 件 事 就 一 向 都 係 架 啦
地 大 人 少 冇 計 架 啦
問 題 係 點 解 工 黨 上 左 台 咁 多 年 攪 到 NZ 咁 都 冇 人 出 聲
作者: saltiwet    時間: 2008-7-14 22:07

因為national 給個死肥婆玩榭左 , 今年希望上得到台啦.
作者: Jeff9394    時間: 2008-7-16 12:42

引用:
原帖由 saltiwet 於 2008-7-14 22:07 發表
因為national 給個死肥婆玩榭左h:" /> , 今年希望上得到台啦.
個 死 肥 婆 當 年 唔 攪 政 變 就 好 地 地 啦
作者: allure    時間: 2008-7-19 01:34

各位車友, 阿lu呢兩日入camp, 如有問題post/thread要到星期日晚先可以處理喇...
anyway, guys, wish you all have a nice weekend!!

作者: Jeff9394    時間: 2008-7-22 17:23

呢個版冇晒人係到吹既  
作者: allure    時間: 2008-7-22 17:32

你想吹d乜先??
作者: Jeff9394    時間: 2008-7-22 17:48

吹 公 仔 紙 咩 都 好 啦
我 同 佢 地 講 緊 不 如 打 醫 生 D 魚 既 主 意
去 太 湖 食 左 佢 D 魚
作者: allure    時間: 2008-7-22 22:28

醫生都有魚架??? 係就快D手喇... 幾時?? 我下星期得閒...
作者: Jeff9394    時間: 2008-7-23 09:19

我 收 下 風 先
佢 好 似 下 星 期 又 出 海 釣
作者: saltiwet    時間: 2008-7-30 06:00

TIMWAY 好像比以前慢了
作者: Jeff9394    時間: 2008-7-30 16:10

大版主好似搬office 唔知有冇關呢
作者: allure    時間: 2008-7-30 23:40

引用:
原帖由 Jeff9394 於 2008-7-30 16:10 發表
大版主好似搬office 唔知有冇關呢
係咩?

作者: Jeff9394    時間: 2008-8-1 12:58

引用:
原帖由 allure 於 2008-7-30 23:40 發表
係咩?  
都 係 聽 D 小 道 消 息 唔 知 arm 唔 arm 架  
作者: 百鬼夜行    時間: 2008-8-3 14:51

hehee..... Hi , how about ah lo's baby ? Come out let us see see la. ^.^
作者: Jeff9394    時間: 2008-8-5 16:07

係 喎 快 D 張 佢 個 囡 D 相 貼 出 來
作者: allure    時間: 2008-8-6 14:22

引用:
原帖由 Jeff9394 於 2008-8-5 16:07 發表
係 喎 快 D 張 佢 個 囡 D 相 貼 出 來
靚女囉...
作者: keibeast    時間: 2008-8-10 21:39

各位好耐冇見, 哈哈咁都有得呃 post. 連續工作了六個月冇休息, 真係好辛苦. 終於要放假了.
作者: allure    時間: 2008-8-18 00:13

beast, hi hi!  when will u be back??
作者: jkjkelvin    時間: 2008-8-19 01:33

引用:
原帖由 allure 於 2008-8-6 14:22 發表

靚女囉...   
s2000?
作者: Jeff9394    時間: 2008-8-20 13:08

引用:
原帖由 jkjkelvin 於 2008-8-19 01:33 發表
s2000?
真 係 人 來 架 唔 係 車 來 架
作者: allure    時間: 2008-8-20 21:31

引用:
原帖由 jkjkelvin 於 2008-8-19 01:33 發表

s2000?
S2000唔係得棍既咩??
作者: keibeast    時間: 2008-8-20 22:53

今晚到香港住白英奇, 如果打唔到8號風, 聽晚就走, 趕住番去開工.
作者: allure    時間: 2008-8-21 16:35

引用:
原帖由 keibeast 於 2008-8-20 22:53 發表
今晚到香港住白英奇, 如果打唔到8號風, 聽晚就走, 趕住番去開工.
oh.. 你睇到呢個post都可能返左綿羊國lu... have a safe trip home!
作者: jkjkelvin    時間: 2008-8-22 12:42

引用:
原帖由 Jeff9394 於 2008-8-20 13:08 發表

真 係 人 來 架 唔 係 車 來 架
.....
作者: jkjkelvin    時間: 2008-8-22 12:44

引用:
原帖由 allure 於 2008-8-20 21:31 發表

S2000唔係得棍既咩??
你有棍牌架
作者: jkjkelvin    時間: 2008-8-22 12:46

引用:
原帖由 keibeast 於 2008-8-20 22:53 發表
成日返嚟都咁快走...
作者: allure    時間: 2008-8-23 02:47

引用:
原帖由 jkjkelvin 於 2008-8-22 12:44 發表

你有棍牌架
yes, 我係1號牌架..
作者: 貓宇川    時間: 2008-8-23 23:58

阿lu.....你既簽名檔既相影得好靚呀 !
作者: 貓宇川    時間: 2008-8-24 00:00

我續左牌喇~不過冇車楂.
作者: allure    時間: 2008-8-24 19:37

引用:
原帖由 貓宇川 於 2008-8-23 23:58 發表
阿lu.....你既簽名檔既相影得好靚呀 !
thanks, 只係我北京之旅既部入相咋, 有時間去我 flickr 果度睇相丫!!
作者: 貓宇川    時間: 2008-8-30 02:32

Matthew仔生日快樂 !!!
作者: allure    時間: 2008-8-30 13:22

祝米粉仔快高長大, 聽教聽話, 日日都咁錫媽咪!
作者: 貓宇川    時間: 2009-1-19 21:42

咁冷清既 ?人黎呀 !!!!!!!!!
作者: Jeff9394    時間: 2009-1-20 16:20

係................好冷清
因為唔見左你同allure呢即刻D冇晒人  
作者: 貓宇川    時間: 2009-1-20 19:56

引用:
原帖由 Jeff9394 於 2009-1-20 04:20 PM 發表
係................好冷清
因為唔見左你同allure呢即刻D冇晒人  
咁要靠你攪番旺個場先得喇~
作者: allure    時間: 2009-1-21 00:56

我地果晚食飯既相擺邊好???社長&百鬼好似無用facebook...
作者: Jeff9394    時間: 2009-1-22 14:04

引用:
原帖由 貓宇川 於 2009-1-20 19:56 發表

咁要靠你攪番旺個場先得喇~
仔 呢 到 D 野 一 啦 唔 buy 架 啦
作者: Jeff9394    時間: 2009-1-22 14:05

引用:
原帖由 allure 於 2009-1-21 00:56 發表
我地果晚食飯既相擺邊好???社長&百鬼好似無用facebook...
果 時 唔 係 有 用 個 Multi 唔 知 咩 鬼 放 相 架 咩  

我 同 百 鬼 係 死 都 唔 會 用 Facebook 架 啦
作者: allure    時間: 2009-1-23 20:05

引用:
原帖由 Jeff9394 於 2009-1-22 14:05 發表

果 時 唔 係 有 用 個 Multi 唔 知 咩 鬼 放 相 架 咩  

我 同 百 鬼 係 死 都 唔 會 用 Facebook 架 啦
我無account喇...
作者: keibeast    時間: 2009-1-27 10:55

引用:
原帖由 allure 於 2008-8-21 08:35 PM 發表

oh.. 你睇到呢個post都可能返左綿羊國lu... have a safe trip home!  
果日全家在機場上左亞洲新聞. 好橙呀. 今年年尾去台灣, 又會經香港. 阿海可能一齊黎.
作者: saltiwet    時間: 2009-1-29 16:51

引用:
原帖由 keibeast 於 2009-1-27 10:55 發表

果日全家在機場上左亞洲新聞. 好橙呀. 今年年尾去台灣, 又會經香港. 阿海可能一齊黎.
你唔講都唔知又可以上 Timway.
返香港要睇環境啦. 希望唔會比人"財源"啦. 而家經濟咁差, 今個月公司進帳唔夠俾人工. 好擔心過不了4月. 上個月我 apply  mcdonalds, reject左我播. 問下你老闆點解得唔得呀.
作者: keibeast    時間: 2009-1-30 07:39

問過了, 你的 working hour 可唔可每天以長多4個鐘. 星期日做埋仲好.
作者: Jeff9394    時間: 2009-1-30 09:47

我 細 佬 話 呢 期 好 多 人 開 鋪 同 買 樓 喎
作者: saltiwet    時間: 2009-1-30 17:49

引用:
原帖由 keibeast 於 2009-1-30 07:39 發表
問過了, 你的 working hour 可唔可每天以長多4個鐘. 星期日做埋仲好.
唔好咁殘忍啦. 要做到一點, 我會頂唔順. 星期日 family day,
作者: saltiwet    時間: 2009-1-30 17:50

引用:
原帖由 Jeff9394 於 2009-1-30 09:47 發表
我 細 佬 話 呢 期 好 多 人 開 鋪 同 買 樓 喎
好多人破產, 公司今年好多 black debts. 害到我地d打工仔.
作者: Jeff9394    時間: 2009-2-1 15:28

百 鬼 send 俾 你 D 朋 友 睇 啦
唔 係 我 一 個 人 咁 講 架

外 國 人 怕 與 台 灣 人 拍 拖  「 男 生 女 生 都 難 搞 」
台 灣 女 人 經 常 被 讚 溫 柔 可 愛 ! 不 過 , 當 地 雜 誌 訪 問 了 一 群 曾 與 台 灣 女 人 拍 拖 的 外 國 男 人 , 他 們 都 認 為 , 女 人 複 雜 , 但 台 灣 女 人 比 普 通 女 人 更 複 雜 多 一 倍 ! 愛 呷 醋 ! 要 求 高 又 無 理 ! 令 他 們 吃 盡 苦 頭 ! 而 在 外 國 女 人 眼 中 , 台 灣 男 人 同 樣 缺 點 多 多 !
不 少 外 國 男 人 對 台 灣 女 人 都 有 以 下 的 幻 想 : 苗 條 身 形 、 一 雙 鳳 眼 、 一 頭 烏 黑 直 長 髮 、 話 不 多 又 溫 柔 , 簡 直 是 可 愛 至 極 的 完 美 嬌 妻 , 但 真 相 卻 異 常 殘 酷 。 台 灣 中 央 社 的 《 全 球 中 央 》 月 刊 , 最 近 訪 問 了 一 班 在 台 灣 生 活 的 外 籍 男 女 , 大 談 與 台 灣 異 性 談 戀 愛 的 經 驗 , 最 後 得 出 「 老 外 看 台 灣 , 男 生 女 生 都 難 搞 」 的 結 論 。

控 制 慾 太 強   無 私 人 空 間
39 歲 美 國 人 理 查 說 , 台 灣 女 人 太 注 重 外 表 , 妝 前 妝 後 像 兩 個 人 一 樣 , 令 他 害 怕 她 們 擁 有 雙 重 性 格 ; 台 灣 女 人 婚 前 只 流 露 可 愛 一 面 , 婚 後 才 會 露 出 精 明 本 色 , 凡 事 喜 歡 控 制 , 包 括 錢 財 或 對 方 私 人 空 間 。 每 次 拍 拖 都 分 手 收 場 的 27 歲 法 國 人 吉 爾 甚 至 說 , 無 論 台 灣 女 人 多 麼 可 人 , 最 後 都 因 為 對 方 愛 翻 舊 賬 、 不 信 任 自 己 及 強 烈 的 控 制 慾 而 分 手 。 不 過 , 來 自 哥 斯 達 黎 加 的 24 歲 可 樂 思 說 , 台 灣 女 人 也 有 優 點 , 一 旦 投 入 感 情 就 非 常 忠 誠 , 將 男 友 照 顧 得 無 微 不 至 。
從 多 明 尼 加 來 台 兩 年 多 、 28 歲 的 琳 達 , 對 台 灣 男 人 也 是 彈 多 過 讚 。 她 說 , 台 灣 男 人 喜 歡 在 女 方 表 達 好 感 後 , 即 認 定 彼 此 是 一 對 , 介 入 女 方 的 生 活 , 例 如 她 去 買 東 西 , 對 方 會 鼓 勵 她 買 他 們 認 為 最 好 的 , 甚 至 會 批 評 她 走 路 的 方 式 。 美 國 和 西 班 牙 混 血 兒 、 32 歲 的 安 娜 就 認 為 , 台 灣 男 人 太 溫 柔 , 幾 乎 沒 有 個 性 , 她 許 多 朋 友 都 對 台 灣 男 人 替 女 友 揹 手 袋 感 到 很 訝 異 。
作者: Jeff9394    時間: 2009-2-1 15:29

引用:
原帖由 saltiwet 於 2009-1-30 17:50 發表
好多人破產, 公司今年好多 black debts. 害到我地d打工仔.
我 知 不 過 我 係 唔 明 點 解 D 樓 價 可 以 企 到 咁 硬
作者: Jeff9394    時間: 2009-2-1 15:31

引用:
原帖由 allure 於 2009-1-23 20:05 發表

我無account喇...  
Hellen 會 唔 會 有
佢 好 似 用 我 地 D email 開 左 好 多 個 account
作者: saltiwet    時間: 2009-2-2 03:18

引用:
原帖由 Jeff9394 於 2009-2-1 15:28 發表
百 鬼 send 俾 你 D 朋 友 睇 啦
唔 係 我 一 個 人 咁 講 架

外 國 人 怕 與 台 灣 人 拍 拖  「 男 生 女 生 都 難 搞 」
台 灣 女 人 經 常 被 讚 溫 柔 可 愛 ! 不 過 , 當 地 雜 誌 訪 問 了 一 群 曾  ...
冇錯所以我唔敢打電話搵beast , 佢又係一返工熄電話.  beast 見字請唔該得閒黎睇下你賣俾我的 laptop, 一熄 explorer 就彈個鹹網頁出黎. 有冇得整呀. 我又唔想俾個仔搞   

唔好話俾你老婆知你又同我免費整電腦, 怕你俾佢銀.
作者: keibeast    時間: 2009-2-2 12:06

衰仔, 睇咸野野到架機生野, 隊隻 recovery cd format 部機啦.
作者: Jeff9394    時間: 2009-2-3 15:18

引用:
原帖由 saltiwet 於 2009-2-2 03:18 發表
冇錯所以我唔敢打電話搵beast , 佢又係一返工熄電話.  beast 見字請唔該得閒黎睇下你賣俾我的 laptop, 一熄 explorer 就彈個鹹網頁出黎. 有冇得整呀. 我又唔想俾個仔搞   

唔好話俾你老婆知你又同我免費整 ...
鹹 網 呢 D 野 似 自 己 野 返 來 架 喎
作者: allure    時間: 2009-2-4 13:20

引用:
原帖由 Jeff9394 於 2009-2-3 15:18 發表

鹹 網 呢 D 野 似 自 己 野 返 來 架 喎
hahaha..
作者: Jeff9394    時間: 2009-2-5 12:41

好 在 奇 哥 冇 再 楂 E36 BMW........  13 街 醫 生 就 自 己 小 心 D 啦
寶 馬 車 頭 泵 把 藏 左 輪
警 方 有 組 織 罪 案 及 三 合 會 調 查 科 ( 俗 稱 「 O 記 」 ) 探 員 昨 深 夜 根 據 線 報 , 掩 至 長 沙 灣 發 祥 街 路 邊 , 拘 捕 一 名 男 子 , 並 拆 掉 一 輛 停 在 路 邊 寶 馬 房 車 的 右 前 輪 及 泥 擋 , 結 果 在 車 頭 「 泵 把 」 內 撿 獲 一 支 左 輪 手 槍 。 探 員 稍 後 將 疑 犯 押 往 李 鄭 屋 一 單 位 搜 查 , 案 件 至 今 晨 仍 在 調 查 中 。
消 息 稱 , 被 捕 男 子 38 歲 , 與 家 人 同 住 李 鄭 屋 和 平 樓 一 單 位 , 警 方 正 調 查 手 槍 的 來 源 , 以 及 他 與 偷 車 集 團 是 否 有 關 。

38 歲 男 子 被 捕
據 悉 , 專 責 調 查 偷 車 活 動 的 「 O 記 」 A 隊 探 員 昨 晚 11 時 許 根 據 線 報 , 在 長 沙 灣 李 鄭 屋 對 開 發 祥 街 路 邊 埋 伏 , 未 幾 , 一 輛 寶 馬 房 車 駛 至 , 並 停 在 路 邊 。 探 員 前 後 左 右 將 車 包 圍 後 , 將 駕 車 的 38 歲 男 子 拖 出 車 外 搜 查 。 同 時 , 探 員 立 即 取 出 工 具 , 拆 掉 寶 馬 房 車 的 右 前 輪 和 泥 擋 。 探 員 拆 掉 車 輪 後 , 在 車 頭 泵 把 內 找 到 一 支 左 輪 手 槍 。 據 悉 手 槍 無 子 彈 。 探 員 稍 後 再 將 寶 馬 房 車 其 餘 三 個 車 輪 拆 掉 檢 查 , 但 無 發 現 。

作者: saltiwet    時間: 2009-2-5 19:01

Thanks beast, you are so wonderful, but you forgot to install Chinese input. I don't think I can do it myself, tomorrow I'll take it to your workplace. Is it ok?
作者: saltiwet    時間: 2009-2-6 16:51

我個仔搞掂左啦...
作者: keibeast    時間: 2009-2-9 06:46

Barry  打比我話你上星期奶左野.
作者: Jeff9394    時間: 2009-2-9 13:34

引用:
原帖由 keibeast 於 2009-2-9 06:46 發表
Barry  打比我話你上星期奶左野.
奶 左 D 咩 野 請 大 聲 講 出
作者: saltiwet    時間: 2009-2-9 16:19

有個大陸仔在停車埸同我架車搶路, 佢以為我一定要讓佢, 就走出馬路比我撞. 之後佢屈我錢, 我就拿拿聲報警. 之後警察話係我錯. 打比巴利仔, 佢黎同阿sir講左幾分鐘. 之後就冇事走人. 果然係做過江湖中人利害.
作者: keibeast    時間: 2009-2-10 13:04

唔好亂講野, 佢係十幾年前香港反黑探員. 前年 mechanical engineering master畢業. 雖然佢以前同我打工叫我做cfu, 但佢係我師傅.

有冇好女仔介紹比佢, 聽聞佢比女朋友飛左先黎呢度隱居.
作者: saltiwet    時間: 2009-2-10 14:05

email 你上班的電話給我, 好難搵到你.
作者: keibeast    時間: 2009-2-12 05:47

你好黑仔呀, 今晚七點黎m 啦. 睇下可唔可以盡快排你班啦.
作者: Jeff9394    時間: 2009-2-12 13:03

引用:
原帖由 keibeast 於 2009-2-10 13:04 發表
唔好亂講野, 佢係十幾年前香港反黑探員. 前年 mechanical engineering master畢業. 雖然佢以前同我打工叫我做cfu, 但佢係我師傅.

有冇好女仔介紹比佢, 聽聞佢比女朋友飛左先黎呢度隱居.
女 人 呢 D 野 上 邊 有 好 多
去 得 果 邊 就 唔 係 要 女 人 架 啦
唔 好 咁 講 人 啦

家 下 果 邊 M 記 好 好 pay 咩 一 個 二 個 走 晒 去 做 M 記 既???
作者: saltiwet    時間: 2009-2-12 16:04

冇法啦, 紐幣跌到 pk, d貨貴而且d客又減少入貨, 公司差不多周轉不靈. 出埋今個月貨就結業, 佢尋日搵會計師來同我地講解清楚. 老板已經寫定 references 同埋準備好長期服務金, 出埋下期糧補多6個月薪金.  唉, 佢都算有良心啦.

好彩呢個老板平時有儲蓄, 唔係佢走佬, 我地就橙啦. 上年見佢賣 SL 時就知唔多對路.

老mac勝在唔會裁員, 經濟唔好佢地生意就好.
作者: Jeff9394    時間: 2009-2-14 18:04

引用:
原帖由 saltiwet 於 2009-2-12 16:04 發表
冇法啦, 紐幣跌到 pk, d貨貴而且d客又減少入貨, 公司差不多周轉不靈. 出埋今個月貨就結業, 佢尋日搵會計師來同我地講解清楚. 老板已經寫定 references 同埋準備好長期服務金, 出埋下期糧補多6個月薪金.  唉, 佢都算有 ...
不 過 聽 我 細 佬 講 M 記 D 野 越 來 越 差
管 理 上 出 晒 問 題
不 過 如 果 唔 係 果 幾 間 連 鎖 店 攪 到 咁
唔 係 我 細 佬 間 野 一 定 唔 點
作者: saltiwet    時間: 2009-2-17 03:45

呢家野聽佢老哥講係m記太多蠢材經理.

佢依然對m記的教育式推銷好有信心. 以前見到佢都講車講電腦, 而家就唔係 big mac 就 kiwi burger果隻蛋的煮法.

ps shell 想唔做 nz 市場.

作者: Jeff9394    時間: 2009-2-17 13:07

引用:
原帖由 saltiwet 於 2009-2-17 03:45 發表
呢家野聽佢老哥講係m記太多蠢材經理.
佢依然對m記的教育式推銷好有信心. 以前見到佢都講車講電腦, 而家就唔係 big mac 就 kiwi burger果隻蛋的煮法.
ps shell 想唔做 nz 市場.
..................................佢 戀 上 漢 堡 神 偷???
作者: saltiwet    時間: 2009-2-18 08:22

基之戀!! 今日出曬糧, 老細提早叫我地28號前在家裡 9-5 standby 就得. 佢話冇大件事唔會 call 我地幫手. 祝佢好運啦.
作者: Jeff9394    時間: 2009-2-20 13:51

呢 幾 日 睇 緊 果 邊 D 樓 睇 到 想 死 貴 左 好 Q  多
一 個 大 浪 打 mai 去 都 唔 趺 價 救 命 呀
作者: saltiwet    時間: 2009-2-20 14:41

政府減息, 大家仲有錢頂住.
作者: Jeff9394    時間: 2009-2-24 15:45

arm arm 睇 左 1 月 樓 價 report 對 比 上 年 整 體 跌 左 8.3%, 不 過 有 廣 大 現 象
作者: 百鬼夜行    時間: 2009-3-2 13:45

白老大個朋友, 冇得傾,真係要封佢做偶像

圖片來自 www.imotor.me

作者: Jeff9394    時間: 2009-3-2 15:52

引用:
原帖由 百鬼夜行 於 2009-3-2 13:45 發表
白老大個朋友, 冇得傾,真係要封佢做偶像

圖片來自 www.imotor.me
佢 唔 係 去 咁 盡 呀
作者: 百鬼夜行    時間: 2009-3-2 16:41

引用:
原帖由 Jeff9394 於 2009-3-2 15:52 發表

佢 唔 係 去 咁 盡 呀
佢遲d會唔會學長毛掟蕉, 係車行門口掟蕉
作者: Jeff9394    時間: 2009-3-2 17:44

引用:
原帖由 百鬼夜行 於 2009-3-2 16:41 發表
佢遲d會唔會學長毛掟蕉, 係車行門口掟蕉
佢 可 能 會 去 拉 利 拉 橫 額
作者: saltiwet    時間: 2009-3-2 18:43

out topic: 今日好開心, 原因係紐西蘭恢復死刑. 上幾個星期有個殺人犯被關在獄唔夠一日, 比人打死左. 今日有個犯爆隔的被關又比人打死. 阿 beast 話, 呢招叫另類死刑. 有阻嚇作用呀, 等d仆街唔好犯咁多事.

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0