標題: [原創] 美高蓮 [打印本頁]

作者: 桃花居士    時間: 2008-12-15 11:47     標題: 美高蓮

周末,老朋友從國內來訪,住在老尖
接了老友去佐敦吃午飯,就帶他去鬆一鬆骨∼∼
正在廟街猶疑,去平價金多寶,定係中價新廟佳呢?
見到附近一間新場美高蓮(又難讀,又難記)
走上前問問樓下接待,都OK喎,試一試啦∼∼

那兒是快樂燊拿舊址,個場都幾光猛乾淨
聽技師講,毛巾是一次過用
一個客鬆一次骨用八條大毛巾,用後即棄(唔係阿化!!!??
所以其他場一個月用幾千買毛巾
美高蓮的毛巾成本是一個月2至3萬,信不信由你囉
有乾濕蒸,又有水池,不過,試過幾個按摩花晒沖身
都好似好難用,又或者壞壞地,都算啦

休息室食野,都是常規野
經理過來,隱隱晦晦介紹,有三個Plans
$388(鬆骨醒神), $598(唔用香薰既香薰推油)同$888(全面照顧你需要)
老友問佢呢d係咩「術語」
經理叫我解釋俾佢知,哈∼∼(爸打,你地明唔明?)

經理仲話,為左保障客人,免被技師黑面
客人定左咩餐就食咩餐,冇得改架
亦因如此,亦請左d dup得既技師
呢點,我幾欣賞

朋友一場來到,叫經理「全面照顧佢需要」
朋友是老骨精,極之受力
我叫經理搵個dup得既,年齡樣貌其次
結果是介紹了 #
聽老友講,30左右,dup得一流,有力而且按穴準確
照顧佢需要果partOK啦,只係瘦左d

我一向都唔駛人咁照顧,就點左香薰
經理介紹了藝名「阿靚」(公司改既,我都忘了問number
入房,都算靚女啦,應該未到30,瘦瘦地
dup骨幾廿年,而且去開正骨多,都算係老骨精
總括來講,阿靚骨技同力水,可以說是中上,唔錯啦
第二part,技師是瘦類型,胸不大,較嬌小
不過因為身型骨架瘦削,我覺得就岩岩好
BM時好好feel~~正!
總好過大而無當
唯一美中不足是,技師比較健談
如果爸打想靜靜dup骨,最好事先講明啦
期間,兩次試問可唔可以upgradeplan
原來真係唔得

埋單,兩個plans888+598=1486,冇加一
留了簡單資料(身分證前3numbers
個場話,下次會平d,下次先算啦
依家經濟,呢個價錢,都唔可以經常去啦
走時又發覺,原來有2小時免費泊車
如果師兄們去過,又有好介紹,通知聲啦
作者: chris4296    時間: 2008-12-15 20:26

thanks !
作者: 桃花居士    時間: 2008-12-16 19:28

引用:
原帖由 chris4296 於 2008-12-15 20:26 發表
thanks !
500 個爸打睇report,卻只有師兄你回應
睇來,呢版真係好靜
比起以前,真係.....唉....

作者: skipper99    時間: 2008-12-16 19:39

may tried.  As the place could bing back many nice memories of me when it was used to be called "Happy Sauna", i had my first "four-hands" massage actually not hands should be "four-boobs" massage.
作者: 桃花居士    時間: 2008-12-16 19:48

引用:
原帖由 skipper99 於 2008-12-16 19:39 發表
may tried.  As the place could bing back many nice memories of me when it was used to be called "Happy Sauna", i had my first "four-hands" massage actually not hands should be "four-boobs" mass ...
The BG told me that they do have 4-hand massage, but the manager didn't sell this to me before I entered the room.  Probably they were short of BGs when we were there.  If I know it, I could have asked this special service for my friend.
作者: ikh630    時間: 2008-12-16 22:23

引用:
原帖由 桃花居士 於 2008-12-15 11:47 發表
周末,老朋友從國內來訪,住在老尖
接了老友去佐敦吃午飯,就帶他去鬆一鬆骨∼∼
正在廟街猶疑,去平價金多寶,定係中價新廟佳呢?
見到附近一間新場美高蓮(又難讀,又難記)
走上前問問樓下接待,都OK喎,試一 ...
師兄這段文章是舊的 ,有5年以上,當時這間叫快樂桑拿.

有冇新問章......
作者: 桃花居士    時間: 2008-12-17 10:19

引用:
原帖由 ikh630 於 2008-12-16 22:23 發表

師兄這段文章是舊的 ,有5年以上,當時這間叫快樂桑拿.

有冇新問章......
師兄會不會是記錯?這是我個人經歷
發生在20081213(星期六)下午3
而且,我從不轉貼他人文章
作者: mycookie    時間: 2008-12-17 10:48

where is it ? brother
作者: 桃花居士    時間: 2008-12-17 10:54

我只係路過先知有呢間美高蓮, 所以唔知exact address
總之,在佐敦廟街,金多寶/天池再向前行幾步,亦即是新廟佳斜對面
作者: CHANGMAO    時間: 2008-12-17 18:23

行過見到英文名叫Kobe Lotus Sauna
有毛特別意思?
作者: agogock2118    時間: 2008-12-17 23:29

今日先經過, 888比起當年廟街都唔算貴, 喜歡中女冇所謂, 要後生女就北上啦
作者: PENMILK    時間: 2008-12-18 00:32

thanks for your report
作者: raymondls    時間: 2008-12-18 10:36

真係咁得?
我見佢門面, 唔係好敢上
作者: 桃花居士    時間: 2008-12-18 13:37

得唔得,去邊間都係撞手神
佢地收咁既價, 如果唔得, 真係冇下次
作者: easylover    時間: 2008-12-18 14:14

thanks your  detail report
作者: chrisli    時間: 2008-12-18 14:22

Thanks for the report
作者: nelngan    時間: 2008-12-18 15:23

thx for report
作者: aiasam    時間: 2008-12-18 16:18     標題: 回復 1# 的帖子

thank you very much!
作者: paloalto2008    時間: 2008-12-18 17:18

Thanks for report
作者: ufj18k    時間: 2008-12-22 18:52

作者: dna_big9    時間: 2008-12-31 18:40

美高蓮, 即係以前的快樂...還記得十年前在快樂的旺場情景
作者: 高射炮    時間: 2009-1-2 15:10

美高蓮, 最近去過一次!

價錢就如樓主所講 388/5xx/888; 我諗去得果頭, 都唔會388. menu上有4-hands; 但興趣不大, mo問details. 但第一次幫襯及簡單登記後下次幫襯有discount.

女方面, 中女feel; 但按得出其的十分ok; 要按得100%都係中女. 去按摩又唔想搵d太唔識按果d, 如果唔係去一樓一仲平d.

如論: 都可以再去!
作者: peoplear    時間: 2009-1-3 00:28

以上文章所估計: 係咪冇[乜local囡囡呀? 中女唔過30都冇問題, 但我只想要local咋... 請師兄回答.... 謝!!
另: 如免費泊車2小時, 是代客泊車或是泊時租停車場?
Many thanks!!!
作者: wiwi0306    時間: 2009-1-13 16:24

THKS
作者: public59    時間: 2009-1-13 21:34

與麗晶, 帝豪, 朗豪是同一集團
under 金姐管理
作者: 美斯仔    時間: 2009-1-13 21:39

師兄真豪氣...
小弟真係食唔起咁貴

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0