標題: [疑難] 呀b好似生病了.. [打印本頁]

作者: ginoginong    時間: 2009-1-13 15:21     標題: 呀b好似生病了..

呀b好似想病呀,,
流鼻水,夜晚扭計唔肯訓教,,
你地呀b身體還好嗎??
作者: selma1689    時間: 2009-1-15 15:46

我都病緊呀,,
佢緊係個鼻仔唔舒服所以扭計喇..
作者: tiffanynono    時間: 2009-2-5 15:23

你亞b點呀?夜晚扭計唔肯訓...
bb仔有鼻水可大可少架,最好帶佢睇醫生喇,唔好亂咁同佢搽野呀
作者: ginoginong    時間: 2009-2-5 15:39

引用:
原帖由 tiffanynono 於 2009-2-5 15:23 發表
你亞b點呀?夜晚扭計唔肯訓...
bb仔有鼻水可大可少架,最好帶佢睇醫生喇,唔好亂咁同佢搽野呀
佢之前明明好返d嫁喇,,
點知又好唔晒再病過,,,
唔知係咪d鼻水搞到佢個鼻仔紅晒呀,,,
我奶奶又幫佢搽左d薄荷膏,,話可以舒服d喎,,
作者: oliverwan    時間: 2009-2-12 10:51

薄荷膏~~~~~~~~~
bb仔d皮膚咁嫩唔好立亂搽野呀,仲要搽薄荷膏tim
乜你冇睇報紙架咩,前排東方新聞度話有個媽媽就係幫bb搽左d薄荷膏響個鼻度,搞到個bb呼吸困難呀,仲差d死,你唔係想你個b都咁下化
作者: ginoginong    時間: 2009-2-12 16:01

冇再幫佢搽喇,,,
佢衣家好返lu,,,有心
作者: pollydiu    時間: 2009-2-19 11:51

乜薄荷膏咁大件事咩???
咩新聞咩報紙呀,冇睇喎,麻麻而家都仲有同亞b搽,但唔係搽響鼻度,係搽響心口囉,唔覺有咩事呀
作者: oliverwan    時間: 2009-2-26 15:40

引用:
原帖由 pollydiu 於 2009-2-19 11:51 發表
乜薄荷膏咁大件事咩???
咩新聞咩報紙呀,冇睇喎,麻麻而家都仲有同亞b搽,但唔係搽響鼻度,係搽響心口囉,唔覺有咩事呀
薄荷膏含有樟腦同水楊酸, 之前新聞話有個細路女用薄荷膏, 點知個鼻d皮膚"那"到又紅又腫, 最後醫生話係因為薄荷膏導致嚴重灼傷...千其唔好用呀 !!

邊份報紙我都唔記得嚕, yahoo search下應該都有, 你唔信可以繼續用

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0