標題: [疑難] 結過婚又生過小朋友嘅女仔你接吾接受到? [打印本頁]

作者: 天使之施    時間: 2009-8-6 03:04     標題: 結過婚又生過小朋友嘅女仔你接吾接受到?

結過婚又生過小朋友嘅女仔你接吾接受到?

你末結過婚,你父母都強列反對你娶結過婚生過小朋友嘅女仔,佢小朋友吾會同你一齊生活,小朋友歸佢前夫,女仔正正當當,吾煙吾酒,你雖然真心愛佢可以包容一切,但亦擔心將來會出問題,因為佢話咗吾會吾理自己個仔,自己會間吾中去睇下佢、照顧佢,宜家細個就話冇乜所謂,大咗識走嚟要錢你會吾會介意?你會吾會願意同喜歡佢,但有咁嘅情況嘅女仔結婚呢?
作者: jimmy1001    時間: 2009-8-7 22:08

愛是要付出的 , 看來閣下不是十分愛她 !
作者: 天使之施    時間: 2009-8-9 04:16

引用:
原帖由 jimmy1001 於 2009-8-7 22:08 發表
愛是要付出的 , 看來閣下不是十分愛她 !
我係問假如係您咃會吾會接受咁嘅情況,其它無關嘅內容請勿回覆,謝謝。
作者: tojtoj    時間: 2009-8-13 12:50

it is up to you
作者: cdlily    時間: 2009-8-29 11:30     標題: 你要接受她!

如果你是愛她的,你都要接受她的小朋友一切事情,無辨法啦,鬼叫你中意佢,就要付上最大的包容
作者: kitkitkit333    時間: 2009-8-30 23:30

我認為都係睇你個人取捨~ 其他人點睇又如何???
作者: alexdd    時間: 2009-8-31 13:59

只要相愛 這些都不是問題
作者: 鋼    時間: 2009-9-5 16:48

引用:
原帖由 cdlily 於 2009-8-29 11:30 發表
如果你是愛她的,你都要接受她的小朋友一切事情,無辨法啦,鬼叫你中意佢,就要付上最大的包容
就算可以接受她的一切, 但係她的小朋友可唔可以接受你
作者: frankieyuyu    時間: 2009-9-15 20:24

Thanks for sharing
作者: tong50827    時間: 2009-9-15 23:37

作者: larryreal    時間: 2009-9-26 00:17

it is up to you, not big deal
i am not ok
作者: neptunechu    時間: 2009-9-29 13:19

喜歡一個人, 其實唔需要太多的考慮呀....
作者: mic9998    時間: 2009-9-30 00:42

只要相愛其實唔需要太多的考慮 !
作者: eyss    時間: 2009-9-30 12:00     標題: 緣份

愛情大過天,你鍾意佢.無計啦.請多多包容對方.學識愛屋及烏
作者: cdlily    時間: 2009-10-1 18:26     標題: 佢個仔一定要接受你!

因為時間會改变一切,耐性會產生奇跡,Believe me
作者: whisky    時間: 2009-10-20 10:11

作者: 小生不怕    時間: 2009-10-26 17:22

表面上會冇咩野,但係實際上個心始終都有條次

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0