標題: [上樓骨] 尖沙咀樂足水療(SPA)美容、足療、中心 [打印本頁]

作者: Felice    時間: 2009-8-13 20:38     標題: 尖沙咀樂足水療(SPA)美容、足療、中心

尖沙咀金馬倫道的樂足水療中心,水療服務如何?

希望聽到大家的意見。

地址: 香港尖沙咀金馬倫道21號5/F
服務時間: 10.30am-12.00pm
作者: jimmy_lee    時間: 2009-8-13 21:23

大約個半月前, 我第一次上樂x, 當時係嚮五樓, 如果冇記錯, 有一水療房及兩骨房, 其中一間骨房放了兩張骨床 (另一骨房放一張骨床).

老闆娘叫菲菲, 當時技師全場中女, 樣子很普通, 但有一中女樣子ok, 名叫Shirley, 之前嚮薰E草做過. 當日我只做了腳底按摩, 我忘記問技師的名字, 但覺得水準只算過得去, 所以有點兒失望, 不過我很滿意Shirley的待客之道, 雖然佢唔係幫我做, 但係佢招呼都好好, 我當時仲以為Shirley佢係老闆娘, 但佢表示佢只係幫老友菲菲手.

因為第一次幫趁只係做腳, 我覺得不能作準. 過了約三星期, 我再去多一次, 今次做全身按摩. 技師仍然全場中女, 我期望一場好骨, 可惜水準只算中等, 未見突出.

離開時老闆娘菲菲好似話會搬上8字樓, 我期望她們嚮新地方會有新開始, 重新出發.
作者: 小小大笨咒    時間: 2009-8-14 00:13

第一次去"樂"既時候見到老闆娘,好面熟,好似第一次去FunE見到既老闆娘,諗起傳聞好似話FunE拆伙,可能係拆伙後過黎開檔

ching說對了,4台廣告寫8字樓,不過剛開無耐,梗有簽租約架,點解會搬,莫非業主發現佢地有d野?!?!既然搬左上樓上,廣告就應該出d新相啦,仲用5字樓d相

嗰次去,個姐姐經常唔覺意抽我水,需然我好鍾意比姐姐抽水,但係一早就抽水,明顯無乜心dup,只係想賺外快,仲要開兩舊hj,又話唔比我抽佢水......最後我贏左,一舊仲要有水抽

可能因為係同一個老闆娘,所以d女態度都係差唔多(志在賺外快),所以同FunE一樣,多數都唔會返轉頭

仲有,嗰次走既時候,姐姐叫左幾次老闆娘收錢,佢都無蒲頭,另一個姐姐唔知話佢乜乜乜(聽唔真),你話佢喺房做緊乜呢

作者: small-jj    時間: 2009-8-14 05:40

only BG Shirley is a good
others BG, No way

作者: 小小大笨咒    時間: 2009-8-14 22:51

剛剛再睇佢廣告,泰式水療要成六舊,係唔係貴左d呢?!有無人已經試過,係唔係只係按摩變左泰式按摩咋?係唔係泰婆做架?
作者: small-jj    時間: 2009-8-15 00:47

Has moved a new address, but she use to the old ad photos, really can not understand the idea of her.
作者: 2PIXAR    時間: 2009-8-15 14:45

super, thks....................
作者: kakaol    時間: 2009-8-16 18:28

引用:
原帖由 小小大笨咒 於 2009-8-14 00:13 發表
第一次去"樂"既時候見到老闆娘,好面熟,好似第一次去FunE見到既老闆娘,諗起傳聞好似話FunE拆伙,可能係拆伙後過黎開檔

ching說對了,4台廣告寫8字樓,不過剛開無耐,梗有簽租約架,點解會搬,莫非業主發現佢地有d野?!?!既 ...
請問你覺得個姐姐幾多歲度?
作者: 小小大笨咒    時間: 2009-8-16 22:46

<30
作者: PK-Wong    時間: 2009-8-20 02:50

呢間我未去過, 不過..記憶中果位菲菲好似起富貴足及薰衣草見過, 依家做埋老板娘添, 揾日試試都好.
作者: HAUSERMAN    時間: 2009-8-20 10:12

引用:
原帖由 PK-Wong 於 2009-8-20 02:50 發表
呢間我未去過, 不過..記憶中果位菲菲好似起富貴足及薰衣草見過, 依家做埋老板娘添, 揾日試試都好.
菲菲好似是銀之泉mimi的表姐.
有無ching知道是否正確.
作者: HAUSERMAN    時間: 2009-8-20 10:15

引用:
原帖由 PK-Wong 於 2009-8-20 02:50 發表
菲菲好似是銀之泉mimi的表姐,
有無ching知道是否正確.
作者: PK-Wong    時間: 2009-8-27 04:40

昨夜有幸光顧 "樂足水療", 該店老闆娘的名字叫 "菲菲",
正是小弟於其它骨場認識的那位, 或許太久未與她相見,
頓時的感覺很驚喜, 因她較之前亮麗, 穿衣也非常時尚.
唯一不變的... 就是她對人熱情好客的招呼, 至今還在回味中......

今回光顧的位置是在八樓, 房間設施佈置就如賓館般的格局,
菲菲 特意為我預留 Shirley 替我服務, 她的質素及服務是無容置疑的...
由此可見 菲菲 對客人的細心及關懷是絕對滿分的,
但她從來並無因此而自傲, 反而經常將神秘的驚喜帶給每位客人.
過去我與 菲菲 的交往中, 便給我印證了許多美好的回憶..............

言歸正傳, 就講番一D少為人知既絕密堅料,
原來樂足水療八樓現址, 前身是經營小型賓館,
因 菲菲 位於五樓的地方需要進行重新裝修, 所以暫時租用上址,

最新消息, 菲菲 位處於 五樓 的 樂足水療, 裝修工程已告完工,
鐵定於 2009年08月28日 鴻圖大展, 並擇吉時營業開市,
務求將更舒適的環境及新鮮感帶給各位賓客們.

日後, 各位兄弟們有福了....
皆因... 有求必應及驚喜多多的菲菲,
必定會再接再厲, 為各位做足一佰分....

我也順道在此祝賀 菲菲 經營的 樂足水療, 生意興隆, 日日爆旺至收市...

作者: kensir    時間: 2009-8-27 11:02

引用:
原帖由 PK-Wong 於 2009-8-27 04:40 發表
昨夜有幸光顧 "樂足水療", 該店老闆娘的名字叫 "菲菲",
正是小弟於其它骨場認識的那位, 或許太久未與她相見,
頓時的感覺很驚喜, 因她較之前亮麗, 穿衣也非常時尚.
唯一不變的... 就是她對人熱情好客的招呼, 至今還 ...
very advertising feel ...........i think.......
作者: Hymen2nd    時間: 2009-8-27 14:15

Good place, tonight i will try it...
作者: hymen    時間: 2009-8-27 14:31

引用:
原帖由 Hymen2nd 於 2009-8-27 14:15 發表
Good place, tonight i will try it...
Waiting desperately for your report, Sir.

作者: joe1319    時間: 2009-8-27 23:09

how was it comparing with Fanny Spa ?
作者: longsiyuan2    時間: 2009-8-28 21:56

还没去过~~有机会的话一定去看看
作者: vanet    時間: 2009-8-29 06:46

今日上過5/F新裝修地方冇得頂!!!!!
作者: 六月初五    時間: 2009-8-29 09:29

引用:
原帖由 vanet 於 2009-8-29 06:46 發表
那麼技師質素如何?
作者: censmc    時間: 2009-8-29 13:32

作者: long_dum    時間: 2009-8-29 14:05     標題: 回復 21# 的帖子

How bad? Let other c hing knows, then they can avoid to get the same bad experience.
作者: longsomeone    時間: 2009-8-29 16:17

引用:
原帖由 vanet 於 2009-8-29 06:46 發表
More info. please, how about the price & quality of the BG???
作者: littlesiuduck    時間: 2009-8-30 02:55

引用:
我去過, 真係裝修幾好, 但D女....... 唔多掂,
作者: eva2009    時間: 2009-8-31 18:11     標題: Really

Really have mid-age wonmen>>>????
作者: littlesiuduck    時間: 2009-9-1 03:08

我自己當黑, 或者你去到食到好野.
作者: herogaofei    時間: 2009-9-1 21:01     標題: good

I have experiece in that.
作者: mrusb    時間: 2009-9-2 03:12

引用:
原帖由 kensir 於 2009-8-27 11:02 發表

very advertising feel ...........i think.......
我刁 , 有份起呢區留過腳毛既,全部都係間接幫人宣傳.
作者: small-jj    時間: 2009-9-2 15:11

引用:
原帖由 herogaofei 於 2009-9-1 21:01 發表
I have experiece in that.
師兄, 請問有無好介紹呀.
作者: USB-Peter    時間: 2009-9-11 04:09

終極冒險之選
作者: Whyman1972    時間: 2009-9-11 11:03

莫非全部都係廣告???
作者: hello110    時間: 2009-10-4 14:01

i want more information thx

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0