標題: 虛轉實 [打印本頁]

作者: Mr.big    時間: 2009-11-25 15:23     標題: 虛轉實

初發現這Forum時已覺此處流量不太大,但近月新post更是屢創新低,回應人數一天最多不過幾十。

自兩、三個月前開始有版友邀請參加聚會後,隨著參與次數增多,小弟發文次數亦漸減。

終明白這裡主導圈子由當初虛擬交流,變成實體互動,由網友變朋友,甚至稱兄道弟,網上手寫筆錄,始終不及酒酣耳熱的現場交談。

誠然這裡老手處處,再寫些夜遊ISO的確難有熱情。
作者: simonkok    時間: 2009-11-25 16:00

引用:
原帖由 Mr.big 於 2009-11-25 15:23 發表
初發現這Forum時已覺此處流量不太大,但近月新post更是屢創新低,回應人數一天最多不過幾十。

自兩、三個月前開始有版友邀請參加聚會後,隨著參與次數增多,小弟發文次數亦漸減。

終明白這裡主導圈子由當初虛擬 ...
我也發覺最近回應的人很少,連一些常客也懶得回文。。。
我自己也因公事極度繁忙。。。連睇都無時間。。。。。。。

你所說的聚會其實都唔係人人參予的。。。。始終這裡的人都不是搞團的。。。。
先不說可以稱兄道弟。。。就算是點頭之交。。。大家仍謹守一個原則為之“尊重”。。。。
作者: KMY89    時間: 2009-11-25 16:46

引用:
原帖由 Mr.big 於 2009-11-25 15:23 發表

我諗主要係呢個時間近年,個個在長假期前都比較忙
要揾到食至有得玩,right ?
最近一次去K已經係果晚同你在上沙了;
而最近都不在香港大陸
作者: glucerna    時間: 2009-11-25 17:56

引用:
原帖由 KMY89 於 2009-11-25 01:46 AM 發表

而最近都不在香港大陸  
我而家一星期....有3晚係CP...玩埋下個星期....

有冇時間飲酒?
作者: 7-siu    時間: 2009-11-25 18:11

引用:
原帖由 glucerna 於 2009-11-25 17:56 發表

有冇時間飲酒?
See ! the reason the flow of this forum is so low is because of you. You stay in CP everyday, when you come back to HK, you don't write report !
作者: Allen05    時間: 2009-11-25 18:20

你所說的聚會我沒有參予, 都唔係人人參予的。。。看這裡的人都不是搞團的。。。。大家要揾到食至有得玩 !大家可以說網友,朋友,甚至稱兄道弟,“尊重”最重要
作者: KMY89    時間: 2009-11-25 21:12

引用:
原帖由 glucerna 於 2009-11-25 17:56 發表

有冇時間飲酒?
Sure, will call you next week.
作者: Haidada    時間: 2009-11-25 21:20

出差大路就上吾到。。想答都答吾到啦。。。。
的确又无什么特别既野写。。。
作者: denny2000    時間: 2009-11-25 21:50

引用:
原帖由 KMY89 於 2009-11-25 16:46 發表

而最近都不在香港大陸  
agree. busy with rushing for a good finish in 2009 and troubled with 2010 plan...  So much to do...
作者: 血魔    時間: 2009-11-25 22:01     標題: 回復 1# 的帖子

沒辦法,一來正如大家所講,各有各忙
二來,有時,上來找不到合適話題,或見不是FD寫的
就連捧場都不捧,所以就少回了

最後是,可能是小魔個人問題,小魔開始人老了,對於話題中,不喜寫什麼2波1蘿的風月資訊,較喜寫一些感想,但這明顯不合這一板

所以最後決定不寫
作者: Jack-a-Lent    時間: 2009-11-25 23:06

引用:

可能小人物也老態龍鍾了, 寫些感受,與LB生活的点滴較多.
去發掘新場較小了.

但認識了几个朋友, 有空大家玩下聚下, 無空大家上來吹下水. 君子之交, 尊重又自重, 難得開心。
作者: Jack-a-Lent    時間: 2009-11-25 23:09

引用:

有冇時間飲酒?
CP有个wild場(mm話很特別), 想下个月kimchi生日果日去狂下......
作者: glucerna    時間: 2009-11-25 23:10

引用:
原帖由 7-siu 於 2009-11-25 03:11 AM 發表

See ! the reason the flow of this forum is so low is because of you. You stay in CP everyday, when you come back to HK, you don't write report !
7 siu..每日都發生既事...不外都系飲酒,唱歌,玩色盅...有乜好寫吖...

不過..個間撚人山莊...入面真係好鬼靚...尤其果D...DJ..靚爆鏡......
作者: KMY89    時間: 2009-11-25 23:13

引用:
原帖由 glucerna 於 2009-11-25 23:10 發表

7 siu..每日都發生既事...不外都系飲酒,唱歌,玩色盅...有乜好寫吖...

不過..個間撚人山莊...入面真係好鬼靚...尤其果D...DJ..靚爆鏡......
山頂果間K,Kmy 10年前已去,而家年久失修,已經好殘 lu  
作者: Haidada    時間: 2009-11-25 23:15

引用:
原帖由 glucerna 於 2009-11-25 23:10 發表

DJ靓。。D女女靓吾靓先。。。
作者: glucerna    時間: 2009-11-25 23:15

引用:
原帖由 Jack-a-Lent 於 2009-11-25 08:09 AM 發表

CP有个wild場(mm話很特別), 想下个月kimchi生日果日去狂下......
Kimchi生日仲去wild場...梗係去豪華5星場慶祝啦.....

我提議你去"撚人山莊"..D客房靚..又有view.....
作者: KMY89    時間: 2009-11-25 23:23

引用:
原帖由 glucerna 於 2009-11-25 23:15 發表

Kimchi生日仲去wild場...梗係去豪華5星場慶祝啦.....

我提議你去"撚人山莊"..D客房靚..又有view.....
個 Breakfast buffet 應該係全 CP 最正
作者: glucerna    時間: 2009-11-25 23:23

引用:
原帖由 KMY89 於 2009-11-25 08:13 AM 發表

山頂果間K,Kmy 10年前已去,而家年久失修,已經好殘 lu    
你唔好淨係掛住賺$喇...人地己經全部番新...而家係全CP最豪既K場...
作者: Jack-a-Lent    時間: 2009-11-25 23:25

引用:
原帖由 glucerna 於 2009-11-25 23:15 發表

真係? 去look look 好哦
作者: glucerna    時間: 2009-11-25 23:25

引用:
原帖由 Haidada 於 2009-11-25 08:15 AM 發表

DJ靓。。D女女靓吾靓先。。。
個場得..客房得...食物得...表演又得...不過D女女唔係好得
作者: KMY89    時間: 2009-11-25 23:26

引用:
原帖由 glucerna 於 2009-11-25 23:23 發表

你唔好淨係掛住賺$喇...人地己經全部番新...而家係全CP最豪既K場...
無$ D女同你談情牙 ...  

兩年前仲係有線咪,後黎去在半記就無再去 ...  
作者: Jack-a-Lent    時間: 2009-11-25 23:29

引用:
原帖由 KMY89 於 2009-11-25 23:26 發表

K 兄知吾知有wild場有吸x....開x表演
作者: Haidada    時間: 2009-11-25 23:29

引用:
原帖由 glucerna 於 2009-11-25 23:25 發表

個場得..客房得...食物得...表演又得...不過D女女唔係好得
o麦都得但D女吾得揾你去啦。。。
作者: glucerna    時間: 2009-11-25 23:33

引用:
原帖由 KMY89 於 2009-11-25 08:26 AM 發表

你甘靚仔...洗能..講$咩

個場2星期前剛開幕...最能衰冇時鐘房..房$要39X...拖女出去又遠
作者: glucerna    時間: 2009-11-25 23:37

引用:
原帖由 Haidada 於 2009-11-25 08:29 AM 發表

o麦都得但D女吾得揾你去啦。。。
我D標準高你10班架...大海哥...D女對你笑..你就收貨喇..
作者: simonkok    時間: 2009-11-26 01:41

CP又有新裝修一個豪場..
我真係井底之蛙.......
作者: Haidada    時間: 2009-11-26 06:30

引用:
原帖由 glucerna 於 2009-11-25 23:37 發表

我D標準高你10班架...大海哥...D女對你笑..你就收貨喇..
甘讲即系话D女都吾差啦。。甘就要去啦。。。
作者: KMY89    時間: 2009-11-26 11:00

引用:
原帖由 Jack-a-Lent 於 2009-11-25 23:29 發表

K 兄知吾知有wild場有吸x....開x表演
不如你問邊個場無 X,不過開X表演真係唔知
作者: KMY89    時間: 2009-11-26 11:02

引用:
原帖由 glucerna 於 2009-11-25 23:33 發表

你甘靚仔...洗能..講$咩

個場2星期前剛開幕...最能衰冇時鐘房..房$要39X...拖女出去又遠
FOC 呢家野係 7-siu 強項,KMY 有俾多冇俾少
作者: KMY89    時間: 2009-11-26 11:03

引用:
原帖由 glucerna 於 2009-11-25 23:37 發表

x2
作者: Mr.big    時間: 2009-11-26 11:12

能人山莊?!原來已經古跡反新?下禮拜一定要去一次!
作者: Kingcwk    時間: 2009-11-26 11:41

引用:
原帖由 Mr.big 於 2009-11-25 07:23 發表

大家忙可能係一個原因,

另外, 今年長期天氣不穩亦可能係一個因素,

SZ, CP, CA.......到處都話嚴打.....今年真係玩少左好多!!!!
作者: Jack-a-Lent    時間: 2009-11-26 17:19

引用:
原帖由 KMY89 於 2009-11-26 11:00 發表

不如你問邊個場無 X,不過開X表演真係唔知   
听朋友說玩得很wild, 會去一探!!!
作者: 7-siu    時間: 2009-11-26 17:21

引用:
原帖由 KMY89 於 2009-11-26 11:02 發表

FOC 呢家野係 7-siu 強項,KMY 有俾多冇俾少   
我唔係無給錢的啊!我只是平價包月制吧了!月租$1,500交房租,LB No: 5 自己去賣衣服,佢話要自食其力。離開燈紅酒綠喎!

我又只是一個窮書生,五個老婆,食指繁多。無辦法喇!
作者: Jack-a-Lent    時間: 2009-11-26 17:29

引用:
原帖由 7-siu 於 2009-11-26 17:21 發表

我唔係無給錢的啊!我只是平價包月制吧了!月租$1,500交房租,LB No: 5 自己去賣衣服,佢話要自食其力。離開燈紅酒綠喎!

何時又有 LB5了??, 一點都吾知?
作者: DrTea    時間: 2009-11-26 17:52

引用:
原帖由 7-siu 於 2009-11-26 17:21 發表

You really really are POOR Guy with 5 wivies !  Hehe !!
作者: 7-siu    時間: 2009-11-26 17:59     標題: 回復 35# 的帖子

I shall bring her to party this weekend.
作者: denny2000    時間: 2009-11-27 09:10

引用:
原帖由 7-siu 於 2009-11-26 17:59 發表
I shall bring her to party this weekend.
aiya, could not join tim.. Otherwise, have a look on 7 siu #5..
作者: Jack-a-Lent    時間: 2009-11-27 10:23

引用:
原帖由 7-siu 於 2009-11-26 17:59 發表
ha! ha!  want to see your LB 5
作者: 有幾陣雨    時間: 2009-11-27 18:17

基本上已經玩到麻木... 來來去去都係一樣...
最開心反而係以前同D師兄版聚, 好開心好好玩...  
作者: sigma    時間: 2009-11-27 22:04

引用:
原帖由 KMY89 於 2009-11-25 23:13 發表
其實無10年,不過都有9年。
間場喺2000年9月開業,當時小弟個個禮拜去幫襯,仲試過一條友開間K房!眨下眼就9年,真係快!
作者: Haidada    時間: 2009-11-28 11:03

今晚就去看看。。。
作者: 血魔    時間: 2009-11-28 11:39     標題: 回復 42# 的帖子

無機會去55555555555555555
作者: Haidada    時間: 2009-11-28 12:28

引用:
原帖由 血魔 於 2009-11-28 11:39 發表
無機會去55555555555555555
几时得闲就就晒你再搞啦。。。
作者: kenkan    時間: 2009-11-28 23:20

引用:
原帖由 7-siu 於 2009-11-26 09:21 發表

咁快有第5個 女的就話男人多敗於囡囡裙下, 7少就... 囡囡多敗於小7少下
作者: Mr.big    時間: 2009-11-29 15:45

終於見識到七少老五,真係甘拜下風!

反之小弟當晚非常失敗,仲勞煩到Simon兄同七少,自炳!

自詡風流,原來當晚水圍K偷腥過程盡入老三眼下,惟她強作冷靜,憋左兩日,尋晚終借醉控訴,弄得一團糟!

特向七少借出名車司機致謝!非常抱歉,希望沒弄髒車廂!
作者: KMY89    時間: 2009-11-29 20:44

引用:
原帖由 Mr.big 於 2009-11-29 15:45 發表

自詡風流,原來當晚水圍K偷腥過程盡入老三眼下,惟她強作冷靜,憋左兩日,尋晚終借醉控訴,弄得一團 ...
哎 .... 錯過了
作者: KMY89    時間: 2009-11-29 20:48

引用:
原帖由 Mr.big 於 2009-11-29 15:45 發表

自詡風流,原來當晚水圍K偷腥過程盡入老三眼下,惟她強作冷靜,憋左兩日,尋晚終借醉控訴,弄得一團 ...
大力,搞到咁無自由做乜?
作者: glucerna    時間: 2009-11-29 20:59

引用:
原帖由 KMY89 於 2009-11-29 05:44 AM 發表

哎 .... 錯過了   
你想玩大把機會...我就惨啦...玩埋下星期...就要返去歸隊
作者: KMY89    時間: 2009-11-29 22:31

引用:
原帖由 glucerna 於 2009-11-29 20:59 發表

你想玩大把機會...我就惨啦...玩埋下星期...就要返去歸隊
有聽過老鼠用尾偷油的故事?淺嘗輒止才有滋味,
畢竟,夜遊只係生活既一部分
作者: glucerna    時間: 2009-11-29 22:47

引用:
原帖由 KMY89 於 2009-11-29 07:31 AM 發表

唔知你有冇聽過"夕陽無限好"...

淺嘗輒止我聽得少...樂此不疲我聽得多....
作者: KMY89    時間: 2009-11-29 23:07

引用:
原帖由 glucerna 於 2009-11-29 22:47 發表

唔知你有冇聽過"夕陽無限好"...

淺嘗輒止我聽得少...樂此不疲我聽得多....
其實,你呢種玩下抖下既輪休反而延長你副機器既使用期 ...

不疲是不可能的,來來去去咪果回事 ...

蔡琴 - 金大班的最後一夜

http://www.youtube.com/watch?v=8sSlAlbRqa4&feature=related

作者: glucerna    時間: 2009-11-29 23:21

不疲是不可能的,來來去去咪果回事 ...
-------------------------------------------------

你問吓七少就知..
作者: glucerna    時間: 2009-11-29 23:24

------------------------------------------------

下星期五晚聽最啱...星期六飛
作者: 7-siu    時間: 2009-11-29 23:33     標題: 回復 54# 的帖子

I am only 9 days after you, but I hope I can come back earlier than you !
作者: 7-siu    時間: 2009-11-29 23:36

引用:

It is only a small matter, not worth to talk about it.

Only 1 thing is , whether your No. 3 is ok now ? When I helped you to hold her, I felt that she was totally wet in the back, her shirt was soking wet because of her sweat. It is very easy for her to get a flu or cold. Is she ok now ?
作者: Haidada    時間: 2009-11-30 00:00

引用:
原帖由 KMY89 於 2009-11-29 22:31 發表

是一大部份。。。
作者: Haidada    時間: 2009-11-30 00:02

引用:
原帖由 glucerna 於 2009-11-29 23:24 發表
------------------------------------------------

下星期五晚聽最啱...星期六飛
等你下次返来再见啦。。我明天要出差了。。。
作者: glucerna    時間: 2009-11-30 00:10

引用:
原帖由 7-siu 於 2009-11-29 08:33 AM 發表
I am only 9 days after you, but I hope I can come back earlier than you !
你"能者多勞"..要返尼開工嘛...我唔到復活節..都放唔到監呀
作者: Mr.big    時間: 2009-11-30 09:30

引用:
原帖由 KMY89 於 2009-11-29 20:48 發表

大力,搞到咁無自由做乜?   
選擇性作繭自縛某意義上都係一種另類o既自由。
作者: Mr.big    時間: 2009-11-30 09:32

引用:
原帖由 7-siu 於 2009-11-29 23:36 發表

It is only a small matter, not worth to talk about it.

Only 1 thing is , whether your No. 3 is ok now ? When I helped you to hold her, I felt that she was totally wet in the back, her shirt was ...
我包內自己有件sweater,響車上已極速幫佢換衫,希望你司機睇唔見。
作者: Mr.big    時間: 2009-11-30 09:35

引用:
原帖由 KMY89 於 2009-11-29 22:31 發表

我每日平均目訓六粒鐘,一日活動十八小時計,三個鐘既夜遊的確只佔生活既一小部份。
作者: 7-siu    時間: 2009-11-30 13:16

引用:
原帖由 glucerna 於 2009-11-30 00:10 發表

你"能者多勞"..要返尼開工嘛...我唔到復活節..都放唔到監呀
嘩!噤大劑?唔怪得你傅晒老命天天去常平哪!
作者: 7-siu    時間: 2009-11-30 13:19

引用:
原帖由 Mr.big 於 2009-11-30 09:32 發表

我包內自己有件sweater,響車上已極速幫佢換衫,希望你司機睇唔見。
如果是我就一定看到。因為教車師傅常常教我們時時要看倒後鏡的!但大陸司機就不會這樣了!
作者: KMY89    時間: 2009-11-30 13:41

引用:
原帖由 7-siu 於 2009-11-30 13:19 發表

如果是我就一定看到。因為教車師傅常常教我們時時要看倒後鏡的!但大陸司機就不會這樣了!
因為你有對 眼  
作者: KMY89    時間: 2009-11-30 14:09

引用:
原帖由 Mr.big 於 2009-11-30 09:30 發表

選擇性作繭自縛某意義上都係一種另類o既自由。
凭歌寄意

http://www.youtube.com/watch?v=LNt8pqxMMaM&feature=related
作者: eys    時間: 2009-11-30 15:21

引用:

大力兄!小弟覺得貴精不貴多,這Forum的師兄們算是玩得有品有格有層次。
作者: KMY89    時間: 2009-12-2 23:45

係咪 Friday Farewell Stan ?  I  will join, and hope to 還番 promise 隻豬俾 Stan.

作者: 7-siu    時間: 2009-12-2 23:59

引用:
原帖由 KMY89 於 2009-12-2 23:45 發表
係咪 Friday Farewell Stan ?  I  will join, and hope to 還番 promise 隻豬俾 Stan.
I am afraid that he has already gone !

I  just had dinner with Dr. Tea and Belated Spring, Spring said he is going to have a private meeting with his girl friend. Dr. Tea going to have a footbal match and I also have a private meeting with LB#5 this Friday.

I am going to host a birthday party for my No: 5 LB next Saturday i.e., 12 Dec, before my "No Fishing Period" after the next weekend.

I am going to send out invitation to all Brothers concerned.
作者: simonkok    時間: 2009-12-3 04:53

引用:
原帖由 7-siu 於 2009-12-2 23:59 發表

I am afraid that he has already gone !

I  just had dinner with Dr. Tea and Belated Spring, Spring said he is going to have a private meeting with his girl friend. Dr. Tea going to have a footba ...
For birthday party, I think it better to host in HM rather than CA. Though Dr. Tea might have concern on that.
作者: DrTea    時間: 2009-12-3 09:19

引用:
原帖由 simonkok 於 2009-12-3 04:53 發表

For birthday party, I think it better to host in HM rather than CA. Though Dr. Tea might have concern on that.
Humen has Tiger, no more HM ma !!
作者: glucerna    時間: 2009-12-3 10:14

引用:
原帖由 KMY89 於 2009-12-2 08:45 AM 發表
not in friday...because next day mornig flight....

tonight have a farewell party in peninsula ....did u come?
作者: 7-siu    時間: 2009-12-3 12:34     標題: 回復 72# 的帖子

I cannot come tonight la.

Good bye to Glucerna !
See you around Easter ?
作者: simonkok    時間: 2009-12-3 15:52

引用:
原帖由 DrTea 於 2009-12-3 09:19 發表

Humen has Tiger, no more HM ma !!
我去HM..都有原因。。。。
但可以唔去有虎0既地方。。。。去萊茵河畔,或者去有飲巨龍泉水囉。。。。
作者: DrTea    時間: 2009-12-3 17:58

引用:
原帖由 simonkok 於 2009-12-3 15:52 發表

我去HM..都有原因。。。。但可以唔去有虎0既地方。。。。去萊茵河畔,或者去有飲巨龍泉水囉。。。。
Bro simonkok, your perference is either Rhine River or Dragon Spring-Water only ?!
作者: KMY89    時間: 2009-12-3 19:36

引用:
原帖由 glucerna 於 2009-12-3 10:14 發表

not in friday...because next day mornig flight....

tonight have a farewell party in peninsula ....did u come?
Sorry I can't participate your farewell party tonight, I am still working in the office now.

I remember you went back home last time, my former programmer girlfriend also left me,

Hope you have fun party tonight, and Merry Christmas, Happy New Year to you.

Take care, my friend.

歡迎光臨 香港 Xocat Forum 討論區 (http://p.xocat.com/p/) Powered by Discuz! 6.0.0